Bugy - nová Palba
Moderátor: jarl
Re: Bugy - nová Palba
Jak jsem psal. Po upgrade serveru přišla nová verze PHP. Ta způsobila potíže s forumfotem. Forum funguje lépe, ale stará coppermine moc ne. Podařilo se mi to zalepit tak aby to alespoň nějak fungovalo. Na ty plné velikosti se podívám v noci. Obávám se, že kdybych udělal pouze upgrade, tak byste přišli o linky k fotogaleriím. Musím to otestovat než se do něčeho takového pustím. Bez toho by to mohlo dopadnout dost špatně.
Dám to sem. Ještě sem si všiml že na Portálu se zobrazuje jen pár posledních příspěvků co se vejdou jen na jednu stranu - ostatní mizí. Bylo by dobré tam udělat třeba max. 5 stránek, na kterých by šlo listovat (hodilo by se to hlavně pro návštěvníky co sem chodí jen číst z portálu a nechtějí prohrabávat fórum).

"Vojáci neměli rádi Rakouska ani války, ale dřeli do úpadu těla" - Karel Poláček
Mne na Opere 12.01 v spodnej časti portálu zobrazuje stále tie isté staré príspevky z fóra. Teda neviem, ktoré príspevky boli na fórum pridané v poslednej dobe.
Nešlo by tieto najnovšie príspevky prehodiť do bočnej lišty na začiatok portálu (ako to bolo na starej Palbe?).
Takto je to ergonomicky úplne nahovno :o)
Ďalej na portáli chýba stránkovanie článkov (vidím len posledne pridané).
To je to čo mňa najviac trápi.
Nešlo by tieto najnovšie príspevky prehodiť do bočnej lišty na začiatok portálu (ako to bolo na starej Palbe?).
Takto je to ergonomicky úplne nahovno :o)
Ďalej na portáli chýba stránkovanie článkov (vidím len posledne pridané).
To je to čo mňa najviac trápi.
Dezoláti všech zemí, vyližte si prdel!
To stránkování nevím, zkusím - ty poslední příspěvky jsou tam jen pro zaběhnutí, půjdou na bok. Jinak to stránkování potom řeší připravovaný CMS.
Lidi mají dobrý náměty, bůhví jak to s CMS bude ... stránkování pokud by nebyla potíž, tak souhlas.

Já bych CMS viděl jako fine kličkou jak se dostat z nepřehlednosti fóra a tak. Články budou pořád viditelné, snadno dohledatelné, rýpavé komentáře budou schované za odkazem na diskusi...Uvidím co všechno umí ten bridge. Ale podle toho co je potřeba pro instalaci by měl zvládat všechny funkce fóra.
Díky za odvedenou práci - nová Palba šlape pěkně! 
Měl bych ještě malý návrh (vlastně to není bug, ale spíše vylepšení). Vkládaná videa z Youtube se na některých forech dají (při přehrávání) zvětšit na celou obrazovku, na jiných ne. Nevím, jestli je to vlastnost fora, nebo si to vyžaduje Youtube - možné je oboje, že tedy celobrazovkový režim u některých videí povoluje jen při přehrávání přímo tam. Pokud je to nastavitelné zde, šlo by to? Nebo to přináší nějaké problémy? Zkuste na to juknout, až nebudou důležitější věci (přeci jen, tohle není zas tak superpřednostní)

Měl bych ještě malý návrh (vlastně to není bug, ale spíše vylepšení). Vkládaná videa z Youtube se na některých forech dají (při přehrávání) zvětšit na celou obrazovku, na jiných ne. Nevím, jestli je to vlastnost fora, nebo si to vyžaduje Youtube - možné je oboje, že tedy celobrazovkový režim u některých videí povoluje jen při přehrávání přímo tam. Pokud je to nastavitelné zde, šlo by to? Nebo to přináší nějaké problémy? Zkuste na to juknout, až nebudou důležitější věci (přeci jen, tohle není zas tak superpřednostní)

"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
možné to je, záleží jak rozhodne vedení - jestli vkládat celý link nebo jen kód na konci. Netuším co je tu pro uživatele jednodušší. Jinak to zvětšení je dáno videem, to se nedá ovlivnit. Obvykle autorsky chráněná díla mají volby za jakých podmínek je povolené vkládání.
Tady se neptá na link, a vkládání kódu je čistější a častější ...
A to roztahování na celou obrazovku nevím ... zda to je jiným bb codem?
Pokud by to šlo, nejsem proti.
A to roztahování na celou obrazovku nevím ... zda to je jiným bb codem?
Pokud by to šlo, nejsem proti.

jasně, ale to video by se vkládalo buď linkem nebo jen tím "koncem" linku
<youtube>youtu.be/unikatni_kod_videa</youtube>
nebo
<youtube>unikatni_kod_videa</youtube>
Co se vám líbí více?
nebo
Co se vám líbí více?
Možná se to tu už řešilo, nečetl jsem další strany threadu, ale neustále mne to odhlašuje a to i v případě, že dám "zapamatuj si mě".
Don't worry, pee happy.
- Hans S.
- 5. Plukovník
- Kontaktovat uživatele:
Ze zkušenosti z jiného fóra doporučuji první možnost. Méně znalí uživatelé mají obvykle trochu problém vytáhnout z adresy právě ten samotný kód videa.K4M1L píše:jasně, ale to video by se vkládalo buď linkem nebo jen tím "koncem" linku
nebo
Co se vám líbí více?
Hmm, tohle ti poradí Kamil, asi máš nějakou anomálii.# píše:Možná se to tu už řešilo, nečetl jsem další strany threadu, ale neustále mne to odhlašuje a to i v případě, že dám "zapamatuj si mě".
Možná to půjde opravit tímto...
https://www.phpbb.com/support/stk/

Z hlediska lam to je určitě lepší, ale ti to tam budou cpát bez ladu a skladu ... včetně "zbytečností" ... sessions, apod.Hans S. píše:Ze zkušenosti z jiného fóra doporučuji první možnost. Méně znalí uživatelé mají obvykle trochu problém vytáhnout z adresy právě ten samotný kód videa.

Ano, už se to tu řešilo ale nevyřešilo. Já se taky přihlašuji klidně 3* za sebou a naopak někdy se odhlásím a můj nick zůstane viset ve sloupku "Kdo je online".# píše:Možná se to tu už řešilo, nečetl jsem další strany threadu, ale neustále mne to odhlašuje a to i v případě, že dám "zapamatuj si mě".
Je nás tady víc takových a přesto že to vedení zprvu považovalo za, cituji "bug jako prase" tak teď to spíš vypadá ve smyslu "mně to už funguje a ti kterým to nejde se třeba pos****". Prostě si budeš muset zvyknout.
scrat
All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope.
Winston Leonard Spencer-Churchill
Winston Leonard Spencer-Churchill
nějak se mi to vykouřilo z hlavy. Mrknu na to.
Zbytečná útočnostScrat píše:Je nás tady víc takových a přesto že to vedení zprvu považovalo za, cituji "bug jako prase" tak teď to spíš vypadá ve smyslu "mně to už funguje a ti kterým to nejde se třeba pos****".

K4M1L píše:nějak se mi to vykouřilo z hlavy. Mrknu na to.

Don't worry, pee happy.