Čtvrtek a pátek jsem strávil v Norimberku na výstavě. Pro lidi, kteří si kupují časopisy s modely samozřejmě nemám žádné zprávy, protože tohle se tam opravdu nevyskytuje
Jinak toho tam k vidění bylo samozřejmě hodně. Svoje si tam najdou všichni. Mraky autíček a vláčků, hodně kitů. Hotových letadel a tanků méně. RC modely atd., atd., atd. Nemá cenu se rozepisovat, protože to je na standardní noviny, kolik toho tam je. A myslím, že reportáže se objeví jinde, kde se budou zmiňovat zejména o novinkách. Fotky jsem nedělal, protože to nemá cenu. Člověk toho naseká a pak stejně nemá čas to natřidít, upravit a tak.
Já se chci hlavně zmínit o dvou věcech. Jednak jsem se konečně, snad do detailu, dozvěděl, jak je to s modely IXO, Altaya atd. Všechny formy vlastní IXO, resp. firma Sonic u které vyrábějí svoje řady IXO nebo Altaya, případně další renomovaná západní vydavatelé. Z těchto forem budou i modely letadel a tanků, firmy Warmaster, kterou začínáme prodávat, resp. první modely dorazí do dvou týdnů. Vzorky mě překvapily svým kvalitním zpracováním, takže se v poklidu zařadí ke kvalitě Hobby Master a Dragon. Výhodou Warmasteru je, že sice jdou do již existujích typů, ale dělají zajímavé verze, třeba Sherman s radicí apod. A brzy z nich začne i řada ODIN Models, k dostání cca v půlce roku.
Amercom mezi ně samozřejmě nepatří, ti si dle vyjádření lidí z firem okolo IXO jen "půjčují bez placení" nápady a náměty. Vyrábějí čert ví kde a údajně se proti nim chystají nějaké kroky, protože jen kazí ceny, kvalitu atd. No ale uvidíme. Mě je to ale celkem jedno.
A pak mě zcela uchvátily modely firmy Amalgam:
http://www.amalgamcollection.com/en/ind ... 405d84f5b2
Krásné, super udělané modely, obrovské, krásné detaily. No prostě špica.
Ovšem ty ceny

No, podívejte se v odkazu sami. Ale aspoň jedno takové bych chtěl mít doma.