Mimo jine , Biggles a Himalaja je taky dobre sci fi
Moderátor: jarl
Troska není mimo, jen se dostal tam kde je Verne, dobrý bude připadat mnohem mladším čtenářům, než měl autor v plánu...Franz Trubka píše:Mas samozrejme pravdu, ten Troska je v dnesni dobe trochu mimo. Ja ho ale zacal cist v roce 1965, kdyz me bylo 9. Tata mel 2 rady knizek z vydavatelstvi Touzimsky a Moravec pekne vyrovnane v knihovne. Very Happy
Mimo jine , Biggles a Himalaja je taky dobre sci fi
Jakožto velký příznivec sci-fi jsem kdysi pokládal za svou povinnost načíst i knihy bratrů Strugackých, ale prostě to nešlo. Jejich knihy mi přijdou strašně zdlouhavé a nezáživné. Jediné co jsem si od nich přečetl opravdu s chutí byla knížka pro mládež Výprava do pekel, kterou napsali pod pseudonymem S. Jaroslavcev (tu jsem přečetl nejméně pětkrát). Z ruských sci-fi spisovatelů mě výrazně oslovil snad jedině Kir Buličev, jehož romány Slyšel jsem Zemi a Země je příliš daleko mám v knihovně dodnes na čestném místě.Alfik píše:A co (pro starší) ruská škola? Jefremov (vypíchl bych nejspíš Mlhovinu v Andromedě)? Strugačtí (komplet)? Co vy na ně?
A trilogie: Cesta slepých ptáků - Runa Rider - Sluneční Jezero se ti nelíbila?Destroyman píše:V pozoruhodném výčtu dosud zmíněných zásadních sci-fi děl mi chybí jedno veledůležité: Blázni z Hepteridy od Ludvíka Součka, oblíbená to literatura génia počáku třetího tisíciletí Adama Bernaua.![]()
Vlastně mi tu chybí spíš ten Adam Bernau, protože Blázny z Hepteridy jsem četl a je to pěkná sračka. Není tam ani dědek Drchlík, ani nahatá Patrasová a dokonce ani CML!