Propaganda KLDR

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Odpovědět
Uživatelský avatar
Polarfox
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 5878
Registrován: 5/11/2010, 21:01
Bydliště: Praha

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od Polarfox »

Mirek58 píše:A jen na osvětlení z čeho pramení přístup SK k jednání s USA, je zde Taft- Kacura memorandum z r.1905. Kdy stát se svobodou na štítě sprostě vyhandloval Filipíny za přiznání "zvláštních "zájmů Japonského císařství v Koreji.To a absolutní nezájem evropských států v té době,kdy s oficiální delegací Koreje nikdo nejednal, tvoří základ historické zkušenosti Koreje s "bílou" rasou./40let podmanění , či otroctví japonci je silný argument /
Tohle jako myslíš zcela vážně? Raději se ptám...
jmodrak píše:Tak sa pozri na Turecko - Grecky konflikt, oproti tomu je demilitarizované pásmo, prestrelky a propaganda medzi Kóreami rajská záhrada. Takže trochu to chce väčší prehľad, kto je s kým v akom stave.
A v čem je tedy mnohem horší, když už jsme u toho?
Mirek58 píše:Jistě námitka je ,že se chybějící doveze. Ale co to bude stát a kde na dovoz vezmou obyč. ovčani, to se neřeší.
Takže tobě jako ovčanovi je milejší, když budeš ty a nebo tvoje děti umírat s prázdným žaludkem a okusovat nějakou shnilou zeleninu a rvát se o ni s krysama, než kdyby stát nechal za draho dovézt potraviny? Ostatně také možnost...více takových uvědomělých ovčanů s budovatelskou písní na rtech a mottem "my nikdy nepodlehneme, raději zhebneme"...

Aneb "Tatínku, já mám hlad"..."Nic se neboj moje dítě, dobrý pocit nasytí tě"...
ObrázekObrázekObrázek

U národa, u něhož je nejoblíbenějším historickým spisovatelem Vlastimil Vondruška, se nějakého historického prozření a sebereflexe dočkáme opravdu jen velice stěží. (Polarovo motto pro rok 2019)

“Without data, you're just another person with an opinion.” W. Edwards Deming

Brána do Mordoru: https://twitter.com/fbeyeee?lang=cs
Mirek58
7. Major
7. Major
Příspěvky: 4794
Registrován: 31/7/2012, 19:15

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od Mirek58 »

Polarfox:
Ano, myslím to vážně jako dokumentaci toho co se musí brát v úvahu při jednání. Jiný kraj,jiný mrav.
A srovnání stavu stavu soběstačnosti ČR jsi nesmyslně obrátil. Ale když to nechceš vidět nikdo tě nenutí.
Jen pro zamyšlení, jak se dá hodnotit číslo spotřeby základních potravin. Do nástupu éry Meidži byla v Japonsku základní jednotka váhy - KOKU-.
Asi 175kg rýže, kdy tato tvořila spotřebu celé jedné rolnické rodiny na rok. Jednoduše jedna koku jedna rodina na jeden rok a hybaj makat na pole.
Dneska se píše o hladu při dávce 70 dekagramů rýže na den a osobu.
A co se týká mojí osoby a mých potomků jsou zabezpečeni základními výrobními potřebami, co s tím udělají je jejich věc.
Nejsem ovčan, z jedné ,nebo druhé strany, moje provinějí je horší, jdou mi na nervy obě.
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Cassius Chaerea
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1247
Registrován: 19/9/2007, 10:52

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od Cassius Chaerea »

skelet píše:Jmodraku nějak se mi k tobě nedostává slušných slov. Očividně pro tebe je slepice to stejné jako krůta. Pták jako pták.
Byl bych už pomalu vděčen, kdyby se toto téma spláchlo do Hospody, protože je jasné, že za současnou situaci mohou zlí imperialisté z Wall Street
Již brzy padne pevnost Pusan. Amí, go home!
jmodrak
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1376
Registrován: 20/1/2010, 20:53

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od jmodrak »

Polarfox píše: A v čem je tedy mnohem horší, když už jsme u toho?
Kórejský folklór - stačí sa pozrieť čo sa dialo minulí rok keď boli manévre, jednoducho je to stále sa opakujúci kolotoč prehlásení a napínania svalov z oboch strán. Minulí rok to bolo ešte horšie, to po sebe už strieľali. Potom býva už kľud.
Grecko - turecký konflikt však môže začať hoci kedy. Tiahne sa už roky a obe strany sa naňho intenzívne pripravujú, ale keďže sú obe krajiny v NATO, tak sa predpokladá, že nebude. Propaganda a prípravy na oboch stranách bežia. Grécko aj napriek faktickému bankrotu stále zbrojí a Turecko to samé. Len akosi to nikoho nezaujíma. A že problémov, ktoré by vypukli po tomto konflikte, by sa bytostne týkali aj nás, netreba rozvádzať. Oproti tomu ma nejaký Casiov Pusan (zrejme zaspal dobu) necháva chladným.

