Stalo se dnešního dne ...

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Zamčeno
Uživatelský avatar
Polarfox
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 5878
Registrován: 5/11/2010, 21:01
Bydliště: Praha

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od Polarfox »

skelet píše:Teze o nepřijatelnosti vojenského puče jsou sice hezké, ale v takovém Německu třicátých let bychom jej (zpětně) jistojistě uvítali.
Asi tak...

A v momentě kdy se tohle povedené Muslimské bratrstvo začne chovat jak zvěř, podporovat bůhvíjakého ručníkáře ovázaného dynamitem, tak ti samí lidé budou vzdychat proč s tím nikdo nic nedělá a proč jim někdo už dávno nezatnul tipec. A nadávat na všechny západní vlády a egyptskou armádu, že nic neprovedli.
ObrázekObrázekObrázek

U národa, u něhož je nejoblíbenějším historickým spisovatelem Vlastimil Vondruška, se nějakého historického prozření a sebereflexe dočkáme opravdu jen velice stěží. (Polarovo motto pro rok 2019)

“Without data, you're just another person with an opinion.” W. Edwards Deming

Brána do Mordoru: https://twitter.com/fbeyeee?lang=cs
spitfire.v
rotmistr
rotmistr
Příspěvky: 149
Registrován: 10/12/2010, 17:01

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od spitfire.v »

Demokacie a islám, to nejde dohromady. Právě že západní média si paradoxně notují, tedy až na vyjímky s proislamisty. Naše levicové MC pomatence nekomentuji. Informace čerpám jak z médií, tak i od místních, ty odkazy co jsem postnul, jsou přefiltrovány právě přes Egypťany. Zajímavé, že po demokracii nejvíce volají příznivci různých totalit ať politických, tak náboženských. Mursí je stejně demokraticky zvolený prazident, jako byl demokraticky zvolený i Hitler. Nějak nechápu naši(západní) levici, proti křesťanství brojí a ještě horší kult podporují.
Obrázek
Mirek58
7. Major
7. Major
Příspěvky: 4794
Registrován: 31/7/2012, 19:15

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od Mirek58 »

Skeptik:
Všichni egyptaní chtěli se zbavit Mubaraka a nám záviděli demokracii a po jeho svržení se u části z nich stal zajímavý posun v myšlení, narostlo jim sebevědomí tím nesprávným směrem( vědomí vlastní nadřazenosti), ale to my už známe z třeba z Německa.
A pokud se část společnosti posune směrem k vypalování kostelů, pol.stanic atd, jsou bohužel jediným řešením děla na křižovatkách'(ala Napoleon), nebo ostré střelivo v ulicích. A MB na toto bylo připraveno! Protože taková auerola mučedníka padlého při demonstraci je pro ně devizou.
Ve všech bodech máš pravdu, ale ty platí za pouze za určitých podmínek a MB se pohybovalo za těmito limity.
Nejsem politolog, ale paralela s Hitlerem se zde přímo nabízí.
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Alfik
7. Major
7. Major
Příspěvky: 4275
Registrován: 16/9/2008, 19:23
Bydliště: Jeseník

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od Alfik »

Skeptik píše:Poz. Přiznávám, že jsem vůči informacím z masmédií zvláště skeptický. Je to dáno osobní zkušeností - kdykoli se v nich uvádí zpráva o něčem, o čem vím, nebo čeho jsem se zúčastnil, tak téměř se 100% pravděpodobností je tato zpráva zkreslená, či zcela lživá.
Vítej v klubu! :D
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
Uživatelský avatar
cover72
7. Major
7. Major
Příspěvky: 3160
Registrován: 12/6/2007, 20:09

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od cover72 »

Proklikl jsem se na RUVR, o kterém vím, že se musí brát s rezervou. Ze zprávy, vyznívající v tom duchu, že 17 zemí NATO zavede namísto svých ÚP karabin .223 vylepšený Kalašnikov:
http://czech.ruvr.ru/2012_10_12/91052379/
jsem byl ale poměrně konsternovaný (WTF?!), takže jsem bádal. A hleďme:
http://www.rostec.ru/media/pressrelease/596

Nejedná se o karabiny/ÚP, nýbrž o samonabíjecí brokovnice Vepr-12.

