Hotové modely letadel a další létající techniky

Hotové modely všech měřítek a druhů (pozemní, letecká a námořní technika)

Moderátor: jarl

Odpovědět
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Re: Hotové modely letadel a další létající techniky

Příspěvek od p3tris »

> Velitel: Si tak uvědomuju, že jsi vlastně výhradní dovozce Hobby Masteru k nám, tedy pokud se nepletu. Doufám, že ti nevadí, že sem vždycky takhle dávám ten letáček na další měsíc(e). Nebo že tím, nedej Bože, neporušuju nějak autorský nebo nějaký distribuční práva. To bych nerad. Přejímám to ze stránky The Hobby Master Collector, kde má dost často i pre-build fotky novinek.
spider74
praporčík
praporčík

Příspěvek od spider74 »

Já to Williamovi, takto šéfovi marketingu u HM, o tom pitomci vyřídím, až s ním budu zhruba za 10 dní mluvit. :D Případně se ho na to zeptám.
Ale vážně.
Kamufláže vycházejí vždy z několika vlivů.
Jednak něco chtějí samotní distributoři. Tady je velký vliv USA, Japonska, Taiwanu, GB a dalších sběratelských velmocí. Do jejich separátních dohod samozřejmě nikdo nevidí.
Další je určitá vyprázdněnost některých typů. Takový F-4 Phantom již byl udělaný v nějakých 50ti kamo a řada dalších u dalších výrobců. F/A-18 je již 16tá v řadě od HM. Dalších zhruba 20 již bylo od Witty. A taky další u jiných výrobců - Dragon, FOV, etc.
A dělat stejný model je blbost, stejně jako stejnou kamo jen např. s jiným číslem.
:D jo ber mě s rezervou. Ale například takové F16 jsou dost tragické co se týše výběru. Naštěstí je v únorové nabídce HA 3811. Což mě mimochodem přivádí k otázce, kdy ji budeš mít v nabídce. :rotuj: Jinak máš pravdu hodně kamufláží je Japan nebo Tchaiwan. Jinak řečeno našinci nicneříkající kousky. Na druhou stranu chápu, že tamní trh je pro ně hodně zajímavý. Co se týče stejné kamlufláže je podstatný rozdíl to samé třeba od Witty a od Hobbymasteru-to se nedá srovnat. :rotuj:...
Naposledy upravil(a) spider74 dne 4/3/2013, 16:28, celkem upraveno 3 x.
velitel
praporčík
praporčík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od velitel »

p3tris píše:> Velitel: Si tak uvědomuju, že jsi vlastně výhradní dovozce Hobby Masteru k nám, tedy pokud se nepletu. Doufám, že ti nevadí, že sem vždycky takhle dávám ten letáček na další měsíc(e). Nebo že tím, nedej Bože, neporušuju nějak autorský nebo nějaký distribuční práva. To bych nerad. Přejímám to ze stránky The Hobby Master Collector, kde má dost často i pre-build fotky novinek.
Jsem, nepleteš se a vůbec nevadí. Ba naopak. Jsem rád, že to nemusím dělat já. :eek:
Ostatně, můj názor na neplacenou reklamu v rámci různých fór apod. je dostatečně známý. Jsem zásadně proti.

K tom, abych se tu veřejně odkryl se svým shopem jmenovitě, mě kdysi dokopal Tony. Já nechtěl, ale on, jakožto nejvyšší autorita zde (v tématu), mě k tomu přemluvil, že to ničemu neodporuje.

