Hotové modely letadel a další létající techniky

Hotové modely všech měřítek a druhů (pozemní, letecká a námořní technika)

Moderátor: jarl

Odpovědět
rychlik
četař
četař
Příspěvky: 68
Registrován: 16/12/2011, 22:30

Příspěvek od rychlik »

velitel píše:Mám takový dojem, že jsem ho nedávno u nás v Pardubicích viděl, ale nejsem si jistý. Sice to není ode mě moc obchodnické :D , ale nechceš, abych se tam podíval?
Ty P-38 od Witty jsou holt jiná kategorie.
Od Warmasteru zmizely jako pára nad hrncem, jen co bylo vidět, jak ty jejich modely vlastně vypadají.
Ježíškovi napiš, ale snad do Vánoc vydrží. Je jich už jen zhruba 40 ks.
Moc děkuju za ochotu, ale toho bych využil jen v případě, že bych se rozhoupal pro toho albatrose (a i tak bych měl blbej pocit, asi by to byla trošku složitější dobírka). Ale rozhodlej nejsem, takže todle prostě po obchodníkovi nemůžu chtít (ještě by se to rozkřiklo :) ). Zatim zkusim do dráčiku poslat mejla a uvidim...
Uživatelský avatar
p3tris
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1381
Registrován: 24/6/2011, 12:46
Bydliště: Vodňany
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

rychlik píše:tak sem si udělal výlet do Dráčiku s nadějí na koupi p-38 (když už u amercomu nevyjde) a pohořel sem, holčina u kasy bohužel taky nic neřekla. nemáte někdo nějaký tip na něj? ty na modelyletadel.cz sice vypadaj moc krásně, bohužel jsou trošku nad můj limit (jedinej za 499,- není skladem) :(
(btw ten L-39 albatros je úžasnej, sem hodně na vážkách napsat si Ježíškovi :) )
Ještě určitě budou po pobočkách někde rozházený, já ho viděl cca před 3 týdny v Č. Budějovicích i s Bf-109 a P-40.

Mimochodem až nyní se mi dostal do rukou rozbalený Mi-24 od Amercomu. Po tom, co vyšel, si Dominik stěžoval na křivý podvozek. Mám stejný problém, což je zapříčiněno tím, že jsou obě podvozkové nohy na vrtulníku levé, takže pravé kolo je místo lehkého stočení ve směru letu dvakrát tolik otočené obráceně :( Tady bude asi nejschůdnější cestou sehnat od někoho z vrakoviště podvozek úplně nový, než složitě řezat.
Uživatelský avatar
hornet
podpraporčík
podpraporčík
Příspěvky: 268
Registrován: 16/6/2006, 10:57
Bydliště: Hradec Králové

Nejen Amercomem živ jest sběratel, aneb P-38 od IXO

Příspěvek od hornet »

Díky velké ochotě a pomoci TonyHazarda se mi dostal do rukou kovový model Lockheedu P-38 Lightning firmy IXO. Série letadel od Amercomu se pomalu blíží ke svému konci, pojďme se podívat na produkt jiného výrobce v přibližně stejné cenové kategorii.

Model v průhledném blistru je uložen částečně rozdělený, zvlášť kovový trup a zvlášť plastové doplňky – vrtule, podvozkové nohy a podvozkové kryty. Balení dále obsahuje dvoudílný plastový stojánek a sáček, ve kterém nebyly drobné doplňky, nýbrž jednoduchý návod na sestavení podvozku. Antény, pitotka, hmotové vyvážení výškovky – to jsou ta dvě divítka na horní a spodní ploše VOP skutečného letounu, případně další drobnosti bude tedy nutné vyrobit svépomocí, dle potřeby či chuti.

Přesnost modelu: Nejprve kovový výlisek, jenž má svou váhu a také velikost. V měřítku 1:72, které není nikde uvedeno, vychází rozpětí přes 20 cm. Zajímalo mě, jak je na tom model s přesností tvarů a rozměrů. Vzal jsem si k ruce podrobný výkres letounu v uvedeném měřítku a prostým přikládáním jsem porovnal přesnost provedení. A výsledek? Dobrý, dokonce bych řekl velmi dobrý! Drobnější rozdíly jsem nalezl u pár panelů, ovšem ani ty bych se neodvážil nazvat chybami. Také překryt kabiny se mi líbil, z čirého materiálu a slušně slícovaný s trupovou gondolou. Vnitřek kokpitu je víceméně naznačen ve zkratce, u této cenové skupiny víc ani nelze požadovat.
První má výhrada se týká ztvárnění palubních zbraní. Poněkud rozcuchané hlavně kulometů jsem napravil jejich opatrným srovnáním do požadovaného směru. Horší je to s jejich samotným uchycením do přídě, kolmé otvory, do kterých jsou nasunuty tyčinky a ty pak ohnuty dopředu. Velmi nemodelové. Ze čtyř kulometů jsou znázorněny pouze dva, jejich délka neodpovídá. Ani provedení kanónu není nejpřesnější, je sice stejně jako ostatní zbraně správně umístěný, ale příliš dlouhý.
Plastové díly. Vrtulové kužely v oblasti uchycení listů dost hrubé, samotné listy v celku v pořádku, dokonce s naznačením popisek. Nejvíc chyb je na podvozku, dveře příďové nohy jsou uchyceny na opačné straně, ale především, nohy hlavního podvozku jsou bůhvíproč nadvakrát zalomené. Vinou toho jednak podvozek poněkud šmajdá a jednak, vzhledem ke značnému zatížení samotným modelem, se snižuje pevnost na vzpěr. Kdo nechává model na stojánku, problém mít asi nebude. Zatím jsem se bez úprav neodvážil model na podvozek postavit. Přední příďová noha je celkem přesná, stejně jako rozměry všech kol.

