Propaganda KLDR

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Odpovědět
Uživatelský avatar
Franz Trubka
7. Major
7. Major
Příspěvky: 1815
Registrován: 14/10/2010, 04:16

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od Franz Trubka »

V Cesku spite, zatim ten lehci nuklearni uder neprisel.
Me spis zajima, proc to vsechno prave ted a co si SK /lepe ti, kteri to tam ridi/ od teto vyhrocene situace slibuji.
Valka by znamenala drive ci pozdeji zanik samostatne SK a urcite konec jejich papalasu.
Proc tedy, do prde..?
Jestli jsou na tom tak blbe, ze valka je to posledni, v co mohou doufat, tak to k smichu moc neni...
PS: Rosomak nas opustil, /myslim, ze nas stejne sleduje/. Tak jedna konspiracni teorie. SK bude provokovat az na hrane, jeji pritel Iran bude mit lehci situaci a vic casu ukoncit svoje nuke. A posle Kimovi lod petrodolaru. Americane presunou vetsinu svych sil ke korejskemu polostrovu a na podporu Izraele v utoku na Iran jim uz nezbude potrebna sila.
Valky v Iraku a Afganistanu nejsou u konce a ted hrozi dve dalsi ? Uncle Sam uz davno neni vsemocny.
Asi to je pekna blbost, co jsem vymyslel,zrejme me to podstrcil Tom Clancy :razz:
ObrázekObrázek

Pink Floyd-On The Turning Away
Uživatelský avatar
danny1691
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1482
Registrován: 20/10/2005, 19:24

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od danny1691 »

pane Franz, jestli někde není chyba v překladu... :lej:
http://www.modelforum.cz/download/file.php?id=845697
Obrázek
Fraška života letí kupředu jak splašená herka - a diváky už pranic nezajímá zápletka prvního aktu.
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od Lord »

Tak je svým způsobem pravda, že řešili Írán a zatím nechali Koreu „vyhladovět“. Nyní řeší Koreu a uniká jím Írán. USA už nestihne dělat četníka na více místech. Navíc cena za dobrodružství v Afghánistánu a Iráku je šest bilionů dolarů! Celkový americký federální rozpočet počítá na rok 2013 s výdaji 3,8 bilionu dolarů. Pokud bychom chtěli toto číslo srovnávat s Českou republikou, pak šest bilionů dolarů nám uhradí roční státní rozpočty na 100 let.
Zdroj: armadninoviny.cz
Z grafů vyplývá, že zadlužování se začalo zrychlovat za George W. Bushe a Barack Obama v tom pokračuje. Takže slavná "válka proti terorismu" od 11. září 2001 už trvá přes deset let. A přinesla či urychlila ekonomický kolaps západu. A to kvůli tomu, že spadly dvě kůči na Manhattanu. Jenže USA "muselo" velmocensky reagovat, ukázat hřebínek. Nevím jak to bude hodnotit zpětně historie, ale asi moc dobře ne :down: Kdyby nedělali nic, tak to možná bylo lepší. Hysterie by za nějaký čas přešla a byl klid. Sorry trošku za OT.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od CAT »

Lorde dej si facku za ty kůči na manhattanu. Tohle už je fakt ubohost... Ty sám bys mohl vědět, že tam umřelo 2000 lidí, to je jako při útoku na Pearl Harbour a tam to stačilo na vztup do světové války. Tvoje teorie, tvoje překrucování faktů, tvoje ignorování skutečností, který se ti nehodí, to že se seš schopnej vcítit do Kimů, jsem zastánce svobody slova, ale ty programově překrucuješ cokoli co kdo napíše, nebo se stane. Ignoruješ historické souvislosti a děláš naprosto mimózní předpovědi na základě "sraček" pokud možno ještě dva roky starejch... A co je nejhorší otravuješ tim vzduch ve vláknech kde to nemá co dělat. Založ si vlákno, kde se bude drbat kapitalismus, USA a já nevim co ještě, ale neotravuj s tim tady prosím, na výplody tvého mozku na téma "zlá USA a nikdy jinak" tu nejspíš moc lidí zvědavejch neni... (a co je důležitý na tom, že by to stačilo na 100 let u nás? My to nemáme, nevydělali sme to, tak nekoukej závistivě na to co mají USA, tvoje to neni)... USA raději neměla dělat nic, když jí zemřelo rukou teroristů přes 2000 lidí, Lorde ty seš politickej génius, geniální politik, nebo něco na ten způsob, opravdu že jo...