Skelete - nápodobne.
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od Lord »

Když má furt někdo potřebu vytahovat hladomor, tak to co napíšu, není obhajoba režimu, ale fakt, že sankce, růst cen potravin to byl částečně spoušteč tzv. Arabského jara před dvěma lety. Ty státy jsou na dovozech ještě více závislé než Korea. Navíc v České republice je s podivem, že ceny potravin rostou rychleji než v EU. Leč překvapivé není, že ceny potravin rostou po celém světě a podle všeho porostou i nadále. Včetně toho, že spekulanti tam občas ulijí cash. Populace po celým světě roste a jejich nároky též. Takže ze začíná ve velkým pančovat, různý náhražky, atd. Zase žádná obhajoba Koreje, ale fakt. Není to jediný stát na světě, který by se s tím potýkal, na druhou prostě s omezeným přístupem. Máme výkyvy na trzích způsobené úrodou nebo neúrodou. Pak je zde určité svázání cen zemědělských komodit a ropy, a narůstající množství oběživa - peněz, tisk peněz, chcete-li dluhy, kterými se centrální banky téměř všech států pokouší léčit ekonomickou krizi.
Vyvozujeme (autoři této zprávy) z tohoto poznání, že ten stát, který bude z jakýchkoliv důvodů nesoběstačný v produkci potravin a bude závislý na jejich dovozu, může a musí počítat i s politickou nestabilitou a možnou změnou systému.
Zdroj: zsch.webnode.cz
Pánové tolik říká vědecká studie, ať se vám to líbí nebo ne. Je „s podivem“, že se kimův režim roky udržel, byť zřejmě za cenu koncentračních táborů. Odhaduje se, že je zde asi na 200 tisíc lidí (asi 1% obyvatel z 22 miliónů). To není samozřejmě co k obdivu, ale konstatování. Strategie je taková, že režim není dobrý najednou sfouknout, ale postupně ho umrtvovat. Což se vlastně už léta děje, ale koukat se na to není hezký. Odchod KLDR samozřejmě ovlivní rovnováhu sil v Asii na desítky let. Pravděpodobným vítězem by se měla stát Čína. Paradoxně i Jihokorejci fandí spíše Číňanům, aby jim Sever nezůstal na krku. Není pravděpodobné, že by ČLR svého spojence zcela odvrhla, nicméně usiluje o větší kontrolu nad jeho chováním. Podle výzkumů WTO od roku 2011 dodávají Číňané KLDR prakticky veškeré palivo a asi 83% importovaného zboží. A jakkoliv se Pchjongjang může snažit zajistit své potřeby zvýšenou spoluprací s Ruskem, Íránem nebo Kuvajtem, žádná z těchto zemí neleží dostatečně blízko, přístupové trasy můžou být odříznuty. Na druhou stranu i Čína potřebuje přístup ke zdrojům, do Afriky, atd. Severní Korea toho zase tolik nenabízí. Jižní může být časem osina v zadku.
Každopádně situace je nestabilní. Armádní špičky na severu můžou zhodnotit situaci následovně. Jsme už tak chudí, že to dál nejde. Máme velkou armádu, která je materiálně náročná, za plotem máme možnost získat presingem kořist. Ano, bude to krvavé, asi prohrajeme, ale budeme jednat o míru, zodpovědnost padne na stranické špičky.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Tkuh
praporčík
praporčík
Příspěvky: 378
Registrován: 26/7/2009, 15:57

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od Tkuh »

Trochu OT pro zajímavost: http://www.behej.com/clanek/9536-pechek ... -zraneni/3
Jak vidno na některé věci tam peníze zajisté budou, zvlášť když budou moct přijet závodníci ze zpřátelených zemí.

