Propaganda KLDR

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Odpovědět
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od Lord »

CAT, co máš furt s tou nejlepší Korejí :shock: To jsi převzal jejich propagandu, nebo to je tvůj nápad ?
Když jim zavřeli kohoutky, tak nemají pochopitelně ani benzín do aut, to je jasný. Musí si vyrábět sami osobní a nákladní auta, na dovoz je embargo. Existuje tam automobilka Pyeonghwa, vyrábí starší modely Fiatu nebo Hyundai, ale lidi na to ve větší míře nemají, nebo by nebylo ani palivo. Na druhou stranu není doprava tak překrvená jako u nás :) Lidi jezdí MHD, metrem, tramvají, autobusy, a taky dobrý. Ostatně ty tam dodávala naše Karosa.



Ta země je nyní v ekonomické krizi, to se nikdo nepře. Působí jako skanzen z 80.let, koncentrák je silné slovo. Fotky jsou hezké, ale ukazují, že silnice kdysi žily víc. Napsal jsem proč. Kdo ví, jak funguje ekonomika, tak se nemusí čemu divit. Horší je, že čím déle to trvá, tím je to pochopitelně horší. S těmi baráky, asi nemají lidi někde ani zájem na údržbě. To je problém, když je „všechno všech“. Ve skutečnosti až se změní režim, tak se to jen oštětkuje barvičkami, jako paneláky u nás a zase to prokoukne.

Ale, aby jsme se vrátili k armádě a vojenskému napětí na poloostrově. Spojené státy vyslaly do Jižní Koreje na společné cvičení obávané stíhací letouny F-22 Raptor. Jihokorejská prezidentka Pak Kun-hje po dnešním setkání s bezpečnostními činiteli prohlásila, že výhrůžky Pchjongjangu bere velmi vážně. "Jakákoli provokace proti Jižní Koreji a jejímu národu vyvolá zásadní odezvu v podobě vojenské odvety bez politických ohledů," řekla. Ministr obrany Kim Pjong-kwan prohlásil, že v takovém případě by Jižní Korea provedla preventivní útoky na severokorejská jaderná a vojenská zařízení.
Já bych se nedivil, že už maj a-bombu připravenou. A dokud bota pěšáka zemi neobsadí, tak si můžou dělat co chtějí, amíci by museli narukovat proti odhodlané miliónové armádě. Samozřejmě by to nejdříve zkusili letecky pomasit. Pak asi nějaký námořní výsadky, atd. Cukříky na uklidnění v podobě pomoci už nefungují. Tak se musí zkusit bič. Pokud dojde k vojenskému zásahu odnesou to bohužel nejvíce zase nevinní civilisté.
CAT píše:Největším nebezpečím od KLDR je útok na Soul, kterej je od hranic něco přes 50 km... I když se říká, že je v dostřelu dělostřelectva KLDR, tak pravdou je to, že těch 55 km do centrálního Soulu promě raktetového dělostřelectva (ty SCUDy a FROGy jsou sestřelit snáže, než dělostřelecké granáty) dostřelí jen typ 170mm ‘Koksan’, který se montuje na mobilní podvozek. Dá se předpokládat, že bude použit jako mobilní dělostřelectvo. Mimo to je známo 17 dělostřeleckých opevnění v těch 55ti km od Soulu...
Našel jsem palebné vejíře Koksanu, mrkni ... Soul není úplně v dostřelu, ale kdo ví.

ObrázekObrázek

M1978 Koksan je samohybné dělo vyvinuté Severní Koreou. Armáda KLDR požadovala zbraň, která by byla schopna zasáhnout Soul palbou z demilitarizované zóny. Samohybné dělo má dojezd přibližně 300 kilometrů a může jet rychlostí až 40 km/h.
Zdroj: militaryrange
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
hruso25
vojín
vojín
Příspěvky: 16
Registrován: 29/11/2011, 18:43
Bydliště: Levoča

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od hruso25 »

PSY http://www.youtube.com/user/officialpsy/videos mal pekné video ako ho uniesli do Severnej, kde musel spievať večnému prezidentovi.Chcel som to tu dať na odľachčenie témy ,ale nenašiel som to. :evil:
málo píšem,veľa čítam.
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od Lord »

Tenhle típek by jím tam mohl udělat dobrý reformy, hlavně kulturní revoluci :D

Měl jsi na mysli tohle?

ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
TonyHazard
Důstojník v záloze
Důstojník v záloze
Příspěvky: 2674
Registrován: 17/9/2007, 23:30

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od TonyHazard »

Lord píše:.....M1978 Koksan je samohybné dělo vyvinuté Severní Koreou. Armáda KLDR požadovala zbraň, která by byla schopna zasáhnout Soul palbou z demilitarizované zóny. Samohybné dělo má dojezd přibližně 300 kilometrů a může jet rychlostí až 40 km/h.
O Koksanu máme více zde : (část pátá) http://www.palba.cz/viewtopic.php?f=321&t=5399

Obrázek Modernější verze samohybné děla Koksam, jeho nástupce označený M1989.
ObrázekObrázekObrázekObrázek
Nebojuj s nikým, kdo neví nic o vztahu rytíře a meče!
Na fóru Palba.cz jsem skončil, dotazy a SZ prosím neposílat.
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od Lord »

Tady dávám odkaz přímo na příspěvek, protože to působí dojmem o tanku Typ 59
http://www.palba.cz/viewtopic.php?p=128128#p128128

Jde o to, že dělo je umístěno jen na tankovém podvozku. Výrobci použily vícero podvozků, které měly k dispozici (z tanků T-54, T-55, Typ 59 možná i T-62). Podle jednoho zdroje použili konstruktéři při vývoji tohoto stroje podvozek tanku Typ 59 (T-54). Dělo samo je upravená varianta předtím neznámé zbraně, pravděpodobně z bývalé ruské pobřežní obrany nebo původní námořní kanon.
Severokorejská jednotka (brigáda) je složena z 36 vozidel, rozdělených do tří baterií. Kolik takových jednotek existuje, není známo. Na pozici jsou ukryty za náspy nebo betonovými zdmi o výšce 5 m. Účinná střelba samohybných děl Koksan je 40 km, je doložen dosah až 60 km, objevily se zprávy o dostřelu do 70 km, ale je možné, že je rozšiřují sami Severokorejci. Dělo Koksan používá trhavo-výbušnou munice, submunici a jsou vyrobeny střely s chemickou nebo biologickou náplní.


Rozdíl 20 km může hrát roli při ostřelování Soulu.

Co se týče raket. Rakety má i jižní soused a USA jim loni povolilo vyvinout rakety s delším doletem, které by případně umožnily zasáhnout celé území Severní Koreje. Podle dohody z roku 2001 měl Soul zakázáno vyvíjet a rozmísťovat balistické střely s doletem delším než 300 kilometrů. Severní Korea má rakety, jimiž může zasáhnout nejen svého jižního souseda, ale snad i Japonsko a americkou základnu Guam.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Polarfox
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 5879
Registrován: 5/11/2010, 21:01
Bydliště: Praha

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od Polarfox »

Lord píše:Mě jde jen o to, že vypustí tuto zprávu, byť třeba pravdivou, a hned je negativum na světě a může za to režim, protože neskáče, jak mu přikážeme.
Aha, takže i když je to pravda, tak je tfuj tfuj o tom říkat. Nechceš jít dělat Kimovi tiskového mluvčího? :D

Je zcela jedno, zda-li hladomoru dopomohly záplavy a sucho, protože fungující stát tohle nepoloží a nenechá vlastní lidi vychcípat. A může za to režim.

A ještě k té propagandě a tomu všemu...absolutně nechápu, proč se zaobírat s prominutím píč..ami typu tunely pod pouští, SAS a jásající davy, když existují spousty očitých svědectví lidí, co v SK byli. Nebo je tím hlavním problémem to, že tato svědectví veskrze moc chválou neoplývají a tak je jistější pokusit se zdiskreditovat druhou stranu taháním absurdních protizpráv někde z médií?
ObrázekObrázekObrázek

U národa, u něhož je nejoblíbenějším historickým spisovatelem Vlastimil Vondruška, se nějakého historického prozření a sebereflexe dočkáme opravdu jen velice stěží. (Polarovo motto pro rok 2019)

“Without data, you're just another person with an opinion.” W. Edwards Deming

Brána do Mordoru: https://twitter.com/fbeyeee?lang=cs
Mirek58
7. Major
7. Major
Příspěvky: 4794
Registrován: 31/7/2012, 19:15

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od Mirek58 »

