Stalo se dnešního dne ...

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Zamčeno
Uživatelský avatar
Rosomak
7. Major
7. Major
Příspěvky: 2318
Registrován: 7/8/2007, 08:54

Příspěvek od Rosomak »

Kosovo se začíná hýbat:
Upozorňuji, jedná se o proces, který vyvolali "dobrovolní dárci", kteří nedostali zaplaceno. Proto to není v sekci Válečné zločiny.

V Prištině byl v úterý 4. října zahájen soudní proces se sedmi kosovskými Albánci, z nichž šestice (náměstek ministra zdravotnictví Ilir Rrecaj, urolog z prištinské univerzity Lutfi Dervishi a jeho syn Arbaj, lékař Driton Jilta, vyslaný OBSE...), spolupracovala s nelegální klinikou Medikus se sídlem v hlavním městě kosovského státu.
Předmětem jejich podnikání byl ilegální prodej lidských orgánů.
Před soudem chybějí také dva hlavní organizátoři (které hledá Interpol) - turecký chirurg Jusuf Sonmez a Izraelec Moše Harel - který se nachází na území Izraele...

http://www.literarky.cz/michail-e-stavr ... skym-masem

V nemocnici byl při razii organizované NATO zajištěn izraelský státní občan Becalel Shifran, který dal za transplantaci ledviny $180.000, později zemřel v Izraeli...

Celý proces mohl být spuštěn díky práci švýcarského senátora Dicka Martyho... Spustila jej výpověď zkolabovaného (pravděpodobně v letadle v Prištině) tureckého mladíka Yilmaz Altun v roce 2008...
Dick Marty přímo obviňuje Shaip Muju, přímého poradce Hashim Thaçi, bývalého velitele UCK a současného předsedy vlády...
Ten se vyjádřil, že je šokován obviněními, ale že plně důvěřuje kosovské justici...

Souvislosti?
Kosovský prezident podal demisi po rozhodnutí ústavního soudu
http://www.denik.cz/kratce_region/749974.html
Nechápu proč demisi, vždyť stačilo vystoupit ze strany...

Nová mezinárodní nemocnice v Kosovu, obviněný náměstek se kolem ní vcelku ochomýtá, otevírá ji turecký investor...
http://www.european-times.com/sector/in ... tal-kosovo
Trismegistos

Příspěvek od Trismegistos »

Ruská vláda dnes ostře reagovala na středeční oznámení o rozmístění amerických plavidel s protiraketovými střelami na námořní základně ve Španělsku. Označila to za snahu Washingtonu vytvářet "hotová fakta" a pohrozila, že takový postup hrozí ukončením rusko-americké spolupráce v protiraketové obraně. Uvádí se to v prohlášení ruského ministerstva zahraničí, z nějž dnes citovala ruská média.
http://www.ceskenoviny.cz/svet/zpravy/m ... id_seznam=

Ruská armáda přestala nakupovat džípy UAZ. Po kališnikovech se tak již v nedávné době rozloučila s druhým dávným symbolem sovětské éry. Ruští vojáci mu láskyplně přezdívají "bobík", anebo "kůzle", pravděpodobně kvůli jeho neustálému poskakování po silnici.
http://zpravy.ihned.cz/c1-53122710-po-k ... -dzipy-uaz

Ministerstvo obrany koupilo 11 špičkových švýcarských laserových dálkoměrů Moskito za 7,5 milionu korun. Prodejce, společnost Pramacom HT, byla jediným účastníkem tendru.
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/obrana-koupila-l ... _domaci_js

Vysoce postavený člen jihoafrické tajné služby generálmajor Joey Mabasa byl nedávno propuštěn ze služby. Důvodem je údajně jeho napojení na Radovana Krejčíře.
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/vysoky-clen-jiho ... anicni_wlk
http://www.mediafax.cz/zahranici/329620 ... a-Krejcire

Pákistánská justice se chystá obvinit ze spiknutí a velezrady lékaře Šakíla Afridího, informuje v pátek britská stanice BBC. Tento muž pomohl americké špionážní centrále CIA vypátrat místo pobytu zakladatele teroristické sítě Al-Káida Usámy bin Ládina.
http://www.mediafax.cz/zahranici/329627 ... lastizrady
Uživatelský avatar
kopapaka
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 3837
Registrován: 26/1/2008, 20:47
Bydliště: kósek od Prostějova

Příspěvek od kopapaka »

V neděli 9. října 2011 v ranních hodinách podlehl ve vojenské nemocnici v Olomouci následkům těžkého střelného poranění z Afghánistánu rotmistr Adrian Werner, příslušník 2. jednotky výcvikového a poradního týmu OMLT.

