Hotové modely letadel a další létající techniky

Hotové modely všech měřítek a druhů (pozemní, letecká a námořní technika)

Moderátor: jarl

Odpovědět
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

Jelikož v Polsku končí šedesátým prvním číslem kolekce Vojenská letadla, dovolil jsem si udělat takový "rekapitulační aršík". Tady je:

Obrázek
Obrázek
TonyHazard
Důstojník v záloze
Důstojník v záloze

Příspěvek od TonyHazard »

Máš to moc dobře udělané, obrázky jednotlivých letadel jsou jasné a ostré. :up:
ObrázekObrázekObrázekObrázek
Nebojuj s nikým, kdo neví nic o vztahu rytíře a meče!
Na fóru Palba.cz jsem skončil, dotazy a SZ prosím neposílat.
cover72
7. Major
7. Major

Příspěvek od cover72 »

Pěkné... A ty F-15 a F-22 tu tedy vyjdou, nebo ne?
Vlasta
štábní rotmistr
štábní rotmistr

Příspěvek od Vlasta »

F22 je vyšlá dávno a nevidím důvod proč by neměla vyjít F15. je to série, takže vyjde komplet jako u pšonků
zved
štábní praporčík
štábní praporčík

Příspěvek od zved »

Moc pěkný Pítrsi! Možná začne Tvé dílko kolovat po internetu i na jiných portálech :)

Akorát bych tam asi vynechal tu reklamu na Amercom (pokud Tě nezasponzorují :D )
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

cover72 píše:Pěkné... A ty F-15 a F-22 tu tedy vyjdou, nebo ne?
F-22 vyšla 11. listopadu, F-15 bude zhruba za půl roku.
zved píše:Moc pěkný Pítrsi! Možná začne Tvé dílko kolovat po internetu i na jiných portálech :)

Akorát bych tam asi vynechal tu reklamu na Amercom (pokud Tě nezasponzorují :D )
Jen ať koluje, nemám s tím problém. :wink: Nedalo to nijak moc práce, jsou to jen upravený obrázky z oficiálních stránek. To tanky jsem si i sám nafocoval.
Ten Amercom není myšleno jako reklama, ale čistě jen jako logo výrobce. Stejně tak bych tam dal třeba Dragon, Altayu nebo Hobby Master, kdyby to byly jejich modely.
hornet
podpraporčík
podpraporčík

Příspěvek od hornet »

Vytiskl jsem Tvé dílo na dvě A3 a vypadá opravdu moc pěkně!
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

hornet píše:Vytiskl jsem Tvé dílo na dvě A3 a vypadá opravdu moc pěkně!
Na takovej tisk je to přece jen trochu malá kvalita, ale dělá mi radost, že jsem vám udělal radost ;-)

Lavočkin La-7: Stejně jako u Easy Model jsou prohozené výsostné znaky na spodním a horním křídle. Spáry mezi křídlem a trupem moc veliké, lehce ušmudlaná kabina a úplně nesedí ani umělohmotný centroplán na spodku trupu. Hodnotím jako horší průměr.
rychlik
četař
četař

Příspěvek od rychlik »

btw zase změnili intervaly vydávání? Kupoval jsem Lavočku a vedle ní ležel Wessex HU5 (i offtopic [s]aston martin [/s]edit: alfa romeo)... nemáte náhodou info, jestli se pondělní modely přesunuly na pátky nastálo?
Naposledy upravil(a) rychlik dne 3/3/2012, 08:50, celkem upraveno 1 x.
TonyHazard
Důstojník v záloze
Důstojník v záloze

Příspěvek od TonyHazard »

Obrázek

Kolekce"Vojenská letadla"

Obrázek

Dne 2. března 2012 vyšel časopis číslo 48. s modelem letounu Lavočkin La-7

(obrázky se nemusí shodovat s modelem, od čísla 32 asi ano)
Zdroj (text a foto): nakladatelství AMERCOM S.A., Pete´s Colletibles, Hobby Master, Gragon, Vojenské modely, raidentech.com, corgi.co.com, positivo.pl.
Naposledy upravil(a) TonyHazard dne 16/3/2012, 21:25, celkem upraveno 1 x.
ObrázekObrázekObrázekObrázek
Nebojuj s nikým, kdo neví nic o vztahu rytíře a meče!
Na fóru Palba.cz jsem skončil, dotazy a SZ prosím neposílat.
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Kolekce "Helikoptéry světa"

Příspěvek od p3tris »

Obrázek

Kolekce "Helikoptéry světa"

Obrázek

Dne 2. března 2012 vyšel časopis číslo 10 s modelem helikoptéry Westland Wessex HU.5

Zdroj: nakladatelství AMERCOM S.A., positivo.pl[/align]
Naposledy upravil(a) p3tris dne 19/3/2012, 12:32, celkem upraveno 1 x.
hornet
podpraporčík
podpraporčík

Příspěvek od hornet »

Ještě k lavočce. Podle mého soudu patří mezi horší modely v kolekci. Kromě již zmíněných nedostatků má také nesmyslné osazení střední části motorové kapoty a velmi nepovedený podvozek. Škoda.
Ovšem zajímala by mě jedna věc. Tříkanónové verze u nás létaly, létaly také s B-20? Tuhle informaci jsem nikde nenašel, tak pokud někdo z vážených kolegů věděl odpovědět...
S číslem 64 u nás létaly dvě La-7 a to výrobního čísla 38 10 27 64 a 45 21 08 64.
zved
štábní praporčík
štábní praporčík

Příspěvek od zved »

O té La-7 s číslem 64 nemohu najít žádné informace (ani kdo s tímto strojem létal). Ten nápis na trupu taky nemohu přečíst. Tímto se připojuji k Hornetovi - uvítám podrobnější informace.

