Mohl byste mi někdo říci, co je to za uniformu? Předpokládám, že německá (wermacht) z období druhé světové války, ale netuším, ke kterému vojsku by měla náležet - mate mne znak na čepici pod orlicí.

Díky za informaci!
Moderátor: Pátrač
Mnoho lidí si upravuje poválečné uniformy, které jsou těm válečným dost podobné, v mnoha ohledech dokonce stejné. Uvažoval jsem tedy o možnosti, že by k tomu majitel ten Hakenkreuz došil navíc.redboy píše:Aniž bych byl odborník na uniformy, ale není to poválečná uniforma jen trochu "vyzdobená" dobovou orlicí??
No na novodobé uniformy opravdu expert nejsem....nicméně třeba ty skřížené šavle mám na čepici novodobých Horských myslivců....Dancer píše:->Ringhofer: Tak mi ten člověk, na dotaz co to je pod orlicí, napsal následující (lehce chybnou angličtinou):
This is two sabres on the Oak leaves.
As I know those where Tank hunters. Ju-87 Stuka Squadrons also got the same sign.
V souvislosti s příspěvkem od Hanse S. to vypadá, jako nepodařený pokus o vytvoření uniformy z jiné. Trochu mi ten odstín připomíná východoněmecké pohraničníky.
Ono je to celkem jedno, o co šlo. Já mu napsal, on mi odpověděl, já mu posla poznámky k jeho vysvětlení (tedy popis toho, co je na jeho uniformě možná špatně a z čeho že vycházel) a on už se neozval. Takže kdo ví, jaká je pravda...HARRYY píše:Podle mýho názoru jde o poručíka Luftwafe,ale někdy koncem války.