Rotmistr Adrian Werner (1979) nastoupil do AČR 1. května 2004 k 71. mechanizovanému praporu do Hranic na Moravě. U této jednotky z prvotní pozice kulometníka postupoval ve vojenské hierarchii postupně až do funkce zástupce velitele 2. palebné čety minometné baterie.

V průběhu své služby se třikrát zúčastnil zahraniční mise, dvakrát v Kosovu a naposledy v Afghánistánu, kde působil jako instruktor 5. výcvikového týmu 2. jednotky OMLT. Dne 6. července 2011 byl při napadení předsunuté základny COP SALAR v provincii Wardak těžce zraněn. Okamžitě mu byla na místě poskytnuta první pomoc a odborná péče ve zdravotnickém zařízení na základně SHANK a u českého polního chirurgického týmu na základně KAIA v Kábulu. Již druhý den po incidentu byl přepraven vojenským speciálem do České republiky do Ústřední vojenské nemocnice v Praze, kde mu byla ihned poskytnuta specializovaná péče. V srpnu po dohodě s rodinou byl převezen na specializované pracoviště do vojenské nemocnice v Olomouci, kde bohužel svým zraněním podlehl.

Armáda České republiky v rotmistru Adrianu Wernerovi ztrácí skvělého profesionála, vojáka tělem i duší, který bezezbytku naplnil slova přísahy a obětoval svůj život pro lepší život jiných. V mysli vojáků, kolegů a kamarádů však bude žít navždy.

EDIT: převzato z FB AČR
Naposledy upravil(a) kopapaka dne 10/10/2011, 17:04, celkem upraveno 1 x.
ObrázekObrázek Obrázek
"Válka je Mír, Svoboda je Otroctví a Nevědomost je Síla!"
Uživatelský avatar
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál
Příspěvky: 17911
Registrován: 26/1/2008, 15:48

Příspěvek od skelet »

requiescat in pace
ObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Pátrač
3. Generálmajor
3. Generálmajor
Příspěvky: 7850
Registrován: 14/8/2008, 06:44
Bydliště: Prostějov

Příspěvek od Pátrač »

Škoda dobrýho chlapa....
ObrázekObrázek

Pes(ticid) - nejlepší přítel člověka! Nechápete? Nevadí. Hlavní je, že víte že:

JDE O TO, ŽE KDYBY O NĚCO ŠLO, BYLO BY DOBRÉ VĚDĚT, O CO VLASTNĚ JDE.
Kutuzov
praporčík
praporčík
Příspěvky: 351
Registrován: 16/11/2006, 17:37
Bydliště: Olomoucký kraj

Neuvěřitelné - Řekové kupují

Příspěvek od Kutuzov »

čtyři stovky použitých Abramsů ...

http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/e ... 14304.html
Lidstvo dává veškerou svoji moudrost do knih a proto samo zůstává blbé.
spitfire.v
rotmistr
rotmistr
Příspěvky: 149
Registrován: 10/12/2010, 17:01

Příspěvek od spitfire.v »

Uživatelský avatar
josefg
poručík
poručík
Příspěvky: 713
Registrován: 16/5/2009, 16:04

Příspěvek od josefg »

spitfire.v píše:masakr koptů v egyptě
Bylo, No reagují rychle :sad: :D :D
Obrázek

read between lines, read between lies
spitfire.v
rotmistr
rotmistr
Příspěvky: 149
Registrován: 10/12/2010, 17:01

Příspěvek od spitfire.v »

