Hotové modely letadel a další létající techniky

Hotové modely všech měřítek a druhů (pozemní, letecká a námořní technika)

Moderátor: jarl

Odpovědět
velitel
praporčík
praporčík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od velitel »

zved píše: :D :D :D Za jednu takovou cenu bych měl vedle domu už i jedno pěkné, poměrně zachovalé, skutečné auto :)
Svatá pravda, ovšem jeden takový drobný rozdíl tu je. Z 5 -10 let by t toho skutečného auta byl vrak na odpis a z toho modelu vzácný kousek, který by časem jen více nabyl na ceně. :D
velitel
praporčík
praporčík
Kontaktovat uživatele:

Re: Hotové modely letadel a další létající techniky

Příspěvek od velitel »

TonyHazard píše: Pro Tebe to byl asi běžný služební výlet, ale pro většinu z nás, by to byl obrovský zážitek.
To je fakt, byl jsem tam poněkolikáte, takže věci, které mě zas až tak nezajímají, tak vůbec nevnímám.
Ale co vím, tak se na tuhle akci dělají zájezdy tady z ČR. Nevím kdo, ale loni tam byl celý autobus kitařů z ČR.
A ještě jsem zapomněl na pár věcí. Byly tam lokomotivy, měřítko nevím, ale rozchod tak 8 cm. A parní lokomotiva s tendrem stála skoro 3 000 EUR. Jo a taky u pár stánků byla skutečná auta, která se jen tak nevidí. U Buraga Aventador, U Minichampsu nějaká F-1 atd
TonyHazard píše: Na Tvých stránkách se nabídka (Warmaster) asi ještě nevyskytuje, že? Byl bych rád, až budeš mít obrázky či seznam, kdybys mě (nás) zde informoval (pokud má někdo problém s neplacenou reklamou, můžeš i přes SZ).
Warmaster na stránkách samozřejmě už mám, dokonce už přes rok, protože tak dlouho jim to trvalo než to dotáhli do konce, resp. než odchytali všechny výrobní prohřešky, protože prý nechtěli pochopit, že se dá dělat i v jiné kvalitě.
http://modelyletadel.cz/index.php?main_ ... Path=1_886

a tady jsou přímo jejich stránky: http://www.warmaster-models.com/

Jen upozorňuji, že ty fotky nevystihují kvalitu modelů.
Dominik
rotmistr
rotmistr

Příspěvek od Dominik »

Sakra , ty letadla jsou opravdu povedené , hlavně Focke-Wulf 190 :D
zved
štábní praporčík
štábní praporčík

Příspěvek od zved »

velitel píše: Amercom mezi ně samozřejmě nepatří, ti si dle vyjádření lidí z firem okolo IXO jen "půjčují bez placení" nápady a náměty. Vyrábějí čert ví kde a údajně se proti nim chystají nějaké kroky, protože jen kazí ceny, kvalitu atd.
Veliteli, tím chceš říct, že ses jednoznačně dozvěděl, že Altaya či IXO opravdu nemají s Amercomem NIC společného? Tj. to co tady (a v jiných zemích) vychází s časopisy jsou pouze "pirátské kopie"? Případně jestli se třeba liší i původ např. té série ve Francii, od sérií v Polsku, u nás a na SK,... Fakt by mě zajímalo něco více z pozadí :) Pokud by to byla pravda, tak bych se dost divil, že se proti tomu něco nesnažili již dávno udělat. Spíše to ale vypadá, že mlží.
TonyHazard
Důstojník v záloze
Důstojník v záloze

Re: Hotové modely letadel a další létající techniky

Příspěvek od TonyHazard »

velitel píše:Warmaster na stránkách samozřejmě už mám, dokonce už přes rok, protože tak dlouho jim to trvalo než to dotáhli do konce, resp. než odchytali všechny výrobní prohřešky, protože prý nechtěli pochopit, že se dá dělat i v jiné kvalitě.
Po zhlédnutí musím konstatovat, nevypadá to věru zle. Ale už jsem na tuto firmu někde narazil, ta kamufláž Crusaderu se nedá zapomenout.

