Stalo se dnešního dne ...

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Zamčeno
Uživatelský avatar
M1A2 Abrams
podporučík
podporučík
Příspěvky: 657
Registrován: 10/8/2005, 21:34

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od M1A2 Abrams »

oc-14-4a-01 píše:Študenti podali sťažnosť na firmy zo sledovacieho programu PRISM
http://tech.sme.sk/c/6850536/studenti-p ... prism.html
Všimli ste si ako pavdolaskarske mimovládny zaryto mlčia? :razz:
Sakra prace, ja nevim jestli jsem tak silne paranoidni nebo jsem takovej vizionar ale mne tahle ta pseudoafera se sledovanim internetu nijak neprekvapila. Vzdyt se o tom psalo uz poslednich nekolik let, uz od 11. zari 2001 pronikali neustale afery o nelegalnim odposlouchani a kontrole internetu. Muze mi nekdo vysvetlit v cem spociva prevratnost tehle posledni afery? Kdyz jenom v tom, ze nam novodobej Prometheus misto ohne prinesl svedectvi o velkem bratru, tak podle mne dost zoufala aktualita.
Nejsem zadnej expert na IT ale z laickeho hladiska si dokazu dat dohromady zakladni fakta - stava se mi bezne, ze mi nekde na stranke ukaze mou IP a dalsi informace. Dahlgrena take nasli tak, ze se pripojil na FB. ACTA a podobne take mluvi o tom, ze se bude vsechno sledovat a kontrolovat. A tehle skazek o tom, ze na internetu neexistuje zadne soukromi, vidim x kazdej den. A pak prijde Snowden a rekne to co musi bejt kazdemu na prvni pohled jasne a vsichni se z toho posadi na prdel. Nerozumim tomu.
Entropia uzavretého termodynamického systému musí vzrastať. :-?
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od Lord »

Ano, program PRISM sleduje internetovou a telefonickou komunikaci. Nevím asi to nikdo neřekl takto přímo, člověk od zdroje. Ale máš pravdu při nejmenším podezření existovala dávno. Snowden má u sebe jistě zajímavé důkazy, a je ochoten je vypustit do světa. Může i trošku blufovat, co všechno ví nebo neví, co ještě praskne, apod. Další zajímavostí je tak komedie kolem vydání. Čína, Honkong, ani Rusko to neudělali. Nakonec možná uteče na Kubu, nebo ho dostanou, unesou tajné služby.

Špehování nebylo uzákoněno jako se o to pokoušela ACTA, ale je skutečně otázkou (pravděpodobné), že sledování probíhá navzdory tomu. Jedni říkají má se zábránit pirátům v šíření obsahu, další je to „boj proti terorismu“. Všechno jde zneužít, ale hlavně stát a orgány bude štvát, když nebudou mít nad ovečkami kontrolu.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
cover72
7. Major
7. Major
Příspěvky: 3160
Registrován: 12/6/2007, 20:09

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od cover72 »

Abrams: vtip je v tom, že doteď se Google, MS, Yahoo, FB a další dušovali, že uživatele bonzují jen na základě soudního příkazu a jinak nikdy... Kdežto Snowden přinesl důkaz, že daly agentům admin účty, se kterými mohou šmírovat kohokoli i bez soudního příkazu.
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Edward Joseph Snowden

Příspěvek od Lord »

Asi tak, osobně neznám kolem toho případu více podrobností. To co napsal Cover, ale dává smysl.
A děje se tak nejen v USA, ale i v Evropě přes pobočky zdejších společností. Je to v podstatě svým způsobem nelegální, protože takové sledování je možné jen na soudní příkaz. Jenže tajné služby či NSA si může v tomto počínat naprosto nezávisle, podle svého uvážení, prostě podobná pravomoc, skoro jako Gestapo, rozuměno v internetovém světě.