Jo přesně tohle. Otázkou je komu to víc vadilo, jestli PCMC humanistům u "nás", nebo ručníkům. Jo udělat tohle Izrael v plastelíně, to by bylo řevu a rezolucí. Takhle je klid a nikomu to nevadí.
Obrázek
Uživatelský avatar
cover72
7. Major
7. Major
Příspěvky: 3160
Registrován: 12/6/2007, 20:09

Příspěvek od cover72 »

Tohle je bohužel jen špička ledovce. Pokud náhodně vyberu jen mezi těmi dobře zdokumentovanými případy, tak třeba ve vesnici Elmarenab stařešinové vesnice a vojenští vůdci požadovali, aby koptové ze svého chrámu odstranili cokoli, co by "mohlo připomínat křesťanské symboly". Když se koptové podřídili požadavkům, ti sami muslimští představitelé přišli s požadavkem na stržení kopulí chrámu, což by vyústilo v kolaps celé budovy. To už se koptové zdráhali a snažili se argumentovat se stařešiny. To se ovšem nesmí (nemuslimové jsou tzv. "kuffár", tzn. "nečistí" občané třetí kategorie, a jakýkoli odpor z jejich strany je "drzost"), takže muslimové začali volat po vypálení kostela - což vyslyšel odhadem třitisícový dav, který vytáhl proti "bezvěrcům" a při té příležitosti vyraboval a zničil čtyři křesťanské domy a dva obchody. Celkem se tedy "mírnili", ale nikdo samozřejmě nebyl stíhán - ani duchovní, volající po pogromech.
Nebo případ v Kolosně, kde muslimy rozzuřilo, že se její manžel zastal křesťanky, kterou osahávali - takže na tuto "provokaci" vyrabovali 6 koptských domovů, koptské supermarkety, obchod se součástkami do aut, slévárnu a obchod s oblečením (vše koptské). Celé to sledovalo jedno hlídkové auto egyptské policie, které (přirozeně) nezasáhlo, leč žádné posily nedostalo a viníci - dobře známí původní prasáci - taktéž vyvázli.

Nu a potom tu máme roztomilosti jako nejméně 5 perfektně zdokumentovaných (i jmény) a desítky ne tak dobře dokumentovaných případů, kdy Salafistická verbež (odnož Wahhabistů ze Saudské arábie, wahhabisty placená) unáší mladé koptky a znásilňováním je nutí k přestupu na Islám, protože si tím pro sebe zajišťují "nebe" (podle wahhabistického výkladu). Existenci tohoto "jevu" uznala už i Helsinská komise, leč unesené dívky zůstávají v rukou únosců, požadujících statisíce až miliony egyptských liber - kteří tvrdí, že se tak rozhodly dobrovolně (nastoupit do auta pod kalašnikovy) a obviňují kopty, že jim brání v přijetí Islámu, takže by se na ně měl udělat pogrom.

Mňo, arabské jaro, no...
spitfire.v
rotmistr
rotmistr
Příspěvky: 149
Registrován: 10/12/2010, 17:01

Příspěvek od spitfire.v »

A případ Asia Bibi, íránský pastor, buddhisté na Sri Lance, Kosovo. Ten seznam je dlouhý a smutný a smutná je nečinnost "západu". Ustupování zlu, vlastně ne ustupování, dá se říci podporování a import zla.
Obrázek
Trismegistos
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1366
Registrován: 9/10/2011, 19:03

Příspěvek od Trismegistos »

USA varují své občany před úklady Íránu, ten hovoří o spiknutí
http://www.ceskenoviny.cz/svet/zpravy/u ... uti/699815

http://www.rozhlas.cz/cro6/komentare/_z ... tu--961123

Při pokládání plynovodu Nord Stream objevili potápěči 25 vraků lodí
http://zpravy.idnes.cz/pri-pokladani-pl ... anicni_stf
Kutuzov
praporčík
praporčík
Příspěvky: 351
Registrován: 16/11/2006, 17:37
Bydliště: Olomoucký kraj

Plán záchrany západní civilizace za pět minut dvanáct

Příspěvek od Kutuzov »

Lidstvo dává veškerou svoji moudrost do knih a proto samo zůstává blbé.
Uživatelský avatar
Polarfox
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 5878
Registrován: 5/11/2010, 21:01
Bydliště: Praha

Příspěvek od Polarfox »

Promiň, ale neskutečný blábol...místo proklamovaného vyhnutí se válce, hladu a mocenskému úpadku svět ještě více destabilizujeme, ztotalizujeme vnitřní struktury, rozpoutáme pár válek a ustoupíme ze sfér vlivu kde se jen dá a bez boje je necháme komukoli kdo je bude chtít. Tomu říkám plán nad zlato.