Osobně zastávám názor, že pokud tam nerupne v bedně nějakému fanatikovi (v KLDR je to klidně možné), tak k ničemu nedojde. Válku nikdo nechce. Sever prakticky nemůže vyhrát, jih by to stálo hodně práce. Vůbec by mě nepřekvapilo partyzánské školení u civilních obyvatel severu (pokud vůbec takoví existují), takže by to bylo opravdu nadlouho.

Klíčový je pro KLDR postoj Číny. Té se zatím jistě hodí závislý soused, speciálně když s několika dalšími má spory o území a mořské hladiny. Ze západního pohledu je ale KLDR poměrně nepředvídatelná a uvidí-li to stejně i v Pekingu, můžeme být svědky nenápadného palácového převratu. A je otázka, zda by se pak držel Kimův kurz.

Mám dojem, že mnozí vidí KLDR příliš pozitivně a ono je klidně možné, že to tam skutečně není tak zlé z materiálního zabezpečení. Akorát my si tu můžeme zcela klidně a legálně stěžovat, že chleba je dražší a dražší, nebo, že v parlamentu sedí samí pitomci. Ale říct tohle v zemi za 38. rovnoběžkou. Skutečně o té zemi mnoho nevíme, ale na jednom se snad shodnem. Tam by to jen tak neprošlo a to možná bude ten hlavní rozdíl.
Ona možná i ta izolace KLDR prospívá, protože je otázkou, zda by tam se potom podařila utajit vyšší životní úroveň nás, imperialistů ze západu.
W44
svobodník
svobodník
Příspěvky: 30
Registrován: 25/7/2009, 01:43

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od W44 »

Škoda, je těch dvaceti milionů vykořeněných a hladových lidí... nikdo jim nepomůže.
co se mě týče, tedy člověka zažívajícího události skrze internet, ať už to kim-čong-un posere... ať šlápne vedle. Ať vystřeslí nějaký ten modernizovaný scud.
za pár dnů budou nové kulisy pro přistání na měsíci a bude po agresi.

americký imerialismus mám rád jak osinu v zadku, ale v tomto případě, ať řeknou: "jen to zkus! uvidíme kdo má větší gun."

Spojuj si příspěvky... kopapaka
Bax
podpraporčík
podpraporčík
Příspěvky: 292
Registrován: 23/10/2009, 13:37

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od Bax »

Lord: Počkej na webu min zahraničí píšou, že KLDR má 30x vyšší nerostné bohatství než JK a že de fakto všechny její příjmy pramení z těžby, ale protože těží zastaralou metodou, tak toho těží málo. Kupodivu pustili k těžbě čínské společnosti ale i evropské.

A pokud by tam byl stále hladomor, musely by tam být masové hroby či plno mrtných během určitého času, stejně jak při hladomorech, které propukly po přírodních katastrofách, kdy zemřelo celkem 600 000 lidí. To by nešlo jen tak přehlédnout. Když v Jugoslávii družice objevily masové hroby daleko menších rozměrů. Hladomor hrozí, protože KLDR nepodnikla opatření, které by mohlo zabránit opakování. Ale zatím nejsou důkazy o dalších statisících mrtvých. Ale to neznamená, že můžeme tvrdit, že tam je. Zcela jistě se tam zase nepřejídaj - to je fakt (krom Kima :mrgreen: )

Jediné co lze z propagandy na 100% doložit jsou pracovní tábory.

Polarfox řekl: Jinými slovy pánové hladomorové nám tu chtějí sdělit, že kdyby ČR napadly kobylky, tak tu zhebneme jak ovce na porážce a budeme baštit podrážky. To samé, pokud taková pohroma postihne Japonsko, Jižní Koreu či Argentinu...

Polarfoxi předtav si, kdyby zmizely párky z kůží a spárů, mletý maso, kde je ho jen 50% - zbytek dosypaný kdovíčím, máslo obsahuje ztuženej tuk + voda našlehaná pomocí éčka, nebo mě vysvětli jak může plátek masa obsahovat 98% čistýho masa? - no ano 2% obsahuje vody, sýrové křupky obsahují 4% sýru - zbytek no ani nevím co, cha - nejlepší byly konzervy z "vepřového" masa - bohužel někdy tam bylo i jiné maso :D a tak dále a tak dále...
na youtube: Peklo na talíři - dělá to ten Pohlreichův kamoš - kolikrát to vypadá jak jídlo pro zločince nejtěžšího kalibru