Navíc občané USA, ale i jiných států mají ústavou zajištěnou „svobodu“, tohle může podle některých výkladů toto právo omezovat. Prostě můžou si přečíst vaše maily, úložiště, SMS, telefonní hovory se nějakou dobu už archivují, to asi víte. Můžou se teoreticky vyzradit firemní tajemství. Některé firmy prý z hlediska úspory nákladů dávají veškerá firemní data kamsi do cloudu, atd. S firemními daty často padají nebo se získávají velké obchody. Oni vám řeknou, že pokud neděláte nic nekálého, nemáte se čeho bát, ale je to spíše o důvěře v tyto instituce. Existují i případy, kdy to bylo šeredně zneužito. Marketing je jen špička ledovce.

Před třemi roky např. Google prohlásil, že odchází z Číny mimo jiné kvůli požadavkům na cenzuru. Znělo to šlechetně, ale nyní se dozvídáme, že někdo může a někdo má vše na zlatém podnosu, nemusí ani cenzurovat, stačí přímo špehovat, což je možná ještě lepší. Facebook je kapitola sama pro sebe, kdysi jsem založil účet Palby na FB, ale nakonec jsem ho z různých důvodů zrušil. Ačkoliv je tato služba mezi lidmi stále populární, tak to jde i zneužít (naprostá většina to stejně nikdy nepochopí, nebo jí to je jedno). Jenže já stále slyším zprávy, jak to lze krásně zneužít pro sledování, či využít pro průzkum trhu, kolik se tam točí miliard dolarů, atd. a mám z toho čím dál více méně dobrý pocit.

V červnu se uvádělo, že Facebook v druhé polovině roku 2012 obdržel od americké vlády mezi 9000 - 10 000 požadavků o uživatelská data. Týkala se asi 18 000 - 19 000 uživatelských účtů na Facebooku. Většinou šlo o požadavky od policie.
Facebook nesmí zveřejnit informaci, kolik tajných požadavků o data bylo vydáno podle Zákona o zahraničních výzvědných informacích (FISA).
Vidíte nesmí zveřejňovat kolik tajných! Nyní víme, že to je v rámci PRISM podstatě neomezené.
Microsoft uváděl, že v druhé polovině roku 2012 obdržel od americké vlády asi 31 000 požadavků o uživatelská data jeho zákazníků.
A zase NSA si mohla počínat nezávisle, a žádné požadavky nedávat.

Zkrátka Facebook a další společnosti, vždy nedávno tvrdí, tvrdily či se dušují, že nesledují uživatele napříč webem a že na rozdíl od jiných velkých internetových společností nemají zájem o sledování lidí, abychom se posléze dozvěděli, že to je přeci jen na tolik lákavé, že se tak přesto děje, dělají se na to programy, patenty, atd. Pro mě tím ztrácí naprosto důvěryhodnost, autentičnost a šlechetné cíle. Prostě Američané to přehánějí.
Lidi jako Edward Snowden určitě znovu rozvíří na nějakou dobu veřejnou diskusi. Tato skutečnost ale nerozptýlí obavy, že se nastavený trend nepodaří demokraticky usměrňovat.
Více na http://amo.blog.ihned.cz/c1-60046710-pr ... elky-bratr

Snowden je prostě takový whistleblower. Rusové ho označují už za disidenta. To znamená, že upozorní instituci (případně média, po zkušenostech, že se stejně nic nevyřešilo) nebo orgán oprávněný k prověření či zakročení na nelegitimní, neetické nebo nezákonné praktiky na pracovišti, které se dějí se souhlasem jeho nadřízených a jdou proti veřejnému zájmu či ohrožují společnost.
Edward Joseph Snowden je pozoruhodý tím, že k médiím se většinou citlivé informace dostávají s podmínkou zachování anonymity zdroje. Zatímco on nyní vystupuje jako hrdina, pro někoho zrádce, každopádně šel osobně s kůží na trh. Čas ukáže nakolik to měl promyšlené, či to skončí jen jako další mediální humbuk. Bohužel nakonec nemusí dopadnout vůbec nejlépe, protože média nejdříve láskyplně přijmula tyto informace, noviny se pak dobře prodávají, či se zvýší sledovanost, aby posléze začla sestavovat jeho „psychologický profil“ a nyní se zabývají jeho honem. Někdo ho možná kryje, podporuje, protože tento tlak sám ustát není vůbec jednoduché.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
M1A2 Abrams
podporučík
podporučík
Příspěvky: 657
Registrován: 10/8/2005, 21:34

