To jsem rád, že to došlo v pořádku, za problém se zadními kolečky nemohu, model jsem nerozbalil. Časopis se Ti pokusím sehnat, ten můj Ti nemohu dát, já jich také sháněl sedm, abych je měl komplet. Když tak se spoj s Bennym, možná ho má.zved píše:Ještě jednou Tonymu děkuji za ceny. Dnes vše v pořádku došlo.![]()
U toho raketometu se vyskytnul klasický problém (u tohoto modelu) - ulomená obě zadní kolečka pod zatížením obou pásů - snadno byl ale vyřešen lepidlemAkorát bych uvítal, kdyby měl někdo navíc i ten časopis - číslo 58. Mám také nějaké navíc od různých modelů, seznam mohu zaslat. Je to totiž jediné číslo, které jsem nesehnal (z těch, co jsem chtěl). Možná ho má i Tony, ale nějak jsem nezdůraznil, že by se hodil - moje chyba,...
Hotové modely obrněných vozidel a další pozemní techniky
Moderátor: jarl
- TonyHazard
- Důstojník v záloze
Re: Hotové modely obrněných vozidel a další pozemní techniky

Nebojuj s nikým, kdo neví nic o vztahu rytíře a meče!
Na fóru Palba.cz jsem skončil, dotazy a SZ prosím neposílat.
OK, zkusím Benymu poslat SZ. Akorát jsem vůbec nepochopil, co si myslel tím, že "si jich sháněl 7". Každý kdo bere více kusů jenoho čísla má s modely navíc i časopisy. Ale určitě si to myslel jinak.TonyHazard píše: Časopis se Ti pokusím sehnat, ten můj Ti nemohu dát, já jich také sháněl sedm, abych je měl komplet. Když tak se spoj s Bennym, možná ho má.
Sháním časopis Bojová vozidla č. 58 (bez modelu). Vyměním klidně i za 3 kusy časopisů z následujícího výběru:
Časopisy, které mám navíc:
Tanky (1/72):
16 - IS-2
24 - Pz III
25 - T-55
26 - StuG III
31 - SU-85
32 - Pz IV
38 - Brummbär
39 - Sd. Kfz. 234/2 Puma
Bojová vozidla (1/72):
01 - Sd. Kfz. 250
02 - Sd. Kfz. 7/1
02 - Steyr 1500
05 - Sd. Kfz. 251/10 Ausf. D
06 - M10C Achilles IIC (1944)
07 - Steyr RSO/01 + PaK 40
11 - GMC CCKW 353 (1944)
12 - StuH 42 Ausf. G - Sd. Kfz. 142/2 (1945)
14 - Sd. Kfz. 164 Nashorn (1944)
15 - M8 (1945)
16 - Pz 38(t) Ausf. F (1941)
18 - Kfz. 305 Opel Blitz (1942) (poškozený - natržený časopis)
29 - T 34/85 (1944)
36 - Büssing-NAG 4500 A (1943)
38 - Sd. Kfz. 165 Hummel
63 - Pz II Ausf. F - Sd. Kfz. 121
Vojenská letadla (1/72):
02 - Spitfire MK VB, pilot L. H. "Buck" Casson (1941)
23 - P-51B Mustang (1944)
Létající pevnosti (1/144):
01 - Junkers Ju-88A-4, KG6 1944 Germany
Časopisy, které mám navíc:
Tanky (1/72):
16 - IS-2
24 - Pz III
25 - T-55
26 - StuG III
31 - SU-85
32 - Pz IV
38 - Brummbär
39 - Sd. Kfz. 234/2 Puma
Bojová vozidla (1/72):
01 - Sd. Kfz. 250
02 - Sd. Kfz. 7/1
02 - Steyr 1500
05 - Sd. Kfz. 251/10 Ausf. D
06 - M10C Achilles IIC (1944)
07 - Steyr RSO/01 + PaK 40
11 - GMC CCKW 353 (1944)
12 - StuH 42 Ausf. G - Sd. Kfz. 142/2 (1945)
14 - Sd. Kfz. 164 Nashorn (1944)
15 - M8 (1945)
16 - Pz 38(t) Ausf. F (1941)
18 - Kfz. 305 Opel Blitz (1942) (poškozený - natržený časopis)
29 - T 34/85 (1944)
36 - Büssing-NAG 4500 A (1943)
38 - Sd. Kfz. 165 Hummel
63 - Pz II Ausf. F - Sd. Kfz. 121
Vojenská letadla (1/72):
02 - Spitfire MK VB, pilot L. H. "Buck" Casson (1941)
23 - P-51B Mustang (1944)
Létající pevnosti (1/144):
01 - Junkers Ju-88A-4, KG6 1944 Germany
- TonyHazard
- Důstojník v záloze
To je jednoduché, já od čísla 60. kupoval jen některé modely (60, 62, 66,67, 69, 71 a 73), a abych měl alespoň kompletní časopisy, musel jsem si ten zbytek někde sehnat (šlo o 61, 63, 64, 65, 68, 70 a 72).zved píše:.... Akorát jsem vůbec nepochopil, co si myslel tím, že "si jich sháněl 7". Každý kdo bere více kusů jenoho čísla má s modely navíc i časopisy
A co ten Marder III, ten je v pořádku? Kompletní?