Zbarvení. Porovnáním se vzorníkem jsem horní plochy odhadl na Humbrol H 102 Army Green, spodní na H 125 US Dark Grey. Řekl bych, že spodní jsou tmavší, než by měly být, ale rozdíl není dramatický. Prostory podvozků a vnitřky podvozkových dveří jsou stříknuty stejnou barvou jako spodní plochy, což se u některých letounů opravdu provádělo.
Pár vět k markingu. Předlohou modelu je P-38J Lightning bojující v sestavě 80. FG, 465 FS v operační oblasti označené CBI, tedy China – Burma – India. Jeho pilot, Lt. H. „Lighthorse“ Sealy, jej pojmenoval „Haleakala“* a toto označení nese na levé straně přídě. Dle dostupných fotografií, pohříchu vždy pouze modelů, nikoliv skutečného letounu, je nápis buď šikmo jako na našem modelu, nebo rovně. Rovněž římská „II“, kterou náš model má za názvem se u některých zobrazení objevuje, u některých ne. Lt. Sealy sedlal před touto verzí Blesku typ P-38H, na fotografii skutečného letadla této verze je vidět označení „Haleakala“ (bez čísla). Označení „II“ by tedy mělo u jeho další P-38 svou logiku. S bílým číslem 1108 na přídi je to obdobné, někde je, někde není. Na pěkné kresbě nalezené na jedné z webových stránek číslo na přídi je, ale podstatně méně výrazné a menší, a římská „II“ pro změnu chybí. S výše uvedenými údaji bych si nijak zvlášť hlavu nelámal, třeba je ztvárnění našeho modelu právě to správné.
Zatím jsme se pohybovali spíše v oblasti dohadů a jednoznačně nedoložených faktů. Teď, bohužel přijde pár prokazatelných nepřesností. Tou první je umístění bočních výsostných znaků, tedy těch na nosnících ocasních ploch. Nejsou o mnoho, ale přeci jen znatelně posunuté příliš nahoru. Jejich správná poloha by měla být v rovině tvořené odtokovou hranou křídla a středem nasávacích otvorů chladičů kapaliny. S uvedenou nepřesností zřejmě souvisí i nepřesnost další. Na všech fotografiích skutečných letounů uvedené perutě nazvané „Twin Dragon Tails“, namalovaná těla draků v místech výsostných znaků přecházejí na spodní plochy nosníků, částečně na vnější kryty hlavního podvozku. Na našem modelu zůstávají na bočních plochách a právě proto možná došlo k posunu označení nad ně.

Přes všechny uvedené nedostatky se domnívám, že model stojí za koupi a bude, zvlášť po případné úpravě, pěkným doplňkem kolekce Amercomu.

*Haleakala - kráter na jednom z Havajských ostrovů, v místním jazyce „dům slunce“.
Uživatelský avatar
p3tris
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1381
Registrován: 24/6/2011, 12:46
Bydliště: Vodňany
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

Ta fotka je trochu tmavší, ale Globemaster nevypadá ani v 1:200 věru zle a je ho i tak docela "kousek":

http://iv.pl/images/81576123982847463977.jpg

E-3 Sentry pak bude podle všeho ve stejné kamufláži jako ten od Dragon Wings v 1/400:

http://img.photobucket.com/albums/v700/ ... nWings.png
Naposledy upravil(a) p3tris dne 9/3/2012, 14:00, celkem upraveno 1 x.
velitel
praporčík
praporčík
Příspěvky: 335
Registrován: 1/9/2010, 19:34
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od velitel »

Pak dej vědět, jestli je ten Globemaster z poctivého kovu. Jestli jo, tak nechápu, jak to může ten plastový stojánek udržet. Já je mám v 1:200 od Gemini a váží dobře tři kila. Tedy nevážil jsem ho, ale jen odhadem. A má dokonce i otevírací rampu.
Uživatelský avatar
Hans S.
5. Plukovník
5. Plukovník
Příspěvky: 3767
Registrován: 22/2/2007, 04:34
Bydliště: Gartenzaun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans S. »

