World of tanks

Hry s válečnou tématikou, strategie, akční.

Moderátor: jarl

Odpovědět
Uživatelský avatar
kopapaka
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 3837
Registrován: 26/1/2008, 20:47
Bydliště: kósek od Prostějova

Re: World of tanks

Příspěvek od kopapaka »

Tempik píše:Ban za použití češtiny v chatu? To bude nějaké nedorozumění. V chatu se normálně komunikuje snad ve všech jazycích. To bude nějakej mišmaš.
V originále to tam je opravdu napsané... Mě by to ani tak nevadilo, jenže ten ban se vztahoval i na signály ( NABÍJÍM :) ) a když používám 122 mm houfnici, tak to i s nabijákem trvá 10s...
vbn78 píše:U anglánů je hodně zajímavý 5 tier AT2 - zepředu je pro srovnatelné protivníky skoro neprůstřelný, jen trochu neohrabaný a sakra pomalý ;-)
Ocelová zeď je doma tak každou třetí hru a 100% posádka dokáže z 6pdr flusátka střílet jak z kulometu...
AT-2 je šílená, ale já se už s Valentine AT mohl ukousat nudou...
Tohle je jeden z důvodů proč můžu 122 mm M-30 na Su-85 a proč mě štve odstranění 107 mm kanónu ze stejného stroje. Krásně to shazuje pásy a... A i inak to moc pěkně demoluje. Škoda jen té ceny za kumulačku :(
ObrázekObrázek Obrázek
"Válka je Mír, Svoboda je Otroctví a Nevědomost je Síla!"
Uživatelský avatar
danny1691
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1482
Registrován: 20/10/2005, 19:24

Re: World of tanks

Příspěvek od danny1691 »

kopapaka píše:Tak zjišťuju, jak mizerně hraju, 47% vítězství...
copak 47%, tak to je to poslední, ale ta efektivita! To je hrůza.

Obrázek

klíč k barvičkám

Obrázek

máš ještě v garáži SU-85? Jaké máš doplňky? Nejlépe maskovací síť, binokulár a nabiják.

Co posádka? Už je na 100% ? Pokud ano, má maskování? Protože TD má být "neviditelné" (stojíš v křoví nebo cca délku tanku za křovím?)

Chodíš na oficiální herní či "neofiko" fórum? A je tu další a další hromada dotazů....
Obrázek
Fraška života letí kupředu jak splašená herka - a diváky už pranic nezajímá zápletka prvního aktu.
Uživatelský avatar
p3tris
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1381
Registrován: 24/6/2011, 12:46
Bydliště: Vodňany
Kontaktovat uživatele:

Re: World of tanks

Příspěvek od p3tris »

danny1691 píše:copak 47%, tak to je to poslední, ale ta efektivita! To je hrůza.
No ono to při volnejch hrách nemůže být o moc lepší. Mám už něco nahráno, k dnešku hraju 444 dní, veškerou německou techniku do tieru 7 mám elitní, ruský střední a těžký tanky elitní do tieru 6 a americký stíhače tanků a střední tanky taky tak. A i když se ve volných hrách pravidelně držím v horní třetině v zisku zkušeností, stejně je moje efektivita kolem 1000, takže průměrná.
Takže Kopako, nenech se nějakýma statistikama rozhodit, zkoušej různý tanky a styly hraní, až zjistíš, co ti sedí nejvíc. A snaž se hrát za tým a ne za sebe, nehledě na zkušenosti. I když uznávám, že ve volných hrách plných Poláků je to dost těžký.

A Hetzera přetrp, na něm se mi osvědčila houfnice. Po něm jsou TDčka zase parádní. Jagdpanther je moje nejoblíbenější vozidlo vůbec.

Podle mě je na týhle hře nejzábavnější právě to zkoumání různých stylů hry. Teď jedu za střední brity s Cromwellem na základu, vůbec mi to nejde, kurvím si statistiky a co... baví mě to, i když se nad tím rozčiluju.
Uživatelský avatar
kopapaka
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 3837
Registrován: 26/1/2008, 20:47
Bydliště: kósek od Prostějova

Re: World of tanks

Příspěvek od kopapaka »

danny1691: ono je to asi hodně o tom, že jsem se prostě hnal nahoru, myslím, že pro T-34 :)
A stejně mi nesedla, lepší je to až s T-34/85 a Su-85. Jo a SU-85B, k té jsem se vrátil a asi si ji nechám, posledních pár bitev s ní bylo hodně o zábavě :)
K Su-85: Bino ještě nemá, jen nabiják, síť a podvozek po T-34. Osádka 2x100 a 2x cca 90

p3tris: Hmmm, já nevím, hetzer mi s houfnicí prostě nesedl ( a to u Su-85 rád jezdím se 122mm M-30... ), ale s delší 75mm to trochu začalo jít. Uvidím, zatím si ho nechám...
ObrázekObrázek Obrázek
"Válka je Mír, Svoboda je Otroctví a Nevědomost je Síla!"
Uživatelský avatar
Ramon
nadpraporčík
nadpraporčík
Příspěvky: 432
Registrován: 18/9/2007, 17:30
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: World of tanks