Dopl. : Věděl jsem, že jsem ji už viděl : http://www.diecast72.com/warmaster.asp
ObrázekObrázekObrázekObrázek
Nebojuj s nikým, kdo neví nic o vztahu rytíře a meče!
Na fóru Palba.cz jsem skončil, dotazy a SZ prosím neposílat.
velitel
praporčík
praporčík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od velitel »

Upřímně řečeno, naprosto "jednoznačně" ti to samozřejmě nikdo neřekne. Nicméně se pokusím toto téma rozvést dopodrobna, jak jsem "koupil" informace, případně vypozoroval z firemních nápisů na stáncích, případně ze svojí faktury nebo podle některých znaků modelů. Samozřejmě to nemusí být naprosto křišťálová pravda, protože i ti lidé, od kterých jsem ty informace posbíral, se v tom ne zcela do hloubky orientují. Takže:
Altaya by měla být francouzská firma a výhradně vydavatelství, tedy něco jako Amercom, která si nechává dělat série modelů - tanky a techniku a prodává je v trafikách v frankofonních zemích. Vše má v měřítku 1:72.
deAgostini - něco podobného jako Altaya, ovšem z Itálie
IXO je firma z Hongkongu, která má několik různých řad pro různé kvality modelů - IXO models, IXO Junior a další. Jejich nová "lajna" je např. ODIN by IST Models - budou dělat letadla a tanky a techniku. Tahle firma se tváří jako samostatná, ale nějak patří do téhle grupy.
A všichni tihle nahoře uvedení ( ale možná i něco dalšího ) to dělají u firmy SONIC International Ltd. v Shenzenu, případně Premium Collectibles, tamtéž.
Mnou zmiňovaná firma Warmaster, je de facto jen značka, která to dělá taky u SONICu. Ostatně faktura na modely od Warmasteru mi přišla od Sonicu. Stojánky jsou totožné jako u starých IXO junior.

Takže to je takový jakýsi úvod. :D Vím, že to může vypadat zmateně, ale ono to jaksi zmatené celkově je, ovšem jen na první pohled.

No a když jsme na tohle téma zavedli řeč, tak vyjádření bylo zhruba asi takové, že Amerom dělá to co jsem popsal v prvním příspěvku. tedy ne samozřejmě asi u všeho. Ale všimněte si, že většinou jejich lajny přijdou o nějaký čas později, než u těchto firem. Něco je stejné, něco mírně ( třeba kamo ) je upravené. Např. typ stojánku je naprosto jiný. Kdyby to dělali u výše zmíněné firmy, resp. firem, tak nevidím důvod, proč dělat letadla v 1:100, když Sonic má formy na všechny "jety" v 1:72 - viz ta francouzská série od Altaye.
Samozřejmě netvrdím, že to tak přesně všechno je, někde jsem se mohl trošku odchýlit, ale prostě z těch rozhovorů to tak vyplynulo tak, jak jsem výše popsal.
Na druhou stranu je to asi jedno.
Tak a snad se v tom všem vyznáte. :eek:
zved
štábní praporčík
štábní praporčík

Příspěvek od zved »

No já myslím, že teď jasno mám :) Podle mě to jede všechno z jedné fabriky (jako spousta jiných věcí - jak se to dneska dělá) :)
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál

Příspěvek od Lord »

Ty firmy si to nechávají zadávat někam do Číny nebo do Asie víceméně opravdu do jedné fabriky, která jim to vyrobí za levný peníz a pak tam nalepí akorát svoji etiketu. Občas udělají trochu facelift, ale jinak to má stejný rukopis.
Předpokládám tedy, že u těch modelů to je podobné. Dalším takovým případem jsou třeba aku vrtačky a jiné zboží.
Funguje to asi takto Taiwan navrhne, Čína vyrobí a Hong Kong prodá do světa.

