Tupolev Tu-204 AWACS

Moderátor: Julesak
Radar RP-31 N007 "Zaslon" bol svojho času naozaj prevratný a v kombinácii s rušeniu odolnými zariadeniami na prenos dát - AK-RLDN na spojenie s pozemným veliteľským bodom a AK-518 na spojenie do 200km s iným lietadlom disponujúcim obdobným zariadením, sa dá povedať, že išlo o mini AWACS, ale v dnešnej dobe niečím obdobným disponuje už každé moderné bojové lietadlo, tzn. každé už môže byť mini AWACS a nemusí sa pre to vyrábať nejaká jeho nová verzia.A čo tá radarová verzia SU-33/34 pre ruské lietadlové lode?
Bude to niečo ako radar zaslon v Mig-31?
V prípade SU-34 sa uvádzali aj iné verzie, ako len tá čo bola zavedená, ale nikde sa mi nepodarilo zachytiť informáciu o tom, že by sa na niečom pracovalo. Tieto verzie sa spomínali niekedy v polke, alebo koncom 90. rokov, ale od vtedy sa situácia a aj záujem VVS respekt. VMF zmenil. V podstate nemajú pre koho vyvíjať taký to stroj - zatiaľ majú len jednu L.loď a pokým budú mať ďalšiu... teraz a ešte nejaký čas, budú radi, že majú peniaze aspoň na "klasickú" verziu SU-34.V ATM sa písalo o takej verzii SU-34 v článku o Jak-44E (mimochodom tiež super stroj) preto som to nadhodil aby som sa dozvedel viac.
Projekt "Zond" je už viac menej mimo budúcu hru. Nie že by v Rusku nebol záujem o "bezpilotky" / toho času funguje na území RF, 16 konštrukčných kancelárií, ktoré majú v svojom portfóliu aj vývoj BPL a všetky ho viac menenej aj realizujú /, ale nikto tam nemá na niečo také / ťažké BPL / peniaze a ani potreba nie je taká výrazná, ako v prípade USA. Teraz sa vývoj a aj zavádzanie k armáde, milícii a pohraničníkom orientuje na kategórie ľahkých a stredných BPL.Myslel som že popracujú na bezpilotných Suchojoch Zond, ale asi sa s tým nikde neponáhľajú.
To nevím proč...Julesak píše:.Najzaujímavejšiu vec vidieť nie je - v každom zábere kde sa objavuje zadná polovica lietadla - tam kde obvykle na týchto lietadlách býva dvojmiestne taktické číslo(za krídlom) - je obraz rozostrený.
Ono môže ísť, zase, o tú "Ruskú špecialitu", kedy prvé zavedené stroje sú ešte len také nedorobky a slúžia len na zoznámenie sa a prípravu - či posádok, či obsluhy. či základní či... a každá nová dodávka bude mať niečo naviac.Neplatí so samozrejme univerzálne, ale napr. u novej AWACS to pravdepodobne platí.Stanice operátorov (aspoň tie zobrazené) vyzerajú celkom moderne, ale napr. kokpit nevykazuje veľké zmeny - čakal by som úpravu aspoň na štandard Il-76MD-90.
Nemusí. V rámci up-gradu šlo přeci primárně o nesený radar a stanice operátorů. Kompletně nová avionika + třeba motory, to už jsou další a další finanční náklady. A ne malé. Plus výrazné zdržení při integraci a odlaďování. A pokud je ta stávající avionika dostačující .......rabo píše:Ono môže ísť, zase, o tú "Ruskú špecialitu", kedy prvé zavedené stroje sú ešte len také nedorobky a slúžia len na zoznámenie sa a prípravu - či posádok, či obsluhy. či základní či... a každá nová dodávka bude mať niečo naviac.Neplatí so samozrejme univerzálne, ale napr. u novej AWACS to pravdepodobne platí.Stanice operátorov (aspoň tie zobrazené) vyzerajú celkom moderne, ale napr. kokpit nevykazuje veľké zmeny - čakal by som úpravu aspoň na štandard Il-76MD-90.