Muslimská otázka

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Zamčeno
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Muslimská otázka

Příspěvek od Lord »

zenith0009 píše:Ale ono to spolu souvisi! Kdyby byla kultura takovy neprekonatelny problem, tezko by do Evropy prichazeli po milionech. Dokud existoval socialni smir, nebyly kulturni odlisnosti tak velkou prekazkou. Proste brali penize a drzeli krok, do urcite miry zili jako "starousedlici", i kdyz si doma zili po svem. Kdyz nemaji penize a nemuzou zit jako my, upinaji se k jejich tradicnimu zivotu a hodnotam, protoze je k nasi kulture nic nepouta. Kdyz budes jen sedet doma, chodit do mesity a stykat se jen s pristehovalci, opravdu tezko se zaclenis do spolecnosti. Chci rict, ze zamestnanost je vyznamny socializujici prvek. Oni jsou schopni tolerovat jine zvyky a navyky, a pokud chodis nekam do zamestnani, do urcite miry je to i nutnost. Ale dnes k tomu v mnoho pripadech nemaji duvod.
Jenže to je právě trošku problém, jak se oni mají mít lépe? V Asii se dělá za misku rejže. Turci nebo i Češi v Německu nebo i u nás relativně otročí. Tak holt funguje ekonomika a kapitalismus. Potřebuje zásobárnu levné pracovní síly. Problém je, když tato skupina začne dělat problémy nebo pro ní práce není. První generace přistěhovalců měla do začátku osmdesátých let zaměstnání, která dávala smysl. Jejich děti a vnuci jsou často v horším případě nezaměstnaní, v lepším pak pracují jako taxikáři nebo majitelé obchůdků a pouličních bister. To je proměna toků kapitálu z průmyslu do služeb. Francouzský průmysl v podstatě upadá, motorem zůstává už jen Německo, jak dlouho?
K tomu si přidej, že se těžko dokáží začlenit do „úspěšné“ společnosti, jednak problémy s jazykem, jednak vzdělání, aby si šáhli výše. Takže jak už tady mnozí napsali, je pro ně jednodušší upnout se na islám.
V souvislosti s teroristickými útoky ze dne 11. září 2001, v Madridu, nebo Londýně v metru (2005) byl pro mnohé šokem fakt, že za těmito akcemi stáli muslimové, kteří se narodili nebo prožili většinu svého života v Evropě. Ne žádní mudžahedíni, kteří přeskakovali bedny v Afghánistánu, i když možná odtud mohli mít určitou podporu. Potomci první generace zažívají krizi identity, když jsou v Evropě často pokládáni za druhořadé občany, ale zároveň je již neváže silný citový vztah k zemi svého původu. Zatímco první generace muslimů se přikláněla spíše k etnickým a národním vazbám, další generace směřují více k transnacionálnímu islámu. To už napsal víceméně Bleu. Někteří si myslí, že imámové - to je muslimští učenci, stojící v čele mešit by měli mít lepší vzdělání a výklad pro podmínky v Evropě, bohužel leckdy káží bludy.

No a nyní se k tomu ještě přidává radikální vlna „Alláh Akbar“. Mladí jedinci, kteří si myslí, že si násilím vynutí jakousi „revoluci“ i na Západě. Podivným příkladem je Libye, kde arabští mladíci neměli práci, otročili za ně černoši, ty ještě začali lynčovat, sami by to nedělali, ale finanční dávky brali, a stejně nespokojenost. Někteří ještě k tomu vyznávají fundamentální islám, který však reálně směřuje do středověku, a tzv. moderní západní civilizace se svou vědou, uspořádáním a zákony může jít do p.dele. Je to složitější problém, než se může na první pohled zdát.
Je to i o tom, kdo bude ve společnosti vykonávat „nepopulární práce“ a jestli to bude stačit na uživení. První vlna imigrantů do Evropy si ještě vážila, že nějakou práci má, a že si relativně přilepšila. Dnešní mladíci se už chtějí „emancipovat“, nejsou jaksi spokojení, hledali lepší život, chtěli auta, proto je zapalují, kdo je má, frustrace, atd.
Muslimy nejvíce láká hlavně už islamizovaná Francie a Londýn, kde si myslí, že naleznou své štěstí. V současnosti se rozdíly mezi britským a francouzským modelem do jisté míry stírají. Ve Velké Británii žije kolem dvou miliónů muslimů, z nichž většina pochází z Pákistánu a Bangladéše. Nejvíce se jich soustředí v Londýně, Bradfordu či Leicesteru. Ovšem je to mišmaš, včetně radikálů z Hizb ut Tahrir, ostatně pod jejich vlivem podřízli mladého vojáka.