A ještě dodatek. Samozřejmě ten plakát mám vždycky taky a dávám ho skoro hned na shop. Jakmile se zveřejní novinky, tak jsou k dispozici i kreslené náhledy, ale ty nepoužívám. Nicméně je mám hned taky. Fotky samplů bývají pak později.
spider74 píše:
Já to Williamovi, takto šéfovi marketingu u HM, o tom pitomci vyřídím, až s ním budu zhruba za 10 dní mluvit. :D Případně se ho na to zeptám.
Ale vážně.
Kamufláže vycházejí vždy z několika vlivů.
Jednak něco chtějí samotní distributoři. Tady je velký vliv USA, Japonska, Taiwanu, GB a dalších sběratelských velmocí. Do jejich separátních dohod samozřejmě nikdo nevidí.
Další je určitá vyprázdněnost některých typů. Takový F-4 Phantom již byl udělaný v nějakých 50ti kamo a řada dalších u dalších výrobců. F/A-18 je již 16tá v řadě od HM. Dalších zhruba 20 již bylo od Witty. A taky další u jiných výrobců - Dragon, FOV, etc.
A dělat stejný model je blbost, stejně jako stejnou kamo jen např. s jiným číslem.
:D jo ber mě s rezervou. Ale například takové F16 jsou dost tragické co se týše výběru. Naštěstí je v únorové nabídce HA 3811. Což mě mimochodem přivádí k otázce, kdy ji budeš mít v nabídce. :rotuj: Jinak máš pravdu hodně kamufláží je Japan nebo Tchaiwan. Jinak řečeno našinci nicneříkající kousky. Na druhou stranu chápu, že tamní trh je pro ně hodně zajímavý. Co se týče stejné kamlufláže je podstatný rozdíl to samé třeba od Witty a od Hobbymasteru-to se nedá srovnat. :rotuj:
U toho plakátu u mě na shopu je napsané, že to bude skladem cca koncem května. Tzn. já je do shopu přidám někdy počátkem dalšího kvartálu, tedy dubnu.
Je to z prozaického důvodu, aby mi objednávky nepřecházely z Q do Q kvůli DPH. Neumíš si představit, jak ječí moje účetní, takže se tomu snažím vyhnout tímto opatřením. Pravda je, že tím mám vůči zákazníkům trošku dluh, ale nedá se nic dělat. A pravda je taky, že je mi to občas houby platné, když se nějaký model zpozdí.
Navíc teď chystáme novou verzi shopu, takže se teď přidávají jen věci, které skutečně fyzicky dojdou do skladu. Jednak je méně času, protože musíme přetřídit do nové verze zhruba 4 000 položek :cry: a pak se snažím, abych to nemusel dělat dvakrát.
Snad to už brzy doděláme a pojedeme v novém.
spider74
praporčík
praporčík

Příspěvek od spider74 »

Taky u těch modernějších proudových letadel u HM je kamufláží v bravách známějších letek jako šafránu. Teď nemyslím jenom obligátní "vf84". Třeba ve srovnání s Century Wings kteří v podstatě podle mého mají v téhle atraktivnosti velký náskok a tudíž co model to kamufláž, že nevíš co vybrat.......... Taky mě u HM docelo překvapilo, že nešli vůbec do F15 a F-14 což si myslím by bylo hodně prodejné a žádané hlavně s kvalitou od HM.
velitel
praporčík
praporčík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od velitel »

spider74 píše:Taky u těch modernějších proudových letadel u HM je kamufláží v bravách známějších letek jako šafránu. Teď nemyslím jenom obligátní "vf84". Třeba ve srovnání s Century Wings kteří v podstatě podle mého mají v téhle atraktivnosti velký náskok a tudíž co model to kamufláž, že nevíš co vybrat.......... Taky mě u HM docelo překvapilo, že nešli vůbec do F15 a F-14 což si myslím by bylo hodně prodejné a žádané hlavně s kvalitou od HM.
On totiž co sběratel, to jiné chutě. Takže pak je to trošku sázka do loterie.
A jak jsem už psal, tak těch známých věcí už bylo hodně udělaných.
Je třeba si uvědomit, že jiní výrobci měli před HM s některými typy náskok - Dragon, Witty, Rewell, CW, Gemini a možná i někdo další.
Osobně se jim vůbec divím, že do toho šli - tedy do F-16, F/A-18. Jestli se nepletu, tak by měli dělat i F-15. F-14 údajně ne, ale uvidíme.
Třeba F-15 a F-16 od Gemini je snad i lepší než od HM.
spider74
praporčík
praporčík

Příspěvek od spider74 »

Toje možně ale ty F16 od Geminy jsou snad jen 4 druhy a ještě ty kamufláže až na tuhle GAUSA5004 je hooodně nic moc. :-?.....F15 jsou obě krásné. Koneckonců ty dva modely od Gemini co jsi mi poslal jsou fakt super. (hlavně ten spiťák) :wink:
Naposledy upravil(a) spider74 dne 4/3/2013, 17:04, celkem upraveno 2 x.
velitel
praporčík
praporčík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od velitel »

spider74 píše:
Toje možně ale ty F16 od Geminy jsou snad jen 4 druhy a ještě ty kamufláže až na tuhle GAUSA5004 je hooodně nic moc. :-?.....F15 jsou obě krásné. Koneckonců ty dva modely od Gemini co jsi mi poslal jsou fakt super. 8-)
Ano, F-16 jsou přesně 4. Z toho 2x Thunderbirds. Ale ta oranžová holandská byla naprosto špičková.
Nicméně já měl na mysli spíše kvalitu modelu jako takového.
spider74
praporčík
praporčík