I tady máme fy z Hong Kongu - IXO a pak různé překupníky ... je to normální :)
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Franz Trubka
7. Major
7. Major

Příspěvek od Franz Trubka »

Ja mam 4 roky aku vrtacku Milwaukee s napisem Made in Czech Republic. Koupenou tady v Chicagu
ObrázekObrázek

Pink Floyd-On The Turning Away
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál

Příspěvek od Lord »

Sorry Trubko, hele ono to máš profesionální vercajk, co? To potřebuješ k práci. Záleží kolik to stojí, Narexy jsou taky drahý, ale zas vydrží, mám teď na mysli levnější aku vrtačky, prodávaný po globusech, apod.
www.milwaukeetool.cz
Ale nebudeme tady tím už prznit toto vlákno :)
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
velitel
praporčík
praporčík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od velitel »

zved píše:No já myslím, že teď jasno mám :) Podle mě to jede všechno z jedné fabriky (jako spousta jiných věcí - jak se to dneska dělá) :)
Inu, je to celkem dost i možné. Pak ty řeči o "nekalé konkurenci" by byly jen jakousi kouřovou clonou. Pravda je, že je známo dost případů, kdy se v čínské fabrice přes den jedou výrobky renomovaných firem a přes noc padělky z téhož materiálu a ve stejné kvalitě, jen jaksi nad plán.
Na druhou stranu je ale fakt, že tady mi to moc nesedí, protože kvalita je výrazně jiná, detaily taky. A že by se namáhali dělat na stejný model novou formu v jiném měřítku za těžké peníze, když by mohli jet z původních forem, to mi moc nesedí. Ten jiný stojánek není moc vypovídající důkaz, tam je to jednoduché a levné.
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

Z těch Warmasterů mě zaujala ta Schwalbina v barvě kovu. Ta je opravdu moc pěkná. Ale jinak mám stejný problém, jako u některých jiných sérií. A to, že vezmou nějakou líbivou kamufláž a mrsknou jí na úplně jiný letadlo. Překvapil mě totiž Spitfire Mk.Vb v invazní kamufláži. Jestli se nepletu, v červnu 1944 už byly pětky beznadějně zastaralý a nahrazený devítkama. Tak jsem chvilku hledal po netu a zjistil, že to opravdu má být Mk.IXc, číslo ML407 a pilot Johnnie Houlton. Škoda těhle nepřesností.

Veliteli, napadá tě výrobce, od kterého by moh Amercom ty proudové stíhačky "kopírovat"? Hledal jsem všude možně, ale žádnou ucelenou výrobní sérii 1:100 jsem nikde nenašel. Možná nějaký Japonci, u těch je prý tohle měřítko populární, ale Google tentokrát zklamal.
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Kolekce "Helikoptéry světa"

Příspěvek od p3tris »

Obrázek

Kolekce "Helikoptéry světa"

Obrázek

Dne 6. února 2012 vyšel časopis číslo 8 s modelem helikoptéry Westland Lynx AH.7

Zdroj: nakladatelství AMERCOM S.A., positivo.pl[/align]
Naposledy upravil(a) p3tris dne 20/2/2012, 12:43, celkem upraveno 1 x.
velitel
praporčík
praporčík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od velitel »