Ale můžete si kolem toho naštudovat více sami, stačí hledat na internetu. Čao!
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál
Příspěvky: 17911
Registrován: 26/1/2008, 15:48

Re: Muslimská otázka

Příspěvek od skelet »

Ostatní, více asimilovaní přistěhovalci, však problém vidí jinak. Integraci do švédské společnosti svým dětem komplikují vlastní rodiče, kteří se sami nedokázali začlenit. "Mnozí sedí doma a sledují televizní pořady ze svých rodných zemí, neučí se švédsky, nepracují a pobírají sociální dávky. Dostali se do slepé uličky, nevědí kudy kam," tvrdí Shahnaz Darabiová, květinářka z Íránu, která ve Švédsku žije už 19 let.
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/2 ... a-bohatym/

a o tom to je. Když někdo nechce, tak nic neudělá.
ObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Re: Muslimská otázka

Příspěvek od CAT »

Francouzký voják pobodán v Paříži...
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... arizi.html
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Uživatelský avatar
Bleu
7. Major
7. Major
Příspěvky: 1693
Registrován: 29/9/2009, 00:00
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Muslimská otázka

Příspěvek od Bleu »

no co na to říct, sem zvědavej jestli franticí taky vyměknou a zakážou ve své vlastní zemí nosit vojákům uniformy (i ve službě jak vidno).

edit: mně jen mrzí jedna věc - že "Evropa" ve jménu evropského liberalismu, tolerance a demokracie odmítá tyto samé tři hodnoty bránit. Neustále se plká o chudobě přistěhovalců a tak. Na to, že jde z velké částí o náboženskokulturní problém se jaksi z vysoka kašle - protože politická korektnost.
Obrázek

"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."
- Anonym -

Historie bude mít právo nárokovat si místo mezi znalostmi opravdu hodnými úsilí pouze tehdy, pokud nám místo pouhého výčtu postrádajícího souvislosti a prakticky i omezení umožní racionální řazení a postupnou srozumitelnost.
Marc Bloch, 1942
Jo_Do
vojín
vojín
Příspěvky: 13
Registrován: 26/2/2010, 18:07

Re: Muslimská otázka

Příspěvek od Jo_Do »

Alchymista píše:
skelet píše: Nic jiného nefunguje, vše ostatní dříve nebo později povede ke krvavé srážce.
Napadlo len mňa, že práve "to" môže byť skutočným cieľom štátnej moci?
Já už nad tím přemýšlím dlouho. Nenapadá mě žádný jiný cíl, kam by politika multikulturalizmu měla vést. Do Evropy se láduje stále více Arabů, ačkoli všichni ví, že tu nic dobrého dělat nebudou. Obyčejným lidem, kteří vedle nich musí žít, se dělá peklo ze života. Odvolání a pomoc nikde, jako bychom žili v nové totalitě, ještě mnohem horší, než byla ta předchozí. Veškeré hlasy proti jsou umlčovány. Ve sdělovacích prostředcích uvidíš a uslyšíš, jen do očí bijící propagandu. Novinář, který by si dovolil napsat pravdu, by byl okamžitě zažalován a v lepší případě označen za fašistu, xenofoba, rasistu, atd a vyhozen z práce. Všude je cenzura. Chváleni a odměňováni jsou jenom ti, kteří hlásají multikulti propagandu a už ani nikoho nezajímá, jestli je pravdivá - viz http://www.ceskatelevize.cz/porady/1040 ... ldu/video/ pozor, pytlíky na zvracení mějte po ruce. Tahle slátanina dostala i nějakou cenu, spojenou s finanční odměnou. Na Slovenské televizi jsem zase viděl nádherný dokument, po kterém jsem ještě týden kroutil hlavou, nějaké říkání o něm je tady: http://barikadaonline.wordpress.com/201 ... u-systemu/ opět nezapomenout na náhradní pytlíky na zvracení, kdyby už ty první byly plné.