Příspěvek od Ramon »

V tvém případě ty statistiky nejsou zase tak průkazné - zkoušíš různé tanky a na nic se nespecializuješ. Jestli chceš mít dobré staty, tak se zaměř na pár oblíbených tanků, který ti sednou, a jezdi hlavně s nima. Já to mám např. vybojované hlavně na Hellcatovi:
Obrázek

Ale pokud chceš prostě zkoušet různé tanky, tak na statistiky kašli.

Dobré je taky moc ty tanky nestřídat - já po takové změně třeba hůř střílím - pár bitev mi trvá něž začnu líp předsazovat. Výhodou je, pokud mají ty tanky podobná děla - třeba 90 mm kanóny u amíků -to se pak to střídání tanků tak neprojeví, teda aspoň u mě ne.
Obrázek
Uživatelský avatar
danny1691
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1482
Registrován: 20/10/2005, 19:24

Re: World of tanks

Příspěvek od danny1691 »

Já už se na expení vyšších tierů vykašlal...tam není zábava. Jeden čas jsem se plácal, nebyla chuť hrát. Až do chvíle když jsem rozjel ameriky. Zjistil jsem, že nej zábava je kolem tieru VI. Tam to žije, tam to lítá, tam to nemá chybu. A naráz mám v garáži M6 a T29. Obě luxusní mašinky.

Když byla mise T29 splněna na Obrázek byla tu otázka co dál? Delší dobu jsem pokukoval po M18 Hellcat. Upřímně M8A1 mi nikdá nesedla, ale co už. Pak přišla kapitola T49 o které jsem si myslel, že jí přeskočím a hup na M18. Ale opak je pravdou. Je to nesmírně zábavný TD co luxusně kope do zadku i tier VII.

Ale daleko lépe celou situace vystihl jeden hráč na "neofiku"
Nainstalujete WOT a máte dvě možnosti:
1) Spustíte ji a budete hrát
2) Ji nespustíte a nebudete hrát.
Jestliže ji nepustíte, jste v pohodě. To je dobrý.
Jestliže ji pustíte, máte dvě možnosti:
1)Budete hrát pár bitev jak jde čas a čistě for fun
2) Budete hrát s motivací vítězit a být lepší než ti ostatní
Jestliže hrajete for fun, jste v pohodě a je vám vše šumák, stačí znát základy a je spokojenost (taková myšlenka: Ti co vědí nejmíň jsou nejšťastnější - ve wot když nevíte moc o spottingu a penetracích tak vás buďto viděli, nebo neviděli atp, pohoda) To je dobrý.
Jestliže hrajete a chcete vyhrávat, máte dvě možnosti:
1) Naučit se nějaký taktiky, pokoušet se zlepšovat, kupovat dobrý stroje, jezdit čety, roty...
2) Našrotit se mechaniku hry, taktiky, 5 jazyků na public, parametry tanků...
Pokud se chcete normálně zlepšovat a hrát to s ambicemi a pro zábavu, je to dobrý.
Pokud chcete znát každý šroubek tanku, máte dvě možnosti:
1) Nebudete si stahovat žádný statistiky, nebudete si pamatovat % výhry a budete pouze sledovat jak jste zahráli a z dobrých výsledků budete uspokojeni.
2) Stáhnete si ty největší statistiky a modifikace pro získání více infa.
Pokud si nic nestáhnete, je to dobrý.
Pokud stáhnete, máte dvě možnosti:
1) Smíříte se s tím, jak zbytek lidí, co hraje příležitostně nebo jen pro zábavu a bez odpovědnosti, hraje.
2) Začnete porovnávat realitu s teorií a znalostmi z matematiky a celkově všemi nadrcenými znalostmi.
Pokud se smíříte, je to dobrý.
Pokud se s tím nesmíříte, máte dvě možnosti:
1) Koupit si pořádný a vlivný stroj, se kterým vy sami dokážete ovlivnit bitvu. Naučíte se pracovat se statistikami, naučíte se držet dobrou náladu (čumím, jak jsou někteří děsně nervní a pak hrajou tužku...), všem nelogičnostem se prostě v duši zasmějete a pak zkusíte cinknout znovu. Případně si najdete spolučetaře nebo si zajede s někým schopným roty a krásně si zahrajete i ten co-op.
2) Koupit stroj, koupit goldy, koupit prémko, koupit desítky, řešit kdejakou blbost (na blbosti jsou u WG experti), nadávat na rozdíl v realitě a v teorii a končit nabubřelej...


