kopapaka píše:
Jinak na sci-fi nemám moc čas, protože čtu HP ( Harry Potter ) Fan Fiction... A nejenom čtu

Tohle znám - já mám to samé, akorát se Star Trekem
Jinak ze všeho jmenovaného, co jsem tady zachytila rychlým pročtením tématu - knihy od Strugackých moc neposoudím, protože jsem od nich četla jenom Výpravu do pekel (ta má sice taky takový trochu pomalejší rozjezd, ale takový kapesní špion Jaturkenžensirchiv je klasika

); Kir Bulyčov je naprosto úžasný; Slyšel jsem Zemi a Země je příliš daleko je asi nejvážnější, co jsem od něho četla - Alenka a všechna její dobrodružství, nebo takoví Mimozemšťani v Guslaru jsou vážně pecka u které jsem se v jednom kuse smála
A.C.Clarke mě zas až tak moc neoslovil - všechny vesmírné odysseje jsem četla, a sice to nebylo špatné čtení, ale myslím, že 2001 je ta nejlepší. Film jsem sice neviděla (ó hrůzo!), ale zase vím, že úvodní znělka je skladba "Tak pravil Zaratustra" a s tím si docela vystačím

Setkání s Rámou je další první díl něčeho, co jsem od něho četla - zbytek série se mi zdaleka už tak nelíbil a v půlce třetí knihy jsem to otráveně vrátila do knihovničky.
To pan Asimov už je jiné kafe - celou Nadaci mám přečtenou a vážně jsem se dobře bavila, oproti třeba takovému Clarkovi mi Asimovův styl psaní přišel takoví lehčí. Stejně tak Kalibán, to se taky hezky četlo.
Četla jsem toho samozřejmě víc, ale jak mám teď hlavu plnou malířství, tak si prostě na všechno hned teď nevzpomenu

Poslední dobou ale ze scifi čtu spíše něco ke Star Treku - v antikvariátu jsem našla jednu knížečku, tak se na ni chystám

Jinak se mi stala hrozná věc - povídala jsem kamarádce něco o Star Treku a od té doby každý den poslouchám, který díl Nové generace zrovna sleduje, jak se jí líbí a jak je celá zblážněná do Data. Myslím, že o Datovi toho za poslední dva týdny vím víc, než jsem kdy chtěla vědět
Jinak Pozorovatel-signalista zvedá palec tomuto tématu - i když se to nezdá, scifi je přece také plné vojenství a zbraňové techniky, takže pořád jsme v tom "správném" palbáckém směru