- p3tris
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel ti nepomůžu, mám od každého právě jen jeden kus 
Pokud bys ho nesehnal, zkusím si časem někde půjčit A3 scanner a pošlu ti to potom alespoň v pdf.

Pokud bys ho nesehnal, zkusím si časem někde půjčit A3 scanner a pošlu ti to potom alespoň v pdf.

"Non je ne regrette rien"
Aha, tak teď už mi to dává smysl. No je fakt, že by nebylo špatné mít všechny časopisy, i když člověk nemá zájem o všechny modely. Tvoje řešení je ale docela drahé (nebo by člověk pak měl dost starostí s rozprodáním samotných modelů pod cenou). Ale zase je fakt, že jich nebylo tak moc,... U mě by to bylo horšíTonyHazard píše:abych měl alespoň kompletní časopisy,

- TonyHazard
- Důstojník v záloze
Pokud nevyjde Benny, zkusím tu 58. sehnat u Krtka. On je má i naskenované, čekám jen na potvrzení vyrovnání za ty časopisy. Kdyby se zved před časem jen zmínil, už by ho za chvíli měl.p3tris píše:Bohužel ti nepomůžu, mám od každého právě jen jeden kus

Jo díky, pokud by se nezadařilo, určitě bych byl rád,...p3tris píše: a pošlu ti to potom alespoň v pdf.

- TonyHazard
- Důstojník v záloze
Mě těch sedm časopisů stálo pouze jeden kvalitní PzKpfw IV Ausf. F1 od Panzerstahl, a nemusel jsem se trápit s rozprodáváním nechtěných modelů.zved píše:...Aha, tak teď už mi to dává smysl. No je fakt, že by nebylo špatné mít všechny časopisy, i když člověk nemá zájem o všechny modely. Tvoje řešení je ale docela drahé (nebo by člověk pak měl dost starostí s rozprodáním samotných modelů pod cenou). Ale zase je fakt, že jich nebylo tak moc,... U mě by to bylo horší

Kdo umí, umíTonyHazard píše: Mě těch sedm časopisů stálo pouze jeden kvalitní PzKpfw IV Ausf. F1

- TonyHazard
- Důstojník v záloze
Amercomácké modely se prodávají, protože vydavatelství jde do modelů, které (asi) mimo IXO/Altaya nikdo nevyrábí. Kdyby místní kluci (velitel a fowly) měli jmenované modely v nabídce (což neovlivní) nekupoval bych modely od Amercomu dříve. I tak se budu snažit vyměnit co nejvíce modelů. Za leden jsem provedl výměnu IS-3, Type-61, Leclerc T5 a Cruiser Mk. VIA Crusader II. Za únor jsou už na cestě dva modely nahrazující amercomácký AAV7A1. Zde jsou :

To, že výměna probíhá dobře, svědčí i fakt, že v roce 2011 byl poměr 70 (Amer) ku 19 (ostatní) a nyní 61 (Amer) ku 50 (ostatní). Z první ediční řady "Tanky" mám pouze 18 původních vozidel.

To, že výměna probíhá dobře, svědčí i fakt, že v roce 2011 byl poměr 70 (Amer) ku 19 (ostatní) a nyní 61 (Amer) ku 50 (ostatní). Z první ediční řady "Tanky" mám pouze 18 původních vozidel.

Tak Tony ještě jednou veřejně díky za časopis
Když jsem se vrátil domů, už mě čekal.
A také díky Krtkovi

- TonyHazard
- Důstojník v záloze
Není za co, já sám jsem ho neměl a jen jsem to zprostředkoval. Dík za zprávu, že jsi ho v pořádku dostal.zved píše:Tak Tony ještě jednou veřejně díky za časopisKdyž jsem se vrátil domů, už mě čekal.
A také díky Krtkovi
![]()

Zdravim pani
Mam na Vas taku zakernu otazocku
Dnes sa mi podarilo v lacnych knihach (Levne knihy u Vas) kupit model tanku Somua S35. Vyrobca Altaya, bol za 3,80€
Na krabicke bolo napisane rok vyroby 2008 hmhm, tak len ci s tejto ich serie su aj ine modely Nemyslim ich klasicke modely co dostat normalne. Inak je to presne tento model:
http://www.vojenskemodely.cz/meritko-1- ... 1940--1-72
A este nejaky tip na Nemecku koristnu verziu. Len nemam podklady a na nete tych farebny obrazkov nie je moc
(clanok aj s foto co je tu na palbe mam nastudovany)

Mam na Vas taku zakernu otazocku

A este nejaky tip na Nemecku koristnu verziu. Len nemam podklady a na nete tych farebny obrazkov nie je moc