Jaký cíl může mít absolutní protežování romů ve východní Evropě, arabů v západní a černochů v Americe? Jaký smysl může mít diskriminace bílých lidí? Evropa se ekonomicky hroutí, ale na přísun dalších arabů se nezapomíná. Apropó, do celé Evropy se má nastěhovat ještě 50-80 milionů arabů, k těm, co už tu jsou a k nám jich do několika let přijde milion, jen abyste věděli, do čeho jdete.

Kam před tímhle utéct, když zaplaví i náš vlastní domov? Osobně si myslím, že by Česká vláda udělala dobře, kdyby koupila veliký, byť i úplně pustý ostrov, je celkem jedno kde, a zkusila tam náš národ aspoň částečně přesídlit. Statisticky vzato, je válka s Německem na spadnutí a my to nevyhrajeme. Neexistuje taková velmoc, která se vzdá, třeba jen kousíčku svého území, který jí kdysi patřil byť jeden den. Polsko a my jsme příští cíle. Dříve nebo později, němci požádají o vydání sudet, na to si vsaďte. Evropská myšlenka byla krásná a mohla fungovat, ale to by to nesměli dostat do rukou němci. Už jsem tu někde psal, že oni VŠECHNO předělají na svůj mocenský nástroj, pro šíření vlastního vlivu. Právě tak zvrátili Evropskou Unii, která byla VELMI nadějná, ale teď, všichni víme jak to je. Prachy z celé EU jdou do Německa, EU s američany vesele bombardují, nebo tlačí do úzkých bývalé německé nepřátele, jako Srbsko, nebo Rusko, přičemž Francie hraje roli užitečného idiota.
Díky vládě němců v EU, je situace v Evropě katastrofální a bude se bohužel dále zhoršovat.

Co se týče muslimů v Evropě - pokud do své země přivedete cizince, stanete se dříve nebo později, hosty ve svém vlastním domově. Islám je "náboženství" strachu a násilí. Dejme tomu, že za tebou přijde soused muslim a řekne ti, abys přijal islám, jinak ti podřeže rodinu. Co mu uděláš? Udáš ho za nebezpečné vyhrožování? Dostane podmínku - v nejlepším případě. Ale spíš ti řeknou, že to je občansko-správní spor, ať si to nějak vyřešíš. Pokud si koupíš zbraň a použiješ ji, třeba v jasné sebeobraně, přijde proti tobě svědčit deset muslimů, že to byla vražda a půjdeš sedět. Policie tě před organizovaným Zlem takového rozsahu, NEDOKÁŽE ubránit. Římská říše nezanikla ve válce s germány. Zanikla, když ty germány usadila ve svých provinciích s tím, že přijmou římský způsob života a budou chránit římské hranice. Politika tzv. multikulturalizmu, je ve skutečnosti NAHRAZOVÁNÍ skutečné multikultury monokulturou. I člověk, kterému v hlavě zbyly dvě poslední mozkové buňky chápe, že tudy cesta nevede - přesto je nám čím dál tím bezohledněji VNUCOVÁNA.
Cíl? Nejspíš vyvolat Armagedon, zredukovat počet lidstva na třetinu, podle závěrů Římského klubu a zbytku lidstva vládnout železnou rukou, aby příroda matky Země netrpěla.
Nebo je to jinak?
Naposledy upravil(a) Jo_Do dne 25/5/2013, 22:13, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Muslimská otázka

