Už som nechcel reagovať, špeciálne na teba Rabo, máme stávku považujem to za vybavené...
Ale páni,
toto je už demagógia...
Na začiatku bola moja téza,
že počet PLRS je malý. A vy mi tu za každú cenu dokazujete, že nie je.
Keď zlyhá argument o počtoch pomerne k hmotnosti redboy vytiahne počet OZ:
redboy píše:
Já porovnávám počet porovnatelných OZ, to není o tom co si tu vysníme.
Ale počet OZ
nemôže byť merítkom, keďže Mk. 41 unesie 4x ESSM!
redboy píše:
A proč ne 24x 9M96 a 32x9M100...
Presne tak. Toto tvrdím už dlhšie, vyššie si to pozri. Môžeme si nakonfigurovať pravdepodobnú skladbu rakiet ale POROVNÁVAJME POROVNATEĽNÉ.
Preto nemôžete následne spochybniť ESSM:
rabo píše:
Áno, je to výkonnostný tabuľkový ekvivalent 9M96, ale jej úlohy na lodiach sú presne ako u Sosny a 9M100.
redboy píše:
Máš prostě střely pro sebeobranu a střely středního dosahu.
Áno ESSM plnia aj úlohy blízkej obrany, majú však podľa zdrojov dosah dokonca väčší ako 9M96 a
sú to regulérne strely stredného dosahu. ESSM môže plniť AJ úlohy blízkej obrany AJ úlohy strely stredného dosahu. Jednoducho nie je možné ich z porovnávania vyhodiť – SÚ ekvivalentom 9M96.
Preto sú tieto argumenty:
redboy píše:
No a 16 raket středního dosahu není plýtváním AN/SPY-1F?
Je 16 Aster 30 u Type 45 plýtváním (výtlak 7000t)
Je plýtvání 32 raket RIM-66 u 6000t Plýtváním?
irelevantné. F-100 má 96 rakiet stredného doletu, Type 45 – 48
A ako posledný argument má byť spochybnenie zdrojov?
redboy píše:
Hlavním důvodem je to, že vůbec netušíš, jaká verze rakety 9M96 bude VMF přijata, státní zkoušky teprve začaly, nedaří se v nich a o informaci co objednali nemám, pokud nechci stavět na wiki. Ještě horší je to s 9M100, ta prostě neexistuje, kde bereš těch 10km.
Redboy, celá táto debata a mnoho ďalších na Palbe je špekuláciou. Málokto z nás naozaj sedel v tanku a vie aký má strelecký systém a asi nikto nesedel v bojovom centre fregaty. Všetko je to o zdrojoch a citáciách. Takto môžeš alibisticky spochybniť všetko.
K 9M96 existuje spústa zdrojov. 9M100 je viac utajená, aj pri nej sa však zdroje zhodujú – má mať IČ navádzanie a dosah 10-15 km.
A keď už nie sú argumenty tak zrazu zahrnieme všetky rakety:
rabo píše:
PLRS, ale všetkých rakiet
...
Prečo rátaš len ich PLRS...?
Preto že
o tomto je táto diskusia. O počte PLRS.
Ak chceš ich cestou porovnávania všetkých striel, tak potom porovnávajme celkový hmotnostný ekvivalent. Ale tam sa toto moje tvrdenie:
arten píše:
2. Ruské konštrukcie vždy mali vyššiu únosnosť resp. väčší pomer výzbroje k výtlaku ako západné.
sa ukáže veľmi jasne. A medzi nami, toto je aj cesta, kde vidím rezervu navýšenia PLRS. Už to v tomto fóre zaznelo a ak sa pozorne pozreš tak to musíš vidieť.
Ak by sme porovnávali celkový počet striel, tak toto:
rabo píše:
Môžeme viesť diskusiu, že ten má viacej PLRS a ten má viacej protilodných, ale to sú požiadavky jednotlivých námorníctiev.
je konečne rozumný argument. Ale
nie argument prečo je PLRS dosť, ale argument
prečo Rusom stačí PLRS málo.
a pár faktických k tomuto:
rabo píše:
A čo je podstatné, má poloaktývne navádzanie, každá vystrelená raketa blokuje jeden navádzací kanál, zatiaľ čo Palaš má vlastný systém navádzania a 9M100 je aktívne RL navádzaná. V tvojej reči - lode s týmto raket. systémom sú proti masívnemu koordinovanému útoku menej účinné, čo je napr. stret s 22350.
Rabo, strely z Palaša sú navádzané po laserovom lúči a teda ten kanál je blokovaný celý čas. Pri systéme AEGIS/SPG-62 ožarovač navádza strely
až v terminálnej fáze. Čiže schopnosť postrelovať ciele je oveľa väčšia ako 1. (niekde som čítal a neviem či si to pamätám dobre – Mk.99 je schopný sledovať pre ožarovače pri prvých Ticonderoga 4 ciele na jednu anténu SPY-1 , pri posledných Burke 8.)
Takže nie je to tak.
A mimochodom- ty ktorý si vyššie drel klávesnicu že 9M100 na 22350 nebude, dokonca si na to stavil, teraz 9M100 používaš ako argument? Neverím vlastným očiam...
rabo píše:RIM-162 má tabuľkovo možno dosah 50 km, ale proti výkonným PLR klesá na úroveň len o niečo vyššiu ako Ruské.
všetky PLRS (a CIWS) majú nižší ako tabuľkový dosah na rýchlejšie ciele...
A záverom:
redboy píše:Promiň, ale naštěstí nestavíš lodě, asi by to fakt neplavalo.
Ale nehovor? Tak toto je model exportnej verzie 22356:

s inštaláciou 36 starších a ťažších rakiet systému Štil (EDIT: čo je ekvivalent 63x9М96, resp. 50x9М96M!). Tí Rusi asi fakt nevedia stávať plávajúce lode...
A vyjadrenia „o varení z vody“ a kto to ma „pomatené“ si láskavo odpusť.