(Nebylo to v Moskvě, ale v Lenignradě, nebylo jich 100, ale 10, nebyla to auta, nýbrž kola, a nerozdali je, nýbrž ukradli.)

* * *


O masmédiích a jejich interprataci tu máme stand-alone vlákno, takže další diskusi na toto téma doporučuji přesunout tam:
http://www.palba.cz/viewtopic.php?f=4&t=5530


* * *

Jinak k tomu Egyptu -- buď nejsou česká média tak MC-levicová, nebo jimi pronikají zajímavé věci.
Na Lidovkách totiž byla tato fotka bojovníka Muslimského Bratrstva:
Obrázek
která "malinko" nekoresponduje s tím, ža zlá armáda rozprášila násilím mírumilovné demonstrace islamistů.

K čemuž je velmi zajímavý komentář Sarwata al-Kherbawiho, bývalého člen vedení MB:
http://wertyzreport.com/2013/08/15/za-d ... y-clen-mb/

Zjevně je to podobné, jako v Sýrii: výběr mezi hovady sekulárními na straně jedná a hovady islamistickými na straně druhé, přičemž Islamisté jsou zpravidla hovada řádově větší.

(K výtkám o pleti a věrohodnosti fotografuie předesílám, že pleť může být dána jak geneticky, tak tím, že MB==islamisti=="pomocníci" z Čečny apod; operativec CIA mi též přišel na mysl, leč když se podíváte na velký originál, tenhle chlapík má digitálky Casio, kdežto američtí operativci zásadně nosí ručičkové; má triko, kdežto operativci mají raději košile ze 100% bavlny; a má blbý batoh, jaký operativci nepoužívají. Plus jak drží toho Kalacha. To by musela být až příliš naplánovaná fotka, že by tyto detaily schválně zmršili -- a proč by to kdo dělal, když oficiální linie EU je opatrná averze k armádě a ideologická podpora Mursího?)
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od Lord »

S tím Hitlerem máte na mysli vojenskou juntu nebo Muslimské bratrstvo (MB) ? Protože ve třicátých letech dělali bordel komunisti a na druhé straně nacisti. Policie nestíhala a obě strany měly svoje úderky. Pak zapálili říšský sněm, to už byl kancléřem Adolf Hitler a ministrem vnitra Hermann Göring, pozatýkali komunisty (dodnes se neví, kdo požár způsobil, komunisté byli obvinění z přípravy puče, každopádně to prospělo nacistům), levice se nemohla zúčastnit voleb, šikanována byla i sociální demokracie. V Egyptě pozatýkali také předáky MB, dokonce uvažují o rozpuštění MB, nevím co z toho nakonec vzejde, ale zatím to vypadá na jakousi diktaturu, která může být posvěcena „demokratickými volbami“. Jeden režim vystřídá druhý, pro Západ snad lepší. Každý může hledat paralely podle svého gusta 8-)
Nemám přehled co se přesně v Egyptě děje, jaké síly stojí na té nebo oné straně. Jen se bavím tím, jak bylo rabování a vypalování policejních stanic líčeno v Libyi a jak je líčeno v Egyptě. Mainstream sice není úplně jednoznačný, nicméně posun zde je, a fandí spíše „šílenému“ Sísímu, který dal rozkaz střílet do lidí. Takto to nenapíší, ale v případě Kaddáfího ano. Radši odložili soud s Mubarakem, za současné situace by to byla fraška.
Najdou se záběry, jak „ozbrojených civilistů“, tak „pokojných demonstrantů“, kteří nemají nic, přesto dostanou headshot. Myslím, že nakonec dostane armáda situaci pod kontrolou, tedy pokud nedojde k humanitárnímu bombardování NATO. Islamisté také nemají masivní vojenskou a jinou podporu jako v Sýrii.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
M1A2 Abrams
podporučík
podporučík
Příspěvky: 657
Registrován: 10/8/2005, 21:34