Příspěvek od spider74 »

Jj to jo....jak jsem psal ten Spitfire od Gemini co došel je bomba - detaily jsou :up: . Až mě to příjemně překvapilo.
velitel
praporčík
praporčík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od velitel »

spider74 píše:Jj to jo....jak jsem psal ten Spitfire od Gemini co došel je bomba - detaily jsou :up: . Až mě to příjemně překvapilo.
To jsem rád, že jsi spokojený. Ostatně jsem ti to říkal v telefonu.
Tak kdybys chtěl něco od nich dalšího, tak tam snad ještě něco mají. Ale málo. Možná by se dalo případně něco vyškrábnout z GB, tam snad taky něco mají. Případně napiš čísla a já to zkusím.
Už to jsou starší kousky. S nimi jsme před 6ti lety začínali a to je už měli. Na to jak jsou staré formy, tak super.
spider74
praporčík
praporčík

Příspěvek od spider74 »

Ok....dík :rotuj:
spider74
praporčík
praporčík

Příspěvek od spider74 »

To jsem rád, že jsi spokojený. Ostatně jsem ti to říkal v telefonu.
A tohle mi taky udělalo radost. BF 110G-4 na kterém létal Maj.Heinz-Wolfgang Schnaufer. Nejlepší německé noční stíhací eso - 121 sestřelů.

Srovnávací fotečka - na snímku vlevo sám Schnaufer jak se chlubí u své Bf 110 a na snímku vpravo se chlubím já u stejné 110 (no dobře nóó tak je krapet menší :mrgreen:) :rotuj: :rotuj: :rotuj: .

Obrázek Obrázek

všechny fotky na http://www.palba.cz/album/thumbnails.php?album=63
Naposledy upravil(a) spider74 dne 29/5/2013, 18:54, celkem upraveno 1 x.
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

spider74 píše: A tohle mi taky udělalo radost. BF 110G-4 na kterém létal Maj.Heinz-Wolfgang Schnaufer. Nejlepší německé noční stíhací eso - 121 sestřelů.
Srovnávací fotečka - na snímku vlevo sám Schnaufer jak se chlubí u své Bf 110 a na snímku vpravo se chlubím já u stejné 110 (no dobře nóó tak je krapet menší :mrgreen:) :rotuj: :rotuj: :rotuj: .
A jsi si jistý, že je to stejný Bf-110? Přece jen na tom "tvém" je 83 "letadýlek" a na Schnauferovu jen 47 "hrobečků" jdoucích i přes svastiku. :eek:

Uznávám, jsem rýpal... je to krásný éro. :wink:

EDIT: Pokud někdo kupuje vrtulníky od Amercomu, na polských stránkách je změna počtů čísel v kolekci z 48 na 60.
spider74
praporčík
praporčík

Příspěvek od spider74 »

A jsi si jistý, že je to stejný Bf-110? Přece jen na tom "tvém" je 83 "letadýlek" a na Schnauferovu jen 47 "hrobečků" jdoucích i přes svastiku. :eek:
Jeho celkové skóre je 121. Takže model i fotka jsou samozřejmě situovány do určitého časového mezidobý. Ale to se dá dosledovat (což jsem pro Tebe udělal :rotuj: ). Snímek je pořízen v St. Trond únor 1944. Ten 47 hrobeček na fotu je sestřelený Lancaster I (W4272) “GJ-C” of 622 Sqn, RAF dne 15.2.1944 v 23:33 hod u Wattenmeer. Poslední 83 hrobeček na mém modelu je sestřelený Lancaster III (LM434) “KM-F” of 44 Sqn, RAF dne 22.6.1944 v 1:36 hod, 5km od S. Opoerteren. .......Takže rozdíl mezi oběma fotkami je 4 měsíce a 1 týden. :razz: :lej:
Jeho poslední 121 sestřel byl Lancaster dne 7.3.1945 v 21:56 stř.evr.času.