Takže kdyby tyhle náhražky, co ničí pajšl zmizely z obchodů, tak tady máme prázdný regály jako u Kima - možná hůř. A 75% lidí co nedosahuje na průměrnou hrubou mzdu by se šlo pást.
A nebo u Znojma je prodejna poctivých uzenin dělaných jak za komárů - ale jaksi cenově je to někde jinde. Jo, ale všechny uzeniny tam obsahují maso. Bohužel tam mají prázdno - stejně jak v KLDR - ale asi je to jen nějaká prodejna nějakejch jatek, jinak by dávno museli zkrachovat. Každej si tam koupí max. 2-3 věci na chuť a jde. Jsem tam koupil 2 kusy špekáčku cca 60cm nějakýho tenkýho v jednom kuse párku a baba mě řekla 180,- Za 3 párky... :shock: V kauflandu bych za to dal dvacku. Ale rozdíl tam byl... :up:
Lepší je hodit lidem kus kůže, obarvenou mouku ve tvaru párku za 5,- a pustit protikomunistickou propagandu a budou krkat blahem.

U babky ve vesnici před 5 lety zrušili kravín (300ks krav) a 2 vepříny (1000ks celkem) - proč, když jsme nesoběstační ve výrobě masa? Proč dovážet za draho, když ho můžeme vyrábět? A to je příklad z jedný malý vesničky se 40 obyvateli.

Možná to někdo nevíte, ale maso a mlíko nevyrábí Kaufland.
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od CAT »

Jmodrak: Z hlediska historie tu lidi nejsou moc dlouho, ale srovnávat stát ve 21 st. se státem v 19 st. to chce značnou představivost... I když ono máš pravdu, Nejlepší Korea je tak na úrovni 18. - 19. stol, ale předpokládám, že ani v té době nebylo v zemích českých hladomoru několikrát za deset let, takže ani s čechama 18. - 19. století nesnese Nejlepší Korea srovníní, díky, to jsem si do teď neuvědomoval...

Jinak pánové vaše apologie diktátorů jsou vtipné, bojujete bitvu, kterou už jste několikrát prohráli, tak porovnáváte neporovnatelné, vymejšlíte fabulace o škodlivosti kapitalismu a Lorde pokud říkáš, že neobhajuješ, tak proč pořád srovnáváš s tim jak je to tady na západě? Bavíme se snad o Nejlepší Korei ne? Co je "straw man falacy" víš ne? Už se to na Palbě několikrát probíralo... Já vím, Nejlepší Korea nemůže být špatná, prtožoe přece v USA mlátěj černochy!
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Uživatelský avatar
Polarfox
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 5878
Registrován: 5/11/2010, 21:01
Bydliště: Praha

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od Polarfox »

Mirek58 píše:Ano, myslím to vážně jako dokumentaci toho co se musí brát v úvahu při jednání.
A myslíš, že třeba hlavním důvodem Klausova odporu integrace do EU jsou konkrétní současné/budoucí nevýhody a nebo to čistě staví třeba na Mnichovu? To druhé je kapku blbost a to samé platí o nějakém roku 1905...tohle je Kimovi zcela šumák, jeho při jednání ovlivňují jiné věci. Je zajímavé, že spousta zemí s obdobnými zkušenostmi se s tím dokázala zcela v pohodě srovnat, jen Kim je najednou jiný.
jmodrak píše:Kórejský folklór - stačí sa pozrieť čo sa dialo minulí rok keď boli manévre, jednoducho je to stále sa opakujúci kolotoč prehlásení a napínania svalov z oboch strán.
Pořád jsem nepochytil, v čem je to horší než v Koreji...
Mirek58 píše:A srovnání stavu stavu soběstačnosti ČR jsi nesmyslně obrátil. Ale když to nechceš vidět nikdo tě nenutí.
Co jsem dle tebe nesmyslně obrátil? Kázat vznešené myšlenky a kecy o soběstačnostech, nepodléhání, vlivu atd. atd. je snadné...horší už to je vztáhnout na reálnou situaci. Dokud tvoje děti nemají hlad a státu to není jedno, tak to se to mává praporem, ať už je jakýkoli a šíří se silná slova...
Bax píše:Takže kdyby tyhle náhražky, co ničí pajšl zmizely z obchodů, tak tady máme prázdný regály jako u Kima - možná hůř. A 75% lidí co nedosahuje na průměrnou hrubou mzdu by se šlo pást.
V obchodech máme jen to, co vyžadujeme a co dovolíme. Dokud bude představa průměrného Čecha o dobrém jídle něco, čím se nacpe k prasknutí, ať už je to jakákoli sr.. (hlavně když je toho hodně), tak budeme jíst sr..