zved píše:
velitel píše: Amercom mezi ně samozřejmě nepatří, ti si dle vyjádření lidí z firem okolo IXO jen "půjčují bez placení" nápady a náměty. Vyrábějí čert ví kde a údajně se proti nim chystají nějaké kroky, protože jen kazí ceny, kvalitu atd.
Veliteli, tím chceš říct, že ses jednoznačně dozvěděl, že Altaya či IXO opravdu nemají s Amercomem NIC společného? Tj. to co tady (a v jiných zemích) vychází s časopisy jsou pouze "pirátské kopie"? Případně jestli se třeba liší i původ např. té série ve Francii, od sérií v Polsku, u nás a na SK,... Fakt by mě zajímalo něco více z pozadí :) Pokud by to byla pravda, tak bych se dost divil, že se proti tomu něco nesnažili již dávno udělat. Spíše to ale vypadá, že mlží.
A teď mě ještě napadla jedna věc, která podporuje myšlenku, že Amercom pirátí. Třeba ale ne u všeho.
V letadlech tady vyšel MiG-15 v českých barvách a vím na více jak 100%, že to pro ně v Hobby Masteru nedělali. Jenže ten model je totožný s tím co udělal HM, včetně blbého nápisu na, myslím levém, předku. Je to sice už dlouho, co jsem si ho prohlížel v trafice, ale tohle mě totiž zaujalo. Ten nápis má být: Spouštění z vlastního zdroje. Jenže HM to blbě napsali a my to odchytli pozdě, když už byl model vyrobený. A je na něm tedy nápis: Spuštanie z vlaštného zdroja. Tedy nevím, jestli jsem to napsal úplně přesně, protože model teď nemám po ruce, ale je to prostě blbě. A na tom z Amerocmu to bylopřesně opsané z HM modelu. Kdo ho máte doma, tak se mrkněte a dejte sem případně zprávu, že je to tak, e nejsem takovej sklerotik, jak o mě doma tvrdí :eek:
velitel
praporčík
praporčík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od velitel »

p3tris píše:Z těch Warmasterů mě zaujala ta Schwalbina v barvě kovu. Ta je opravdu moc pěkná. Ale jinak mám stejný problém, jako u některých jiných sérií. A to, že vezmou nějakou líbivou kamufláž a mrsknou jí na úplně jiný letadlo. Překvapil mě totiž Spitfire Mk.Vb v invazní kamufláži. Jestli se nepletu, v červnu 1944 už byly pětky beznadějně zastaralý a nahrazený devítkama. Tak jsem chvilku hledal po netu a zjistil, že to opravdu má být Mk.IXc, číslo ML407 a pilot Johnnie Houlton. Škoda těhle nepřesností.

Veliteli, napadá tě výrobce, od kterého by moh Amercom ty proudové stíhačky "kopírovat"? Hledal jsem všude možně, ale žádnou ucelenou výrobní sérii 1:100 jsem nikde nenašel. Možná nějaký Japonci, u těch je prý tohle měřítko populární, ale Google tentokrát zklamal.
K tomu Spitfiru se vyjádřím později, až to zkonzultuji se svým člověkem na kamufláže. Jak znám toho člověka z Warmasteru, jaký je to punťa, tak se mi nechce věřit, že by se takto sekl a udělal, de facto neexistující kamo. Dává si se vším hroznou práci a ověřuje detaily a třeba i proto měli takové zpoždění, že trval na těch všech detailech, aby mu je ve fabrice udělali, když oni tam na to nebyli zvyklí. I když stát se může všechno, že?

Výrobce nevím, tam je totiž takových fabrik a manufaktur atd, že se v tom nedá vyznat. Když jsem byl v Shantou, cca 400 km SV od Hongkongu, tak jsme prošli asi 3 fabriky na plastová a resinová letadla. A to je 5 let. A dneska v tomtéž městě je těch výrobců asi 8 a k tomu desítky dalších na hračky.
Vlasta
štábní rotmistr
štábní rotmistr

Příspěvek od Vlasta »

veliteli....tak ten mig-15 amercomu to má napsané česky....spouštění z vlastního zdroje
velitel
praporčík
praporčík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od velitel »

Vlasta píše:veliteli....tak ten mig-15 amercomu to má napsané česky....spouštění z vlastního zdroje
Díky, takže fakt potřebuju brejle :eek:
grifin

Příspěvek od grifin »