Příspěvek od Lord »

Tak Němci tuhle politiku nedělají, resp. si už nepřejí, ale jsou sami jaksi ve vleku. Je skutečně otázkou proč se to podporuje a přitom to normální lidi nechtějí ? Chápal jsem to dejme tomu po druhé světové válce, kdy byl nedostatek pracovních sil, obnova Evropy, atd. Ale proč to tlačej ještě nyní ?
Muslimové nejenže odmítají naši kulturu, ale ještě se nám snaží vnutit tu jejich. Křesťanská společnost eroduje pod vlivem multikulturalismu a jiných myšlenek. Je to docela jednoduché, aby mohlo dojít k otevření stavidel imigrační politiky, musela tomu předcházet indoktrinace skrz média.
Jak je to s našimi barevnými přáteli, taky víme. Zvenku to ještě komentují jako diskriminaci. Pánové tragikomedie :cry:

Jeden z mála chlapíků co se nebojí hovořit.
Nigel Farage: O islamizaci Evropy a integračních problémech

ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
josefg
poručík
poručík
Příspěvky: 713
Registrován: 16/5/2009, 16:04

Re: Muslimská otázka

Příspěvek od josefg »

Je to dva nebo tři roky, když jsem se ptal při prohlížení fotek Kábulu z počátků 60 let jednoho afgánského doktora, jak je možné, že v chápání svobody, tolerance a práv žen byli tenkrát mnohem blíž Evropě než dnes.
Vysvětlil mi to takto, v 60. letech byla města v Afganistánu, na rozdíl od nábožensky velmi tmářského a agresívního venkova, díky bigotností také velmi chudého, trochu jiným světem.
Žila si svým vlastním spokojeným a dost bohatým životem. S venkovany se obyvatelé měst prakticky netýkali, maximálně při nákupech na tržišti. Když pak v 70. letech začaly politické třenice, kmenoví náčelníci zavětřili příležitost a začali s podporou Pákistánců vyhánět obyvatelstvo venkova z vesnic a to šlo, kam jinam než do měst. Tam je ale čekal kulturní šok a frustrace z vlastní bídy a ubohosti. Nevěděli co s tím, nebyli schopni se přizpůsobit, tak ze své kulturní nedostatečnosti a bídy udělali přednost a začali dělat přesně to, co vidíme dnes v Evropě, tedy bordel a odůvodněný bojem proti zkaženosti městských lidí, bojem za víru a žádali i víc "islámu" v praktickém životě městských obyvatel a toho nakonec dosáhli.
S tím získali vliv na velká města a vládu země i především kmenoví náčelníci a fundamentalističtí duchovní. Výsledky se brzo dostavily, bída je všude ale
primitivní venkovani nikdy nepochopili a snad ani nebyli schopni, ve své nevzdělanosti a primitivismu pochopit, že ke své škodě sehráli roli užitečných idiotů a páté kolony zároveň.
Protože přenesli svůj svět d,o podle jejich představ zkaženého prostředí, vyhráli a jsou na to hrdí, jak jim řekl "mulla" udělali dobrou věc a nakonec je zajisté čekají slasti nebeské :D :D :D .
Něco podobného májí mulláhové už ověřené z doby cca 14 století a ví, že to funguje. Konec konců dost podobný scénář, tedy využití zfanatizovaných primitivů na špinavou při cestě k moci použil i Lenin v Rusku nebo Hitler.
No a byť si to v Evropě nikdo z politiků nepřipouští, snadno se to může zopakovat. protože ten scénář je opravdu funkční.
Obrázek

read between lines, read between lies
invisible
svobodník
svobodník
Příspěvky: 24
Registrován: 27/7/2012, 12:25

Re: Muslimská otázka

Příspěvek od invisible »

