Mělo by se týkat zejména obrněné techniky z období WWII, to jsou jediné mantinely. Můžete zde psát např. o tom zdali a proč podle vás byla chyba vybrat místo Tigera od firmy Porsche, Tigera od Henschelu, nebo zdali nebylo lepší Tigera nevyrábět vůbec. Totéž se dá rozvinout u Panthera(nebylo třeba lepší modernizovat Panzera IV? a jestli ano proč?)
Další téma jež mne napadá-byl by JS se 100mm dělem na tom lépe ?atd. atd.
Vedle toho zde můžete prezentovat vaše vlastní návrhy či modifikace strojů, jež by podle vás splňovaly požadavky tehdejšího bojiště (a ekonomiky) lépe než tehdy do výzbroje přijaté. Zde bych viděl jedinou podmínku a tou je realizovatelnost tehdejším průmyslem a asi dobrá by byla určitá vazba návrhu na tehdy zavedené stroje(není ale stritkní podmínkou).
Myslím že téma jsem vymezil srozumitelně.
Sám zde předkládám jeden návrh stíhače tanku na podvozku JagdPanzera IV. Hlavním rozdílem je použití 88mm KwK 36 místo 75mm L 70 a uspořádání ala. Ferdinand či SU-76 tedy vpředu řidičský prostor, ve středu motorový a vzadu bojový.
Více ukazuje obrázek-jednalo by se skutečně o zmenšenou variantu Ferdinanda-pancéřování by bylo oproti Ferdinandu zhruba poloviční vpředu 80-100mm boky 30-45mm plus přídavný pancíř v místech uložení munice.
Výška stroje 2,6(po střechu)-2,8 (po velitelskou věžičku),hmotnost stroje 28-30 tun.

Jaké výhody oproti by měl můj stroj oproti JagdPanzeru IV 75mm L 70?
Předně univerzálnost-kwk 36 má lepší balistické charakteristiky i ničivý účinek HE střel (počáteční rychlost sprgr.39 je cca.810mps oproti 700mps u Panthera ,rozdíl v hmotnostech střel je 5,74 kg(panther) vs 9kg).
Druhá výhoda-JagdPanzer IV 88 L 56 by měl výrazně lepší průchodnost terénem-neb kanón jen minimálně přesahuje čumák korby, navíc rozložení hmotnosti je rovnoměrnější(část čelního pancíře a celá hmotnost kanónu je uprostřed korby-narozdíl od JagdPanzera IV 75 kde vše bylo vepředu)
Poslední výhodou jež tu zmíním je menší množství úprav oproti JagdPanzeru 75 L70 (V),prakticky by byla převzata celá korba, jen by bylo nutné přemístit motor do jejího středu-což je (podle mne) poměrně snadná úprava.
Samozřejmě-lepší balistické vlastnosti 75mm děla+nižší výška stroje +silnější čelní pancíř=větší potenciál při boji s obrněnou technikou protivníka.To vše hovoří pro JagdPanzera 75L70.
Podle mne ale výše zmíněné výhody(univerzálnost, pohyblivost,cena )+fakt že můj stroj by byl k dispozici pravděpodobně o nějaký půl až tři čtvrtě roku dříve by dělaly z Jagdpanzera IV 88 lepší volbu.