Možností je spousta, ale čím dále se jde, tím to se chce víc rvát s vnitřními pocity a je větší práce si v tom všem najít co vás baví a uspokojí.

Když to vemu podle sebe celkově:

Jedu 2. tier - jsem mezi nováčky a občas i skillery. Mám průměrně vyexpenou posádku (makám na 2. specializaci), využívám získaných zkušeností a využívám modifikace. Mám výhodu skillu i modifikací. Goldy nepoužívám, jedu si Cruisera III. Rozbor: Pro většinu šikana, proč si ten magor hraje na borce u nováčků?
Protože je to zábava. Hra je dynamická, rychlá a bez artin. Nejsou třeba goldy. Omluva? Na co? Každý se může naučit jezdit, může si postupně vyexpit posádku (sám jsem WG nedal ani korunu, takže nepsat o výhodě prémek atp...) a naučit se jezdit. Přijde na fórum, koukne na hodnocení tanků, na rady, replaye a učí se. To, že všichni 2. tier přeskočí je jejih věc. Je to normální tier. Někteří konstatují, že jezdit dvojky je být jako pedofil, a že proto je sami nejezdí. Sami si upírají neskutečnou zábavu a ještě se jim to nelíbí? No ták

5. tier konkrétně T49 - sranda mašina, všem co jsem doporučil si vychvalují. A je zde více dobrých zabijáků. Dá se hrát bez goldů (jak já je nesnáším) a artiny jsou přijatelný.

6. tier Hellcat. To samý co T49, akorát občas zlobí artiny, ale stále vlivnná mašinka co může střílet osmičky bez goldů.

Výš je to přestřelka zlatých valounů a orbitálních sraček. Absolutně vymazaný rozdíly mezi tanky. TD 9. tieru má víc HP jak medko 10. tieru, těžký tanky mají menší penetrace než medka, TD dávají brutální atomovky, který vás pošlou na ránu, dvě do garáže... tam mě to prostě nebaví a ani mi to tam nejde. Možná jsem jedinej vůl s desítkou co na publiku nestřílí goldy, ale s penetrací 270mm bych čekal, že jinou T110E5 čelně do vany probiju. UPS, WG náhoda, neprobiju. Nebo to dá za 0 dmg...tohle mě nebaví, tak hraju níž. Navíc jedu bez prémka a podporovat prohry na vasokých tierech mě nebere. Včera jsem kámošovi ukázal jízdi s T110e5...samozřejmě prohra, z asi 14 trefených 9 poškodilo a výsledný dmg 2900. Jedinej nadmírák. Proč bych se měl vztekat znovu.

Pánové co tu řešíme: OP tanky a ještě k tomu s goldem. Myslíte, že je to tankem? Prdlajs, tank je nástroj, to člověk s tím může dělat divy. Takže bych nerad pořád četl, jak jsou tanky v rukách některých hráčů OP, to není tanky, ale hráči. Navíc všichni máme stejné možnosti, taky všichni můžem koupit Pz IV a ládovat goldy a občas vyjet. Všichni můžeme být OP jako Svejk. Všichni, všichni! Tak kde je problém? Prostě se musíte na ten tank soustředit, jezdit s ním, učit se a pro každý tank mít nějakou taktiku. Zvládnout tohle a v dobrém tanku budou všichni OP.
Víte jaký to byl pocit s T49 bez goldů mít vyšší dmg jako Svejk? To bylo moc fajn a ani jsem neměl OP stroj. Vše je to o tom ten stroj zvládnout. Pak už je na vás, jak se s tím poperete. Já valím cestu bez goldů (goldy jen v nouzi). Tak se vykašlete na expení, kupte vlivnej stroj a jděte se bavit ne? Taky primárně jedu 5-8 tier, něco expím a když to nejde, tak se jdu pobavit na Cruisera, jde o zábavu, jen o zábavu.
Obrázek
Fraška života letí kupředu jak splašená herka - a diváky už pranic nezajímá zápletka prvního aktu.
Uživatelský avatar
Tempik
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1690
Registrován: 24/3/2008, 20:27
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: World of tanks

Příspěvek od Tempik »