Pane veliteli,
už delší dobu si čtu tvoje komentáře na adresu amercomu jako anonym, ale teprve teď mě gradující "pokus o vtip se sklerózou" donutil založit si účet. Z pozice sběratele jejich produkce bych ti doporučil nekupovat, pokud se ti to nelíbí, ale spíš si myslím že důvod poslední aktivity tady, včetně dost zvláštních slovních kotrmelců o tom co jsi "vytušil z rozhovorů s důležitými lidmi" je ten, že ti berou hotové modely z časopisů klienty. Nebylo by lepší se snažit kupující zaujmout jinak, než očerňováním? Tvoje příspěvky se totiž docela nepříjemně čtou, připadám si po nich nečistý :))

velitel píše:
zved píše:
A teď mě ještě napadla jedna věc, která podporuje myšlenku, že Amercom pirátí. Třeba ale ne u všeho.
V letadlech tady vyšel MiG-15 v českých barvách a vím na více jak 100%, že to pro ně v Hobby Masteru nedělali. Jenže ten model je totožný s tím co udělal HM, včetně blbého nápisu na, myslím levém, předku. Je to sice už dlouho, co jsem si ho prohlížel v trafice, ale tohle mě totiž zaujalo. Ten nápis má být: Spouštění z vlastního zdroje. Jenže HM to blbě napsali a my to odchytli pozdě, když už byl model vyrobený. A je na něm tedy nápis: Spuštanie z vlaštného zdroja. Tedy nevím, jestli jsem to napsal úplně přesně, protože model teď nemám po ruce, ale je to prostě blbě. A na tom z Amerocmu to bylopřesně opsané z HM modelu. Kdo ho máte doma, tak se mrkněte a dejte sem případně zprávu, že je to tak, e nejsem takovej sklerotik, jak o mě doma tvrdí :eek:
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

Pánové, ještě dříve než se tady rozhoří nějaká vášnivá diskuze plná emocí...

Grifine, Velitel je zkrátka prodejce výrobků renemovaných výrobců a nesmíš se mu divit, že se mu nelíbí, když levné modely Amercomu zaplavují trh. A to, že jsou povětšinou méně kvalitní je taky pravda. Na druhou stranu, jistě jsi si všimnul, že i já kupuji Amercomácké modely a to donedávna všechny. Takhle jsem si koupil i letadla, které bych jinak vůbec nechtěl a podle mě je nás takových víc. Takže stánkový prodej jako většina z nás vítám. Po nějakých úpravách z nich můžou být plnohodnotné sbírkové kousky. A pokud jde o osočování z kopírování, má Velitel pravdu. Pochybuji, že Amercom má někde nějakého "odborníka", který by rozuměl danné problematice alespoň z poloviny, co průměrný čtenář Palby. Oni opravdu bezezbytku kopírují jiné modely, viz například příští La-7, který bude mít stejně jako model od Easy Model špatně výsostné znaky, nebo Cobra bez Davidových hvězd, v originále stjně tak od Easy Model.
velitel
praporčík
praporčík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od velitel »

K tomuto tématu již nehodlám diskutovat, vše již bylo napsáno tady a v tancích.
Za sebe slibuji, že se o Amercom již neotřu.
Zároveň se všem omlouvám, že jsem se zde zmínil o Norimberku a napsal svoje postřehy z jednání s renovanými výrobci ze světa.
Mě je úplně jedno, že si tyhle modely někdo kupuje, to je jeho věc a chápu, že někdo má hlouběji do kapsy a proto volí tuhle variantu.
Ale vadí mi, že někdo tyhle výrobky vydává za něco co nejsou, tedy kvalitní, hodnotné sběratelské modely, což rozhodně nejsou.

Doplněk:
A ještě mě napadla jedna paralela, možná blbá, ale trefná.
Od buřtů za 60,- Kč za kilo taky soudný člověk nemůže čekat, že je v nich maso, ale přesto je lidi houfně kupují a pak nadávají, že to jsou hnusy a čím, že nás to krmí.
Odpovědět

Zpět na „Hotové modely“