Polar:
Nevím jak máš blízko k zemědělství/potravinářství/, ale k hladu je sakra blízko jen při malinko horších klimatických podmínkách/sucho,povodně, atypický monzun/.
A žádný režim s tím nic neudělá.A pokud dělá ,tak místo jeho lidí chcípají hladem jiní třeba na druhém konci světa.Vzpomen např. na hladomor v Indii po skončení ww2.
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od CAT »

MireK: Máš pravdu, ale tím se právě od sebe liší ty rozvinuté a ty nerozvinuté - ať bylo sucho, ať bylo mokro, kdy byl naposeld hladomor třeba u nás, nebo v Německu a nebo teda v jakékoli rozvinuté zemi? Je to přístupem k sousedům a mezinárodní scéně, pokud by nastal problém, požádají o pomoc a pomoc je jim poskytnuta... Nejlepší Korea díky svým vůdcům (a nikomu jinému) tuto možnost nemá a co je horší, i když je zrovna naprosto ideální počasí a úroda se povede, tak stejně Nejlepší Korejci potřebují pomoc od ostatních a to pomoc za kterou neplatí, která je jen dobrou vůlí světa... A co nejhůř, i když jim svět ukazuje dobrou vůli, tak stále hrozí zbraněma...
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od Lord »

Vemte si co dělá počasí nyní. Zemědělci u nás nestihnou ani včas zasít, trochu to pomrzne, nebo tolik nevyroste, bude taky menší úroda. A v oblastech u moře, jako je Korea, to může bejt zajímavější. Důvody proč tomu je jsem přeci už více rozvedl. Jednak ne úplně vhodné podmínky pro pěstování, povrch je hornatý, bohatost půdy, atd. Dále se to vyhnalo z důvodu soběstačnosti intenzivním zemědělstvím, tedy hnojivy a mechanizací, která z důvodu izolace skomírá. A může za to režim, protože je takový jaký je a ostatní pod vlivem Ameriky se k sankcím připojují. Pád RVHP udělal svý, na ten západní cecek penězovodů se nenapojili. Co k tomu více napsat.
Kuba je pod prdelí USA, jenže té dodával ropu bez problému Chávez. Navíc nedávno objevili, že „Ostrov svobody" má masivní zásoby ropy, v kubánském pobřeží může být více než 20 miliard barelů. To je dvakrát více než se původně odhadovalo.
Energie z ropy je důvod proč západ tak pase to těchto zdrojích. Možná si to většina lidí neuvědomuje, ale ropa je stále relativně levná a jede na to a vyrábí se z ní dost věcí. Nemáš naftu do traktorů, můžeš se jít klouzat, neuděláš hnojiva, plasty, atd.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
hruso25
vojín
vojín
Příspěvky: 16
Registrován: 29/11/2011, 18:43
Bydliště: Levoča

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od hruso25 »

Lord píše:Tenhle típek by jím tam mohl udělat dobrý reformy, hlavně kulturní revoluci :D

Měl jsi na mysli tohle?

Áno,presne na to som myslel.Ten videoklip vystihuje môj názor na KLDR. Lord, ďakujem.
málo píšem,veľa čítam.
Bax
podpraporčík
podpraporčík
Příspěvky: 292
Registrován: 23/10/2009, 13:37

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od Bax »

CAT: Znáš nějakou kapitalistickou zemi, krom ropných ekonomik, která si každý rok nepůjčuje? De fakto musí dorovnávat půjčováním peněz svoje hospodaření?
Jmenujme třeba největšího dlužníka - USA. A i ta Jižní Korea ta jede taky na dluh, jen se neboj - stejně jako my.
Kdyby si třeba ČR nepůjčovala každý rok na důchody, měli bysme tu hladomor taky. A kdekoliv jinde - ani nemluvím. Poslední vyrovnaný rozpočet byl v roce 1989 - je i na internetu 8-)
Uživatelský avatar
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál
Příspěvky: 17924
Registrován: 26/1/2008, 15:48

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od skelet »

Prosím, aby mi někdo řekl, který jiný stát je již 60let ve válečném vztahu se svým sousedem, kterému neustále vyhrožuje? Tak co tady z něj tady furt do pr.. děláte oběť sankcí? Tenhle stát nejde srovnávat s jakýmkoliv jiným státem, ať je jejich režim jakýkoliv.
ObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od Lord »

