Moderátor: jarl
Já si myslím, že je to ještě zbytečný řešit. Počkáme na ty poslední 3 modely a pak se uvidí. A stejně bych konec soutěže vyhlásil teprve až vyjdou všechny u nás. Přece jen se může jako v letadlech pořadí změnit a to pak taky může výsledky zamýchat.zved píše:No vyhlásil si to Tony, tak máš v tom poslední slovo. Já myslel, že to řazení dle pořadí ve startovací listině bylo myšleno jen dokud se soutěž neuzavře (tj. jakési průběžné pořadí, aby to bylo jednodušší). Je to tam sice od začátku, ale pokud vím, tak se na to na počátku neupozorňovalo. Tj. nikdo na počátku neřekl, že záleží na tom, kdo dříve pošle tipy (že to může mít vliv). Dle mého názoru je to jednoznačně neférové. Myslím, že by nebyl takový problém to celkově dovymyslet férověji,...
Máš pravdu v tom, že se může jevit neférově. Abych napsal (řekl) pravdu, mě také ze začátku nenapadlo, že to může mít nakonec nějaký vliv. Bohužel, zatím to tak vypadá, že se to může stát. Kdybych s tím počítal dopředu, tak se samozřejmě napíši na první místo.zved píše:No vyhlásil si to Tony, tak máš v tom poslední slovo. Já myslel, že to řazení dle pořadí ve startovací listině bylo myšleno jen dokud se soutěž neuzavře (tj. jakési průběžné pořadí, aby to bylo jednodušší). Je to tam sice od začátku, ale pokud vím, tak se na to na počátku neupozorňovalo. Tj. nikdo na počátku neřekl, že záleží na tom, kdo dříve pošle tipy (že to může mít vliv). Dle mého názoru je to jednoznačně neférové. Myslím, že by nebyl takový problém to celkově dovymyslet férověji,...
Problém vidím pouze v dělení (shodném počtu bodů i vozidel) o první pořadí, poukaz je pouze jeden. Samozřejmě se sponzorem se lze domluvit a poukaz v hodnotě 500,- czk rozdělit s tím, že při nákupu bude mít každý slevu 250,- czk.zved píše:Nevím Tony. Pořadí podle bodů a pak podle počtu uhodnutých modelů je myslím jednoznačné. Problém může nastat jen v tom případě, když bude stejný počet bodů i uhodnutých vozidel. Třeba ještě něco vymyslíme. I kdyby ale ne, pořád by mně přišlo férovější vyhlásit 2 stejná místa (a případné ceny rozdělit stejným dílem). Opravuji - přesněji 2 stejná hodnocení (tj. dělba o pořadí - jak jsem uvedl ten příklad).
TonyHazard píše: Pravidla jsou téměř shodná s přecházející soutěží. Za uhodnutý typ 1 bod, za uhodnutý typ a pozici 3 body. Napište si také 2 bonusy, co si přejete aby vyšlo. Za uhodnutí bonusu * (hvězdička) a dva body. Při shodě bodů rozhoduje počet uhodnutých vozidel.
A to, že se tato pravidla nedoplňují, ve spodní citaci by mělo být "...se shodným počtem bodů a uhodnutých vozidel určuje pořadí uvedené ve "startovní" listině."TonyHazard píše: Pořadí určuje počet uhodnutých vozidel, se shodným počtem bodů určuje pořadí ve "startovní" listině.
Tak by to mohlo takto zůstat, aby se průběžné pořadí upravovalo podle "startovní" listiny je vážně neférové. Při shodě bodů a uhodnutém počtu modelů se cena bude dělit.p3tris píše:Nechci, aby to nevyznělo nějak blobě, když jsem první v průběžným pořadí, ale takhle se mi to zdá taky nejvíc spravedlivé. A ono se to pořadí může velice snadno rychle změnit, že ano.
Možná, že velitel něco sežene, když tak sem dám zmínku. Zatím toho sehnal dost, stále nakupuji.zved píše:Nojo, tady jsou ti ruští "zverobijci", kterých jsem se u Amercomu nedočkal
Třeba se dočkáš, právě tyhle samochodky patří do kategorie "ostatní", která je podle Inkubova nástřelu pořád ještě prázdná:zved píše:Nojo, tady jsou ti ruští "zverobijci", kterých jsem se u Amercomu nedočkal
Kdepak, tohle je opravdu správně. 10cm schwere Kanone 18 (10cm sK18) měla ve skutečnosti opravdu ráži 105mm. 149,1mm měla houfnice s označením 15cm schwere Feldhaubitze 18 (15cm sFH18).Bohus44 píše:Tak doplnim tento prispevok. Kolopas mam doma a fajnAj to delo, len tam maju sudruhovia co to robili v Čine malu chybu
Nie je to 105mm kanon ale 150 mm
(105 mm kanon mam doma 2x a vyzera trochu inak
)
Nechci do toho kecat, ale na podsadě je viditelně napsané 10,5 cm schwere Kanone 18, tedy ráže 105 mm. O typu kanonu se dohadovat nechci, neboť nejsem dělostřelec a pokud takto vypadá, jsem za to, že tak vypadat má.p3tris píše: Kdepak, tohle je opravdu správně. 10cm schwere Kanone 18 (10cm sK18) měla ve skutečnosti opravdu ráži 105mm. 149,1mm měla houfnice s označením 15cm schwere Feldhaubitze 18 (15cm sFH18).