Jste na Hetzera zlý. Podle mého je to ultimátní mašinka na vydělávání peněz a zvedání čísílek ve statistikách. Houfnici, nabiják, síť, 100% posádku a 5 sestřelů během jedné hry na "oneshot" není problém. Naopak mě třeba nesedl pak štug a jagdpanzer IV. Jagdpanther pak opět výborná zábava.
Jinak teď jedu všechny britské větve (aktuálně Crusader, Cromwel, Comet, Matilda, Churchil I, Churchil VII, Valentine AT, AT-8) a americká TD (T-40, M-10, M-36, Hellcat, T25 AT). Německá TD jsem měl do Ferdinanda, americké Light a Med tanky do tieru 7. Teď bych už jen rád Centuriona (moje první T VIII, končím většinou na T VII) a pak si dám zas půl roku pauzu a počkám na něco zajímavého. Pak mám dárkového Tetrarcha a to je taky sranda na vyblbnutí na Tierech II a III. Akorát jsem už musel dokupovat místo v garáži a tak jsem musel zakoupit za dvousetkorunu goldů. Ale tvůrci hry si zaslouží semtam nějaký příspěvek. Přece jen je to dobrá hra a za dobré věci rád nějakou kačku pustím.
Uživatelský avatar
kopapaka
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 3837
Registrován: 26/1/2008, 20:47
Bydliště: kósek od Prostějova

Re: World of tanks

Příspěvek od kopapaka »

Tempík: no dobře, taky už mi to s ním jde líp, ale furt to ještě není úplně ono. Co nabíjíš?
Zbavovat se ho nebudu, to už spíš nechám ty nové Ruské lehké - T-60 je taková divná.

Jinak se mi zdá, že nová 8.5 verze šlape líp než ta předešlá.

Obrázek

Ale s T-34/85 mi to jde líp :)

Obrázek
ObrázekObrázek Obrázek
"Válka je Mír, Svoboda je Otroctví a Nevědomost je Síla!"
Uživatelský avatar
Tempik
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1690
Registrován: 24/3/2008, 20:27
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: World of tanks

Příspěvek od Tempik »

Do houfniček (nejen u Hetzera)jedině HE munici. Vozím teda na každém tanku ještě 3 kousky té hrozně drahé pro potřeby pádnějších argumentů. Ale ty použiju opravdu vyjímečně. Bez premia se to živí dost blbě.
S tou T-34-85 moc pěkný výsledek :up:
Uživatelský avatar
kopapaka
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 3837
Registrován: 26/1/2008, 20:47
Bydliště: kósek od Prostějova

Re: World of tanks

Příspěvek od kopapaka »

Jojo, ale one shot se mi povede jen málokdy...
Se Su-85 a 122mm M-30 se taky pokaždé nepovedlo.

S Hetzrem bylo v poslední době nejlepší tohle...
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 4256_n.jpg

Ale nejzábavnější...
T-34/85 ( posádka necelých 90% )
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/ ... 1700_n.jpg

Obrázek
ObrázekObrázek Obrázek
"Válka je Mír, Svoboda je Otroctví a Nevědomost je Síla!"
Uživatelský avatar
Tempik
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1690
Registrován: 24/3/2008, 20:27
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: World of tanks

Příspěvek od Tempik »

Z ciklu "Naše slavné prohry", aneb když ani 8 zničených nepomůžem aby váš team dokázal vahrát.
Obrázek
Uživatelský avatar
Ionor
nadporučík
nadporučík
Příspěvky: 877
Registrován: 18/6/2008, 03:56
Kontaktovat uživatele:

Re: World of tanks

Příspěvek od Ionor »

Na fórum už neprispievam, smerujte svoje nezmysli na ostatných členov fóra...
(Tech channel) youtube.com/user/IonorRea
(Satire channel) youtube.com/channel/UCjS5hvJT-No5zoxPKdX1qCA
Uživatelský avatar
danny1691
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1482
Registrován: 20/10/2005, 19:24

Re: World of tanks

Příspěvek od danny1691 »

já včera asi po cca týdnu znovu hrál. Všechno špatně.
Veka 3601 je u mě asi poslední německý tank co jedu. 88 dingá jako prase, konické taky a tak to nějak dopižlám na Tiger a tam ta pouť bude ukončena. Asi taky brzy poletí z garáže StuG, protože mě už nebaví.

M18 Hellcat...to nehodnlám nijak moc komentovat, protože ve stocku jsem k prdu.

A včerejší FF s Cruiser Mk. III se otočilo v noční můru. Stále s tier III, tak taky prd....