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od M1A2 Abrams »

cover72 píše:(K výtkám o pleti a věrohodnosti fotografuie předesílám, že pleť může být dána jak geneticky, tak tím, že MB==islamisti=="pomocníci" z Čečny apod; operativec CIA mi též přišel na mysl, leč když se podíváte na velký originál, tenhle chlapík má digitálky Casio, kdežto američtí operativci zásadně nosí ručičkové; má triko, kdežto operativci mají raději košile ze 100% bavlny; a má blbý batoh, jaký operativci nepoužívají. Plus jak drží toho Kalacha. To by musela být až příliš naplánovaná fotka, že by tyto detaily schválně zmršili -- a proč by to kdo dělal, když oficiální linie EU je opatrná averze k armádě a ideologická podpora Mursího?)
Covere, ac s tebou v mnohem souhlasim, tak nevim co si o tomhle myslet. Se do tebe prevtelil Rosomak? :roll: Kdyby mu z kapsy vykukovalo grilovane kureci kridlo, tak to bude americkej cernoch, nebo kdyby to byla kobliha tak to bude policajt z NYPD ... :D Myslim, ze Hooverova doba ,kdy agenta FBI spoznal kazdej jiz z dalky nebot vsichni meli predepsanej stejnej "stejnokroj", jiz davno skoncila. A urcit narodnost, specializaci a ucel nasazeni "operativce" podle velikosti boty dokaze jenom jeden clovek na svete, kterej sem jiz, diky Bohu, neprispiva.
K tem hodinkam, ja jsem nedavno sledoval jednu diskuzi, kde se prebiralo jake hodinky nosi specialni jednotky. Spektrum pouzitych naramkovach hodin bylo od digitalnich G-Shocku, pres Luminoxi az po "tuctove modely", ktere krome spolehlivosti nevykazuji zadne extra parametry.
Jedine v cem s tebou souhlasim je ten batoh, ten vypada silene, nejspis je to cestovni taska s pridelanymi ramennymi popruhy, coz by si do boje sebral asi malokdo.
Entropia uzavretého termodynamického systému musí vzrastať. :-?
Uživatelský avatar
Franz Trubka
7. Major
7. Major
Příspěvky: 1815
Registrován: 14/10/2010, 04:16

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od Franz Trubka »

Ja dost mizerne vidim, ale nema nasroubovany nastavec pro strelbu slepymi? A rozpoznat digitalky Casio, to uz je skoro zazrak.Kolik ma na nich hodin? Cover ma zrejme podstatne lepsi techniku /bez zertu a urazky, ja to zvetsoval, jak jsem mohl/
Jinak je chlapec cisty, nezpoceny a ten batoh mi prijde prazdny.
Domnivat se ovsem, ze MB nema zbrane a ze v Egypte nejsou bojovnici , kteri siri islam zbranemi je blbost.
Tech 25 policistu na Sinaji nezaztrelili predevcirem gumipuskama.
Podle me Egypt smeruje k obcanske valce, coz mimo devastace 83 milionove zeme ,nijak bohate, nastartuje dalsi, tentokrat masivni vlnu uprchliku.
Kam pujdou?
ObrázekObrázek

Pink Floyd-On The Turning Away
Uživatelský avatar
cover72
7. Major
7. Major
Příspěvky: 3160
Registrován: 12/6/2007, 20:09

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od cover72 »

Franzi, já mám tu fotku k dispozici v podstatně lepším rozlišením. Pro detaily viz
Obrázek
To na tom AK mi nepřijde jako nástavec pro střelbu slepými -- ale je pravda, že ten znám jen pro Vz.58 a CZ805.
Ale stejně mi přijde přední díra moc velká a k tomu díry nahoru a dolů? To mi přijde spíše jako kompenzátor.
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od Lord »

Franzi na Sinaji neměl Egypt situaci nikdy příliš pod kontrolou. Musíme i mezi islamisty pro lepší pochopení trošku rozlišovat. Jinak si myslím, že bezpečnostní síly v zemi mají o něco větší integritu a sílu než jinde. Sice džihádisté ze Sinaje byli kdysi propuštěni z egyptských věznic. Tito lidé teď zabijí, ale bezpečnostním silám jsme dodávali zbraně - Česká zbrojovka z Uherského Brodu, to se nyní hodí. Jinak každá "revoluce" je většinou likvidační pro ekonomiku. Mursímu pomáhali už jen emíři a šejkové miliardami do veřejných zakázek, ale i to začalo časem vysychat. Nyní sypou Al-Sisimu Saúdská Arábie, Kuvajt a Spojené Arabské Emiráty.

