Hotové modely letadel a další létající techniky

Hotové modely všech měřítek a druhů (pozemní, letecká a námořní technika)

Moderátor: jarl

Odpovědět
zved
štábní praporčík
štábní praporčík

Re: Hotové modely letadel a další létající techniky

Příspěvek od zved »

Nevíte někdo, jestli je "normální", že se u hotových modelů od Easy Model netočí vrtule? Tj. že ji mají natvrdo nalepenou? Je to tak u všech těchto modelů?
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

zved píše:Nevíte někdo, jestli je "normální", že se u hotových modelů od Easy Model netočí vrtule? Tj. že ji mají natvrdo nalepenou? Je to tak u všech těchto modelů?
To asi ne, to bude závada jen toho jednoho kusu. Mám doma od Easy Lavočku a Mustanga a oběma se vrtule točí normálně.
velitel
praporčík
praporčík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od velitel »

p3tris píše:
zved píše:Nevíte někdo, jestli je "normální", že se u hotových modelů od Easy Model netočí vrtule? Tj. že ji mají natvrdo nalepenou? Je to tak u všech těchto modelů?
To asi ne, to bude závada jen toho jednoho kusu. Mám doma od Easy Lavočku a Mustanga a oběma se vrtule točí normálně.
Taky jsem se podíval ve skladu, i když pravda jen na La-7, protože nic jiného teď nemám, a vrtule se normálně točí.
zved
štábní praporčík
štábní praporčík

Příspěvek od zved »

Aha, díky. Narazil jsem na jeden model, kterému se vrtule netočí - asi tedy zmetek.
spider74
praporčík
praporčík

Příspěvek od spider74 »

Dominik píše:Spidere , kde jsi sehnal ty Hornety ??? :D
Poslal jsem Ti SZ.
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

Mě došlo, že vlastně celá moje sbírka Airfixů jsou Easy rozložené na prvočinitele. A u všech je vrtule mimo, po vložení se točící. Takže tam určitě nějaký Číňan kápnul víc lepidla:
http://img4.rajce.idnes.cz/d0403/5/5837 ... 050426.jpg
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Kolekce "Avions de combat à réaction"

Příspěvek od p3tris »

Obrázek

Aktuální model: Dassault Rafale C

Obrázek
Naposledy upravil(a) p3tris dne 7/5/2013, 09:55, celkem upraveno 1 x.
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Hotové modely letadel a další létající techniky

Příspěvek od p3tris »

Včera jsem mluvil se svým kitařským bratrem a slíbil mu, že se vás zeptám na pár otázek, týkající se diecastů:
První je nejspíše hlavně pro Velitele

- v shopu máš diorámátko HD3005 za 399,-Kč. Jsou u nás k dostání i HD1001 a HD1002 a za jakou cenu?
http://www.hobbymaster.com.hk/airpower_72_acc.shtml

Ty další dvě už budou všeobecné:
- v některých shopech je uváděn RQ-170 Sentinel od Italeri (48157) v měřítku 1:72, v jiných 1:100. Nevíte, co je pravda? A pokud by byl v 1:72, jde u nás sehnat a za kolik? Dováží sem vůbec někdo diecasty od Italeri?
http://shop.italeri.com/Products/21457- ... tinel.aspx

- jsou moderní letadla od Forces Of Valor kovová nebo plastová? Jedná se o F-14 (85437), F-18 (85064) a F-22 (85070/85075)
http://www.forcesofvalor.com/product.php
velitel
praporčík
praporčík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od velitel »

p3tris píše:Včera jsem mluvil se svým kitařským bratrem a slíbil mu, že se vás zeptám na pár otázek, týkající se diecastů:
První je nejspíše hlavně pro Velitele

- v shopu máš diorámátko HD3005 za 399,-Kč. Jsou u nás k dostání i HD1001 a HD1002 a za jakou cenu?
http://www.hobbymaster.com.hk/airpower_72_acc.shtml

Ty další dvě už budou všeobecné:
- v některých shopech je uváděn RQ-170 Sentinel od Italeri (48157) v měřítku 1:72, v jiných 1:100. Nevíte, co je pravda? A pokud by byl v 1:72, jde u nás sehnat a za kolik? Dováží sem vůbec někdo diecasty od Italeri?
http://shop.italeri.com/Products/21457- ... tinel.aspx

- jsou moderní letadla od Forces Of Valor kovová nebo plastová? Jedná se o F-14 (85437), F-18 (85064) a F-22 (85070/85075)
http://www.forcesofvalor.com/product.php
ad 1) HD1001 a HD1002 nemám a nikdy jsem neměl. Vzhledem k tomu, že mám nebo jsem měl všechny modely, které HM vydal od jara 2008, tedy odkdy je vozím, tak tyhle dva kousky musí být ještě starší. Jak jsem ale koukal, tak je to to samé jako HD0001 a HD0002 akorát u těchto dvou je tam "navíc" letadlo. A tyhle oba mám ve slevě za 1 000,- Kč.

ad 2) tohle nevím, ale v tom odkazu mají špatné údaje o velikosti modelu. Délka odpovídá zhruba 1:72 a rozpětí méně než 1:100, stejně jako výška. Srovnej zde: http://en.wikipedia.org/wiki/Lockheed_M ... 0_Sentinel skutečné velikosti letadla.

ad3) všechny modely FOV jsou kovové s plastovými částmi. Posledn rok, dva se výrazně vylepšili s kvalitou. Na HM sice zatím nemají, ale jsou docela dobří. Jediný "problém" je, že dělají typy, kterých je na trhu již hodně - F-14 a F-18 a letos dokonce jdou do F-16 a F-15. Nicméně letos, mimo jiných, bude i F-35 Lighting II. Toho ale udělá i HM. A pak taky budou mít Osprey, což je tak šeredný vrtulník, až je krásný. Typově ale rozhodně zajímavý počin.
Vlasta
štábní rotmistr
štábní rotmistr

