Mirek58 píše:Cat:
Já to vidím takhle:
Tvoji i moji předkové si vybojovali svou vlast, krvavě i nekrvavě. Podstatné je ,že za ni bojovali .
A tihle utečenci za svou vlast nebojují , utíkají do lepšího aohánějí se válečnými hrůzami . Pokud je někdo vezme pod svou střechu ,jak asi budou bojovat za tu novou ,darovanou vlast?
Zkus si vzpomenout třeba na Čapkovu Bilou nemoc ,kdy matka dává nejmladšímu synovi do rukou pušku a říká -jdi.
V životě je to tak,je čas narození,čas žití ,čas boje a čas umírání.
Mirku kolik jsi toho za život odbojoval?... Dost se mi ekluje myšlenka, že tim, že sem se narodil do nějakýho státu jsem vlastně podle tebe odsouzenej... PromiŇ takhle to neni, v občanský válce bude mojí prioritou rodina a na vlast z vysoka kašlu... To prostě nejsou výmluvy na válku Mirku, oni si tam nehrají, tam umírají lidi a často zrovna ti nevinní... Na jednu stranu považuju ten plán OSN za hovadinu, na stranu druhou jsem rád, že to nefunguje tak jak říkáš ty... Však se zamysli, nejsem nějak extra starej, ale narodil jsem se v jinym státě, než v jakym žiju dneska, sice žiju v podstatě pořád na jednom místě, ale státní útvar se mezi tim stačil snad 4x přejmenovat a projít několika proměnami, jak územními, tak politickými... Co by na to řekl třeba muj praděd, kterej sloužil za Velký války za císaře pána a nedejbože by se dožil dneška, to si opravdu nedokážu představit, ale rozhodně by chápal pojem vlast úplně jinak než já, nebo ty...