Hotové modely letadel a další létající techniky

Hotové modely všech měřítek a druhů (pozemní, letecká a námořní technika)

Moderátor: jarl

Odpovědět
TonyHazard
Důstojník v záloze
Důstojník v záloze

Příspěvek od TonyHazard »

Dominik píše:Na stránkách Amercomu se objevilo avízo na bombardéry .
To budou mít trafikanti radost. :raf: A to se v Polsku prodávají další kolekce, taxíky a stavební stroje.
ObrázekObrázekObrázekObrázek
Nebojuj s nikým, kdo neví nic o vztahu rytíře a meče!
Na fóru Palba.cz jsem skončil, dotazy a SZ prosím neposílat.
zved
štábní praporčík
štábní praporčík

Příspěvek od zved »

V trafikách už radost mají teď :) Ale větší "radost" budeme mít asi my. Velmi často se stává, že staré kolekce přestali brát. Častá věta: "Letadla už nechodí. My teďka dostáváme vrtulníky". :D :D Apod. Malý stánky na to už nemaj místo. Navíc není jen Amercom, co vydává časopisy s ptákovinama.
Dominik
rotmistr
rotmistr

Příspěvek od Dominik »

,, Tak jsem to docela trefil, ne?"
p3tris - ano , ano , vysekávám Ti hlubokou poklonu :D
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

Na stránkách Amercomu malý náhled na BAe Hawk.

Obrázek

Na Positivu je pak k vidění Heinkel He-162 ve větším rozlišení. Na první pohled je pilot vzhledem k měřítku hodně malý a místo svastik jsou na směrovkách použity trámové kříže.
Naposledy upravil(a) p3tris dne 27/4/2012, 07:35, celkem upraveno 1 x.
zved
štábní praporčík
štábní praporčík

Příspěvek od zved »

Když už jsme u těch svastik, nemáte někdo tip na aršíky v m 1:72, kde by byly právě svastiky, trámové kříže a třeba i jiné doplňky? Nějaký takový "set Německo". Hodilo by se mimo jiné i právě na tu amerkomáckou fušeřinu.

Kdysi se podobný "univerzální set" dal sehnat i na bojovou techniku, ale kde je tomu konec. Docela nechápu, že to někdo znavu nevydá, protože myslím, že zájem by byl obrovský,...
bary
svobodník
svobodník

Příspěvek od bary »

zved píše:Když už jsme u těch svastik, nemáte někdo tip na aršíky v m 1:72, kde by byly právě svastiky, trámové kříže a třeba i jiné doplňky? Nějaký takový "set Německo". Hodilo by se mimo jiné i právě na tu amerkomáckou fušeřinu.

Kdysi se podobný "univerzální set" dal sehnat i na bojovou techniku, ale kde je tomu konec. Docela nechápu, že to někdo znavu nevydá, protože myslím, že zájem by byl obrovský,...
Pro měřítko 1:72 to mívá v Praze - Pecka modelář
zved
štábní praporčík
štábní praporčík

Příspěvek od zved »

bary píše:
Dík. Nevíš, jak se to jmenuje a kdo to vyrábí? Jestli přímo Pecka? A jestli je to někde na netu. Zkusím se pozeptat v různých prodejnách, protože do Prahy se asi jen tak nedostanu.
Jája
praporčík
praporčík

Příspěvek od Jája »

Doufám, že umřu dřív, než vymře lidstvo.
TonyHazard
Důstojník v záloze
Důstojník v záloze

Pánové, doplňky k vašim strojům (dostupné v ČR) od firmy Hobby Master :

Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek

Zdroj : hobbymaster collector
zved
štábní praporčík
štábní praporčík

Příspěvek od zved »

Díky za tip. Koukám Brňák. Tam se občas dostanu (častěji než do Prahy). Možná by to byli schopní objednat ve Vágneru či v MPM?
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

zved píše:Když už jsme u těch svastik, nemáte někdo tip na aršíky v m 1:72, kde by byly právě svastiky, trámové kříže a třeba i jiné doplňky? Nějaký takový "set Německo". Hodilo by se mimo jiné i právě na tu amerkomáckou fušeřinu.
Kdysi Propagteam vyráběl celkový aršík jak se svastikama, tak s trámovými kříži. Mám ho doma a občas mi vypomůže. Další výhodou je, že bratr lepí poválečné československé letectvo, takže mu občas z něčeho znaky Luftwaffe zůstanou.

Jinak zrovna ty svastiky bych jako "fušeřinu" nebral (samozřejmě když nejsou jako u Bf-110 zrcadlově). Amercom přejímá kamufláže od jiných výrobců a ty je zkrátka na modely nedávají, aby se mohly prodávat i v Německu. Už se to tu jednou řešilo. Takže je nenajdete třeba na Easy Model, Forces Of Valor nebo IXO. A dokonce i výrobci, kteří je normálně na modely dávají, od toho občas upustí, viz. Me-262 Franze Schalla od Corgi.

Zrovna ten He-162 je docela zvláštnost. Amercom totiž převzal kompletně kamufláž od IXO (JG1, Emil Demuth), ten ale žádný insignie na směrovkách nemá. Ty nesmyslný trámový kříže tam má He-162 od Easy Model, který normálně na směrovky nic nedává, ale tady si nesmyslně ujel. Takže pro nás ta nejhorší možná varianta.