U zvířat to v přírodě funguje takhle.Třeba lví smečka, nebo radši šimpanzi, ti nám jsou podobní víc :) Ve své vlastní smečce bojují samci o to kdo bude na jaké pozici a mají mezi sebou rozepře.Jenže jednou za čas, si jdou obhlídnout společně své území.Spolupracují a velmi drží při sobě.Když na svém území narazí na nepřátelské samce, strhne se boj, často na život a na smrt.Když zvítězí domácí, tak se vrací ke SVÝM samicím a mládatům.Když ale zvítězí cizí, připadnou ty samice jim a mládata jsou bud vyhnána, nebo v horším případě zabita.Proč by se o ně měli starat, jim jde přece o předání SVÝCH genů.
Toto chování májí v sobě geneticky zakodované i lidé.Všichni to známe, chlapi ze sousedních vesnic se nemusejí, jedni chcou se zelím a druzí šípkovou :) tak se klidně pobijou.Primárně jde, ale opět o ženský, aby jim ti od vedle nelezli do rajonu.Pražáci se nemusi s Ostravákama.Ale pokud je národ, takže vlastně jejich ženy a děti v ohrožení, drži tito lidé při sobě jako jeden muž.
Totéž platí i mezi rasami.Když se ztratíte, koho se radši zeptáte na cestu?Bílé skupinky lidí, nebo cigánské skupinky?Někde v cizině, třeba JAR - bělocha, nebo černocha?A koho si myslíte, že se radši zeptá černoch?Máme to v sobě zakodované, že držíme při sobě s těmi kteří jsou nám pokud možno co nejvíce podobní (což pro bílé černoch, arab, cigán není a zase naopak).
Určitou míru rasismu a xenofobie máme prostě v genech od přírody. Ano je dobré se to snažit ovládnout, aby se neopakovala ta hrůza třeba z 2.sv, ale jít z extrému do extrému taky není dobré.Otázkou je PROČ nám tohle nutí, troufnu si říct proti vůli cca 95% lidí, pár lidí ve vládách?
Uživatelský avatar
Bleu
7. Major
7. Major
Příspěvky: 1693
Registrován: 29/9/2009, 00:00
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Muslimská otázka

Příspěvek od Bleu »

josefg - k evropě - nemyslím si, že by šlo čistě jen o snahu získání moc, nepochybně v tom hraje poměrně velkou roli i šíření svého světonázoru.

Jináč ten článek o Afghánistánu, na který jsem tu odkazoval říká v zásadě totéž...
Obrázek

"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."
- Anonym -

Historie bude mít právo nárokovat si místo mezi znalostmi opravdu hodnými úsilí pouze tehdy, pokud nám místo pouhého výčtu postrádajícího souvislosti a prakticky i omezení umožní racionální řazení a postupnou srozumitelnost.
Marc Bloch, 1942
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Muslimská otázka

Příspěvek od Lord »

Snad jen ještě s tím rozdílem, že v Evropě se o multikulti snaží sami dejme tomu levicoví politici. Tím si mimo jiné vytvářejí podmínky pro své zvolení v dalších volbách. Muslimové tvoří značnou část jejich elektorátu, čili voličů. Je to podobné jako koho volí v Severních Čechách. Jsou tam i jistí občané a kromě bídných podmínek, se k tomu přidává i tento problém. U Islámu si k tomu přidejte imámy, otevřeně podporovaný džihádismus.
Komentář o dlouhodobé strategii části britské levice k podpoře islamizace a odstranění křesťanství ze života Anglie. Je si třeba přiznat, že s proměňující se populací a nárůstem počtu muslimů (včetně těch radikálních) se pro určitý politický směr (levici) stávají vhodnými voliči a tedy, pokud muslimskou komunitu reprezentují ti ortodoxní (netolerantní) snaží se zalíbit právě jim?
Britská levice otevřeně podporuje islamizaci Londýna
Takže kvůli cecku, kvůli moci se přidají i vlastní lidi. Extrémem je pak Breivik, který postřílel tábor sociálních demokratů, a to především kvůli jejich podpoře multikulti a velkorysé imigrační politice.

