Nedá mi to, ale pak už budu ztichaLord píše:Polare, co to povidáš? Rusko dluhy platí. Asi narážíš, že jsme promrhali neefektivně, ale to je značně diskutabilní, zase jsme měli recipročně levný energie, jako ropu a plyn. Lidi si dokázali našetřit. Dnes to žere inflace. Nebylo sice tolik spotřebního zboží, ale to za pár let stejně hodíš do kanálu, zatímco byty v panelákách byly bez hypošky, a jsou tady dodnes, leč několikanásobně přečíslované. Ale rozvádět to zde je OT.

1) Ano, narážím. Jsi opravdu ochoten tvrdit, že za suroviny, zboží atd. vyvezené do SSSR a obecně východního bloku jsme dostávali adekvátní náhradu v odpovídající hodnotě a všechny pohledávky byly vymoženy? Nějaký ruský dluh v řádu zlomků toho, co jsme prošustrovali na východě, mi nepřijde jako nějaké zvláštní terno.
2) Našetříš si i dneska. Jen to nesmíš nikde říkat, protože to je společenský prohřešek a všichni se na tebe budou dívat skrz prsty. To přeci není možný, aby někdo něco ušetřil (rozuměj - oni toho nejsou schopní...i když mají o polovinu větší plat a jsou dva), on má prachy hajzl, určitě krade. Prostě nedržet basu a nonstop si nestěžovat se nevyplácí.
3) Když si spotřební zboží dobře vybereš, vážíš si ho, zacházíš s ním slušně a nemusíš mít každý rok nový model, protože má jeden ťuplík a funkci navíc a bez toho by jsi prostě nebyl in, i když ani nevíš, jak s tím zacházet, tak ti rozhodně vydrží dlouhá léta...
4) Na co je mi panelákovej byt bez hypošky, když na něj čekám léta v pořadníku, případně si ho musím stejně koupit nebo se upsat bůhvíčemu?