Hotové modely letadel a další létající techniky

Hotové modely všech měřítek a druhů (pozemní, letecká a námořní technika)

Moderátor: jarl

Odpovědět
DZ1
vojín
vojín

Příspěvek od DZ1 »

p3tris píše:Super, jen si vyměň za něco tu Ju-88, už vyšla hned jako první číslo.
Myslel jsem Ju-188 samozřejmě. Opraveno.
Dominik
rotmistr
rotmistr

Příspěvek od Dominik »

p3tris : ,,A on o tom, že tam bude, někdo pochyboval?"
Popravdě .... já ano (když F-14 nedali roztahovatelná křídla a Tornadu , co jsem zde četl , je ještě dali prý špatně , tak ,,proč se obtěžovat s nějakou bombou" :lol: )
hornet
podpraporčík
podpraporčík

Příspěvek od hornet »

Také přidám pár svých typů, nebo spíš přání? Sám nevím. Číslování bez snahy trefit pořadí, střelba od boku:

21. B-25 Mitchel
22. Il-28
23. Ar-234 Blitz
24. B-1 Lancer
25. Tu-2
26. DH-98 Mosquito
27. B-26 Marauder
28. EE (BAC) Canberra
29. A-26 Intruder
30. Tu-160

Úplně pomíjím transportní a ostatní nebojové typy.
Jako bonus znovu přání, které se mi asi nevyplní - MiG-25. Nakonec, SR-71 v sérii je, tak uvidím.
rychlik
četař
četař

Příspěvek od rychlik »

ok, tak taky zkusim něco nahodit... ale opakuju se - letadla se mi líběj, ale znalec nejsem; znám jich jen pár, zbytek je podle encyklopedie :(

21. Convair B-58
22. Boulton Paul Overstrand
23. C-47 Dakota
24. Bristol Blenheim
25. B-26 Marauder
26. B-25 Mitchell
27. Tu-85
28. B-70 Valkyrie
29. Handley Page Victor
30. B-1B

bonus:
Mjasiščev M-4
Convair B-36

nějak moc "béček" :)
edit: kurnik, když o tom tak přemejšlim, ten peacemaker by byl fakt suprovej - toho bych koupil bez rozmejšlení (pokud by ho tedy moc nezamercomovali...)
OT: včera sem po dlouhý době znova koukal na top gun (pro piloty to je možná komedie, ale já ten film mám rád... stejně jako Tajemnou záři nad Pacifikem) a teď sem strávil hodinu jen prohlížením modýlků F-14. jenže pak sem se obrazně podíval do peněženky a teď váhám mezi tím a už dříve vykouklym albatrosem... kdyby to F-14 vyhrála, mám si Ježuchovi napsat o Witty nebo dražší Century Wings?
Naposledy upravil(a) rychlik dne 10/4/2012, 18:48, celkem upraveno 1 x.
fowly
svobodník
svobodník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fowly »

rychlik píše: OT: včera sem po dlouhý době znova koukal na top gun (pro piloty to je možná komedie, ale já ten film mám rád... stejně jako Tajemnou záři nad Pacifikem) a teď sem strávil hodinu jen prohlížením modýlků F-14. jenže pak sem se obrazně podíval do peněženky a teď váhám mezi tím a už dříve vykouklym albatrosem... kdyby to F-14 vyhrála, mám si Ježuchovi napsat o Witty nebo dražší Century Wings?
Za sebe doporučuji vybírat tu f-14 spíše z Century Wings - bude z ní větší radost, i když stojí více peněz :-) . Cenově výhodnější než CW a zajímavější než Witty jsou Tomcaty třeba od Forces of Valor, anebo třeba i od Dragonu
Vlasta
štábní rotmistr
štábní rotmistr

Příspěvek od Vlasta »

Forces mám doma... někde tu jsou i jeho fotky, za ty prachy solidní éro
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

rychlik píše:ok, tak taky zkusim něco nahodit... ale opakuju se - letadla se mi líběj, ale znalec nejsem; znám jich jen pár, zbytek je podle encyklopedie :(