A tvoje teorie o tom, že jim utíká Irán je založena na něčem jinym než na tvejch myšlenkovejch pochodech? USa pošle pár lodí a 4 neviditelný letadla a najednou se jim svět skryje do "mlhy války"? Tvoje závěry jsou jak z český sody, proč jim Irán uniká? To si myslíš, že najednou všichni ti vojáci USA v Afghánu a v Iráku čučej směrem Nejlepší Korea a nevidí za hranici Iránu? Nebo že tim ,že pošlou část Pacifický flotily (tu část, která tam je tak jako tak dislokovaná), tak nemají lodě na patroly u Afriky? Ty já si dám asi tu práci, abych ti ukázal kde všude hlídkujou letadlový lodě, MEU SOC a podbný vymoženosti... Budeš nejspíš překvapenej, že USA nemá kapacitu jen 4 letouny a pár lidí...


http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/2 ... roste.html

Nejlepší Korea přesunula k pobřeží zatím nevyzkoušenou raketu Musudan...
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Bax
podpraporčík
podpraporčík
Příspěvky: 292
Registrován: 23/10/2009, 13:37

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od Bax »

Našel jsem celkem celkem nové video o návštěvě KLDR (ale je anglicky), protože to české bylo pravděpodobně staženo. Je z roku 2011. Oproti tomu českému je vidět daleko více neoficiálních věcí, kdy turista natáčel tajně z okna autobusu. Oproti našemu snímku, kde Korejci předváděli vyloženě divadlo pro návštěvníky a naši turisti nedovezli de fakto nic pouze to, co Korejci dovolili natočit.
Pro citlivější či anti-KLDR jedince doporučuji přetočit čas mezi cca 1minutou až 3minutou. 8-)
Podívejte a posuďte sami. Je tam vidět dokonce metro. Funkční...

North Korea Trip 2011
http://www.youtube.com/watch?v=ZtYdci6VS18


North Korea 2012 Part I a II
http://www.youtube.com/watch?v=6lz8-iJYfek
http://www.youtube.com/watch?v=WPwKh1u-Ksg
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od CAT »

Bax: Tohle video je dobré řekl bych hlavně díky komentářům... Chlapík se podivuje nad volem táhnoucím vozík (kdo byl třeba na ukrajině, nebo nahoře v Polsku, tak zná a ví, že to zas tak divný neni). Zajímavej byl jeho komentář k obchodu, že v prvnim patře jsou vidět výrobky, ale že slyšel, že jsou to často jen plastové napodobeniny. Rozhodně před tím obchodem nebyl vůbec nikdo. Ukazuje tam hotely, kde teče teplá voda jen jednu hodinu denně a svítí se jen někde... Zajímavý... Na mrtvoly Kimů se tam chodí koukat jen vojáci... Ještě zajímavější mi přijde to jak tam říká, že v Muzeu "darů" byl meč od Kaddáfího a tak se jednoho z průvodců zeptal, jestli ví, že Kaddáfí je už po smrti a průvodce to vůbec netušil... Děti jdoucí asi na vycházku ze základní školy mají prapory a a cedule nejspíš s heslama - dobrá vymejvárna už nejmenších. Vlastnit auto tam podle autora není povoleno (o tom nic nevím ,ale pokud je země s pohonejma hmotama na štíru, tak je to i pochopitelný). Metro je nejhlouběji ze všech meter na světě, slouží také jako protiatomový kryt. Samotné metro vypadá vcelku pěkně, ale jak autor upozorňuje mnoho věcí které jsou na západě u metra běžně automatizovaná tak tady nejsou a starat se o to musí člověk.
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Uživatelský avatar
cover72
7. Major
7. Major
Příspěvky: 3160
Registrován: 12/6/2007, 20:09

