No vidíš a jsme u toho, proč chci něco brát, když svobodný člověk má právo na všechno, možná i na vlastní smrt. Jako mám určité pochybnosti o eutanazii, tak mám určité pochybnosti o tom mít doma arzenál zbraní. Dlouhé zbraně považuji za určitých ohledů, jako nebezpečnější.
Co se týče pušky
ČZ 858 Tactical, pokud se nepletu platilo omezení zásobníku na tři náboje. Nicméně na konci píšu o možných úpravách. Mám to spojeno s lovem a právem myslivosti. Proč nosit tuto zbraň na obranu? Možná vám to může přijít staromódní. Pokud nechci lovit zvěř, tak se tady rozmáhá hlavně tzv. sportovní střelba pro zábavu?
Zbroják má různé skupiny A, B, C, E, D. Do každé skupiny je zařazena určitá zbraň. Asi to není jako v ameru, že bychom nerozlišovali. To je podobný jako s řidičákama, mám na auto a chci řídit nákladák, nebo autobus. Pokud mám skupinu C, nemůžu mít zbraň skupiny B, apod.
K získání dalších zbraní, některé skupiny by se mělo vyjadřovat Ministerstvo vnitra, nebo být těžší, specifické zkoušky, apod. A to se týče i nošení. Ano jsou tady spekulace, že např. dlouhou zbraň není možné nosit skrytě, či použít k ochraně života a majetku, zatímco si to lze představit třeba při nepokojích v LA nebo u nás na samotě u lesa. Co tedy s tím? Ano, to neřeší ani naše novodobé zákony. Já už si jen říkám,
proč si nepodvěsit ještě granátomet ?! Vo nic nejde, a za určitých okolností se tím můžu výborně bránit
Nicméně, kdo se dobře připravoval na písemnou část ji udělá a zkoušky odborné způsobilosti většinou také, doktor dá štempl, a tradá. A tak se u nás odehrávají běžně vraždy legálně drženou zbraní, aspoň zatím ne ty hodně masové. Není podmínka u žádné skupiny projít stresovou (zátěžovou) situací. Samozřejmě proti tomu se budou bránit jak myslivci, tak ostatní. Pak by jsme možná nemuseli lidem dávat ani řidičák
Statistickým faktem je, že kdys vás někdo nezastřelí, tak vás třeba zapíchne. Rodinné hádky, či neshody, tak v afektu občas končí. Ovšem stále platí, že střelná zbraň je spíše aktérem při hromadných vraždách.
Co mě dále zajímá,
jak získají zbraně zločinci? Je to otázka dostupnosti? Nebo to nemá žádný vliv?
Dovolím si citovat:
Je pravda, že po masakru v Hungerfordu zakázali poloautomatické pušky, a od té doby tam nebyl spáchán masakr poloautomatickou puškou. Je pravda, že po masakru v Dunblane – který se mimochodem události v Connecticutu velmi podobá – zakázali krátké zbraně, a od té doby tam nebyl spáchán masakr krátkou zbraní. Jenže pak přišel masakr v Cumbrii – obyčejnou dvouhlavňovou brokovnicí.
Jestli se ptáte, jak je to možné, když pachatel musel po každé druhé ráně nabíjet a jaktože po něm nikdo neskočil, odpověď je prostá: pachatel to očekával a přizpůsobil se. Střílel z auta, a po každých dvou ranách ujel, aby mohl znovu nabít a čin zopakovat jinde.
http://www.gunlex.cz/aktuality-strelci/ ... ce-zbrani/
Je chybný předpoklad, že pokud pachatel použije méně účinnou zbraň, bude méně obětí, za určitý čas

Nebo si vytáhnu fajnšmekra, který to fikaně ochcal. Ano to nelze nikdy vyloučit. Ale mě zajímá počet těchto incidentů v čase.
A to si dávám do těchto souvislostí ...
Jak kriminologické studie naznačily, člověk, který je zbaven možnosti použít ruční střelnou zbraň, se v momentu chvilkového rozzuření uchýlí k použití daleko nebezpečnějších dlouhých zbraní. Ten, kdo nemůže použít jakoukoliv střelnou zbraň, bude téměř stejně smrtelně nebezpečný s nožem v ruce, kladivem atd.
Ovšem zde mluvíme ... o jednotlivé vraždě. A pokud někdo plánuje masovou, těžko si představit, že by dokázal Lanza zaříznout, pobodat dvacet lidí nožem, všude cáká krev, dětí piští, nevím, nevím, zda by na to měl koule a zda by i ty učitelky na něj nakonec úspěšně neskočily.
A "bezbolestnou" střelnou zbraní, to už je přeci jen něco jiného. A když si můžu vzít ještě Bushmastera, tak si ho vemu, a kdybych měl kulomet a granáty, tak to by bylo teprve vončo

Řekněte si amatér, co tomu nerozumí, ale proč střelec v kině, ve škole, i na předměstí měli všichni tuto zbraň a bez problému si jí sehnali
Ostatně britští zločinci získávají těžké ruční zbraně z východní Evropy, především pak z Česka a bývalého Sovětského svazu. Jde o samopal AK 47 Kalašnikov, SA vz. 58 a jeho klony. Takže tady máme nový trend, kdy zločinci stále častěji místo revolverů používají automatické pistole. Místo loveckých zbraní odhaluje policie samopaly. Evropané jsou mnohem více ozbrojeni, než si myslí. Jak je to možné, černý trh a spekulace.
Sehnat novou zbraň by měl být problém. Ty staré se opotřebí, a musí se třeba repasovat, pokud je dost náhradních dílů. Průlom nastal uvedením tacticalů na civilní trh, masivně se začaly předělávat spoušťáky na semiauto a prodávat jako střelbyschopné. Když uvážíte že znehodnocený kus se prodává do dvou tisíc a střelbyschopný za 5-6, je jasné, jakou cestou se firmy ubíraly. Vyvstala otázka jak nejlevněji zrenovovat a nejdráž prodat.
Covere, napiš kolik si můžeš koupit těch ČZ 858 Tactical ? Je to omezeno, bude se tě někdo ptát jestli tu flintu stále máš? Je to evidovaný, nebo s tím můžeš svobodně kšeftovat ?!
I zločinci si "při svém povolání" chtějí zvětšit šanci na přežití a menší zranění. Tak si pro jistotu pořizují lepší zbraně, a pak taky kvůli konkurenci. Či ono lze někoho krásně odbaknout i na dálku. Takže třeba další Viktor Kalivoda má šanci.
Tady vám třeba udělají hezké modifikace, dodají optiku (ujde z Běloruska), dostupná munice, noční vidění, kolimátor Meopta, dobrá snajperka
http://serzovo.wordpress.com/2009/10/30 ... odifikace/
http://www.gunexpert.cz/
Znovu ovšem píšu, že nemám žádný problém s civilisty ozbrojených krátkými zbraněmi, ani nic proti Coverovi s jeho "útočnou puškou", to je
správný chlap na správném místě. I u nás začíná čím dál více hrozit nebezpečí obyčejným lidem.