21. B-29 Superfortress
22. Boulton Paul Overstrand
23. C-47 Dakota
24. Bristol Blenheim
25. B-26 Marauder
26. B-25 Mitchell
27. Tu-85
28. B-70 Valkyrie
29. Handley Page Victor
30. B-1B

bonus:
Mjasiščev M-4
Convair B-36

nějak moc "béček" :)
edit: kurnik, když o tom tak přemejšlim, ten peacemaker by byl fakt suprovej - toho bych koupil bez rozmejšlení (pokud by ho tedy moc nezamercomovali...)
OT: včera sem po dlouhý době znova koukal na top gun (pro piloty to je možná komedie, ale já ten film mám rád... stejně jako Tajemnou záři nad Pacifikem) a teď sem strávil hodinu jen prohlížením modýlků F-14. jenže pak sem se obrazně podíval do peněženky a teď váhám mezi tím a už dříve vykouklym albatrosem... kdyby to F-14 vyhrála, mám si Ježuchovi napsat o Witty nebo dražší Century Wings?
No vidíš, že to šlo. :wink: Jen si ještě vyměň za něco tu B-29, ta vyjde jako číslo 19. Mimochodem, máš tam zajímavý kousky.

Chápu tvoje nadšení pro F-14, je to krásný éro se zajímavejma kamuflážema, ale já osobně bych stejně preferoval Albatrosku.

Cormorant a Spectre na miniwojně:
http://miniwojna.blogspot.com/search/label/Amercom
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Kolekce "Létající pevnosti"

Příspěvek od p3tris »

Obrázek

Kolekce "Létající pevnosti"

Obrázek

Dne 10. dubna 2012 vyšel časopis číslo 7 s modelem bombardéru Avro Lancaster B Mk.I Special

Zdroj: nakladatelství AMERCOM S.A., positivo.pl[/align]
Naposledy upravil(a) p3tris dne 23/4/2012, 17:31, celkem upraveno 1 x.
rychlik
četař
četař

Příspěvek od rychlik »

p3tris: opraveno. pochybuju, že ten peacemaker vyjde, tak sem nahodil jinej Convair

fowly & Vlasta: díky za tipy. ta "pirátská" F-14 od FOV vypadá moc fajně, jen sem původně chtěl jít na "modelyletadel", když už tu čtu příspěvky od velitele... (a tam mě samozřejmě začal lákat i crusader -44%. moje prohlášení, že si kvůli financím nikdy jinej než amercomáckej model nekoupim, dostává povážlivý trhliny...)
btw, modelyletadel, jako vim že sou lidi, kteří si za 5 min na záchodě vydělaj víc než já za celej život, ale při prohlížení nimitzu mi došly slova :)
Aethain

Příspěvek od Aethain »

No a vůbec, co říkáte na Mil Mi-8 ? Mě příjde docela dost povedená.
Vlasta
štábní rotmistr
štábní rotmistr

Příspěvek od Vlasta »

se to nějak zakecalo :) taky ji mám doma. hodně slušný stroj :)
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

Aethain píše:No a vůbec, co říkáte na Mil Mi-8? Mě příjde docela dost povedená.
Viděl jsem jí zatím jen v trafice a nevypadala vůbec zle. Na nějaký větší soudy počkám, až dorazí z předplatného.

I Lancaster je podle mě za ty peníze dobrá koupě. U mého kusu je potřeba odříznout nálitky z vrtulových kuželů a z bomby. Ta si zaslouží nabarvit, protože takhle se spodkem letounu dost splývá. Překvapila mě jedna černá a jedna maskovaná směrovka, ale na některých nákresech tohohle letounu to tak opravdu je. Nejspíše byla vyměněná z jiného stroje při opravách. Dále trochu "šmajdá" podvozek, ale s tím se asi nic neudělá. I když možná pomůže trošku teplého vzduchu a řízeného násilí. Posledním vážnějším nedostatkem byla špatná geometrie směrovek, takže jsem je opatrně utrhnul a znova přilepil.

Dával jsem dohromady do texťáku soutěž, než jí sem dám a měl bych pár poznámek:

>TonyHazard: Vyměň si za něco Halifaxe, ten vyjde u nás už za měsíc. A tu Tu-4 taky, protože B-29 bude a jde o dvě na pohled stejný letadla, takže Tu-4 na 99,9% nebude. (Už jsem to opravil :) )

>hornet: Tou A-26 Intruder jsi, předpokládám, myslel druhoválečného Douglase Invader (ale novějším verzím se asi taky říkalo Intruder). Ale jestli ses přepsal s dvojkou a myslel Grumman A-6 Intruder, taky ti to uznávám. A měl bys první bod :wink:

>rychlik: Ty ses nechtěl připojit a přitom si tam napsal takový parádní kousky. XB-70? Wow, brácha jí má doma v 1:72 a je to opravdu "hovado". V 1:200 by měla bezmála 30cm, což zas není do trafiky úplně nereálný. B-52 neměla rozpětí o moc menší. U tý bych neváhal s koupí ani chvilku.
hornet
podpraporčík
podpraporčík

Příspěvek od hornet »

Bod mi škrtni, opravdu jsem se přepsal. Měl jsem na mysli Douglas A-26 Invander. :(
No nazdar, už sám na sebe práskám ....
rychlik
četař
četař

Příspěvek od rychlik »

přicházim s prosbou o radu: nakonec sem tu P-38 sehnal (Altaya), ale trošku bojuju se správnym "sestavením" hlavního podvozku - můžu ho tam dát buť trošku nahlej dopředu nebo dozadu. líbil se mi víc dozadu, ale podle různejch obrázků by měl bejt dopředu (a kola sou pak zhruba pod začátkem šachty). jenže pak mi model zas padá na zadek :( jak je to správně?
(btw při pokusu o narovnání kulometu se mi ho podařilo urvat a pak sem ho čtvrt hodiny hledal v koberci. a hezký, že k tomu dávaj "zavřenej" kryt přední nohy, ale hlavní už může bejt jen otevřenej)
Hans S.
5. Plukovník
5. Plukovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans S. »

Rychlíku, viz. zde: http://galerie.palba.cz/displayimage.php?pos=-4624

Ty nohy hlavního podvozku by opravdu měly být vykloněné spodní částí mírně dopředu. Pokud letadlo přepadá, pak musíš do přídě dít nějaké olůvko.
rychlik
četař
četař

Příspěvek od rychlik »

Hans S. píše:Rychlíku, viz. zde: http://galerie.palba.cz/displayimage.php?pos=-4624

Ty nohy hlavního podvozku by opravdu měly být vykloněné spodní částí mírně dopředu. Pokud letadlo přepadá, pak musíš do přídě dít nějaké olůvko.
díky moc.
se svojí šikovností se do oprav raději pouštět nebudu a lightning zůstane na stojánku...
TonyHazard
Důstojník v záloze
Důstojník v záloze

Hotové modely letadel a další létající techniky

Příspěvek od TonyHazard »

Obrázek

Kolekce"Vojenská letadla"

Obrázek

Dne 13. dubna 2012 vyšel časopis číslo 51. s modelem letounu Morane-Saulnier MS.406
Naposledy upravil(a) TonyHazard dne 27/4/2012, 11:26, celkem upraveno 1 x.
ObrázekObrázekObrázekObrázek
Nebojuj s nikým, kdo neví nic o vztahu rytíře a meče!
Na fóru Palba.cz jsem skončil, dotazy a SZ prosím neposílat.
Dominik
rotmistr
rotmistr

Příspěvek od Dominik »

Tak co říkáte na Saulniera ? U nás v obou ,,hlavních" trafikách byl beznadějně vyprodaný , zůstaly pouze 2 egzempláře , každý s poničeným podvozkem . Ale model má velice pěknou kamufláž , tu chválím .
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

Dominik píše:Tak co říkáte na Saulniera ? U nás v obou ,,hlavních" trafikách byl beznadějně vyprodaný , zůstaly pouze 2 egzempláře , každý s poničeným podvozkem . Ale model má velice pěknou kamufláž , tu chválím .
Jeden z těch lepších modelů od Amercomu. Nástřik se jim povedl. Já na tom svým nenašel žádný vážnější nedostatky a jde rovnou do vytrýny. Až bude jednou chuť, možná něco provedu s chladičem a podvozkovýma nohama.

Kdyby se přece jen kamufláž nelíbila, tady je inspirace na soubojové diorámátko i s příštím MiG-3:
http://imageshack.us/photo/my-images/94 ... s4062.png/
zved
štábní praporčík
štábní praporčík

Příspěvek od zved »

Tak ještě ten Mig a Komet a tím pro mě celá série Amercomu končí. Zbytek jsou již letadla mimo WWII, mimo měřítko, nebo mimo zájem :) V bojové technice a létajících pevnostech už toho také pro mě moc není,... Aspoň bude chvíli klid a snad i čas konečně začít přebarvovat a upravovat. A v případě velkého absťáku se soustředit již na kvalitnější kousky renomovaných výrobců. :razz:
Odpovědět

Zpět na „Hotové modely“