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od cover72 »

(Technická: mám knihu od přeběhlíka, kterého Kimové poslali vystudovat přesné strojírenství a který pak dělal nákupčího v Rakousku. Velmi zajímavě popisuje dětství za japonské okupace a tehdejší hlad/omor, naději po vítězství nad Japonci, Juche a deziluzi z totalita a druhý hlad/omor, když se vrátil do své rodné vesnice, kde byl stejný šílený hlad a bída, jako za japonské okupace. Nebyly tam popisovány žádné excesy a vypadalo to důvěryhodně. Když mi to někdo připomene, mohu ji přinést na Sraz.)

CAT: na co automatizace, když máš přemíru lidí. Ty lidi musíš krmit tak jako tak, automatizace žere součástky, potřebuje kvalifikované údržbáře, žere elektřinu a PGM... V takovém stavu by automatizace byla dokonale kontraproduktivní.
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od Lord »

CATe nápodobně, ty seš zanícenej amerokofil. Šlo by napsat za jakou cenu 2000 lidí ono jich bylo ještě o kapku víc s Pentagonem, hasiči, a dalším letadlem skoro 3000, utrpělo statisíce nevinných jinde. Nehledě na tisíce mrtvých a zraněných amerických vojáků následně. A efekty toho nejsou bůhvíjaké. Zda se to vůbec všechno vyplatilo. Srovnávat to s Pearl Harbor je podle mě mimo mísu. To neudělalo Japonsko z teroristického důvodu, ale vojensko-strategického. USA můžou mít patroly jinde, ale prostě nemají na další větší konflikt. Nebo je to prostě už moc velký riziko, abych byl přesnější. Ty země prostě nejdou tak jednoduše smáznout z mapy, jak by si mnozí přáli. A že to jsou jejich peníze, resp. dluhy není tak úplně pravda, protože je prostřednictvím svých finančních instrumentů poslali i do Evropy. Takže sleduju co nyní vyvedou kolem Koreje, protože to může ovlivnit svět. Dnes v globálním světě všechno souvisí se vším.

Baxi - video z Koreje, prostě jak už jsem psal skanzen z 80.let. To znamená věci, který v tý době byly, tak tam maj do dneška, ostatně to zůstalo i u nás po komunistech, ovšem holt tam nejsou vidět tolik investice do toho nového. SSSR dodával ropu relativně levně, nyní musí kupovat za valuty, ty nemají, dnes už vám zadarmo moc nedají. V rámci RVHP se budovalo metro, tramvaje i mnohá panelová sídliště. Po rozpadu východního bloku a k prudkému zhoršení ekonomické situace dochází prostě k chátrání domů a nedostatku energie. Přesto jak je se záběrů vidět situace je ještě relativně dobrá.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od CAT »

Cover: Jo takhle sem nad tim taky přemejšlel... I když taky trošku jinak. Spíš z toho pohledu, že se jedná o zemi s 0% nezaměstnaných (ale tohle jsem nezjišťoval, třeba se KLDR v tomhle liší), pak je třeba lidi nacpat i na místa, kde doopravdy zapotřebí ani nejsou... (teda ne že by u nás nebylo něco podobného třeba u podnikových doktorů a jiných "odborníků"). Ale pěkný holky tam mají...