Co se týká vymizení nekvalitních potravin, tak to souvisí s předchozím. Přechod by nebyl vůbec drastický, stačí přejít na normální dávky kvalitních potravin (nepřežrat se, ale najíst se) a naučit se jíst trošku jiné věci.
Bax píše:poctivých uzenin dělaných jak za komárů
Tyhle poctivý potraviny za komárů už mi taky lezou krkem. To že naše rodina za komárů pokud možno kupovala čínskej nebo maďarskej "lančmít" (aneb jedna ze základních surovin pro rodinný oběd), protože v tom našem poctivým komárským byly v lepším případě kusy kůží i se štětinama a to že se ty vychvalovaný normy osíraly kde se dalo a za oponou to byla stejná prasárna jako dneska, to nic... Někdy mám dojem, že moji rodiče, prarodiče a spousta dalších lidí žili v úplně jiném státě.
ObrázekObrázekObrázek

U národa, u něhož je nejoblíbenějším historickým spisovatelem Vlastimil Vondruška, se nějakého historického prozření a sebereflexe dočkáme opravdu jen velice stěží. (Polarovo motto pro rok 2019)

“Without data, you're just another person with an opinion.” W. Edwards Deming

Brána do Mordoru: https://twitter.com/fbeyeee?lang=cs
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od CAT »

Polarfox: Jo sice je to OT, já sice nejsem moc starej, ale pamatuju za komárů, že maso nebylo každej den, hladem sme netrpěli, ale dneska si dávám sekanou na snídani, maso k obědu v kantýně a pak maso na večeři třeba na chlebu... Když jsem tady onehdá napsal, že si chodím sýry kupovat do sýrárny, kde jsou sice drahé, ale skvělé, tka mě tu Lord a podobní málem sežrali za živa...

Prodávají se normální kvalitní potraviny, nejsou ani zdaleka tak drahé, aby si je normální člověk nemohl dovolit, jen holt bude mít maso "jen" 3x do týdne, bude muset zajít dál než za barák do Tesca... Jo vim, vám vadí, že vám to někdo necpe pod nos, ale já jsem svéprávnej, umim si nekoupit křehčené maso, nebo "máslovou pochoutku" z 80% z vody... Nikdo vám nebrání žrát kvalitně, problém mají jen držgrešle, co si raději koupí ochucenou tesco vodu, než kvalitní čaj, nebo zelený maso v Billy, protože zrovna bylo ve slevě... Já nežil v jiný realitě jen za komunismu, já očividně žiju v jinym světě i dnes...
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Uživatelský avatar
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál
Příspěvky: 17911
Registrován: 26/1/2008, 15:48

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od skelet »

Bax: právě že ten pořad sleduju, tak moc dobře vím, že ty náhražky stojí stejně (a někdy více) jako ta kvalita. Navíc dávno je pryč doba, kdy nebylo srovnání s cizinou. Takže to o tom, že bychom se nedoplatili je jen blud.
ObrázekObrázekObrázek
Mirek58
7. Major
7. Major
Příspěvky: 4794
Registrován: 31/7/2012, 19:15

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od Mirek58 »

Polarfox:
Myslím vážně ,že Klausovo odpor k EU má část základu v historické zkušenosti, sice ne přímo v Mnichovské dohodě, ale spíše v politice jejích politických představitelů, jaká politická řešení mohou nabídnout.
Vývoj na Kypru mu dává za pravdu, včetně celé jižní Evropy.
Historická zkušenost vždy tvoří podstatnou část základu modelu jednání. S tím se nedá nic dělat.
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od CAT »

Mirek: Tak to já nesouhlasím... Klaus neni historik, Klaus je ekonom. Je to ekonom kterej věří ve volný trh. EU je instituce, která naprosto popírá a ničí volný trh. Pusť si prohlášení Klause v E. parlamentu a pochopíš proč je proti... daladie a chamberlain za to opravdu nemůžou...