Příspěvek od Vlasta »

FOV F-14 mám doma a je v pohodě. za ty peníze co za to chtějí je to supr volba :)
spider74
praporčík
praporčík

Příspěvek od spider74 »

Vlasta píše:FOV F-14 mám doma a je v pohodě. za ty peníze co za to chtějí je to supr volba :)
Od té F14 od FOV mě odradili ty hodně výrazné a vevnitř černěné prolisy......nevím možná to na těch fotkách jenom tak vypadá, ale všude se mi zdá jako by to někdo všechno obtáhl černým fixem :???:
velitel
praporčík
praporčík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od velitel »

Fotky klamou. Ted se na ni divam ve skladu a neni to tak hrozny jako na fotkach.
spider74
praporčík
praporčík

Příspěvek od spider74 »

Fotky klamou. Ted se na ni divam ve skladu a neni to tak hrozny jako na fotkach.
Druhá věc .......jak je na tom kamufláž ? Sem tam to vypadalo, že hrany jsou přetažené a okraje barevných ploch rozmazané, neostré a né moc rovné. Jinak řečeno -jak dle tvého je srovnání s F14 od CW ?
velitel
praporčík
praporčík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od velitel »

No tak CW je samozrejme lepsi, ale zda se mi, ze jsou bud stejne nebo o fous lepsi nez Witty. Ale on co clovek to nazor. Jde taky o kamo. Nekde se detaily nebo chyby ztrati a nekde to bije do oci. Jinak jeste k fotkam, podle me to fotili na makro a tam vyleze kazdej chlup. Osobne jsem videl fotky makrem nejakeho dopravaka a blil bych. Pritom to byl jen prach apod. a ero ve skutecnosti bylo dobry.
spider74
praporčík
praporčík

Příspěvek od spider74 »

Jo rozumím.....bohužel můj vkus je velmi jednoduchý. Spokojím se s tím nejlepším :D . Asi proto pořád odolávám těm F14 od FOV. Možná bych u některých změnil názor, ale musel bych je vidět in natura life. Na druhou stranu je fakt, že CW v poslední době nasadilo takové ceny u posledních dvou F14, že za jednu od nich by byli dvě od FOV a ještě by zbylo na pinčlíky od HM. :evil: Všechny jejich předchozí F14 byli k mání v cenovém rozpětí 1.500 - 2.500 a teď najednou u posledních dvou vyletěla cena na 3.300 Kč. Když to srovnám s "Jet- Aircraft" od HM kde je max. cena kolem 1.500 tak mi to hlava fakt nebere. A to si myslím, že HM srovnání s CW snese docela obstojně. Jedině , že by CW nebylo z tohoto světa a neplatil pro ně stejný kurs dolaru jako pro ostatní. :rotuj:

viz. můj předchozí příspěvek
Tak nám Century Wings po vééééélmi dlouhém zimním spánku nabízí novinku F-14D TOMCAT U.S. Navy VX-9 Vampires Vandy
Škoda jen, že v poslední době jejich ceny překračují reálné možnosti většiny sběratelů :roll: :roll: .......teda na to, že forma F14 se musela už po těch 30 různých kamufláží co vydali už docela x-krát zaplatit. A nebo možná na druhou stranu právě ta řada F14-tek dotuje celý podnik :razz:
zved
štábní praporčík
štábní praporčík

Příspěvek od zved »

spider74 píše:JVšechny jejich předchozí F14 byli k mání v cenovém rozpětí 1.500 - 2.500 a teď najednou u posledních dvou vyletěla cena na 3.300 Kč.
Zlatá těchnika :D :D
Vlasta
štábní rotmistr
štábní rotmistr

Příspěvek od Vlasta »

spider74 píše:
Od té F14 od FOV mě odradili ty hodně výrazné a vevnitř černěné prolisy......nevím možná to na těch fotkách jenom tak vypadá, ale všude se mi zdá jako by to někdo všechno obtáhl černým fixem :???:
když se člověk podívá na skutečné letadlo....tak opravdu není čisté :) a to já jsem si ještě toho tomcata schválně špinil, protože byl moc čistý :)
spider74
praporčík
praporčík

Příspěvek od spider74 »

Jj..........ty fotky od Tebe jsem viděl-pěkné. :up:
Naposledy upravil(a) spider74 dne 19/4/2013, 21:12, celkem upraveno 1 x.
spider74
praporčík
praporčík

Příspěvek od spider74 »

Trochu z jiného soudku........Do sbírky mi přistála nová F16 od HM (Foxbat Killer). Krásný kousek a skvěle zpracovaný, ale docela mě mrzelo, že tam nebyla součástí balení druhá kabina - verze pro otevřenou kabinu - tak jako u F18. Takže bohužel budu mít tenhle model pouze s uzavřenou kabinou oproti mým ostatním kouskům za vitrínou. V tomhle mě docela soudruzi od HM zklamali. :down:
http://hobbymastercollector.com/HA3813.html
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

Dneska jsem měl v ruce Pumu od Amercomu. Není to tak hrozný, na obrázcích vypadá hůř než ve skutečnosti. Šaptnou správou je, že další inzerovaní jsou Griffon, Puszczyk a NH90. Takže naši vynechávají Sea Dragon. Doufejme, že vyjde později.
Odpovědět

Zpět na „Hotové modely“