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od M1A2 Abrams »

Trochu jsem si cetl co se pise na Google ohledne jejich pristupu k ochrane osobnich udaju:
"Osobné informácie zdieľame so spoločnosťami, organizáciami či jednotlivcami mimo spoločnosti Google, ak sme v dobrej viere presvedčení o tom, že prístup k takýmto informáciám, ich použitie, uchovávanie alebo sprístupnenie sú primerane nevyhnutné na:

-splnenie požiadaviek akéhokoľvek príslušného právneho predpisu, nariadenia, právneho postupu alebo vynútiteľného vládneho nariadenia,
-uplatnenie príslušných zmluvných podmienok vrátane vyšetrenia ich možného porušenia,
-rozpoznanie, zabránenie alebo na iný postup zameraný na riešenie podvodu, technických ťažkostí či bezpečnostných problémov,
-ochranu pred poškodením práv, majetku alebo bezpečnosti spoločnosti Google, jej používateľov alebo verejnosti tak, ako to vyžadujú alebo dovoľujú právne predpisy."

Sice tu neni nikde napsano, ze udaje postoupi dale NSA, ale do tehle neurcitych definic se to napasovat da. Google umoznuje si ukladat ruzna data, fotografie, psat si do kalendare dulezite terminy atd. Cil je jasnej, nashromazdit o uzivatelich co nejvic informaci.
FB detto. Autodetecke obliceju, pri prihlasovani musim nekdy oznacit kdo je na fotce, aby "mohlo byt overeno, ze sem se na svuj ucet prihlasil skutecne ja." Informace nahrane do profilu se po zmazani profilu nezmazou. Lide lajkujou zajmove skupiny, prateli se s lidma a vytvareji si tak svuj osobnostni profil.
Cilem je udajne poskytnout uzivateli komfort usitej na miru. Verit tomuto je pekne blahove. Kdyz je tolik osobnich informaci soustredenych v jedne instituci (jako Google nebo FB) vzdy to zavani pruserem, ze to nekdo zneuzije.
Koneckoncu, shromazdovani informaci na podobne bazi se deje dlouhodobe. Jestli pak si vzpomenete, jak odhalili vraha ve filmu Sedm? Tak, ze byl zarazen na seznam FBI kvuli vypujceni "zavadnich" knizek v knihovne.
Takze proto vubec nechapu to pohorseni celeho sveta nad zjistenim, ze jich nekdo sleduje. A ze firmy tvrdi, ze sve informace neposkytujou dalsim institucim? Zajiste, oni si buduji svou databazi meho obliceje aby mi mohli poskytnout vetsi uzivatelsky komfort :) A FB ma zajiste nekde take napsano to co Google, ze informace muze poskytnout ... Tim samozrejme nerikam, ze mi je to po chuti ale je to daň za používaní internetu.
Entropia uzavretého termodynamického systému musí vzrastať. :-?
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Program PRISM

Příspěvek od Lord »

Ale jo, určitě je to určitá daň a tyto společnosti musí bejt nějak živi, mít nátok, ale jde také o míru. A že se sami proti státu nepostaví a chtějí mít klid. A je na ostatních vědět informace a podle toho se rozhodnout, zda jím to je jedno, což je naprostá většina, nebo si přeci jen chtějí aspoň zdánlivě chránit své soukromí nebo jste exhibik, který se ještě rád chlubí, či to budete podporovat.