Tenhle pán ať raději nikoho nezachraňuje...
ObrázekObrázekObrázek

U národa, u něhož je nejoblíbenějším historickým spisovatelem Vlastimil Vondruška, se nějakého historického prozření a sebereflexe dočkáme opravdu jen velice stěží. (Polarovo motto pro rok 2019)

“Without data, you're just another person with an opinion.” W. Edwards Deming

Brána do Mordoru: https://twitter.com/fbeyeee?lang=cs
spitfire.v
rotmistr
rotmistr
Příspěvky: 149
Registrován: 10/12/2010, 17:01

Příspěvek od spitfire.v »

S první částí celkem souhlas, autor docela přesně pojmenoval problémy tzv. západní civilizace, ovšem plán nastíněný v krocích 1 až 9 se mi také moc nepozdává.
Obrázek
Kutuzov
praporčík
praporčík
Příspěvky: 351
Registrován: 16/11/2006, 17:37
Bydliště: Olomoucký kraj

Tato vytunelovaná a vykradená země

Příspěvek od Kutuzov »

má ještě kromě dluhů nějaké sféry vlivu ? Kde ? Poslední obří státní firma ČEZ dělá kroky k tomu, aby se vymanila z vlivu státu, Škoda Plzeň přesunula svoje sídlo do zámoří, aby nemusela platit daně, budeme muset hrubě platit za vše, co stát dříve poskytoval lidem poskytoval na základě ústavy.

http://www.outsidermedia.cz/Usporna-opa ... ady-1.aspx

A co se týče výroby - dnes už dovážíme z Indie i zápalky. Co se týče totalitních opatření - znovu se aktivovali bývalí bolševičtí donašeči, policejní provokatéři (viz Varnsdorf)

http://afinabul.blog.cz/1109/informace- ... -zari-2011
http://olomoucky.denik.cz/zpravy_region ... emons.html

a dnes už dokonce tahají po soudech kluka za to že nosil kšiltovku s logem DS.

http://radnice-litvinov.cz/predseda-mo- ... -ksiltovku
Lidstvo dává veškerou svoji moudrost do knih a proto samo zůstává blbé.
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Re: Tato vytunelovaná a vykradená země

Příspěvek od CAT »

Kutuzov píše:a dnes už dokonce tahají po soudech kluka za to že nosil kšiltovku s logem DS.
http://radnice-litvinov.cz/predseda-mo- ... -ksiltovku
Jen houšť a větší kapky...
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
jmodrak
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1376
Registrován: 20/1/2010, 20:53

Příspěvek od jmodrak »

CAT - " Jen houšť a větší kapky... " to je vtip ? Skôr mi to pripadá, že štát a politici s armádou policajtov, právnikov, donášačov atď. na jediné na čo sa zmôžu, je fraškovitý súd s čiapkou. Ak by v ČR platila ústava a zákony, tak ten chlapík je oslobodený aj advokátom - začiatočníkom. Nehovoriac o tom, že to nič nerieši, ani problém s "neprispôsobivými" , o "extrémistoch" ani nehovoriac. Jedine o čom to je, že profláknutí politici pre blbečkov hrajú divadlo, že niečo robia pre "demokraciu" a tí im nadšené tlieskajú.
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Příspěvek od CAT »

Jmodrak: Jo máme na to holt odlyšný názor... Na politiky kašlu. ale taky si uvědomuju že tomu chlapíkovi nehrozí nic víc než nějaká pokuta, nebo napomenutí od soudu (a spíš jen to napomenutí)... Nikdo ho neposílá do vězení, jen se mu z pozice moci dává najevo to, že když něco stát zakázal, tak se to má pod hrozbou určitých sankcí dodržovat... A přeji si abys mi nenadával do demokratů... Dík...
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Zamčeno

Zpět na „Aktuality“