Lord: Ale houby amerikanofil, co sem píšu, tak se ti snažim vysvětlit, že to že někdo kritizuje diktátory z něj nedělá obdivovatele USA :). Smiř se s tim a necpi mi do huby něco co neni pravda. K USA mám výhrady a teď co je tam Obama tak ještě větší než dřív, to už i ten Putin je mi milejší (i když mě to sere). Takže chlape - ne, já nejsem amerikanofil, to jen ty seš tak zaslepenej svou demagogií, že pokud s tebou někdo nesouhlasí, tak ho automaticky šoupneš tam, kde se z něj stane "nepřítel" aned kdo nečůrá s náma čůrá proti nám viď :-). Najdi mi tady na portále nějakej příspěvek, kde tak jako ty nepokrytě obhajuju nějaký zlo páchaný USA bez rozumnejch argumentů (mezi rozumný argumenty nepočítám: "zkus se do nich vžít", "no a co v americe zase mlátěj černochy", popřípadě "já je chápu, chtěj vydělat víc peněz), přeju ti hodně štěstí...

Počkej srovnávat to s Japonskem je mimo mísu? Cože? No tak to si asi nerozumíme...

A USA nemá na další větší konflikt? Co? On je někde nějakej, že na další už nemají? Že by Nejelpší Korea už zaútočila? A Irán že by nějak dělal nějaký velkohubý prohlášení to sem si nevšiml... Holt Lorde tvoje "z přání myšlenka" že Irán a Korea sou spojenci a vymejšlej nějakou habaďůru je hovadina par exelans. Nejlepší korea nemá spojence, nemá. To že se bavěj jen s dalšíma "vyvrhelama" neznamená nic jinýho, než že ostatní už na ně kálí... A mezi náma v Iránu to nejsou idioti jako v KLDR, takže ti se do ničeho nepoženou... A pro tvou informaci - celou osu zla by USA zmazala z mapy než bys řekl švec...

A pověz mi víc o ekonomice, ta centrálně řízená bude nejlepší viď? Nebo stačí vzít počty hektarů půdy a spočítat si z toho, že půda v Rusku zachrání KLDR viď... A že dneska souvisí všechno se všim, tak jo, máš pravdu, třeba nová Irácká vláda podepsala koupi L159, naše společnosti dostávají zakázky v Iráku... Jo souvisí to spolu máš pravdu...
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od Lord »

Cate seš trapnej, začínáš si bohužel ty urážkami, takhle nejde vést věcnou diskusi.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od CAT »

Lord: Protože seš demagog, snažim se, ale prostě mi vadí ty tvoje úlety mimo téma do říše tvých názorů na USA a kapitalismus... Bavíme se o propagandě KLDR! Ty seš modérátor (1. armádní generál), měl bys to hlídat ty. Prostě na výlevy na téma "kdyby USA nešla do války s terorismem, bylo by všem líp" by mělo bejt vlastní vlákno a ne to cpát všude kde se jedná o diktátory, abys taky ukázal, že ne jen oni jsou špatní (my to víme všichni, neboj)... Jo a sem trapnej, připadám si trapně, chtěl bych vést rozumnou diskusi, kde by se daly probrat reálný rizika, možná něco poodhalit na téma armáda KLDR, ale to neustále srážíš ty, když po každejch pěti příspěvcích uděláš jeden "shrnující" kde odběhneš od tématu na druhou stranu zeměkoule ke zločinnému kapitalismu... Je mi to líto Lorde, ale je to tak...

