Hotové modely obrněných vozidel a další pozemní techniky
Moderátor: jarl
- TonyHazard
- Důstojník v záloze
Re: Hotové modely obrněných vozidel a další pozemní techniky

Nebojuj s nikým, kdo neví nic o vztahu rytíře a meče!
Na fóru Palba.cz jsem skončil, dotazy a SZ prosím neposílat.
Malé potěšení do nové sběratelské sezóny: Renault FT-17 Canon. I když je to pradědeček všech tanků původem z Velké války, tak Francouzi je použili i při napadení Francie v roce 1940, dokonce existují snímky Renaultů s trámovými kříži. A ten můj "vánoční" vypadá takto:
(příspěvek upraven) *T*
(model je parádní
) *T*
(model je parádní

- p3tris
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Moc pěkný modýlek. Taktéž jsem ho viděl naživo, a to v pařížské Invalidovně, kde stojí na nádvoří.fightavi píše:Malé potěšení do nové sběratelské sezóny: Renault FT-17 Canon. I když je to pradědeček všech tanků původem z Velké války, tak Francouzi je použili i při napadení Francie v roce 1940, dokonce existují snímky Renaultů s trámovými kříži.
Trochu jsem se po těch německých FT-17 pídil, protože je to celkem zajímavé téma. Při svém tažení Evropou ukořistil Němci nemalé množství tanků FT-17 a to 1704 kusů, nejen ve Francii, ale ve své výzbroji je měla i armáda Polska. Svojí nadčasovou konstrukci tank potvrdil tím, že je Wehrmacht pod názvem Pz.Kpfw.17/18 R 730(f) zařadil do výzbroje, i když plnily jen druhořadé úkoly například u hlídkových jednotek nebo jako ochrana letišť.
Druhé světové války se FT-17 zúčastnil kromě barev Francie, Polska a Německa ještě v armádě Finska.
Pěkný snímek kolony Pz.Kpfw.17/18 R 730(f):

"Non je ne regrette rien"
- TonyHazard
- Důstojník v záloze

Zdravim pani,
Mal by som na Vás prozbu co zbierate modely s hore uvednej serie. Mam par doma a rozhodol som sa ich dat s podstavcov dole
Ale co to, niektore maju trojuholnikove srobiky v roznych velkostiach
. A ja neviem nikde zohnat taky srovbovak. Co teda s tim, nechcem lamat podstavce na ktorych su. Na jednom modely sa mi podarilo uz na srobiku srthnut zavit, ked som to skusal dat dole. Tak som musel rozlamat podstavec. Mimochodm hadi aj na modeloch od Ixo firmy su take
Tak ak uz tu nebola v minulosti nahodou debata na takuto temu, tak potom sorry
Mal by som na Vás prozbu co zbierate modely s hore uvednej serie. Mam par doma a rozhodol som sa ich dat s podstavcov dole

- p3tris
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Proběhla, ale opakovámí je matka moudrosti
Taktéž jsem neměl tak malé bity, tak mě bylo porazeno použít špičku obyčejných nůžek a ty se osvědšily více než dobře.

Taktéž jsem neměl tak malé bity, tak mě bylo porazeno použít špičku obyčejných nůžek a ty se osvědšily více než dobře.

- TonyHazard
- Důstojník v záloze
Dá se sehnat šroubovák (velikost 1)*, já si před časem jeden pořídil, cena přes 300,- Kč, čekal jsem na něl přes tři týdny, než ho dovezou z Německa, ale vyplatil se. Například mimo demontáže modelů, využil jsem ho u opravy žehličky (to byl důvod koupě). Číňané se však zlepšují, jak vyzrát na české domácí kutily, zavádějí hlavičku šroubku s hvězdičkou.Bohus44 píše:Zdravim pani,
Mal by som na Vás prozbu co zbierate modely s hore uvednej serie. Mam par doma a rozhodol som sa ich dat s podstavcov doleAle co to, niektore maju trojuholnikove srobiky v roznych velkostiach
. A ja neviem nikde zohnat taky srovbovak. Co teda s tim, nechcem lamat podstavce na ktorych su. Na jednom modely sa mi podarilo uz na srobiku srthnut zavit, ked som to skusal dat dole. Tak som musel rozlamat podstavec. Mimochodm hadi aj na modeloch od Ixo firmy su take
![]()
Bohušu, kdybys potřeboval nějaké ty černé podsady, dej vědět, mám jich plnou tašku.
)* - Wera TRI WING 375 1x80 http://www.srovnanicen.cz/q/wera%20tri-wing/
Jinak, s největší pravděpodobností (pokud vyjde zítra Sd.Kfz 222, tím bude potvrzeno pořadí), koncem příštího týdne začnu rozesílat výhry (mimo poukaz 1. pořadí) za soutěž z jmenované ediční řady.