A tehdy to ještě bylo o politice, tehdy se ještě státy navzájem chtěly sežrat, dneska jde jen o ekonomiku, EU neni ani zdaleka tak politická instituce (ač se směšně snaží), jako obrovská ekonomická brzda... ehm, teda instituce...
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od CAT »

Pár důvodů, proč KLDR dělá bordel:

Vojenské cvičení USA a J. Koree - už dříve se vůdci KLDR vyjádřili tak, že každé podobné cvičení berou jako "přípravu k invazi". Dalším na to navazujícím problémem, je reakce KLDR na tato cvičení a opět to byli předchozí vůdcové KLDR, kteří poukazovali na to, že reakce na tato cvičení KLDR stojí hodně peněz... Jen tak pro zajímavost - Stíhací letectvo KLDR za čas této "krize" nalétalo přes 700 letů, to stojí hodně. Vojáci musí být v pohotovosti, automobily se musí hejbat... Někdej sem dokonce četl, že kvůli pohotovosti armády musela být přesměřována výroba mnohého zboží z civilního do armádní sektoru (z toho co jsem četl je armáda KLDR potravinově do určité míry nezávyslá, má svá vlastní zemědělská družstva etc.). Ekonomicky je podobná věco pro KLDR problém...

Nové sankce po testu raket: Před samotným cvičením, které Nejlepší korea považuje za akt agrese vyzkoušela nosiče na jaderné zbraně a když se k tomu okolí vyjádřilo neradostně, tak jim Nejlepší Korea "odsekal" tím, že to je otázka její osobní svrchovanosti a že jim do toho nic neni (trochu dvojí metr, cvičení je přímé ohrožení, ale vývoj jaderných zbrají je věc národní svrchovanosti... Co teprve, kdyby a. bombu vyvýjela i J. korea).

Vůdcovství v Nejlepší Korei: Na netu se objevily nepodložené informace o tom, že na Una měl být v roce 2012 spáchán atentát. Do vládnoucí skupiny se vrátil Kim Kyok Sik, kterej je dlouho době považován za zastánce tvrdé linie (píše se dokonce, že měl na starosti ostřelování ostrova Yeonpyeong a nejspíš i potopení Cheonanu). Další věcí je nástup právě Una do vedoucí pozice, je možné, že si chce upevnit postavení a nebylo by to poprvé, co se proti novému vůdci vzbouřila armáda - Kim Jong Il měl podobný problém na začátku svého vládnutí, tam dokonce vzpoura doopravdy byla. Dále se píše, že velice ubylo návštěv Una mimo hlavní město, což může korespondovat jak s pokusem o atentát, tak s hrozbou vzpoury...

Zkouška Park Geun-hye: Jižní Korea má teké nového vůdce/kyni. Je možné, že Nejlepší korea prostě zkouší jak "tvrďácky" se k tomu Geun-hye postaví a podle toho se k ní budou chovat po zbytek jejího vládnutí... Tohle by také nebylo poprvé, už to několikrát udělali...

Získání lepšího postavení při dalších vyjednáváních o pomoci Nejlepší Korei... Tohle je tak nějak nejpravděpodobnější důvod, nebo si to alespoň všichni myslí...

Reformy: Je možné že mladý Un opravdu chce udělat nějaké reformy, problém je, že by si to Armáda mohla vyložit jako slabost, tak Un dělá celou tuhle šarádu kvůli možné vnitřní opozici a chce ukázat že "je tvrdej i když změkčuje"...
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od Lord »

Ježíšmarjá, tady to není o žádný fabulaci, atd. Tady se říká jak se věci maj, a vy do toho motáte osobní postoje. Jasně na každý řešení, možná existuje protiřešení. Mě je absolutně jedno, zda je v Nejlepší či Zlé Koreji ten nebo onen magor, protože těch je po celým světě víc. Co mě jen trošku mrzelo být pád Libye, protože to byl ropný a bohatý stát, který prostě kvůli svým choutkám zhuntovali. Vlastně si nakonec můžu říct, že jím aspoň kapitalisti ukradli „soběstačnost“, jako to udělali jinde :???: Získali ji sami a možná se potažmo můžeme radovat s nimi. I když Evropě spíše hrozí jiná krize. Já už je mám stejně prokouknutý, takže některý věci už mě tolik nepřekvapují.
Takže když tady uvádím fakta kolik toho Korea dostala, nebo nedostala a od koho, protože o tom měl zkreslené představy, tak obhajuji. Když píšu proč stát není schopný pro své občany zajistit to nebo ono, a nemám jen černo před vočima, a nepíšu že to je protože, je špatný vedení. A ne že to je tím, že je izolovali, tak je to špatně. Ano, pravda jsou obě věci, že v současným světě má „zlou vládu“, i to druhé, to jsou právě ty polopravdy, proti kterým bojuji. Snažím se informace doplňovat, rozšiřovat, z druhé strany tlačí jiní šíbři, ale ty argumenty už z nám z novin a médií, takže zase pro mě nic tak překvapivého.
USA by se klidně při své obraně bezpečnosti mohla spolehnout na svůj „protiraketový dešťník“. Jedno je jisté, režim se bude snažit svůj jaderný program dokončit, protože jsou už asi blízko. Jak se k tomu postaví ostatní je jejich věc. Jestli je budou vydírat hladomorem, sankcemi, vojenskými hrozbami, atd. Pravda je, že Severní Korea prostě nemá zdroje, naftu, palivo na delší konflikt, do válečných lodí, letecký benzín, do tanků, atd. Její proklamace jsou tak spíše štěkání psa zahnaného do kouta.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od CAT »