Stejně byl ten B.707 pěkné éro, co? :)
Uživatelský avatar
cover72
7. Major
7. Major
Příspěvky: 3160
Registrován: 12/6/2007, 20:09

Příspěvek od cover72 »

Pánové, ta C-17 a E-3 už u nás jsou, nebo kdy budou?
Uživatelský avatar
p3tris
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1381
Registrován: 24/6/2011, 12:46
Bydliště: Vodňany
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

Hans S. píše:Stejně byl ten B.707 pěkné éro, co? :)
To byl, ale pokud bych si měl vybrat nějaký předělaný dopravák od Boeingu, bylo by to monstrum za ním:

http://400scalehangar.net/history/dw4.jpg

A když by se volila "Miss AWACS", můj kandidát by byla tahle ladná laňka:

http://thetoyhq.com/shop/images/DRW55740.jpg
cover72 píše:Pánové, ta C-17 a E-3 už u nás jsou, nebo kdy budou?
Teprve budou. V pondělí vychází číslo 5 (Vulcan), jde o čtrnáctidenník, Globemaster má číslo 13 a Sentry 15. Takže zhruba za půl roku.
velitel
praporčík
praporčík
Příspěvky: 335
Registrován: 1/9/2010, 19:34
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od velitel »

Jo, Connie bylo nádherný letadlo. A vůbec většina vrtulí.
Uživatelský avatar
Dominik
rotmistr
rotmistr
Příspěvky: 128
Registrován: 18/8/2011, 13:27

Příspěvek od Dominik »

Pánové , co myslíte , bude Vulcan stát za koupi ? :D
Uživatelský avatar
jersey.se
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 2466
Registrován: 20/1/2010, 21:16
Bydliště: I'm living on an endless road
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jersey.se »

Ne.
Smoke me a kipper, I'll be back for breakfast
Uživatelský avatar
p3tris
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1381
Registrován: 24/6/2011, 12:46
Bydliště: Vodňany
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

jersey.se píše:Ne.
U tebe nikterak překvapivá odpověď :wink:

Záleží na tom.... pro mě třeba asi jo.

Podvozek je strašnej ale jinak nevypadá úplně zle. Překvapila mě oproti referenčním fotkám prosklená kabina místo jen malovaných oken. Detailní fotky tady:

http://www.kampfgruppe144.com/phpBB3/vi ... f=6&t=1206

a tady:

http://www.mini-koleso.ru/product/4978/
Uživatelský avatar
jersey.se
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 2466
Registrován: 20/1/2010, 21:16
Bydliště: I'm living on an endless road
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jersey.se »

No, ona ta malovaná kabina obvykle u kováků vypadá líp než prosklená...
Smoke me a kipper, I'll be back for breakfast
Uživatelský avatar
Dominik
rotmistr
rotmistr
Příspěvky: 128
Registrován: 18/8/2011, 13:27

Příspěvek od Dominik »

P3tris , děkuji za info i fotky . :D

Jako ,,naladění" :D na Vulkána posílám odkaz : www.vulcantothesky.org
Uživatelský avatar
p3tris
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1381
Registrován: 24/6/2011, 12:46
Bydliště: Vodňany
Kontaktovat uživatele:

Kolekce "Létající pevnosti"

Příspěvek od p3tris »


Obrázek

Kolekce "Létající pevnosti"

Obrázek

Dne 12. března 2012 vyšel časopis číslo 5 s modelem bombardéru Avro Vulcan B Mk.2

Zdroj: nakladatelství AMERCOM S.A., positivo.pl[/align]
Naposledy upravil(a) p3tris dne 26/3/2012, 09:16, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
p3tris
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1381
Registrován: 24/6/2011, 12:46
Bydliště: Vodňany
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

E-3B Sentry bude mít opravdu stejnou kamufláž, jako ten od Dragonu. Bohužel Bell 206 sice vyjde ve vojenské verzi, ale jako námořnický TH-57C. Doufal jsem v OH-58 Kiowa, u něj bych neváhal, ale takhle ho asi taky vynechám.

http://miniwojna.blogspot.com/search/label/Amercom
Uživatelský avatar
TonyHazard
Důstojník v záloze
Důstojník v záloze
Příspěvky: 2674
Registrován: 17/9/2007, 23:30

Hotové modely letadel a další létající techniky

Příspěvek od TonyHazard »

Obrázek

Kolekce"Vojenská letadla"

Obrázek

Dne 16. března 2012 vyšel časopis číslo 49. s modelem letounu Boeing P-26 Peashooter