Diky pani p3tris a Tony
Skusil som metodu noznic a na Ixo, Amercom zabrala
Na Hobby master vsak nie
Tak uz ich mam vsetky v modelarskej policke s Lidla
. Inak diky za info na tie srovbovaky, asi si nieco zozeniem aby som uplne neosedivel
Lebo som sa dal na prerabanie Amercomackych strojov
(Mam zbierku 111 nemeckych tancikov a techniky v 1:72, tak uz vymyslam rozne koristne a podobne blbinky. Ako zaklad za 6€ su dobre a tu v SR sa daju skoro vsetky zohnat. Robim teraz pancierovy vlak a sa realizujem na vezi s Flakpanzera
)
Takze este raz diky pani za radu

Skusil som metodu noznic a na Ixo, Amercom zabrala

Tak uz ich mam vsetky v modelarskej policke s Lidla

Takze este raz diky pani za radu

- TonyHazard
- Důstojník v záloze
Samozřejmě, na HobbyMaster jedině křížový šroubovák 1x100Bohus44 píše:......Na Hobby master vsak nie.........
Doufám, že sem hodíš fotky, já ho dělám také (velké zpoždění), ale je to pro vnuka, takže kvalita nic extra, neboť bude na podvozcích mašinky Tomáš.Bohus44 píše:...Robim teraz pancierovy vlak

A vlacik je zatial takto, mal by mat podla vykresu az 14 voznov v roznej vyzbroji. Tak teraz robim druhy Flak, ale co verzii s vezou a ten od Amercomu pasuje uplne

Je to ťažký drezinový Nemecký obrnený vlak. Juhoslávia 1944. Este tam chyba jeden tankovy vozen co bol v tuningu ked som to fotil

- TonyHazard
- Důstojník v záloze
To je zajímavé, schválně jsem se šel podívat, ani jeden z více jak dvaceti modelů a některé jsou staršího data nemá šroubky s "mercedesem".Bohus44 píše:Ehm ale tento Hobby master ma trojuholinkove srobiky resp. model PzII verzia Afrika
![]()
Jinak ten Tvůj vlak se mi moc líbí.

Na ten druhý vagon zleva (flak) si "čórnul" výzbroj z amercomáckého Flakvierling SD.KFZ. 7/1, že jo?

Jo, počkat, a kde máš lokomotivu, doufám, že to nepotáhnout koně?!
dopl. : To slovo "drezínový" jsem jaksi přehlédl.Bohus44 píše:......Jo lokomotivu to nema, lebo su to Dreziny tj. kazdy vozen ma svoj vlastny motor![]()

S tim ,,mercedesom" od HM mas pravdu, lebo na dalsich dvoch co mam boli klasicke krizove
aj u Ixa to bolo tak na pol
Jo vlacik to mam ako zabavku
Ten flak nie, ten bol k modelu. Na druhy co budem robit ten corknem ale aj s vezickou
Jo lokomotivu to nema, lebo su to Dreziny tj. kazdy vozen ma svoj vlastny motor
Je este vacsi (cez 1m, ked sa postavi) od firmy Armageddon, ale 240€ zan nedam

Jo vlacik to mam ako zabavku

Je este vacsi (cez 1m, ked sa postavi) od firmy Armageddon, ale 240€ zan nedam

Naposledy upravil(a) Bohus44 dne 18/1/2013, 08:25, celkem upraveno 1 x.
- p3tris
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Jo, Panzerzuk PB 44 je pořádná potvora, tady v porovnámí k Milu Mi-4:Bohus44 píše:Je este vacsi (cez 1m ked sa postavi) od firmy Armaggedon, ale 240€ zan nedam
A tady na těch stránkách je moc pěkný diorámátko:
http://www.airwar1946.nl/Atrains/bp44/bp44.htm
Presne tento som myslel. K tomu treba este jednu izbu dokupit. Inak ten Panhard co tam je sa da tiez pekne upravit od Amercomu 

- p3tris
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Sd.Kfz.222 je jeden z povedenějších kousků. Otřepy jsem měl jen trochu na zadní straně věže a na "pletivu". To je sice z dost silného plastu, ale jako zavřený na takhle malým modelu nevypadá vůbec zle. Pak jsem musel už jen narovnat trochu kanon a znovu přilepit světlomet. U mě spokojenost.

- TonyHazard
- Důstojník v záloze

Tak schválně jestli bude další serie 

platon : Jen mrtví viděli konec války
Jestli, tak asi ne hned. To by Inkub asi něco už vypustil
Jinak - nedávno jsem udělal exkurzi do sídla Amercomu (českého) v Praze. Malá prodejnička má vchod z ulice. Otevírací doba tuším úterý a čtvrtky, ostatní dny "po dohodě". Ale myslím, že dohoda netřeba, neboť tam sedí slečna, co má na starosti i eshop. Takže se zazvoní a ona otevře
Z první série "Tanky světa" tam jsou asi již jen 4 kousky. Pokud někdo něco nemá z posledních sérií, není problém cokoli dokoupit,...

- TonyHazard
- Důstojník v záloze
Já osobně si myslím, že časem s něčím určitě přijdou, mají toho na vydávání dost. Jak už bylo uvedeno, je potřeba si pohlídat Inkuba, ten tím žije.matjka píše:Tak schválně jestli bude další serie

Myslím, že je také načase vyhlásit oficiální výsledky soutěže "Bojová vozidla", už asi k žádné změně nedojde. Pánové na 2. a 3. pořadí, hlídejte si SZ, oznámím tam odeslání výher (asi koncem příštího týdne), půjde to asi obyčejně, tak 2 -3 dny dodání.
Nebo mám s vyhlášením počkat, až vyjde poslední model?