Obrana SSSR

Operace Barbarossa, bitva o Krym, Moskvu, Stalingrad, Kursko, Čerkassy, Bagration, Berlín.

Moderátoři: michan, Pátrač

Zamčeno
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál

Re: SSSR-pravda nebo lži?

Příspěvek od skelet »

Rozdíl mezi tankem a tankem je v jeho určení.. ale budiž.. tedy Matilda I byla božsky pancéřovaná, ale s rychlostí šneka a palebnou silou motýla. Velká Británie jej vyřadila takovým způsobem, že jej nechala všechny Němcům na pospas ve Francii. Ve výzbroji jej pak neměla, protože se už pár let nevyráběla.
Ale vraťme se zpět .. nezodpověděl jsi jak je možné, že Velká Británie, která bojovala, nasazovala své ekvivalenty T-26 až do konce roku 1941? A proč tedy bereš jako chybu nevyřazení T-26 z výzbroje nebojujícího státu?
ObrázekObrázekObrázek
Polarfox
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od Polarfox »

No, dovkládal jsem fotky, jde se na to...
Mirek58 píše:Dobře, vezmu VB:
A 4E2-20
A9 Cruiser I
A11 Matilda I
A13 Mk III Covenanter
A4E2 až A4E20 - takže 20 prototypů, to je ovšem síla, kterou nelze podceňovat :)
A9 Cruiser I - aha, takže tanky, které začaly být dodávány v roce 1939 (150 ks celkem?), už byly záhy vyřazeny..a i přesto bojovaly ještě v roce 1941, zvláštní
A11 Matilda I - opět to samé, tank, který byl vyráběn až do roku 1940 (100 ks celkem?), byl záhadně vyřazen, i když vlastně bojoval ve Francii a poté zbyly jen drobty
A13 Mk III Covenanter - opět, výroba od roku 1940, ale asi je rovnou z pásu posílali do hutí....všech cca 1700 ks...a kupodivu, ve službě až do roku 1943

A pokud měl problém s chlazením, tak ho šlo asi těžko nasadit mimo mateřské ostrovy, i když nemusel být špatný....leda by Britové chtěli někdy v letech 1941 až 1943 okupovat Patagonii, ono prostě nebylo kam ho poslat, když do severní Afriky nemohl.

Takže máš ještě nějaké podobné typy?
Mirek58 píše:No, žesji nazval konickou,to je silné tvrzení, já mám takový pocit že byla tak nazvána ještě než jsi se narodil.
Bez komentáře.
ObrázekObrázekObrázek

U národa, u něhož je nejoblíbenějším historickým spisovatelem Vlastimil Vondruška, se nějakého historického prozření a sebereflexe dočkáme opravdu jen velice stěží. (Polarovo motto pro rok 2019)

“Without data, you're just another person with an opinion.” W. Edwards Deming

Brána do Mordoru: https://twitter.com/fbeyeee?lang=cs
Cassius Chaerea
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Cassius Chaerea »

Vždy když se začne psát o obsazování Pobaltí a Zimní válce a agresivitě Sovětu atd., vždy se najde nějaký lojza, který začne říkat a "Vy zase mlátíte černochy".
1. Je řeč o konci třicátých a začátku 40 let 20. století.
2. Doba kolonizace už dávno skončila, jak ve VB, tak Fr i SSSR (potažmo Rusku) a začíná doba dekolonizace.
3. Mluví se tu o napadání suverenních států zastoupených ve SN, ne o politice uvnitř různých impérií.
4. Finsko není Tannu Tuva, který si SSSR může spolknout aniž by to někdo vůbec zaznamenal.

Kua, demagogové a "mlátiči černochů" mě vážně s...nemám je rád.
Naposledy upravil(a) Cassius Chaerea dne 10/2/2013, 20:48, celkem upraveno 2 x.
Mirek58
7. Major
7. Major

Příspěvek od Mirek58 »

VB nasazovala tanky zkonstruované na základě Vickers 6 Ton, do ww2? To je pro mě novinka!
A o jakém nebojujícím státu píšeš?
ObrázekObrázek
Cassius Chaerea
Kapitán
Kapitán

skelet píše:Rozdíl mezi tankem a tankem je v jeho určení.. ale budiž.. tedy Matilda I byla božsky pancéřovaná, ale s rychlostí šneka a palebnou silou motýla. Velká Británie jej vyřadila takovým způsobem, že jej nechala všechny Němcům na pospas ve Francii. Ve výzbroji jej pak neměla, protože se už pár let nevyráběla.
Ale vraťme se zpět .. nezodpověděl jsi jak je možné, že Velká Británie, která bojovala, nasazovala své ekvivalenty T-26 až do konce roku 1941? A proč tedy bereš jako chybu nevyřazení T-26 z výzbroje nebojujícího státu?
Matilda (pozdější verze) byla dál ve výzbroji a účastnila se jak bojů v poušti tak na východní frontě. Ale souhlasím, že srovnávat to s T-26 je...neadekvátní. Proč ne s KV-2? Také pěchotním podpůrným tankem.
Naposledy upravil(a) Cassius Chaerea dne 10/2/2013, 20:34, celkem upraveno 1 x.
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál

Příspěvek od skelet »

Mirek58 rozebrali jsme tebou zmíněné typy.. buď v tom máš chaos nebo nevím. A ten nebojující stát byl do 22.července 1941 Sovětský Svaz.
Kličkuješ sice jako zajíc, akorát jsi utekl do sudu..
Ale budiž .. Vickers 6 Ton používalo Finsko až do roku 1944
ObrázekObrázekObrázek
Polarfox
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od Polarfox »

Mirek58 píše:VB nasazovala tanky zkonstruované na základě Vickers 6 Ton, do ww2? To je pro mě novinka!
Pokud vím, Skelet psal ekvivalent T-26..což v tvém podání znamená obdobné zastaralé škopky, kterých měly i ostatní armády mraky.
ObrázekObrázekObrázek

U národa, u něhož je nejoblíbenějším historickým spisovatelem Vlastimil Vondruška, se nějakého historického prozření a sebereflexe dočkáme opravdu jen velice stěží. (Polarovo motto pro rok 2019)

skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál

Příspěvek od skelet »

Cassius: pochopitelně, ale zcela logicky nedávám rovnítko mezi Matildu I a Matildu II. Navíc, když Matildu II Mirek58 ani nezmínil
ObrázekObrázekObrázek
Mirek58
7. Major
7. Major

Příspěvek od Mirek58 »

Polare, od každého typu A4E2-20 bylo vyrobeno mezi 16- 29 kusy, takže ne pouze prototypy.
Á už jsou tady zas mraky tanků.
Ty mi připomínáš knihu o ww1, kde se rozebíralo ,že armáda UK šla do válka a přitom neměla tříštivé granáty,kde na toto reagoval jeden velitel replikou, že Britské síly na druhou stranu zas mají nelepší jezdecké šavle a píky na světě.
P.S:
Proč bych zminoval Matildu II, když se řeč týkala vyřazovaných typů? Nechápu.
ObrázekObrázek
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál

Příspěvek od skelet »

Tak kde tedy ty vyřazované typy máš?? Z tvého výběru tam je jeden tančík (což byla slepá vývojová větev) a Matilda I. Zbytek si spokojeně bojoval do roku 41, včetně! A jeden typ dokonce do roku 1943!
ObrázekObrázekObrázek
Mirek58
7. Major
7. Major

Příspěvek od Mirek58 »

Právě, do r. 41 proč ne dál?
Že by se okoukaly?
Nebo že by nedržely modní trend?
Nebo příčina byla v tom ,že nevyhovovaly soudobému bojišti? Co myslíte?
ObrázekObrázek
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál

Příspěvek od skelet »

Opakuji znovu!! Proč chceš po nebojujícím státu jakým byl SSSR, aby se zbavoval tanků, jejich ekvivalenty používala Velká Británie v BOJI do konce roku 1941?? Nekličkuj a odpověz nebo tě budu považovat za trolla!
ObrázekObrázekObrázek
Mirek58
7. Major
7. Major

Příspěvek od Mirek58 »

Jak jsi došel na myšlenku ,že bych měl chtít ,aby se SSSR něčeho zbavoval?
Po celou dobu zde argumentuji, že SSSR bojoval s tím co bylo k dispozici, bylo toho hodně , ale celkem na dvě věci.
Vkládáš mi do úst něco ,co jsem nevypustil ,ani náhodou a to je neslušnost.
P.S.
Jinak máš samozřejmě plné právo mě považovat za co chceš.
ObrázekObrázek
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál

Příspěvek od skelet »

Celou dobu zde argumentuješ, že T-26 byl zastaralý střep, který byl všude jinde dávno vyřazen. Když tě DONUTÍME říct jaké typy byly dle tebe vyřazeny, tak zjistíme, že tyto vesele sloužily a bojovaly ve stejnou dobu v jaké se do bojů s Německem dostaly i sovětské T-26. Bud jsi se spletl a odmítáš uznat chybu nebo jsi troll. třetí možnost nevidím
ObrázekObrázekObrázek
Cassius Chaerea
Kapitán
Kapitán

Mirek58 píše:...Jenže jiné státy zastaralé tanky vyřadili z výzbroje armád a holt Rusové klidně je nechali shořet v r. 41.
citace ze stránky 22.
Mirek58
7. Major
7. Major

Příspěvek od Mirek58 »