(obrázky se nemusí shodovat s modelem, od čísla 32 asi ano)
Zdroj (text a foto): nakladatelství AMERCOM S.A., Pete´s Colletibles, Hobby Master, Gragon, Vojenské modely, raidentech.com, corgi.co.com, positivo.pl.
Naposledy upravil(a) TonyHazard dne 30/3/2012, 21:54, celkem upraveno 1 x.
ObrázekObrázekObrázekObrázek
Nebojuj s nikým, kdo neví nic o vztahu rytíře a meče!
Na fóru Palba.cz jsem skončil, dotazy a SZ prosím neposílat.
tomcat1
svobodník
svobodník
Příspěvky: 31
Registrován: 9/12/2011, 21:11
Bydliště: Nové Zámky

Lidl vitríny a lietadlá

Příspěvek od tomcat1 »

Moje klenoty, ešte postaviť tých 25 modelov, čo mám v špajzi a kúpiť neaké tie hotovky..

Obrázek Lidl aircraft..

Už bys mohl zkusit vkládat obrázky podle návodu. :) *T*
Uživatelský avatar
p3tris
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1381
Registrován: 24/6/2011, 12:46
Bydliště: Vodňany
Kontaktovat uživatele:

Re: Lidl vitríny a lietadlá

Příspěvek od p3tris »

tomcat1 píše:Moje klenoty, ešte postaviť tých 25 modelov, čo mám v špajzi a kúpiť neaké tie hotovky..
Jo, když je to kam dávat, tak je to super. Já takové štěstí nemám. Viz. moje "obývací" stěna v 1+1 a "pracovní" kout v kanclu. Ještě že mám tolerantní manželku i šéfovou :)

Obrázek Obrázek

Co se týče tý fotky z kanclu, mám na vás (a hlavně díky jeho konekcím na Velitele) jednu VELIKOU prosbu: Chybí mi poslední 3 modely z kolekce Airfix: Legends Of The Skies. Jsem ochoten za ně zaplatit do 300,- Kč a nebo je vyměnit za totožné modely, ale přímo od Easy Models (v případě Hurricana i Revell: Original Heroes (00401)). Jde mi o balení. Bohužel je nejsem nikde na internetu už schopen sehnat. Jedná se o modely:

Supermarine Spitfire Mk.V RAF 303 Sqn 1942 - denní kamufláž / polská peruť / RF-D (Easy Model EM 37214)
Supermarine Spitfire Mk.V/Tropical RAF 224th Wing Commander 1943 - pouštní kamufláž / IR-C (Easy Model EM37217)
Hawker Hurricane Mk.II 87 Sqn 1942 - denní kamufláž, černý spodek / LK-? (Easy Model EM37241)

Pokud by mi byl někdo schopen pomoct, byl bych mu velice vděčen.

Ad P-26 Peashooter: Rozměrově drobeček. Model je celkem v pořádku, trošku problém jsem měl s lícováním kovových a umělých částí křídel, což spravilo malinko násilí. Figurka pilota je moc malá, nejspíše to pilotuje dítě. A určitě si zaslouží doplnit výrazné výplety. Zklamáním je samozřejmě kamufláž, protože zrovna předválečné P-26 létaly v nádherných křiklavých barvách. Standartní olivovka mu vůbec nesluší.

A abych toho nepsal málo, jedna historka ze sobotního Panthers Cupu, aneb jak se nemá chovat obchodník: Pán měl na prodej několik modelů od IXO. Člověk přede mnou si kupoval Spitfira za 200,- Kč. Mě Typhoon ve sbírce ještě chybí, tak jsem si řek, že si udělám radost. Ale ouha, ten už stál 250,-. Řekl jsem si dobrá, to přežiju. Otočím krabičku a tam je "distributor Levné knihy". Hle, něco shnilého je ve státě dánském, říkam si. Pan obchodník nakoupil po 130 korunách a teď dělá business. A to mě to celou dobu ještě vychvaloval, jak je to super kvalitní model, jak už se nedá sehnat a jak ho všichni jeho známý vykoupili, takže má poslední 2 kusy. Už z principu jsem nekoupil.
Ve stánku o něco dál vyprodávali kousky od Century Wings po 400,-. Bohužel jsem mě fakt smůlu a přenádhernou X-32 koupil člověk těsně přede mnou. :(
velitel
praporčík
praporčík
Příspěvky: 335
Registrován: 1/9/2010, 19:34
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od velitel »

Co se týká těch tří modelů, tak bohužel. Moje zdroje je už nemají.

A poslední věta: asi to nebylo Century Wings, protože ti tohle nedělají. Firmu teď nevím, ale mám to ve skladu myslím taky. Sice za víc, ale mám. On tot totiž skoro nikdo nechce. Zítra se podívám.
Odpovědět

Zpět na „Hotové modely“