Obrázek
Obrázek
Fraška života letí kupředu jak splašená herka - a diváky už pranic nezajímá zápletka prvního aktu.
Uživatelský avatar
Tempik
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1690
Registrován: 24/3/2008, 20:27
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: World of tanks

Příspěvek od Tempik »

Dany, VKčka jsou slušné tanky, 88 je taky výborná a kónické prostřeloí snad všechno a sypou jak šicí stroj. StuG mi přišel trochu horší, jak Hetzer. Ale Hellcat je ultimátní mašinka a je slušnej i ve stocku. Vždyť to jeho dělo taky prostřelí většinu tanků ze předu a sand všechny bez problémů z boku. Proti osmičkám je to horší, ale pořád je to jeden z nejzáv´bavnějších tanků. Musíš využít jeho pohyblivosti.
sego13
rotmistr
rotmistr
Příspěvky: 140
Registrován: 11/2/2008, 12:22
Kontaktovat uživatele:

Re: World of tanks

Příspěvek od sego13 »

za tie tri roky hrania som si uz tiez nasiel "ten svoj sposob zabavy" :)

u mna su najviac zabavne, vyvazene a najlepsie hratelne Tier 5
KV-1, T-34, Pz-IV, StugIII, AT-2 ... da sa tocit dookola, zarabat aj bez premka

KV-5 s extremne vycvicenou posadkou je na extremne rychle zarabanie ... inak heavy Tier 8 su tiez hodne vyrovnane ... IS-3, KT aj T-32 su porovnatelne ... francuza a brita nemam, neviem posudit

Type-62 velka zabava a premium tank = pekne zarobky

T-54 tiez dost dobra zabava, ak mas v parte este jeden stredny tank

Tier 10 ma, priznam sa, velmi nebavi, mam IS-4 ale vybehnem z garaze len sem tam
Object-704 tiez jazdim len sem tam ... nebavi ma ked ma spredu prestreli Tiger s gold ammo
Uživatelský avatar
Ionor
nadporučík
nadporučík
Příspěvky: 877
Registrován: 18/6/2008, 03:56
Kontaktovat uživatele:

Re: World of tanks

Příspěvek od Ionor »

Videa poukazujúce na slabé miesta tankov vo WOT. Veľmi užitočné pre začiatočníkov, ale aj hráčov snažiacich sa ušetriť na používaní prémiovej munície.
German
http://www.youtube.com/watch?v=4HjOZcP8e4Q
SSSR
http://www.youtube.com/watch?v=Kuyy1Mgn9lU
US
http://www.youtube.com/watch?v=aPLEPAUcZS8
Na fórum už neprispievam, smerujte svoje nezmysli na ostatných členov fóra...
(Tech channel) youtube.com/user/IonorRea
(Satire channel) youtube.com/channel/UCjS5hvJT-No5zoxPKdX1qCA
Uživatelský avatar
kopapaka
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 3837
Registrován: 26/1/2008, 20:47
Bydliště: kósek od Prostějova

Re: World of tanks

Příspěvek od kopapaka »

Tohle je taky super video :)

ObrázekObrázek Obrázek
"Válka je Mír, Svoboda je Otroctví a Nevědomost je Síla!"
Uživatelský avatar
danny1691
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1482
Registrován: 20/10/2005, 19:24

Re: World of tanks

Příspěvek od danny1691 »

tohle je taky fajn kanál

http://www.youtube.com/user/akcido
Obrázek
Fraška života letí kupředu jak splašená herka - a diváky už pranic nezajímá zápletka prvního aktu.
Uživatelský avatar
Pombocz
vojín
vojín
Příspěvky: 19
Registrován: 5/2/2012, 16:53
Bydliště: Praha

Re: World of tanks

Příspěvek od Pombocz »

Začal jsem tuhle hru hrát asi před dvěma týdny a byl jsem mimo jiné příjemně překvapen, že je k dispozici český projekt středního tanku pro Wehrmacht T-25. Je to sice premium tank, ale neodolal jsem a koupil jsi ho. Bohužel mě trochu zklamal, papírově je výbornej- rychlej, obrovská výdrž i pancéřování, ale nehraje se mi s ním moc dobře, lépe mi to jde s papírově slabším Panzeru IV, který je stejně jako T-25 pátý tier.
Obrázek
Uživatelský avatar
danny1691
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1482
Registrován: 20/10/2005, 19:24

Re: World of tanks

Příspěvek od danny1691 »

T-25 je strašnej kripl. Ostatně jako spousty jiných PT. Lepší je mít prima tank na t4 až 6 a tím vydělávat. Můj názor- zbytečně vyhozený prachy. Zlatá T49
Obrázek
Fraška života letí kupředu jak splašená herka - a diváky už pranic nezajímá zápletka prvního aktu.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a deskové hry“