Zdá se, že egyptská vláda se rozhodla Muslimské bratrstvo jako politické, ale i jako bezpečnostní riziko zcela zlikvidovat. Egyptské „liberály“, pokud budou vůbec někdy nějaké volby, čeká boj se Salafisty (Al-Nour Party, Núr, Strana světla), kteří mohou být ještě horší než MB, považují za základ ústavy právo Šaría. Po Straně svobody a spravedlnosti napojené na MB, to je druhá nejsilnější strana. V dolní komoře egyptského parlamentu získalo MB 47 %, druhá skončila ultrakonzervativní strana Núr. Na třetím místě skončila Nová vafdistická strana. Až čtvrtou příčku obsadila koalice liberálních a levicových stran Egyptský blok. Podtrženo a sečteno islamisté získali přes dvě třetiny mandátů, což jim umožnilo zcela demokraticky měnit ústavu Egypta a nechat jí odhlasovat i lidovým referendem, při němž s ní souhlasilo přes 60 % občanů.

Kdo jsou egyptští salafisté ?
Od pádu prezidenta Mubaraka, jehož sekulární režim potlačoval islamisty a extremisty všech směrů, se Salafisté ozývají čím dál hlasitěji.
http://www.rozhlas.cz/nabozenstvi/zprav ... te--892147

Čeká nás „společná cesta do ráje“ ?

Nyní diktátorská vláda dělá nový návrh ústavy, připravuje půdu, jedná se v podstatě o úplně nový dokument. Do ústavy se vrátí (světe div se!) článek z doby Mubarakova režimu, který zakazuje činnost politických stran, vzniklých na základě náboženské nebo etnické příslušnosti. Tento článek je jasně namířený proti Muslimskému bratrstvu a islamistům obecně. Formálně zůstane sice zakotveno, že islámské právo šaría je hlavním zdrojem egyptského zákonodárství, ale fakticky má Egypt (zatím) spíše charakter občanského státu.
Za chvíli překročí počet obětí tisícovku, a nebude to konec! Jen aby stačily věznice, možná přijde na řadu i koncentrační tábor. Jen dodám, že při tzv. arabském jaru před 2,5 rokem během 18 dnů protestů bylo zabito skoro 850 lidí, za což svržené hlavě státu hrozil až trest smrti. Nyní Mubaraka snad ještě osvobodí, jsou to paradoxy :lol:
Scénářů dalšího vývoje je několik, včetně občanské války, což se mi však zatím nejeví, že by o ní zvenčí někdo příliš stál. Izrael v podstatě stojí na straně vojenského režimu, a Západ, i když bude na oko křepčit, taky souhlasí. V řádu měsíců by mohlo dojít ke stabilizaci. Nalajnuje se znovu hřiště a uvidíme :shock:
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Alchymista
5. Plukovník
5. Plukovník
Příspěvky: 4883
Registrován: 25/2/2007, 04:00

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od Alchymista »

