Odstřelovači - Snipers
Jak je to v téhle oblasti s použitím zbraní ráže 0,50'' a více. Před delší dobou jsem narazil na informaci, že pro tyto účely existují i speciální zbraně ráže kolem 20 mm a prý je pro potřeby spojeneckých armád vyrábějí i Poláci. Pravděpodobně obrovský dostřel ale na druhou stranu, kdo by se s takovou velkou ludrou tahal.
Nevíte o tom někdo víc?
Nevíte o tom někdo víc?

Z Palby jsem odešel, dotazy už na mě nesměrujte.
- sa58
- 1. Armádní generál
- Kontaktovat uživatele:
Moderní os. pušky se vyrábí i u nás:
CZ700 a CZ701 - Česká Zbrojovka Uherský Brod
ráže 7.62mm NATO

cz700sniper.

cz700m1sniper
Falcon OP96 a OP99 - výrobce ZVI (to je aso bývalá Zbrojovka Vsetín. První je pro náboj NATO 12.7x99mm, druhá pro ruský 12.7x108 mm

falcon2.
CZ700 a CZ701 - Česká Zbrojovka Uherský Brod
ráže 7.62mm NATO

cz700sniper.

cz700m1sniper
Falcon OP96 a OP99 - výrobce ZVI (to je aso bývalá Zbrojovka Vsetín. První je pro náboj NATO 12.7x99mm, druhá pro ruský 12.7x108 mm

falcon2.

"Nachystejte květináče, na vánoce sem zpátky!"
Však Vampir byl vyráběn, sice omezeně, ale přeci, a také bojově nasazen.Pegeucko píše:Ad noční vidění.
Mluvil jsem o sériových záležitostech,né o experimentálních prototypech:D
Mimoto také, i když to je již mimo snipery, na tancích (Panther), ačkoli v ještě menším měřítku, také na nočních stíhačkách...

Když zmizíš, tak budeš zmizelej, jinak tě zmizím já.
Aha,takže vlastně něco úplně jiného,než o čem je řeč.
Infrareflektor vlastně osvětlí "neviditelným" světlem cíl a ten se pak klasickou optikou zaměří.
Infra-zaměřovač pracuje na principu zesílení zbytkového světla a v 60.letech začal být na tancích,v 70.letech pak jeho ZMENŠENÁ varianta na ručních zbraních,včetně snajperek.
Mám dojem,že každý píšem o něčem jiném.
Infrareflektor vlastně osvětlí "neviditelným" světlem cíl a ten se pak klasickou optikou zaměří.
Infra-zaměřovač pracuje na principu zesílení zbytkového světla a v 60.letech začal být na tancích,v 70.letech pak jeho ZMENŠENÁ varianta na ručních zbraních,včetně snajperek.
Mám dojem,že každý píšem o něčem jiném.

Vím vše, protože mlčím, abych slyšel..... motto STASI
IMHO podle mě se jedná o aktivní infra, tento princip byl a je stále ještě používán na mnoha tancích, BVP atp. Pak je ještě pasivní, výhodnější, neboť nemá žádný zdroj vyzařování, pouze zobrazuje tepelný obraz ve viditelném světle (Predátor:mrgreen:)
To, o čem píšeš ty, není infra vůbec, zesílení zbytkového světla nemá s infra nic společného...
To, o čem píšeš ty, není infra vůbec, zesílení zbytkového světla nemá s infra nic společného...

Když zmizíš, tak budeš zmizelej, jinak tě zmizím já.