Jisté je, že se tento "byznys" či špehování rok od roku ku.evsky rozjíždí, a kde to skončí ? Podívejte na slajdy.

ObrázekObrázek

Obrázek

Tohle je asi nejzajímavější. Jak postupně každý rok přibývaly do programu další společnosti a jak rostly náklady...
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Stuxnet

Příspěvek od Lord »

A máme tady další odhalení z dílny NSA. Tahle organizace vlastní velký budovy, i tajný na odlehlých místech, a spolyká obrovský rozpočet, o kterým ani daňoví poplatníci nevědí. Stuxnet jak to bylo ?

ObrázekObrázekObrázekObrázek

Tyto cíle bombardovat 8-) V každém státě je nějaká základna. Echolon, či další budovy skryty v lese, špehování blízko Microsoftu či datových center, a další. Většina práce se dělá v síti. Úkoly jsou široce distribuovány z bezpečnostních důvodů. U některých sídel můžou klidně zmizet o víkendu auta, ale ve skutečnosti se pracuje 24 hodin v týdnu. V telekomunikaci existuje Verizon, který ukládá informace o všech telefonních hovorech, a pak Prism, který hlídá celý internet.

Americké ministerstvo spravedlnosti má plné ruce práce s únikem dalších tajných informací. Generál James Cartwright, který působil ve funkci místopředsedy sboru náčelníků štábů, údajně tisku prozradil informace o útočném počítačovém viru Stuxnet, který Spojené státy použily při kybernetickém útoku na Írán.
Američtí vyšetřovatelé Cartwrighta podezírají, že listu The New York Times vyzradil informaci o tom, že Stuxnet vyvinuli v laboratořích Národní agentury pro bezpečnost (NSA) američtí experti ve spolupráci s Izraelem.

Zdroj: www.ceskatelevize.cz

A dále ...

SPY dokumenty

Kdo by se v tom chtěl hrabat a trošku se vyzná pro toho jsem připojil SPY dokumenty :!: Příručka popisuje postup orgánů činných v trestním řízení. Jaká data by měly požadovat z Facebooku?

ObrázekObrázek

A dále uživatelské rozhraní GUI Homeland Defense C2 System ještě z dob Donalda Rumsfelda. O té doby se to jistě zdokonalilo. Tento program se zaměřuje na potřebu armády plnit svou „občanskou podporu misím“. Postupně se to rozpracovává do instrukcí a programů, co má kterej dement v případě potřeby plnit.
Přílohy
Facebook_SPY.pdf
Na co si dát bacha.
(322.57 KiB) Staženo 98 x
PRISM_Security.pdf
Dobrý pojednání, jak to začalo.
(2.92 MiB) Staženo 89 x
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Franz Trubka
7. Major
7. Major
Příspěvky: 1815
Registrován: 14/10/2010, 04:16

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od Franz Trubka »

http://aktualne.centrum.cz/zahranici/ev ... position-7
Proc ti Rusove potrebuji rakety, kdyz Moskvu ubrani 4 nove radary? :D
ObrázekObrázek

Pink Floyd-On The Turning Away
Uživatelský avatar
Alchymista
5. Plukovník
5. Plukovník
Příspěvky: 4883
Registrován: 25/2/2007, 04:00

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od Alchymista »

V českej kotline sa nesmie nahlas hovoriť, že ku každému obrannému radaru patrí obvykle aj celá batéria značne agresívnych rakiet. Čo keby si to niekto spojil do súvislostí aj s americkým radarom?
ObrázekObrázek

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
oc-14-4a-01
nadrotmistr
nadrotmistr
Příspěvky: 172
Registrován: 15/8/2012, 16:14

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od oc-14-4a-01 »

USA majú prístup k osobným údajom 70% občanov EÚ.
Podľa Madsena Nemecko, Francúzsko, Taliansko, Španielsko, Holandsko a Dánsko majú dohodu s USA, ktorá zaväzuje tajné služby týchto krajín na žiadosť NSA poskytovať informáciu o svojich občanoch.