Prostě je třeba dobré zjistit od tebe, že Nejlepší Korea je schopná pronajmout půdu v Rusku. Ale kecy potom o tom, jak díky tomu v nejlepší korei nebude hladomor, podpořený zvláštníma výpočtama Mirka ze kterejch uděláš odstavec na téma "blíží se konec hladomoru" si můžeš nechat... Je třeba fajn vědět že Ńejlepší Korea prodala kanóny do Iránu, ale pokum tvoje výplody o spojenectví mezi Iránem a Koreou založený na ničem jinym, než na tom, že spolu zrovna tyhle dva státy taky nejsou ve válce to zmrví... To sou moje dva centy - v osobních výpadech můžem pokračovat přes PM, ale myslim, že oba víme co bychom si vyčítali... A ber to tak, že sem tu dlouuuho nebyl, tak jsem plnej elánu :-)
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Sujky
rotný
rotný
Příspěvky: 81
Registrován: 23/1/2012, 21:17

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od Sujky »

No musim povedat ze suhlasim s CATom, aspon co sa tyka tychto dvoch problematickych statov. Na zaklade coho by sa dalo usudzovat ze im Iran alebo Korea unika? Na zaklade toho ze sa uz tolko nepise ze Amerikanci robia to a to aby ich zastavili ? Z dlhodobeho hladiska sa americke natlakove prostriedky na obe krajiny velmi nezmenili, co nemusi sice vypovedat o ich efektivnosti ale Korea nerobi bububu pretoze americania stracaju vplyv (alebo ako to pomenovat) nad SK.
Dalsia vec mysliet si ze amerika rozmysla stylom aha teraz robi Korea zle tak sa zamerajme na nu a Iran nechajme chvilu napokoji je hlupost, a ako je amerika teraz zadlzena je jedno, pre USA v podstate nema zmysel robit invaziu v style Afganistan/Irak
Uživatelský avatar
Polarfox
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 5879
Registrován: 5/11/2010, 21:01
Bydliště: Praha

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od Polarfox »

Lord píše:A to kvůli tomu, že spadly dvě kůči na Manhattanu. Jenže USA "muselo" velmocensky reagovat, ukázat hřebínek. Nevím jak to bude hodnotit zpětně historie, ale asi moc dobře ne Kdyby nedělali nic, tak to možná bylo lepší. Hysterie by za nějaký čas přešla a byl klid.
Tohle je na ránu (a pořádnou), ale nebudu tu vířit konflikt. Ostatně CAT to už vystihnul sám.

Takže pokud možno návrat k tématu...
ObrázekObrázekObrázek

U národa, u něhož je nejoblíbenějším historickým spisovatelem Vlastimil Vondruška, se nějakého historického prozření a sebereflexe dočkáme opravdu jen velice stěží. (Polarovo motto pro rok 2019)

“Without data, you're just another person with an opinion.” W. Edwards Deming

Brána do Mordoru: https://twitter.com/fbeyeee?lang=cs
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od Lord »

Dobře no, myslel jsem, že tím může být občas diskuse zajímavější. Ale co vy všechno domyslíte, s Polarem by jste si mohli pobrukovat. Vytrhnete z kontextu a na tom ukazujete, nebudu se taky pitvat. Téma o spojenectví Írán a Korea tady nadhodil Franz Trubka, tak jsem jen na něj navázal, ale nemám zájem to tady více rozvíjet. Jen krátce někteří soudí, že technologie kolem raket a atomového výzkumu si mohli vyměnit.
Sujky, když ne invaze, tak podle tebe co? Jen letecké a jaderné údery na sporná zařízení? Jo bylo by to ideální, to už mohli provést také v Afghánistánu jen nálety na teroristické základny. Ale pochybuje se o úspěšnosti takového zásahu a hlavně reakci dotyčných, případně dalších států. Neboť to je vlastně zásah do suverenity a napadení. Hlavně tyto státy na rozdíl od Talibanu mají solidní armádu a uspořádání trošku jinde, takže by mohla hrozit odveta. Ne přímo USA, ale Izraeli či Jižní Koreji.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od CAT »