Nabízí se otázka, zdali by se mělo se Severní (pro CATa Nejlepší) Koreou nakládat jako s výjimkou :?:
Bax píše:Znáš nějakou kapitalistickou zemi, krom ropných ekonomik, která si každý rok nepůjčuje? De fakto musí dorovnávat půjčováním peněz svoje hospodaření?
Jmenujme třeba největšího dlužníka - USA. A i ta Jižní Korea ta jede taky na dluh, jen se neboj - stejně jako my.
To je taky věc, asi jim to nebudou dávat zadarmo, ale na dluh. Něco si i zaplatí. Furt se mele „o pomoci“, zatímco když jiní obchodují, koupí, tak je to dobrý :-x Kdo se chová velkoryse je asi jedině Rusko. USA furt plácá o pomoci, roky nic nedodalo, a když tak za hotovku nebo na dluh. Nám Severokorejci nabídli svůj dluh umořit ženšenem. Tohle jsem našel.
V případě Ruska došlo k vyřešení dluhu ve výši 11 mld USD, ze kterého RF velkoryse zcela odepsala cca 10 mld USA a zbylou část hodlá investovat v KLDR do energetiky, zdravotnictví a dopravní infrastruktury do projektů, o jejichž realizaci bude spolurozhodovat.

S tím vyhrožováním, kdo roky dělá společné vojenské a námořní manévry? Za studené války bylo v Jižní Koreji rozmístěno stovky raket s jadernými hlavicemi. To je taky nátlakovka. Každopádně kimův režim není určitě akorát, to už jsem psal. Našemu vnímání se vymyká. Prostě působí jako starej pes zahnaný do kouta. Velmoci řeší hlavně globální zájmy a to se do celého konfliktu promítá. Režim sám bojuje autoritářsky o přežití. Na jaderný zbraně by se měl vy.rat, i za cenu, že padne. Pak by byli možná (všichni) spokojený.
V roce 2002 KLDR se přiznává, že tajně pracují na výrobě jaderné zbraně. Chtějí se však vrátit k plánu lehkovodních reaktorů výměnou za ropu. V listopadu americký prezident George W. Bush prohlašuje, že zásilka ropy bude poslední, dokud KLDR opravdu nezastaví výrobu zbraně. Něco se zvrhlo a země vypovídá inspektory. USA není ochotno dát záruky na zrušení embarg. Je to taková podivuhodná hra, patová situace. Nejdřív z vás "udělají" invalidu, a pak se tomu ještě smějí. Prostě hledáte cestu v jak v "novém světě a řádu" obstát. V roce 2003 se Severní Korea domáhala podepsání paktu o vzájemném neútočení s USA. Za to by zastavila program výroby jaderných zbraní.

Po prohře Japonska ve 2. světové válce zůstaly v zemi opuštěné uranové doly a laboratoře – důkazy tajného japonského jaderného programu. Severokorejci zařízení rychle zprovoznili a začali ve velkém vyvážet uran do Sovětského svazu. Byl to způsob, jakým země platila za zbraně a obilí.
Zdroj: globalpolitics.cz

Nic, vyčkáme dalších událostí, zatím si dám pohov. Možná to ještě bude zajímavý, americké a jihokorejské manévry mají probíhat do konce dubna. To se ještě může něco semlet :rotuj:
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
jmodrak
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1376
Registrován: 20/1/2010, 20:53

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od jmodrak »

skelet píše:Prosím, aby mi někdo řekl, který jiný stát je již 60let ve válečném vztahu se svým sousedem, kterému neustále vyhrožuje? Tak co tady z něj tady furt do pr.. děláte oběť sankcí? Tenhle stát nejde srovnávat s jakýmkoliv jiným státem, ať je jejich režim jakýkoliv.
To vieš, že môžeme :D a hneď niekoľko. Najdlhšie je tuším ZSSR - Japonsko ale možno sa nájdu aj iný exoti, ktorý sú technický vo vojnovom stave. Ale čo sa týka propagandy SK, resp. propagandy proti nej, je všetko otázne. Zrejme tento stav vyhovuje obom stranám, lebo maju tak možnosť mať svoje populácie pod kontrolov. Keď v Kwandžu vypukli nepokoje, bol použitý "boľševicky scenár" ako by od súdruha Kima. A robili ho "demokrati".