Mimochodem na krabici od HobbyMasteru je napsáno St.Trond October 1944 což je nesmysl, protože během října 1944 měl dva sestřely a jeho skóre v té době bylo 99-100 sestřelů a né 83. Tudíž mělo být na krabici June 1944. V tomhle jsou borci od HobbyMasteru trochu diletanti a měli vynaložit trochu námahy a zjistiti si skutečnost nebo tam radši nedávat nic.(a nebo přidělat na model 16-17 hrobečků navíc :eek: ) :roll: :roll: :roll:
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

spider74 píše:Jeho celkové skóre je 121. Takže model i fotka jsou samozřejmě situovány do určitého časového mezidobý. Ale to se dá dosledovat (což jsem pro Tebe udělal :rotuj: ). Snímek je pořízen v St. Trond únor 1944. Ten 47 hrobeček na fotu je sestřelený Lancaster I (W4272) “GJ-C” of 622 Sqn, RAF dne 15.2.1944 v 23:33 hod u Wattenmeer. Poslední 83 hrobeček na mém modelu je sestřelený Lancaster III (LM434) “KM-F” of 44 Sqn, RAF dne 22.6.1944 v 1:36 hod, 5km od S. Opoerteren. .......Takže rozdíl mezi oběma fotkami je 4 měsíce a 1 týden. :razz: :lej:
Jeho poslední 121 sestřel byl Lancaster dne 7.3.1945 v 21:56 stř.evr.času.
To je přesně to, co mě na sbírání a modelařině tak baví. Vyhledávat informace a vzdělávat se. Tím pádem na fotce a modelu nejsou nejspíš stejná letadla. To, že se budou lišit počtem sestřelů je skoro jasný. Jen mi bylo divný, že by přemalovával ty hrobečky na letadýlka. Podle všeho v únoru létal Heinz Wolfgang Schnaufer na Bf-110G-4 u 12./NJG 1. Ta měla uznačení G9+EZ a právě ty hrobečky. Tvůj letoun je ale G9+EF, ten už měl na směrovce opravdu letadýlka. Našel jsem jeho podobu z října 1944 a vypadá přesně jako ten tvůj. Jen označení letky není 12.NJG 1, ale IV./NJG1.
Jinak dobrá práce s dohledáním těch sestřelů.

Zdroj: http://www.pilotenbunker.de/Nachtjaeger ... lfgang.htm
spider74
praporčík
praporčík

Příspěvek od spider74 »

Jj máš pravdu, ale to nic nemění na tom, že HM popletlo počet setřelů pilota ve vztahu k datumu uvedené na krabici. :wink:
Naposledy upravil(a) spider74 dne 5/3/2013, 16:26, celkem upraveno 1 x.
velitel
praporčík
praporčík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od velitel »

Z odkazu jsem zjistil, že Schnaufer má stejné datum ( den a měsíc ) narození jako já.
spider74
praporčík
praporčík

Příspěvek od spider74 »

Tak to bys měl mít dobré předpoklady na noční akce :mrgreen:
velitel
praporčík
praporčík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od velitel »

spider74 píše:Tak to bys měl mít dobré předpoklady na noční akce :mrgreen:
OK, zeptám se doma manželky, jak to vidí ona. :eek:
spider74
praporčík
praporčík

Příspěvek od spider74 »

.....a někteří šťastlivci mají doma dokonce nejen modely, ale i manželky-stíhačky :mrgreen: ( né že by to byl můj případ 8-) ).
spider74
praporčík
praporčík

Příspěvek od spider74 »

No nic jelikož je tady zase mrtvo dávám aspoň čerstvé fotečky výše zmiňovaného letounu. :-?

Messerschmitt Bf 110 G, Belgie 1944, noční stíhací eso Luftwaffe Heinz-Wolfgang Schnaufer, 121 sestřelů
Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek
Fotografie, autogram, vyznamenání, detail směrovky(tentokrát už jsou tam letadýlka :eek: )
Obrázek Obrázek Obrázek

všechny fotky na http://www.palba.cz/album/thumbnails.php?album=63
Naposledy upravil(a) spider74 dne 29/5/2013, 18:54, celkem upraveno 2 x.
Odpovědět

Zpět na „Hotové modely“