Hotové modely letadel a další létající techniky
Moderátor: jarl
Re: Hotové modely letadel a další létající techniky
Zdravím, nevíte náhodou jak to u nás vypadá s modelem MH-53E Sea Dragon od amercomu? jelikož se mi včera dostal do ruky časopis od Mi-2 a tam ho přeskočili tak jestli ho posunuli dál a nebo vyřadili?
- TonyHazard
- Důstojník v záloze
Pokud si p3tris informace o vydání vrtulníků netahá z rukávu, jak falešný hráč karty (a myslím, že určitě ne), tak by měl jmenovaný vrtulník vyjít jako číslo 40.medmenn píše:Zdravím, nevíte náhodou jak to u nás vypadá s modelem MH-53E Sea Dragon od amercomu? jelikož se mi včera dostal do ruky časopis od Mi-2 a tam ho přeskočili tak jestli ho posunuli dál a nebo vyřadili?

Viz strana 75 tohoto tématu.

Nebojuj s nikým, kdo neví nic o vztahu rytíře a meče!
Na fóru Palba.cz jsem skončil, dotazy a SZ prosím neposílat.
- p3tris
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
No čerpám povětšinou z ofic stránek a polských fór. V Polsku je MH-53E Sea Dragon od 1.3. na stáncích, tak nevidím důvod, proč by neměl vyjít i tady. Za celou dobu se stalo jen jednou, že by tam vyšlo něco navíc (Me-163 jako číslo 61 ve Vojenských letadlech). Možná ho s něčím prohodí, ale spíš to jen vynechali v časopise. Bohužel to nemůžu zkontrolovat, ba jsem Mi-2 ještě v ruce neměl. Ale v Kamovu jí prý inzerovali.TonyHazard píše:Pokud si p3tris informace o vydání vrtulníků netahá z rukávu, jak falešný hráč karty (a myslím, že určitě ne), tak by měl jmenovaný vrtulník vyjít jako číslo 40.![]()
Viz strana 75 tohoto tématu.
no jsem na něho taky natěšený...viděl jsem fotky v polsku, kde stojí vedle toho velkého žlutého kanadského.... ten žlutý je prcek 

už sem taky našel ňákou fotku, tak si víc sea dragona v šedý představovat nemusim...
http://www.motoshowminatura.fora.pl/inn ... 2-765.html
btw tamtéž o stránku zpět je vyfocenej i griffon v trošku hezčí barvě...
http://www.motoshowminatura.fora.pl/inn ... 2-765.html
btw tamtéž o stránku zpět je vyfocenej i griffon v trošku hezčí barvě...
- TonyHazard
- Důstojník v záloze
Našince potěší nejen stíhač tanků M36 Jackson, ale i M48A3 Patton a IS-2.

-
- podpraporčík
Tony ty jsi mi pomohl zase s tí obrázkem,vid.Tak dík moc.Hele taková otázečka?Nezdá se vám,že všechno jde pomalu ,ale jistě finančně nahoru????
michal
michal
- TonyHazard
- Důstojník v záloze
To je normál, od toho je moderátor.kingandcountry píše:Tony ty jsi mi pomohl zase s tí obrázkem,vid.Tak dík moc.Hele taková otázečka?Nezdá se vám,že všechno jde pomalu ,ale jistě finančně nahoru????
michal
Hotové modely kupuji jen šestým rokem, tak nárůst cen jsem nijak nepocítil.
Cenový skok zaznamenávám až poslední dobou, kdy amercomácké modely měním za kvalitnější.

Jo, hlavně elektrika, plyn a daněNezdá se vám,že všechno jde pomalu ,ale jistě finančně nahoru????