PS: Asi stejně přijde přebarvit :)
zved
štábní praporčík
štábní praporčík

Příspěvek od zved »

Něco jsem našel tady: http://wp.scn.ru/en/ww2/f/335/4/0

Tedy možná si zalétal jen na samém konci války (pochybuji, že s našema výsostnýma znakama). Kamufláž ale pochází asi již z doby těsně po válce. Nápis v azbuce: "Gorkovskij rabočij".
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

Pár zajímavostí k letounu YF-12C s číslem 06937, který za nějakou dobu vyjde. Tento konkrétní Lockheed SR-71A opravdu létal u NASA v rámci utajení pod tímto typovým označením. Jedná se původně o stroj 61-7951, který byl dovybaven motory a nasávacími otvory z YF-12A a přeznačen na 06937. Nemá tedy nic společného s letounem A-12 06937, který je dnes vystaven v Southern Museum of Flight v Birminghamu v Alabamě. Letouny se liší na pohled hlavně trupem nepřesahujícím za odtokovou hranou křídla a jednomístnou kabinou. Stejně tak nemá nic společného s letouny YF-12A, což byly prototypy přepadových stíhaček, na první pohled odlišitelnými radarem v čumáku, které taktéž nějakou dobu provozovala NASA. Na fotce je "náš" YF-12C/SR-71A v popředí, za ním pak YF-12A. Na něm ja zajímavá nerezová "trubka" trčící dole z trupu, která je součástí vybavení k experimentu "Coldwall".

Obrázek
Naposledy upravil(a) p3tris dne 6/3/2012, 18:11, celkem upraveno 1 x.
Vlasta
štábní rotmistr
štábní rotmistr

Příspěvek od Vlasta »

tak na miniwojně už je SR-71

http://3.bp.blogspot.com/-NjH-a7UGioA/T ... f14mod.jpg

vypadá gutově. asi do něho půjdu :) (teda až vyjde u nás)
hornet
podpraporčík
podpraporčík

Příspěvek od hornet »

TO zved
Výborně, přeci jen jsi něco našel! Podle uvedené webovky létala „64“ se ŠVAKy, s B-20 je na stejné stránce zobrazená La-7 s trupovým označením PL – 02. Otázkou samozřejmě zůstává věrohodnost zdroje, tu nedokážu posoudit.
O přebarvení jsem také uvažoval, jenže to už by chtělo model z gruntu upravit – kapotu, podvozek, vytmelit spáry, vyčistit kabinu… Nevím, nevím, zda se do něčeho takového pustím, spíš model šoupnu někam do zadních řad. :(
Nalivaj
desátník
desátník

Příspěvek od Nalivaj »

Vlasta: jo souhlas, SR 71 vypadá dobře, asi si utrhnu pár piv od huby:-)
[Patton George Smith]
Cílem války není padnout za svou vlast, ale donutit ty parchanty na druhý straně, aby padli za svou...
rychlik
četař
četař

Příspěvek od rychlik »

tak sem si udělal výlet do Dráčiku s nadějí na koupi p-38 (když už u amercomu nevyjde) a pohořel sem, holčina u kasy bohužel taky nic neřekla. nemáte někdo nějaký tip na něj? ty na modelyletadel.cz sice vypadaj moc krásně, bohužel jsou trošku nad můj limit (jedinej za 499,- není skladem) :(
(btw ten L-39 albatros je úžasnej, sem hodně na vážkách napsat si Ježíškovi :) )
velitel
praporčík
praporčík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od velitel »

rychlik píše:tak sem si udělal výlet do Dráčiku s nadějí na koupi p-38 (když už u amercomu nevyjde) a pohořel sem, holčina u kasy bohužel taky nic neřekla. nemáte někdo nějaký tip na něj? ty na modelyletadel.cz sice vypadaj moc krásně, bohužel jsou trošku nad můj limit (jedinej za 499,- není skladem) :(
(btw ten L-39 albatros je úžasnej, sem hodně na vážkách napsat si Ježíškovi :) )
Mám takový dojem, že jsem ho nedávno u nás v Pardubicích viděl, ale nejsem si jistý. Sice to není ode mě moc obchodnické :D , ale nechceš, abych se tam podíval?
Ty P-38 od Witty jsou holt jiná kategorie.
Od Warmasteru zmizely jako pára nad hrncem, jen co bylo vidět, jak ty jejich modely vlastně vypadají.
Ježíškovi napiš, ale snad do Vánoc vydrží. Je jich už jen zhruba 40 ks.
Odpovědět

Zpět na „Hotové modely“