EDIT:
Jako 13. vrtulník vychází v Polsku Boeing Vertol CH-46 Sea Knight. Takže docela velký dvourotorový macek.
Naposledy upravil(a) p3tris dne 12/1/2012, 09:33, celkem upraveno 1 x.
Jája
praporčík
praporčík

Příspěvek od Jája »

zved píše:
Díky za tip. Koukám Brňák. Tam se občas dostanu (častěji než do Prahy). Možná by to byli schopní objednat ve Vágneru či v MPM?
Propagteam se používal ještě v době, když sem lepil letadýlka, tj. 10 let zpátky :-(, dle seznamu na netu mi přijde, že za tu dobu se nabídka nezměnila tedy ani nerozšířila. Na webu mají snad i eshop, tak to zkus přes něj. MPM v Táboře (část Brna) i ve Vágneru jsou dobře zásobené, třeba tam něco budou mít.
Doufám, že umřu dřív, než vymře lidstvo.
bary
svobodník
svobodník

Příspěvek od bary »

zved píše:
bary píše:
Dík. Nevíš, jak se to jmenuje a kdo to vyrábí? Jestli přímo Pecka? A jestli je to někde na netu. Zkusím se pozeptat v různých prodejnách, protože do Prahy se asi jen tak nedostanu.
Název - German Insignia WW.II 1/72. Bylo to od Propagteamu. Různé velikosti a provedení. Ale kvalitou zrovna nic extra - některé svastiky měly posunuté bílé orámování k jedné straně :???:
fightavi
desátník
desátník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fightavi »

Ahoj! Tak jsem si dneska přinesl z Dráčika jenom jako perlu do regálku (novou sbírku zakládat nemíním ) docela pěknou P-40N v barvách Létajících tygrů z Číny v 1:72,ve dvoudílným blistru, dolepil jsem kola a ostruhu, anténu a přídavnou nádrž a trochu dofestoval vrtuli a je to fešanda. Na obalu je jako distributor pro Dráčika fa ATLAS. Ještě jsem tam zahlídnul Mesouna Bf-109 E v zajímavém markingu, toho jsem nebral, mám jich plný regál. Jo a cena je 199,- Kč.

PS: Děkuju za "povýšení"! :D
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Kolekce "Létající pevnosti"

Příspěvek od p3tris »

Obrázek

Kolekce "Létající pevnosti"

Obrázek

Dne 16. ledna 2012 vyšel časopis číslo 1 s modelem bombardéru Junkers Ju-88A-4

Zdroj: nakladatelství AMERCOM S.A., positivo.pl[/align]
Naposledy upravil(a) p3tris dne 30/1/2012, 15:49, celkem upraveno 2 x.
Vlasta
štábní rotmistr
štábní rotmistr

Příspěvek od Vlasta »

tak jsem to viděl na vlastní bulvy a tuhle sérii fakt ne. toho prcka jsem vedle stojánku nemohl ani najít :(
bary
svobodník
svobodník

Příspěvek od bary »

Vlasta píše:tak jsem to viděl na vlastní bulvy a tuhle sérii fakt ne. toho prcka jsem vedle stojánku nemohl ani najít :(
Tak, tak. 1:72 je 1:72 :)
Dominik
rotmistr
rotmistr

Příspěvek od Dominik »

Já jsem se také lekl . Myslím , že první model takové kolekce by měl být reprezentativní , ale tento model nejenže je malý , ale je i nedopracovaný (např. křivý hřbet trupu) . Hrozný (i když se mi trochu líbí) . Nevím jak Vy , ale kolekci (až na pár vyjímek) kupovat nebudu .
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

V sobotu jsem nešel "s klukama na pivo", takže jsem taktéž bez výčitků svědomí první kousek koupil. V tomhle měřítku bude opravdu dost strojů i podstatně menších, než jsou stovková "bojová letadla". S tím souvisí i titěrnější, takže k poškození více náchylnější, detaily. I když jsem v trafice pečlivě prohlížel, stejně mám ohnuté listy vrtule a hlaveň kulometu.

Předpokládám, že Amercom napůjde s cenou jako u vrtulníků na 160,-, ale zůstane na standartních 130,-. Jinak by asi byla dost velká část letadel neprodejná. I já, i když se o aktualizaci tady na stránkách postarám, nebudu kupovat všechny. S čímž souvisí i moje žádost o spolupráci. Stejně jako u vrtulníků, pokud tady ještě nebude bombardér uveden a vy ho v trafice uvidíte, pošlete mi, prosím, SZ. A nebo i v případě, že model zakoupíte, a bude tam uvedeno jiné pořadí vydání modelů, než tady budu mít já. Díky.
TonyHazard
Důstojník v záloze
Důstojník v záloze

p3tris píše:........I já, i když se o aktualizaci tady na stránkách postarám, nebudu kupovat všechny.
Vlasta píše:tak jsem to viděl na vlastní bulvy a tuhle sérii fakt ne. toho prcka jsem vedle stojánku nemohl ani najít :(
Dominik píše:.................... Nevím jak Vy , ale kolekci (až na pár vyjímek) kupovat nebudu .
To , že jsou letadla až v druhořadém okruhu zájmu, mám o starost méně (spíše o tři starosti - vojenská letadla, vrtulníky a létající pevnosti). :)
Odpovědět

Zpět na „Hotové modely“