Lorde: Ty seš mi fabulátor... Nejde o osobní postoje, jde o fakta a z faktů vyplývá, že je na tom Nejlepší Korea zaktraceně zle a jejich vůdce se chová jako idiot... Jsou to tvoje osobní postoje, kdy ti je jasný, že komukoli kapitalisti něco ukradli. Když to tak řeknu, jedna strana tu říká, že je KLDR špatná a říká proč a druhá strana (zastupovaná tebou, Mirkem, Jmodrakem) říká, že i přes fakta není KLDR špatná jen protože v USA žije 49 milionů lidí na hranici chudoby (přehánim, ale jste ochotní relativizovat utrpení lidí utrpenim jinejch lidí a to je ubohost)... Pravda je taková, že normálně bych vás za podobný relativizování nazval liberálama a už bych se o tom s váma nebavil, ale píšu si tu s váma už pár let a vím, že jak jste liberální a schovívaví k jedněm, tak stejný přístup nedokážete aplikovat na druhé, takže vím, že liberálové rozhodně nejste, je to oportunismus, to je možná horší než ten liberalismus, ten alespoň všem měří stejně idiotsky, vy berete jen to co se vám hodí... Vždyť si to přečti znova, vám s Mirkem je jasné a srozumitelné proč se Kim chová jako Kim, on si jen upevňuje dynastii a USA, která se chová stejně z podobného důvodu je neomluvitelná... Prostě úsměvné, ale chybné...

A Lorde Lybii ukradli kapitalisti? fakta mluvěj docela jasně - nic se nezměnilo, společnosti co tam těžily tam těží dál, to jen muselmani ukradli obyčejnejm Lybijcům jejich revoluci... Ale to je hodně OT...
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Bax
podpraporčík
podpraporčík
Příspěvky: 292
Registrován: 23/10/2009, 13:37

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od Bax »

skelet píše:Bax: právě že ten pořad sleduju, tak moc dobře vím, že ty náhražky stojí stejně (a někdy více) jako ta kvalita. Navíc dávno je pryč doba, kdy nebylo srovnání s cizinou. Takže to o tom, že bychom se nedoplatili je jen blud.
Samozřejmě, že v obchodních řetězcích se prodává šrot místo jídla. A že se kvalitní jídlo sehnat dá.
Náhražky nestojí stejně jak kvalita, jinak by ji tam nedávali. To, že je to stejně drahé - o tom rozhoduje prodejce.
Babiš - největší výrobce jídla v ČR v pořadu Máte slovo oznámil, že ČR je nesamostatná, co se týče jídla 25% - buď se to doveze, nebo suroviny a jídlo se vyrobí. KLDR je nesamostatná z 30% (web min. zahraničí).

A když je to jen blud a náhražky stojí stejně, proč v jednom a tom stejným obchodě stojí 3 druhy špekáčků různě? 8-)
No protože jedny jsou z kůží a mouky, druhé mají více masa, třetí jsou už dobré. To samé se vším. Každé má svého zákazníka - někdy je to z šetření, ale většinou z nutnosti, že na to lidi nemají.