Tachecí - Kuras: Londýn už je muslimský



Hezký popis a vývoj situace. Má to srovnaný. Problém je hlavně s námi a v ustupování, osekávání kultury, Londýn na úrovni Karádží, co je k tomu vedlo, dlouhý pochod institucemi, jak se vyhrává :D
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Jo_Do
vojín
vojín
Příspěvky: 13
Registrován: 26/2/2010, 18:07

Re: Muslimská otázka

Příspěvek od Jo_Do »

Mě na tom štve to, že jsme se ocitli v další totalitě. Zase se lže na plnou hubu, zase se cenzuruje, zase se ničí lidi kvůli názoru. Policie, která má chránit slušnost a zákon, se vyžívá jen v nasazování botiček, měření rychlosti a mlácení lidí na protivládních demonstracích. Ale když se o tom bavíš s někým, kdo třeba ještě chodí do školy, tak nechápe, o čem mluvíš - všechno je přece super, máme dotace, máme euroval, jen je potřeba vyčlenit peníze na sociální začlenování a problém s romy a araby zmizí - jsou jako z jiné planety. Někdy mi připadá, že současné vládě by se hodně ulevilo, kdyby všichni, co zažili komunizmus, prostě zmizeli. Protože tihle lidi poznají propagandu na sto honů a to se mocipánům ani trochu nehodí. Oni potřebují mladé a propagandou zpracované lidi, kteří drží hubu, ničeho si nevšímají a starají se VÝHRADNĚ jen o sebe.
Stran té cenzury. Proč jsme v ČT například nikdy neviděli tenhle dokument? Třikrát hádejte.
http://www.youtube.com/watch?v=QWcSFCmgx_g
Uživatelský avatar
Tempik
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1690
Registrován: 24/3/2008, 20:27
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Muslimská otázka

Příspěvek od Tempik »

Obrázek

Člověk by si mimochodem skoro i vzpoměl na Breivikovy barbarské názory a začal je znovu přehodnocovat, že?
Uživatelský avatar
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál
Příspěvky: 17911
Registrován: 26/1/2008, 15:48

Re: Muslimská otázka

Příspěvek od skelet »

Takže trošku bez emocí z pohledu britského premiéra. V zemi mám cca 3miliony muslimů, z nich každý bez rozdílu je potencionálním bezpečnostním rizikem (humanisté a liberálové prominou). Mám tedy na výběr:
1) veřejně vyhlásit válku s Islámem - což mi mnohonásobně zvýší bezpečnostní riziko, že se umírnění přidají k radikálům.
2) veřejně prohlásit, že to je teroristický čin zrádců muslimské obce, ale nenápadně utahovat šrouby
3) veřejně prohlásit, že to je teroristický čin zrádců muslimské obce a strčit hlavu do písku
To jestli si britský premiér zvolil postup č.2 nebo 3 ukáže čas, neboť v současnosti se může cokoliv jevit jinak než ve skutečnosti je.
ObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Polarfox
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 5878
Registrován: 5/11/2010, 21:01
Bydliště: Praha

Re: Muslimská otázka

Příspěvek od Polarfox »

Jo_Do píše:Někdy mi připadá, že současné vládě by se hodně ulevilo, kdyby všichni, co zažili komunizmus, prostě zmizeli.
Mě by se zase docela ulevilo, kdyby jsi trošku zklidnil své výstupy, případně je přesměroval někam, kde najdeš zasloužené uznání.
ObrázekObrázekObrázek

U národa, u něhož je nejoblíbenějším historickým spisovatelem Vlastimil Vondruška, se nějakého historického prozření a sebereflexe dočkáme opravdu jen velice stěží. (Polarovo motto pro rok 2019)

“Without data, you're just another person with an opinion.” W. Edwards Deming

Brána do Mordoru: https://twitter.com/fbeyeee?lang=cs
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Muslimská otázka