CC: souhlas, a kde je můj požedavek aby SSSR vyřadil tyto typy z výzbroje před zahájením bojů?
Polar: jsem rád za ty výkresy aspon jsi potvrdil sílu pancíře u PzII
ObrázekObrázek
Bax
podpraporčík
podpraporčík

Příspěvek od Bax »

Cassius Chaerea píše:Vždy když se začne psát o obsazování Pobaltí a Zimní válce a agresivitě Sovětu atd., vždy se najde nějakej lojza, který začne říkat a "Vy zase mlátíte černochy".
1. Je řeč o konci třicátých a začátku 40 let 20. století.
2. Doba kolonizace už dávno s končila, jak ve VB, tak Fr i SSSR (potažmo Rusku) a začíná doba dekolonizace.
3. Mluví se tu o napadání suverenních států zastoupených ve SN, ne o politice uvnitř různých impérií.
4. Finsko není Tannu Tuva, který si SSSR může spolknout aniž by to někdo vůbec zaznamenal.

Kua, demagogové a "mlátiči černochů" mě vážně s...nemám je rád.
Lojza jseš ty, protože jsi zapomněl, co píšeš? Sám jsi se na to mlácení černochů ptal... Klidně si zalistuj a podívej se.
1 a 2. i v té době měla Fr a GB kolonií víc než dost a GB měla nějaké ještě dlouho po WWII - což jsem psal o příspěvek níž. Jinak nebrat v potaz rok 1900+- nevidím důvod. Nebo spíš roky po válce - tam vznikly věci, které mají přímo vliv na porážku FR, GB a SSSR neboli Německé tažení napříš Evropou. Nelze říct - tak teď Němci byli ve Španělsku a odteď se budem bavit a zbytek nás nezajímá. Jak jsem psal, neberu v potaz hlubokou minulost 1500++, ale ne plus mínus 20 let.
3. aha, já měl dojem, že někteří se nechtějí na problém podívat bez emocí, proto jsem nastínil, že mocnost působící nepřístojnosti mimo evropu si asi zlou krev v ČR nenadělá, ale Rusko působící to samé v Evropě už ano.
4. A proto o probíhající Operaci Spike, kterou přerušila porážka Francie řekněme, že to byla demagogie a škvár, protože se nám to nehodí do krámu. Ale o útoku na Evropu ze strany Ruska, tam je plno fakt a výrazů "ála novinky": možná prý a s největší pravděpodobností chtěl Stalin napadnout Evropu - ano to chtěl - sice pro to není důkaz, ale my si to přejeme a proto to tak bude. Jenže ho sejmul Hitler, tak poupravíme "fakt": Stalin prý chtěl zaútočit o 2 roky později a kdyby ho Adolf nenapadl, no tak to by Stalin byl možná s největší pravděpodobností v Portugalsku. Vyvrátit toto tvrzení nejde, protože se to nestalo. Upozorňujeme, že toto tvrzení není demagogie, ale pouze fakt na kterém stojí celá teorie Stalinova útoku na Evropu.
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál

Příspěvek od skelet »

Mirek58
1) zpochybňoval někdo sílu pancíře PzII?
2) jak můžeš souhlasit se svou vlastní větou (viz.citace), když jsi ji pak sám popřel doloženými typy?
3) jak jinak si vyložit tvou větu, viz citace, než jako to, že tento tank měl být vyřazen z výzbroje před vypuknutím sovětsko-německých bojů?
ObrázekObrázekObrázek
Polarfox
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od Polarfox »

Mirek58 píše:Polare, od každého typu A4E2-20 bylo vyrobeno mezi 16- 29 kusy, takže ne pouze prototypy.
Á už jsou tady zas mraky tanků.
No, mraky...pár mi jich uniklo, ale ať nežeru...

Light tank Mk I (A4E2 až A4E5) - 4 ks
Light tank Mk IA (A4E6 až A4E10) - 5 ks
A4E11 - prototyp - 1 ks
A4E12 - prototyp - 1 ks
Light tank Mk II (A4E13 až A4E15) - 16 ks
Light tank Mk IIA (A4E16 a A4E18) - 29 ks
Light tank Mk IIB (A4E17) - 21 ks
Light Tank Mk II Indian Pattern No. 1 (A4E19) - součást série Mk IIA?
Light Tank Mk II Indian Pattern No. 2 (A4E20) - součást série Mk IIB?

Takže tu máme necelou stovku lehkých kulometných tančíků, které byly buď vyřazeny, vyřazovány, dosluhovaly v druhořadých destinacích a úlohách a nebo si ještě vyfikly malou bojovou účast. To mi nepřijde nějak moc zásadní, bez urážky.
Polar: jsem rád za ty výkresy aspon jsi potvrdil sílu pancíře u PzII
Sice jsem to neposlal já, ale...
ObrázekObrázekObrázek

Zamčeno

Zpět na „Východní fronta“