Stalo se dnešního dne ...

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Zamčeno
Franz Trubka
7. Major
7. Major

Příspěvek od Franz Trubka »

Skeptiku, zkrachovala ctvra nejvetsi kampelicka v CR, ostravsky Unibon.
Mirne zlomyslne vracim uder a preji dobre rano z USA :eek:
ObrázekObrázek

Pink Floyd-On The Turning Away
Destroyman
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Destroyman »

Franzi nerouhej se, nebo ti spoluobčani zase zvolí za prezidenta toho vašeho negrokomunistu! :mrgreen:
さようなら。
Skeptik
7. Major
7. Major

Příspěvek od Skeptik »

Franzi, byl jsem na horách takže až teď.

Je to hrůza, co? A to tam 4.400 lidí mělo uloženo celkem skoro 3 miliardy NAŠICH korun (tedy asi 150 milionů těch amerikánskejch) :shock:
To je asi 34.000 US kaček na hlavu. Děs běs. :(

Jo, a to víš, že u nás jsou bankovní vklady 100% pojištěny až do výše 100.000 Euro? Tedy 130.000 těch Vašich korun? :D
Tak že to střadatelům nejspíš vše vrátí :eek:
Hans S.
5. Plukovník
5. Plukovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans S. »

Dneska jsem slyšel jeden dobrej :)

Víte, co má společného americký a český důchodce? Oba si za svůj měsíční důchod mohou dovolit zajet na výlet do Prahy :)
cover72
7. Major
7. Major

Příspěvek od cover72 »

To pojištění je skvělá věc. Banka ví, že na ni nenaběhnou rozzuření věřitelé s vidlemi, protože to za ni zatáhnou ostatní občané z daní. Tak proč si nezariskovat, když zisky privatizují a ztráty socializují. Jó, ať žije soc-korporatismus.
visage
rotmistr
rotmistr

Příspěvek od visage »

Belgické ministerstvo zahraničí pro přepravu rodin obětí vyčlenilo dva vojenské letouny...
Večer alespoň pro ně zapálím svíčku.
jersey.se
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jersey.se »

Já ne. Víš kolik jiných nevinných lidí na světě přišlo za nešťastných okolností o život? Určitě víc než 22. A někteří z nich zcela jistě ani vědomě neriskovali tím že dobrovolně nasedli do dopravního prostředku, ale zabila je "vyšší moc", tedy například přírodní síla.
Smoke me a kipper, I'll be back for breakfast
Stuka
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Stuka »

Vždycky je hrúza, když rodič přežije své dítě. V tomhle případě - takhle malých dětí - je to přímo strašné, bez ohledu na příčinu.
ObrázekObrázek
Trismegistos
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Trismegistos »

V takových chvílích doufám, že se jako ateista ve svém přesvědčení mýlím a existuje něco, někde .... :cry:
Stuka
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Stuka »

Jako ateista věřím leda tomu, že se po smrti možná setkám se svými nejbližšími, ale doufejme co nejdál od boha, i kdyby existoval.
ObrázekObrázek
jersey.se
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jersey.se »

V podobných případech jsem vděčný za to, že mě život naučil jistému stupni cynismu. Vždyť zítra to stejně tak dobře můžu být já nebo moji blízcí. A co nadělám. Země se kvůli tomu nezastaví. Lidé umírají.
Stuka
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Stuka »

Máš pravdu v tom, že není třeba na smrt hledět jako na cosi hrozného. Tu hrúzu a strach z ní do nás zaselo křesťanství, bez ohledu jestli někdo v něj věří nebo ne. Ale z lidského hlediska je mi líto těch rodičú. Dítě už to má za sebou, ale co ten rodič?
ObrázekObrázek
jersey.se
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jersey.se »

Udělá další ;-)
Stuka
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Stuka »

:D Pokud by rodič patřil k naší nezanedbatelné menšině, ani by nezjistil, že mu nějaké dítko chybí a dávky by na něho bral vesele dál.

(Sorry za OT)
ObrázekObrázek
jersey.se
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jersey.se »

Jo, to je pravda. Tu mojí poznámku berte prosím s velkou nadsázkou. Zas takovej cynik nejsem abych to myslel vážně. Ke smrti mám ovšem asi trochu jinej vztah než je úplně běžné. Pokud jde o smrt mých bližních, lituju situací, které bychom mohli spolu prožít, ale už neprožijeme. A pokud jde o mě, je pro mě myšlenka na smrt nepříjemná z toho prostého důvodu, že mi zabrání udělat spoustu věcí, které chci ještě udělat.
Stuka
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Stuka »

Obrázek
Na vině je asi mikrospánek řidiče.
ObrázekObrázek
josefg
poručík
poručík

Příspěvek od josefg »

Stuka píše: Na vině je asi mikrospánek řidiče.
Na mikrospánek jeli příliš krátkce. Spíš tipuju kolaps, infarkt a nebo záchvat epilepsie. :( . Ale myslím, že dosud nevyloučili ani technickou příčinu.
Obrázek

read between lines, read between lies
knezdub
nadporučík
nadporučík

Příspěvek od knezdub »

Mikrospánek může přijít i po odpočinku poměrně brzo. Vím z vlastní zkušenosti. Ráno jsem se zastavil v pekárně na dobré koláčky, v autě teplo a k benzince, kde jsem si chtěl dát šlofíka mi chyběly dva kilometry. Probudil jsem se v lese s autem na boku :D
Epilepsii by měly vyloučit psychotesty, resp EEG, předpokládám, že je to povinné v celé EU
jersey.se
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jersey.se »

Jojo, taky to znám. Sice jsem se neprobudil havarovaný, zato notně vyděšený když jsem si uvědomil že se mi zdály i sny a jel jsem rychlostí blízkou 200. A taky jsem jel krátce. Sice na otočku, ale odpočatý jsem byl. A než zas někdo začne moralizovat cože jsem to za vraha že se opovážím jet vyšší než předepsanou rychlostí, tak dodám, že jsem vyjížděl z Hofu - místy kde asi platí jiné fyzikální zákony než v ČR a ve Švédsku a tam prostě taková rychlost asi nějak nebezpečná není...
Ona prostě stačí jakákoliv indispozice. Třeba nachlazení apod.
knezdub
nadporučík
nadporučík

Příspěvek od knezdub »

Přesně tak. Nachlazený člověk s vyšším krevním tlakem se rozkašle a několikavteřinový výpadek je tu...
ObrázekObrázek
Zamčeno

Zpět na „Aktuality“