http://slovak.ruvr.ru/2013_06_30/USA-ma ... bcanov-EU/
Len malé tajomstvá je potrebné chraniť,
tie veľké chráni nedôvera verejnosťi. Marshall McLuhar
Trismegistos
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1366
Registrován: 9/10/2011, 19:03

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od Trismegistos »

Nikaragujský parlament podpořil novelu zákona o udělení koncese čínské společnosti na projekt výstavby průplavu, který spojí Atlantik a Pacifik. Náklady projektu se odhadují na 40 miliard dolarů.
Zdroj: RUVR
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

NSA se nezdá

Příspěvek od Lord »

OC tak myslím, že Snowden a další zprávy následně rozkrývají velkou špionážní aféru! Dokonce odposlouchávali špičky EU.
Chceme po Američanech vysvětlení, říká EU kvůli špehování kanceláří
Rozsah amerických tajných operací v Německu zaměřených na monitorování internetu a telefonních hovorů je zřejmě daleko větší, než se původně předpokládalo :shock: Američané prý přes internetový uzel ve Frankfurtu mohou sledovat i komunikaci ve východní Evropě.

Obrázek

spiegel.de - Festung der Cyberspione
NSA je největší sběratel informací. K analýze hory dat slouží gigantický komplex v provincii Utah.

Hmm, co dodat ?! Tohle smrdí, a dost.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Polarfox
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 5878
Registrován: 5/11/2010, 21:01
Bydliště: Praha

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od Polarfox »

Stejně ostatní vlády jen v duchu zuří, že to nedokážou taky :D
ObrázekObrázekObrázek

U národa, u něhož je nejoblíbenějším historickým spisovatelem Vlastimil Vondruška, se nějakého historického prozření a sebereflexe dočkáme opravdu jen velice stěží. (Polarovo motto pro rok 2019)

“Without data, you're just another person with an opinion.” W. Edwards Deming

Brána do Mordoru: https://twitter.com/fbeyeee?lang=cs
Uživatelský avatar
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál
Příspěvky: 17911
Registrován: 26/1/2008, 15:48

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od skelet »

Ostatní to umí taky, ale jen se to na ně ještě neprovalilo :lol:
ObrázekObrázekObrázek
oc-14-4a-01
nadrotmistr
nadrotmistr
Příspěvky: 172
Registrován: 15/8/2012, 16:14

Re: NSA se nezdá

Příspěvek od oc-14-4a-01 »

Lord píše: Snowden a další zprávy následně rozkrývají velkou špionážní aféru! Dokonce odposlouchávali špičky EU.
Je otázkou či Edward Snowden je idealista alebo len agent provokatér, ktorý len ukazuje naše otroctvo, aby si priemerný občan zvykol na svoj status... Tak ako občan SR a CR si zvykol na kriminálne konanie úradníkov a asociálov vrátane vrážd alebo kontrol STK ...

Predseda zahraničného výboru ruskej Štátnej Dumy Alexej Puškov označil prípad Snowdena za tragický. "Idealista Snowden bol očividne presvedčený, že to bude mať priebeh ako v hollywoodskom filme: vyzradím tajomstvo a demokracia zvíťazí. Ale život a Spojené štáty sú ťažším orieškom,"

http://www.ta3.com/clanok/1022486/snowd ... onaju.html
Len malé tajomstvá je potrebné chraniť,
tie veľké chráni nedôvera verejnosťi. Marshall McLuhar
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od Lord »