Já neříkám, že by se nedoplatili všichni, ale buď by museli omezit přísun, nebo by si museli obstarat více peněz, ale vždy bude část obyvatel mít více peněz a vždy část méně. Stačí si spočítat příklad - nyní je min. mzda 8 000,- tzn. čistá 7 120,- řekněme po zaplacení nájmu - odhaduji 3 000,- (berme 1+1) zbyde na útratu 4 000,- na jídlo, hygienu, léky, doktora, oblečení a další nezbytné věci.
Minimální mzdu, nebo mzdu blízko minimální pobírá dost lidí.
Ve firmě jsme měli dost uklízeček, co pobírali tuto mzdu. Ty které bydleli s manželem, neměli většinou problém. Ale samoživitelky byly odsouzeny doslova živořit a kupovat shity - to nebylo tím, že by byly držgrešle. Stačilo aby se s nimi manžel rozešel a neplatil alimenty a bylo vymalováno.
Jako mě by to třeba nemuselo zajímat, ale štve mě to.
OSVČ byli taky vysmátí 20 let a když teď na ně došlo, tak ječí. To samí doktoři. Každej řve jen tehdy, když dojde až na něj, jinak se jen směje druhýmu.
Náklady na práci v ČR (není to výdělek, ale náklady na pracovníka za hodinu) činí 10,7 Euro. Průměr v Eurozóně je 35 euro, průměr v EU 23. Máme ale stejné ceny věcí. Divné.
Vždyď my jsme jako stát na úrovni Cara Klacka, ale jiným se posmíváme. Pořád jsme II. svět pro západ. Zemědělcům se vyplatí raději pěstovat řepku, která se pak nalije do nafty a nebo nechat ladem pole, kde se postaví panely elektráren. Přestoře elektriky máme tolik, že ji vyvážíme, ale jídlo dovážíme. To je horší logika jak v KLDR, kde nedělají nic pro zvýšení výroby jídla, ale naše jednání je zralý na Chocholouška. Mě uniká nějak logika tohodle toho přístupu. Vyrábět draze solární elektriku, které máme hodně na úkor jídla, které nám chybí :shock:
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od CAT »

Bax: No ona to úplně pravda není... pracuju v Rakousku a na Slovensku... V Rakousku je dráž, pořády, jako "peklo na talíři" jsou také jen propagandou a to že se tam dá něco koupit levněji není celkový obraz, na druhou stranu platy jsou tam znatelně větší a ceny jen o trošku dražší (v řádech rokun)... A jen tak pro zajímavost hodina mého pracovního času stojí zákazníka 200 euro, kolik z toho mám já raději nebudu psát, protože by ste se mi smáli :-D
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od Lord »

CATe, ale já s těmi lidmi taky do jisté míry cejtím, ale cejtí s nima Amerika? Ne, ta „cejtí“ jen když je potřeba, kdyby to mysleli vážně tak jim poskytnou pomoc jako ostatní. Jenže místo obilí „posílají“ bombardéry a stíhačky. Radši kafraj jak je to špatný, a že tenhle režim podporovat nebudou. Prostě každá strana to zneužije jak se jí hodí. Tohle je fakt. Na rozdíl od Tebe se snažím o určitou vyváženost, ale Tobě i kdyby Ti člověk prd.l líbal se nezavděčí, a to je problém. Jen doufám, že až jsem dám nějakou zprávu, že jí nebude mít potřebu někdo zase zpochybňovat. Vláda se snaží něco dělat, ale je jasný, že bez mezinárodní pomoci je bezradná.
Severní Korea jedná s Ruskem o pronájmu zemědělské půdy v Amurské oblasti. KLDR, která podle OSN trpí nejhorším hladem za posledních deset let, má zájem o několik set tisíc hektarů země, napsala agentura Ria Novosti. Podpis smlouvy se očekává příští týden (pozn. Lord - starší zpráva ze září 2011).
„Severokorejské úřady plánují bezprecedentní zemědělský projekt. Na Dálném východě vytvoří farmy, které budou pěstovat sóju, brambory, obilí a další plodiny,“ řekl agentuře nejmenovaný ruský představitel. V Amurské oblasti leží nyní ladem asi 200 tisíc hektarů půdy, kterou vlastní hlavně místní vláda a obce. Státní média v Pchjongjangu uvedla, že chronický nedostatek potravin v zemi ještě zhoršily prudké deště v průběhu června a července, které spláchly nebo zatopily 60 tisíc hektarů zemědělské půdy.
Zdroj: zpravy.e15.cz

Co z toho soudit, že pro následující roky je "soběstačnost" do jisté míry zajištěna. Pěstovat se bude vhodných podmínkách, kde to nespláchnou deště.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Odpovědět

Zpět na „Aktuality“