Cat - posledný hladomor v mierových časoch a v Čechách nie je z pohľadu histórie až tak dávno, o Írsku ani nehovoriac. A šlo to aj bez Kima.
Uživatelský avatar
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál
Příspěvky: 17924
Registrován: 26/1/2008, 15:48

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od skelet »

Modraku a Rusko vyhrožuje Japonsku zničením? Trochu méně demagogie to chce.
A nevím jestli je zrovna lichotivé pro SK srovnání s evropskými státy trpící hladomorem v 18, respektive 19století.
ObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Polarfox
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 5879
Registrován: 5/11/2010, 21:01
Bydliště: Praha

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od Polarfox »

Jinými slovy pánové hladomorové nám tu chtějí sdělit, že kdyby ČR napadly kobylky, tak tu zhebneme jak ovce na porážce a budeme baštit podrážky. To samé, pokud taková pohroma postihne Japonsko, Jižní Koreu či Argentinu...
ObrázekObrázekObrázek

U národa, u něhož je nejoblíbenějším historickým spisovatelem Vlastimil Vondruška, se nějakého historického prozření a sebereflexe dočkáme opravdu jen velice stěží. (Polarovo motto pro rok 2019)

“Without data, you're just another person with an opinion.” W. Edwards Deming

Brána do Mordoru: https://twitter.com/fbeyeee?lang=cs
Mirek58
7. Major
7. Major
Příspěvky: 4794
Registrován: 31/7/2012, 19:15

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od Mirek58 »

Pánové a dámy , v případě KLDR jede propaganda na plné obrátky z obou stran. To je fakt.
A jen na osvětlení z čeho pramení přístup SK k jednání s USA, je zde Taft- Kacura memorandum z r.1905. Kdy stát se svobodou na štítě sprostě vyhandloval Filipíny za přiznání "zvláštních "zájmů Japonského císařství v Koreji.To a absolutní nezájem evropských států v té době,kdy s oficiální delegací Koreje nikdo nejednal, tvoří základ historické zkušenosti Koreje s "bílou" rasou./40let podmanění , či otroctví japonci je silný argument /
Jednat ano , ale s klackem v ruce.
A k těm božským atributům. Traduje, se že Kim I se údajně narodil pod horou Pektusan/1942/, na kterou údajně sestoupil Hwanung/syn nejvyššího boha Hwanina/, jehož syn Tangun byl první vládce Koreje.I když podle rusů se narodil v emigraci v SSSR.
ObrázekObrázek
jmodrak
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1376
Registrován: 20/1/2010, 20:53

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od jmodrak »

skelet píše:Modraku a Rusko vyhrožuje Japonsku zničením? Trochu méně demagogie to chce.
A nevím jestli je zrovna lichotivé pro SK srovnání s evropskými státy trpící hladomorem v 18, respektive 19století.


Chceš trochu menej demagogie? :D Tak sa pozri na Turecko - Grecky konflikt, oproti tomu je demilitarizované pásmo, prestrelky a propaganda medzi Kóreami rajská záhrada. Takže trochu to chce väčší prehľad, kto je s kým v akom stave. Potom ani "Korejský folklór" nebude až taký strašný. Len o ostatných sa veľa nepíše napr. India - Pakiístan od roku 1947.
Uživatelský avatar
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál
Příspěvky: 17924
Registrován: 26/1/2008, 15:48

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od skelet »

Jmodraku nějak se mi k tobě nedostává slušných slov. Očividně pro tebe je slepice to stejné jako krůta. Pták jako pták.
Byl bych už pomalu vděčen, kdyby se toto téma spláchlo do Hospody, protože je jasné, že za současnou situaci mohou zlí imperialisté z Wall Street
ObrázekObrázekObrázek
Mirek58
7. Major
7. Major
Příspěvky: 4794
Registrován: 31/7/2012, 19:15

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od Mirek58 »

Polarfox:
Zkus si najít jak si v základních zem. komoditách stojí ČR nyní a třeba do r.1938./abych nedráždil s dobou /
Jistě námitka je ,že se chybějící doveze. Ale co to bude stát a kde na dovoz vezmou obyč. ovčani, to se neřeší. Přitom postačí taková maličkost ,aby Čína zvedla nákupy a problémy s hladovějícími tu máme jako na koni. Protože se sakra zvedne cena.
Takže žádné kobylky v ČR, ale klidně kobylky v USA, nebo na jiném konci světa a jsme jako stát v prdeli!/Prominte ten výraz/
ObrázekObrázek
Odpovědět

Zpět na „Aktuality“