OC tak už jsem psal, že to nebude mít jednoduchý, kdyby se na to vy.ral, měl by život jednodušší, ale na druhou stranu ten jeho přístup musím ocenit, snad se nakonec dostane do Ekvádoru. Zřejmě trošku počítal s tím, že ho budou honit. Dokonce se nabízí do USA k soudu, když s ním budou dobře zacházet 8-)
oc-14-4a-01 píše:Je otázkou či Edward Snowden je idealista alebo len agent provokatér, ktorý len ukazuje naše otroctvo, aby si priemerný občan zvykol na svoj status...
Kdyby se netlačilo aspoň trošku z druhé strany vrat, tak bychom si asi zvykli velice rychle, nebo by špehování narostlo do obludných rozměrů! Uvidíme jak se k tomu čunáťka postaví, měly by jít do tepláků. Minimálně bych vyhodil ředitele NSA. Amíci by měli vědět, kde mají svoje meze! Ještě neznamená, že když k tomu mají technické prostředky, nebo se někde na uzlu napíchnout :sleep: , že si můžou dělat, co chtějí, tohle není o demokracii :!:, pokud už nejsme někde v pseudodemokracii :rotuj:
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál
Příspěvky: 17911
Registrován: 26/1/2008, 15:48

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od skelet »

Tajné služby byly, jsou a budou státem ve státě. Pokud by tomu tak nebylo, tak by nebyly účinné a byly by k ničemu. Takže to, že využívají současných technologií na doraz a jdou za hranici zákona není nic překvapujícího. Je to totiž jejich práce.
ObrázekObrázekObrázek
oc-14-4a-01
nadrotmistr
nadrotmistr
Příspěvky: 172
Registrován: 15/8/2012, 16:14

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od oc-14-4a-01 »

Assange: WikiLeaks vie, kde sa nachádza Snowden
http://slovak.ruvr.ru/2013_06_30/Assang ... a-Snowden/

Je zaujímave, že Snowden prišiel o platný pas na geografickom území Ruska. Človek by predpokladal, že administratíva USA, by sa snažila dosťať ho čo najrýchlejšie od ruských rozviedok.
Opäť úzka spolupráca, ako v dobe CCCP ? :)
Len malé tajomstvá je potrebné chraniť,
tie veľké chráni nedôvera verejnosťi. Marshall McLuhar
Uživatelský avatar
Polarfox
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 5878
Registrován: 5/11/2010, 21:01
Bydliště: Praha

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od Polarfox »

oc-14-4a-01 píše:alebo len agent provokatér, ktorý len ukazuje naše otroctvo, aby si priemerný občan zvykol na svoj status
Tak už si zvykáš? :D
ObrázekObrázekObrázek

U národa, u něhož je nejoblíbenějším historickým spisovatelem Vlastimil Vondruška, se nějakého historického prozření a sebereflexe dočkáme opravdu jen velice stěží. (Polarovo motto pro rok 2019)

“Without data, you're just another person with an opinion.” W. Edwards Deming

Brána do Mordoru: https://twitter.com/fbeyeee?lang=cs
oc-14-4a-01
nadrotmistr
nadrotmistr
Příspěvky: 172
Registrován: 15/8/2012, 16:14

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od oc-14-4a-01 »

Polarfox píše:
oc-14-4a-01 píše:alebo len agent provokatér, ktorý len ukazuje naše otroctvo, aby si priemerný občan zvykol na svoj status
Tak už si zvykáš? :D
Američania využili údajov zo systému Echelon na poškodenie obchodných záujmov AIRBASU.
Asi nebude náhoda, že americké vedie dorazilo vojenskú automobilku TATRA a Aero Vodochody. Myslíš, že to nemá vplyv na tvoju životnú úroveň?

A v kauze Nagyová, sa americká ambasáda rovnako angažovala. Pravdepodobne kvôli dostavbe Temelína
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mo ... ovi-276112
Naposledy upravil(a) oc-14-4a-01 dne 1/7/2013, 09:43, celkem upraveno 1 x.
Len malé tajomstvá je potrebné chraniť,
tie veľké chráni nedôvera verejnosťi. Marshall McLuhar
Zamčeno

Zpět na „Aktuality“