-
- praporčík
- Kontaktovat uživatele:
Ano, jde a je to celkem pochopitelné, i když pro koncové zákazníky velice nepříjemné. Potažmo samozřejmě i pro mě, jakožto obchodníka. Mohu říct, že někde dělá nárůst i 50%.kingandcountry píše:Tony ty jsi mi pomohl zase s tí obrázkem,vid.Tak dík moc.Hele taková otázečka?Nezdá se vám,že všechno jde pomalu ,ale jistě finančně nahoru????
michal
Třeba tanky, co byly za 500, jsou dneska za 750 atd.
Je to způsobeno mnoha faktory. Jednak je to samozřejmě kurs dolaru vůči Kč. Dneska je za 20,- Kč a pamatuji dobu, tuším, že v roce 2007 nebo 2008, kdy byl pod 15,- Kč a to je sakra rozdíl.
Pak jsou to vlivy výrobní, tedy mzdy, materiál, elektrika atd., kdy v Číně tyhle položky lezou nahoru a to se musí samozřejmě promítnout do cen.
Vzhledem k tomu, že jsem zrovna na pracovní cestě u výrobců, tak to slyším na každém setkání, že prostě jinak nemohou.
A další je vliv kurzu USD a RMB ( tedy čínská měna ). Před 5ti lety to bylo zhruba 1:1 a dneska je RMB silnější, což se samozřejmě projevuje do cen, protože všechno tohle zboží jde přes Hongkong.
A speciálně pro Tebe. Právě jsme se vrátili z jednání u King and Country. Jen tu jejich vstupní halu bych ti přál vidět. Mají tam všechny modely, co kdy v historii firmy vyrobili, jako jakýsi archiv. Myslím, že by jsi slzel.
Dneska v Dráčiku 2 kousky 1/144 od Revell Micro Wings: Messer. Bf 109E (III./JG2, Major Erich Mix, France, may 1940) a Focke Wulf Fw 190-A8 (Oblt. O. Stammberger, 4./JG26, France, june 1943). V tomhle měřítku jsou to roztomilí prckové. Veselé to bude barvit. Navíc bych je chtěl v jiné kamufláži (něco z východu), pro což v tomhle měřítku asi nepůjde sehnat obtisky. Jeden kus stál před slevou (na kartu Dráčiku) 65 Kč.
Stálo by za to prozkoumat, jestli se podobné modely neobjeví i v jiných prodejnách Dráčiku.
Stálo by za to prozkoumat, jestli se podobné modely neobjeví i v jiných prodejnách Dráčiku.
- p3tris
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Byl jsem to omrknout.....to zas byla zkroucenina.Dne 18. března 2013 vyšel časopis číslo 37 s modelem helikoptéry Aérospatiale SE-3130 Alouette II

-
- podpraporčík
Ahoj Veliteli,dík za odpověd.Co se dá dělat asi to poleze pořád cenově nahoru jak budou v Čině sílit.Jsem zvědav kdy to dosáhne bodu,že se to bude přesouvat jinam(indie,indonézie......)Co jsem slyšel tak to tam mají dobře propracovaný a přesun jinam je zatím nemožný.Tu návštěvu u KingandCountry ti teda hodně závidím
.Viděl jsem pár fotek i videí,ale na vlastní oči to musí bejt pokoukání.Nefotil jsi?Bavil jsi se přímo s Andym?

- p3tris
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Jelikož Inkub nejspíše definitivně přestal na Miniwojně uveřejňovat novinky od Amercomu, musím s dalšíma fotkama počkat vždy až na vyjití konkrétního modelu v Polsku. Pokud vás tedy zajímá jak bude vypadat Puštík, foto tady:
http://www2.picturepush.com/photo/a/125 ... 537290.jpg
V dalších číslech je v něm avizovaný Hughes OH-6 Cayuse (doufám ve vietnamskou verzi) a taktéž PZL W-3 Sokół (předpokládám Poláka, i když česká kamufáž by hodně mile překvapila)
http://www2.picturepush.com/photo/a/125 ... 537290.jpg
V dalších číslech je v něm avizovaný Hughes OH-6 Cayuse (doufám ve vietnamskou verzi) a taktéž PZL W-3 Sokół (předpokládám Poláka, i když česká kamufáž by hodně mile překvapila)
- p3tris
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Tak v Dráčiku v Třinci jsem našel hotový model Il-2 ,,KLCC" a MiG-31 , který jsem zakoupil . Dále v Dráčiku v Č. Těšíně jsem objevil ,,Micro Wings" - Tempest , Spitfire a BF 109 .
Jo Il2 a ten Mig je ale v nějaké příšerném a "obtížně identifikovatelném" měřítku (na krabičce neuvedeno). Vypadá to, že jsou to zbytky nějaké série, která běžela na Ukrajině. Co se týká Micro Wings, nakonec jsem v Dráčiku sehnal vše, kromě Junkersu a Hurricane.Dominik píše:Tak v Dráčiku v Třinci jsem našel hotový model Il-2 ,,KLCC" a MiG-31 , který jsem zakoupil . Dále v Dráčiku v Č. Těšíně jsem objevil ,,Micro Wings" - Tempest , Spitfire a BF 109 .
- p3tris
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Hotové modely letadel a další létající techniky
Je zajímavé, že Altaya/DeAgostini kolekce nemají úplně totožné modely, ale reflektují zemi, kde se kolekce vydávají. Pro zajímavost sem dávám rozdíly mezi francouzskou a portugalskou kolekcí:
Fiat G-91R

F-16B PLUS "Fighting Falcon"

Dassault-Breguet/Dornier Alpha Jet

Ling-Temco-Vought A-7P Corsair II

North American F-86F Sabre

Republic F-84G Thunderjet

Fiat G-91R

F-16B PLUS "Fighting Falcon"

Dassault-Breguet/Dornier Alpha Jet

Ling-Temco-Vought A-7P Corsair II

North American F-86F Sabre

Republic F-84G Thunderjet