- TonyHazard
- Důstojník v záloze
Na první otázku mám odpověď zde : http://modelyletadel.cz/index.php?main_ ... 1_247_1057Bohus44 píše:Zdravim pani![]()
Mam na Vas taku zakernu otazockuDnes sa mi podarilo v lacnych knihach (Levne knihy u Vas) kupit model tanku Somua S35. Vyrobca Altaya, bol za 3,80€
Na krabicke bolo napisane rok vyroby 2008 hmhm, tak len ci s tejto ich serie su aj ine modely Nemyslim ich klasicke modely co dostat normalne. Inak je to presne tento model:
A este nejaky tip na Nemecku koristnu verziu. Len nemam podklady a na nete tych farebny obrazkov nie je moc(clanok aj s foto co je tu na palbe mam nastudovany)
A na druhou, o jakou německou kořistní techniku přesně jde? Aha, Ty jsi myslel kořistní verzi tanku Somua, že?

Diky uz som mudrejsi
No ale mali to medzi hrackami tak dobre zasite hehe
Hej Nemecku koristnu verziu tj lepsie foto alebo nakres farebny. Bude sa prerabat (bud na vychodny front - asi ho navagonujem do pancieroveho vlaku
alebo s Normandie. K tomu nemam zatial zial podklady
)

Hej Nemecku koristnu verziu tj lepsie foto alebo nakres farebny. Bude sa prerabat (bud na vychodny front - asi ho navagonujem do pancieroveho vlaku

- p3tris
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Já bych to přece jen ještě upřesnil a odkázal tě přímo sem, právě na stánkové kolekce, z kterých ta Samua pochází: http://www.altaya.fr/coleccionables/militaire.htmlTonyHazard píše:Na první otázku mám odpověď zde : http://modelyletadel.cz/index.php?main_ ... 1_247_1057
Pokud chceš kořistní verzi, hledej na netu pod jménem Panzerkampfwagen 35S 739(f). Neověřoval jsem to z více zdrojů, ale podle všeho kořistní Samui na východní frontě vůbec nebyly. Takže to bych zavrhnul. Ta Normandie mi přijde lepší. Nasazení S35 ve Wehrmachtu by mělo být takovéhle:Bohus44 píše:Hej Nemecku koristnu verziu tj lepsie foto alebo nakres farebny. Bude sa prerabat (bud na vychodny front - asi ho navagonujem do pancieroveho vlaku alebo s Normandie.
211. Panzer Abteilung, Finsko 1941
211. Panzer Abteilung, Norsko 1942
202. Panzer Abteilung, Balkán 1944
21. Panzerdivision, Normandie 1944
Ve výzbroji ho měla taktéž 7. SS-Freiwilligen-Gebirgs-Division „Prinz Eugen“, která od roku 42 do konce války operovala na Balkáně.
Diky za link. Asi to bude od nich nejake starsie balenie co vyhrabali niekde v sklade
Nuz zacnem castejsie chodit do Dracika, Lacnych knich a pod. Mozno sa tam obcas najdem taketo kusky.
No ja som nasiel nakoniec fotky:
Vychodna fronta:
- na obrnenom vlaku 3x rozne foto
- 3x rozne ine v rozmedzi rokov 41 az 43
- celkom pekne su aj s Finska
Zapadna fronta:
- 2x zaujimave foto Taliansko 43
- Nieco malo s tej Normandie (nasiel som napr. foto kolony tankov aj s Hotchkissami 39)
- Jo a tiez ta Juhoslavia
Na to kolko ich ukoristili je to celkom malo fotografii
napr. ked to porovnam s Panhardom 178
Asi ho spravim podobne ako je v prilohe len dvojfarebne:

Obrázek správně vložil Jarl

No ja som nasiel nakoniec fotky:
Vychodna fronta:
- na obrnenom vlaku 3x rozne foto
- 3x rozne ine v rozmedzi rokov 41 az 43
- celkom pekne su aj s Finska

Zapadna fronta:
- 2x zaujimave foto Taliansko 43
- Nieco malo s tej Normandie (nasiel som napr. foto kolony tankov aj s Hotchkissami 39)
- Jo a tiez ta Juhoslavia
Na to kolko ich ukoristili je to celkom malo fotografii

Asi ho spravim podobne ako je v prilohe len dvojfarebne:

Obrázek správně vložil Jarl
- TonyHazard
- Důstojník v záloze
Březnové přírůstky do sbírky jsou už na cestě. První nahrazuje amercomácký model, další dva rozšiřují druhou část zaměření sbírky.
British Quad Gun Tractor, Canadian 1st Infantry Division od Hobby Master
M1A1 Abrams MCR Fort Polk, Louisiana 1998 od Warmaster
M1A1 Abrams, Operation Iraqi Freedom, Iraq, 2003 od Dragon Armor

- p3tris
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Hotové modely obrněných vozidel a další pozemní techniky
S Abramsem od Dragonu jsi určitě neudělal chybu, brácha má doma ten s bagáží (Dragon DRR-60015) a je to opravdu moc pěkný kousek.