Lord: Diskuse by byla zajímavější, kdyby to polovinu obyvatelstva nezvedalo ze židle... Omlouvám se za to, že sem se nechal unést. Ale jen k tomu poslednímu u čeho si podle mě překročil určitou hranici - kůči na manhattanu... Jen abys viděl co ti vytýkám - nevidím většího rozporu, než prohlásit "já chápu kroky vedení KLDR, stačí se do nich vžít" a pak na události po jedenáctym září prohlásit, že šlo jen o kůči a USA se na to taky mohly vystrat... Ty měříš dvojím metrem, tomu se my ostatní chceme vyhnout. Mám takovej klíč - vezmu si další podobnej stát a porovnávám s nim. V tomto případě Irán. Ty napíšeš, že se KLDR chová jako každej stát v podobný situaci. Irán když bylo podlední cvičení v zálivu tak vyhrožoval taky, ale vyhrožoval stylem "vypadněte od našich břehů, jinak se vás z nich budem sanžit dostat my". Co udělá ve stejné situaci KLDR? Chce zaútočit na USA, Japonsko a ROK atomem... Pffff, trošku silný kafe i v porovnání s Iránem. A takhle bych mohl pokračovat, KLDR je bohužel unikát a jedinou obdobou je snad jen Československo v podání Red zone publishing...

Ohledně Invaze - myslím si že to nehrozí Lorde. Řekl bych, že v dnešnim světě se "útočník/invazník" tak nějak zavazuje k tomu, že se pak o zemi kterou obsadil tak nějak "postará" a to se dnes v případě Nejlepší Korei asi nikomu nechce (málo kdo má na to udržet tak vysokou životní úroveŇ na kterou jsou Nejlepší Korejci zvyklí - jen vtip). Strach spojencům nahání vlastně jen ten atom... A právě že si myslim, že s invazí by měla velkej problém Čína, ta by to neviděla ráda, ale na nějakej úder se zničením výroben pro atom by už souhlasit mohla (obzvlášť jestli to Kim opravdu přežene). A ohledně té protiletadlové obraně, tak bych řekl, že na tom Korea nebude líp než Irák v 81 a to Izraelci neměli technologii dneška...
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Uživatelský avatar
Cassius Chaerea
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1247
Registrován: 19/9/2007, 10:52

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od Cassius Chaerea »

Na tom, že KLDR dělá pořád "mediální bordel" má také asi zásluhu to, že korejské papaláše asi skutečně bolí ony nové sankce, tedy předně zmrazení jejich kont v cizině.
Bax
podpraporčík
podpraporčík
Příspěvky: 292
Registrován: 23/10/2009, 13:37

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od Bax »

Cat a Lord: Bohužel anglicky rozumím jen psanému slovu, takže jsem rád, že jsi to v kostce přeložil. Ale chtěl jsem i ukázat další věci. Jsou tam ukázaný jak zachovalý městský stavby a nejsou zchátralé, takže v nich někdo musí bydlet. Neobydlenej barák zchátrá strašně rychle. Např ty rozestavěný paneláky - to mě přijde, že na to nikdo už nešáhl dost dlouho. Ale zbytek dokazuje, že v chatrčích nežijí. U nás jsou taky chudší a bohatší města a vesnice. Trvale rozbitá infrastruktura.
A co taky je dobře vidět, že tam obyvatelstvo nyní není vyhublé, Je jasné, že Asiati jsou trochu vyhublí, ale pokud je někde dlouhodobě hladomor, třeba jako v Somálsku, tak se to pozná na úbytku svalové hmoty, hlavně ve tváři. A to tam ti lidé nemají.
Samozřejmě v "dokumentech" kde se setkává 10 nastrčených Korejců, kteří se mají zcela jistě dobře, s turisty nešlo objektivně zvážit, jestli normální obyvatelstvo trpí hladomorem.
Ale po shlédnutí těchto dokumentů je jednoznačné, že hladomor už odezněl.
To, že tam používají průvodčí na metro. No je to pořád III. svět. Třeba Němci nebo USA by se taky zasmáli, co děláme za blbosti my.

