Republic P-47 Thunderbolt
Moderátor: Hans S.
-
- rotmistr
- Hans S.
- 5. Plukovník
- Kontaktovat uživatele:
Doplním o odkaz z druhé strany. Seznam letců Luftwaffe s největším množstvím přiznaných sestřelů P47. Shodou okolností nejúspěšnější z těchto letců byl slepý na jedno oko.
-
- rotmistr
-
- rotmistr
"If you want to get a girl - fly a P-51, if you want to get home in one piece - fly a P-47"...
http://www.56thfightergroup.co.uk/aircraft-page/41-6620%20-%20Lt%20Foster-1.jpg
http://www.56thfightergroup.co.uk/aircraft-page/41-6620%20-%20Lt%20Foster-1.jpg
-
- rotmistr
Lehký únik oleje
popisek ve stylu Tento pilot je rád, že do bojových akcí nelétá s P-51
http://img.photobucket.com/albums/v730/fugari/P-47D12thAFOil.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v730/fugari/P-47D12thAFOil.jpg
-
- rotmistr
Re: Republic P-47 Thunderbolt
Malcolm Jug

P-47D-6-RE výr. číslo 42-74622 nickname "Terry" 5th Emergency Rescue Squadron

P-47D-6-RE výr. číslo 42-74622 nickname "Terry" 5th Emergency Rescue Squadron

Nedávno jsem se dočetl v jednom Polském časopise, že byly P-47N odeslány do Velké Británie k přezbrojení 56th FG. Nakonec ale prý dorazily v období Německé kapitulace a proto údajně ani nebyly vybaleny z beden a místo toho putovaly zpět za oceán.
Víte o tom někdo něco bližšího a je to vůbec pravda?
Díky.
Díky.

Je to hodně nepravděpodobné. V žádné publikaci o P-47 nebo 56th FG jsem to nezaznamenal, žádný z uznávaných expertů na Thunderbolty se o tom ve své práci nezmiňuje (pokud je mi známo). Vždycky je tu samozřejmě šance, že se objevila nová informace. Na článek v polském časopise bych ale nevsadil ani zlámanou grešli.

Nemohlo se jednat o M?Saburo píše:Nedávno jsem se dočetl v jednom Polském časopise, že byly P-47N odeslány do Velké Británie k přezbrojení 56th FG. Nakonec ale prý dorazily v období Německé kapitulace a proto údajně ani nebyly vybaleny z beden a místo toho putovaly zpět za oceán.
Díky.
- Hans S.
- 5. Plukovník
- Kontaktovat uživatele:
P47M létaly v Evropě bojově a zdrojů je o tom spousta. To nebyla žádná úplná extra rarita...
Nicméně obecně mám na polské autorstvo podobný pohled, jako Herr Farky.
Nicméně obecně mám na polské autorstvo podobný pohled, jako Herr Farky.
Ten polskej článek se odvolává, na nějakej konkretní zdroj?

"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."
- Anonym -
Historie bude mít právo nárokovat si místo mezi znalostmi opravdu hodnými úsilí pouze tehdy, pokud nám místo pouhého výčtu postrádajícího souvislosti a prakticky i omezení umožní racionální řazení a postupnou srozumitelnost.
Marc Bloch, 1942
Model M tvořil od jara 45 kompletní výzbroj 56th FG, o ten se nejedná.
Bohužel na konci článku nejsou uvedené žádné zdroje.
Já si též nedělám žádné iluze o těchto autorech a článcích, ale optat jsem se musel, co kdyby...
Bohužel na konci článku nejsou uvedené žádné zdroje.
Já si též nedělám žádné iluze o těchto autorech a článcích, ale optat jsem se musel, co kdyby...

Jedná se o poválečné zkoušky vystřelovací sedačky u firmy Douglas. V té sedačce je figurína, testy katapultáže s člověkem probíhaly ve vzduchu z vícemístných strojů.

-
- rotmistr
V seznamu sestřelů mě celkem zaujal uvedený Fokker D.VII http://www.368thfightergroup.com/368-av-w.html

318. FG použila jako první v USAAF nádrže s napalmem. Stalo se tak na ostrově Saipan při dobívání Marian v létě 1944. Její tři perutě (19. 73. a 333 FS) tam přepravily dvě letadlové lodě - jedna z nich byla "Manila Bay", druhou si nepamatuji. Letouny P-47D odstartovaly z paluby LL pomocí katapultu. Po několikaminutovém přeletu přistávaly již na Saipanu, kde mezi tím ženisté dobudovali letiště.
Druhou by mala byť eskortná lietadlová loď USS Natoma Bay (CVE-62).Flogger G píše:318. FG použila jako první v USAAF nádrže s napalmem. Stalo se tak na ostrově Saipan při dobívání Marian v létě 1944. Její tři perutě (19. 73. a 333 FS) tam přepravily dvě letadlové lodě - jedna z nich byla "Manila Bay", druhou si nepamatuji. Letouny P-47D odstartovaly z paluby LL pomocí katapultu. Po několikaminutovém přeletu přistávaly již na Saipanu, kde mezi tím ženisté dobudovali letiště.
1. června 1944, Ford Island (Pearl Harbor). Foto z paluby USS Natoma Bay zachycující nakládání Thunderboltů 318th FG, vezla jich 37. V pozadí USS Manila Bay, na její palubu se stěhuje druhá polovina skupiny, 36 P-47D. Cílová stanice Saipan.

Na Saipan, konkrétně Aslito Field, se armádní Thunderbolty přesunuly 22. a 23. června 1944. Prvním Jugem na Saipanu byl stroj pojmenovaný Miss Mary Lou, v jehož kabině seděl příslušník 19th FS Capt. Harry E. Mc Afee.

Na Saipan, konkrétně Aslito Field, se armádní Thunderbolty přesunuly 22. a 23. června 1944. Prvním Jugem na Saipanu byl stroj pojmenovaný Miss Mary Lou, v jehož kabině seděl příslušník 19th FS Capt. Harry E. Mc Afee.

- skflanker_
- rotmistr
Thunderbolt - Dobytie ríše - dokument TV stanice History, EN, 46 minút