Třeba tak že to Svatý Kim III řekne, ta hysterická hlasatelka to oznámí v TV a tím se to automaticky stává pravdou.skelet píše:Takže jak chceš JK srazit zaminováním na kolena?
A naposledy ještě k těm minám. Co chceš měnit na konstrukci kontaktní miny, jediné co se dá modernizovat je roznětka. Je to možná blbé ale principy na nichž funguje kontaktní mina se od Rusko-japonské války dodnes skutečně nezměnily, zkus se hecnout a vymyslet něco nového když kritizuješ to staré.
S tím Tangem je to míněno jak? Já měl za to že USS Tang potopilo jeho vlastní torpédo, tedy modifikované 21'' Mk.14. Nějak mi není známo že by v tom měl prsty sovětský typ 53-39.
O kvalitě a spolehlivosti tehdejších sovětských min a torpéd vypovídá hlavně to že se používaly a úspěšně exportovaly ještě mnoho let po korejské válce. Ale pokud bereš Hubáčka jako svůj jediný spolehlivý zdroj tak je mi tě skutečně líto a veškerá diskuse na toto téma tak nějak ztrácí smysl.
Nemyslíš že i díky tomu je obrana jednodušší, když víš kde je plavební koridor tak zároveň víš kde jsou i miny. Nehledě na to že sám můžeš položit obranná minová pole na přístupech k těmto koridorům. A jak jsem už podotkl dříve, chtěl bych vidět "tvé" miniponorky jak operují v mělkých vodách pokrytých protivníkovým letectvem pokud nemáš Klingonské maskovací zařízení.Mirek58 píše:Skelet:
Všechny tyto přístavy leží v " močálu", s pěkně dlouhými přístupovými kanály.
Scrat