Vlastně ty filmy ukazují že že tam život je, ale že je opravdu čas zpátky o nějaký ten rok.
A co se týče silničních pravidel - připadá mi, že tam platí zákon silnějšího, tak jak tomu je na vesnici u mojí babky. :twisted:

Taky bych si jednou přál, aby jsme měli obchod, kde v 1. patře se bude prodávat 100% jídlo a nahoře plastové a člověk si mohl vybrat. Bohužel u nás "prodejci" nám to míchají, a prodávají za plné ceny. :mrgreen:

No a o armádě co kde vyhrabat? Naše propaganda tvrdila, že KLDR má maximálně rozpadající se Mig-21 a T-62 ale já našel, že mají i Mig-29 a T-72 - kusy nevím.
Taky jsem našel video Jihokorejského tanku - není to ježdění po tankodromu, je tam vidět dost konktrétních věcí dokonce i nabíjecí automat.
http://www.youtube.com/watch?v=ae4uliF5N7k
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od CAT »

Bax: Ohledně baráků - autor tam o těch pěknejch barácích říká, že to je hlavně z hlavního města, které i on sám považuje za "výkladní skříň". Pak ale jede kamsi a je tam rozbitej most, tak to musí objíždět a jede přes vesnici. Popravdě se mi to zdá na úrovni Ukrajiny, co se týče baráků, infrastruktury i sem tam toho vola s vozíkem (jediný rozdíl je v autech), takže si také nemyslím, že by to bylo až tak strašné.

Ohledně pohublosti: Autor sám naznačuje, že většina lidí v hotelech, na bowlingu atd jsou lidi z místní vyžší vrstvy, nebo turisté (já popravdě Korejce od Číňana, nebo Japonce nepoznám, takže nemůžu říct). Kdysi sem četl něco o rozdílech mezi průměrnou výškou/váhou Severních a Jižních Kojeců a ty rozdíly jsou tam znatelné (Lord by to možná mohl dohledat), ale na hladomor to tam ale rozhodně nevypadá...

S tim metrem nejsme ve sporu, těch důvodů proč to je takhle může být mnoho...

O silničních pravidlech právě autor videa říká, že řidič autobusu vytlačil poměrně drsně několik cyklistů do příkopu (ale dodává, že neví jestli je to tam tak normální, nebo jen řidič jel co nejrychleji aby nic moc neviděli, protože se to stalo na té objížďce a nemohli jet oficiální trasou).

Letectvo má určitě několik Mig29, nevím jakou "naší" propagandu sleduješ, ale to je známá informace. T72 těžko říct, jestli mají ve výzbroji, údajně okolo roku 90 pár kousků koupili, ale nejspíš malej počet. Jinak mají i vlastní produkci tanků... Ten Jihokorejskej je pěknej, ale taky jeden z nejdražších na světě :-)

A Cassius tu pěkně vypíchl to, že poslední saknkce se týkaly zahraničních kont bafuňářů Nejlepší Korei...
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od CAT »

Podle CIA World Factbook byl průměrný věk v Nejlepší koree 63.8 let v roce 2009, to je přibližně stejně, jako v Pakistan a Burmně a o něco méně, než v Rusku. Úmrtnost novorozenců je 51.3, což je 2.5x víc, než v Číně, pětkrát víc než v Rusku a 12x víc než v té Špatné Korei.
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Bax
podpraporčík
podpraporčík
Příspěvky: 292
Registrován: 23/10/2009, 13:37

Re: Propaganda KLDR

Příspěvek od Bax »

No myslel jsem novinky cz - tam psali o těch Mig-21.
Taky je ale pravda, že jsem nikdy moc nevyhledával info o vojsku KLDR, takže o Mig-29 a T-72 jsem nevěděl.
A ty T-72 o těch psali včera na centrum cz - ale napsali pouze, že je mají, kolik to už ne.

Nemá tady to auto pohon na dřevo?
http://www.youtube.com/watch?v=6lz8-iJYfek v 3:50
Odpovědět

Zpět na „Aktuality“