A co se týče Iráku a údajného zmasírováného obyvatelstva, tak to bylo jinak. V Iráku jsou dvě hlavní náboženství šíité 65% a sunité 30%. Plus zbytek. Saddám byl sunita a ve vedoucích funkcích a úřadech byli v drtivé většině sunité. Je jasné co z toho plynulo. A proč mnoho Iráckých tanků potom bylo zničeno a posádky v nich nebyly. No já bych taky jako šííta nebojoval za sunity a ještě bych jim bořil sochy. To je stejné, jako kdyby vládnoucí vrstva byli Cikáni - šel bys je bránit v případě války?

Polarfox: Já jsem si to právě vyhledal. Už jednou jsem to tady psal. Právě kvůli tomu jsem bral časově tu válku až od doby, kdy USA zatlačila KLDR k Čínským hranicím. Neberu v potaz první fázi, kdy KLDR obsadila JK.
A od té doby byly už síly na straně JK zcela připraveny, to že byly zničeny chabě vyzbrojenými Číňany mluví samo za sebe. USA měly naprostou převahu ve vzducu a na moři. Vojska ČLR neměly ani flak aby se mohly bránit proti bombardování při postupu a přesto tlačily Američany na jih. USA mělo i samohybné těžké houfnice, těžké bombardéry, bitevní lodě. Je znám případ, kdy 18 houfnic bránilo nějakou řeku 24 hodin a zničilo prapor. Bohužel Číňani posílali vojska pořád a pořád stejnou trasou. Zkrátka zastaralá taktika.
Zásobování u Číňanů z počátku bylo na nule, takže mnozí umřeli hladem. Později se to muselo zlepšit. Tady se nesnaž vytvořit mýtus o tom, že Američané bojovali s lukem a šípem a druzí s laserovými zbraněmi. Poměry celkových sil je něco jiného, než jak se dostávaly průběžně do konfliktu, ale i 2M vesměs špatně vyzbrojených vs 1M dobře je nepoměr v neprospěch KLDR a Číny.
Cat: Vystoupení sil USA ve Vietnamu je naprosté vojenské vítěství.
Je spíš směšná tragédie a debakl. Když poznali, že nejde Vietnam porazit, začli rychle bombardovat a zatlačili ho jen k čáře, aby se neopakoval scénář v Korejské války a nezvedla se znovu Čína. Když S. Vietnamce zatlačily za čáru, tak rychle nabídly podpis i když věděli, že Sever pohltí Jih (což se nakonec stalo), ale USA se z války dostane se ctí.
Ještě je třeba započítat ztráty J Vietnamu, které jsou obdobné jako u S Vietnamu 2M a další tisíce u ostatních vojsk OSN. Navíc USA válka stála 200mld usd v tehdejší měně a Vietnam požadoval 6 Mld za reparace a další peníze za zajatce, některé z nich držel ještě v r. 1985.