Příspěvek od Lord »

Skelet na to má racionální názor, co se může dělat, i když se asi nakonec neudělá nic. Ale ukazuje to, jak může být obtížné tento problém řešit.
Např. bod 1, pod pojmem "válka s Islámem" si lze představit cokoliv namířeno proti imigraci, či jiná opatření proti "usedlíkům".
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Tempik
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1690
Registrován: 24/3/2008, 20:27
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Muslimská otázka

Příspěvek od Tempik »

Nalijme si čistého šálku. Mnoho z nás tu sledovalo vývoj v Kosovu. Myslím si, že většina z nás na to má podobný názor. Jak může dopadnout tohle pštrosí chování jinak, než jak to dopadlo v Kosovu? Co až proti policii nevytáhne 300 "malomogadyšanů", ale 3000, nebo 30 000, nebo 300 000, nebo 3 000 000?
V mnoha evropských velkoměstech se už nyní pohybují počty "přínosných muslimských občanů" řádově v desítkách procent. Skeletova Verze 2 by byla ideálním řešením, ale odváží se někdo? Protže jestli ne, tak je tu s další silnější ekonomickou krizí v Evropě občanská válka a na té nevydělá nikdo (možná čína a rusko).
Uživatelský avatar
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál
Příspěvky: 17911
Registrován: 26/1/2008, 15:48

Re: Muslimská otázka

Příspěvek od skelet »

Opět trošku chladné úvahy.. od Kosova je to víc jak deset let, po té zdé byl Irák, Afghán a Arabské jaro. Co se stalo po Arabském jaru?
- Sýrie - přes silná slova se Západ drží zpět, a to na to mohlo použít Turecko. Ani se nesnaží nijak zvláště tlačit na Rusko a blokovat zásobovací trasy ruských lodí vyzbrojující Asada. Když zasáhne Izrael, tak není ani pochválen a ani kritizován. Zprávy OSN o tom, že ti zlí jsou povstalci nejsou nijak blokovány
- Mali - Západ proti islamistům zasáhl praktichy "hned"
Takže ať si to chci přiznat nebo nechci, tak je na tom poznat, že Západ se poučil, ale nemůže najednou říci "udělali jsme chybu". Musí chvilku jet ve své rétorice, která se s přibývajícími útoky na domácí půdě se bude měnit.
ObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Tempik
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1690
Registrován: 24/3/2008, 20:27
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Muslimská otázka

Příspěvek od Tempik »

Já tedy nevidím nikde žádný náznak toho, že by se západ poučil a nějak předcházel konfliktům na evropské půdě. Spíš bych řekl naopak. Dělají se čím dál větší ústupky a do Evropy proudí čím dál víc emigrantů.
Uživatelský avatar
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál
Příspěvky: 17911
Registrován: 26/1/2008, 15:48

Re: Muslimská otázka

Příspěvek od skelet »

Vše má svou setrvačnost.. uvidíme
ObrázekObrázekObrázek
Jo_Do
vojín
vojín
Příspěvky: 13
Registrován: 26/2/2010, 18:07

Re: Muslimská otázka

Příspěvek od Jo_Do »

Polarfox píše:
Jo_Do píše:Někdy mi připadá, že současné vládě by se hodně ulevilo, kdyby všichni, co zažili komunizmus, prostě zmizeli.
Mě by se zase docela ulevilo, kdyby jsi trošku zklidnil své výstupy, případně je přesměroval někam, kde najdeš zasloužené uznání.
Co přesně znamená, že mám "zklidnit své výstupy"? Co přesně ti vadí? Máš jiný názor? Sem s ním, rád si poslechnu, jak bys to řešil ty, ačkoli ti věřit asi (určitě) nebudu. Jinak, pokud jsi přesvědčený zastánce multikulturalizmu, tak to se dá léčit, stačí se nechat tak týden až dva multikulturně obohacovat.
Zamčeno

Zpět na „Aktuality“