Ad nástavec - AK-74 má úsťový nástavec hlavne dosť veľký, s dvomi veľkými bočnými otvormi "okienkami" a tromi dierkami/tryskami. Navyše pre AK existuje na trhu niekoľko variant nástavcov.
Ad batoh - mne to pripadá, že má aj batoh aj tašku...
------------------------------------------------------------------------
Islam rozhodne nie je jednotné, či "jednoliate" náboženstvo, skôr naopak - už pri povrchnom skúmaní sa v ňom objavuje množstvo smerov a variant, podobne (a možno i viac) ako v kresťanstve.
Salafisti (salaf - predkovia alebo predchodcovia) sú skupinou, ktorá hlása islam v "pôvodnej" či "čistej" podobe, ako ho praktizovali "predkovia" v dobe vzniku islamu. Snažia sa o "očistu" pôvodného islamu od, z ich pohľadu, cudzorodých a "národných" prvkov, ktoré do neho vniesol dlhý vývoj v rôznych islamských národoch.
Niekedy sú stotožňovaný alebo zamieňaný s wahhabistami, čo je podobný ale nie celkom totožný smer v islame. Aj wahhabisti (podľa učenca Muhammad ibn Abd al-Wahhab) sa sami označujú ako salafisti a ostatné smery v islame považujú za herézu. Wahhabismus je oficiálny náboženský smer v Saudskej Arábii, označenie wahhabisti je však často používané aj v pejoratívnom zmysle, zvlásť v krajinách, kde tento smer nie je tradičný (Stredná Ázia, Kavkaz, oblasť Perzie). Je to dané okrem iného tým, že Saudská Arábia "produkuje" značné množstvo islamských "učencov", ktorý sú vysielaný do iných krajín, islamských i neislamských, v podstate v úlohe misionárov - a sú saudmi pri svojej činnosti finančne veľmi silne podporovaní. Svojím spôsobom tak realizujú saudskoarabskú ... povedzme "zahraničnú politiku" (fakt ma nenapadá, ako to správne nazvať).
ObrázekObrázek

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od Lord »

Alchymisto mě trošku děsí ta podpora Saudské Arábie – Egypt se prostě bez zahraniční finanční pomoci neobejde, a Saudové možná sledují také svoji „zahraniční politiku“, petrodolary protlačí skoro cokoliv.
A na jaké straně přesně stojí egyptská armáda - je těžké soudit, zřejmě při té která jí nabídne nějaké výhody bez ohledu na wahhábismus, z něhož se může stát dominantní ideologie teroru. Svět se tím aspoň jasně rozdělí a bude možné nějak panovat. Bohužel pro Evropu to není příliš potěšující zpráva, vlastně všechny zprávy jsou špatné, jsou jen horší, případně ještě horší.
Leč Saúdská Arábie je v podstatě důležitým spojencem Západu v arabském světě. Bohužel je to jistá forma pokrytectví sledující momentální zisk, ale prohrávající dlouhodobou strategii. Podívejte na Sýrii...
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Franz Trubka
7. Major
7. Major
Příspěvky: 1815
Registrován: 14/10/2010, 04:16

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od Franz Trubka »

V Cesku uz mate 21.srpen.
Me tohle datum bude strasit asi do konce zivota. Ne kvuli politice, ne kvuli socialismu s lidskou tvari a nejake obrode socialismu. Jenom proto, ze jsem jako dvanactilety kluk, radne zpracovany skolou a propagandou, chodil mavat vojakum k silnici, kteri se v CSSR pohybovali v ramci cviceni VS Stit 68. A za par tydnu jsme po nich hazeli kameni, pokud jsme nasli odvahu a rodice nas pustili z baraku.
V dnesni dobe uz to celkem nema cenu pripominat, Ti starsi si urcite vzpomenou, jake je to vstavat s hukotem Antonovu nad hlavou...
http://www.youtube.com/watch?v=qGziq2LXybM
Trochu tehdejsiho zpravodajstvi
ObrázekObrázek

Pink Floyd-On The Turning Away
Uživatelský avatar
El Diablo
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1878
Registrován: 21/11/2008, 14:11
Bydliště: Xeenemünde
Kontaktovat uživatele:

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od El Diablo »

Česká zbrojovka zastavila dodávku pistolí do rozbouřeného Egypta
21. srpna 2013 13:56, aktualizováno 14:52
Česká zbrojovka, která v květnu vyhrála tendr na dodávku 50 tisíc pistolí pro egyptské ministerstvo vnitra, zastavila dodávku těchto zbraní. Pistole firmy z Uherského Brodu totiž mohly být podle Amnesty International použity proti demonstrantům.
Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/ceska-zbrojov ... oakcie_spi

EU zakázala dodávat zbraně do Egypta
Egyptská armáda, která svrhla prezidenta Mohammeda Mursího a rozehnala jeho protestující přívržence z řad Muslimského bratrstva na náměstích egyptských měst, ztratila podporu EU.
EU zakázala do Egypta vyvážet zbraně a speciální techniku, která by mohla být využita k vnitřním represím v zemi. Brusel také přehodnotí programy vojenské spolupráce s Egyptem.

Beze změn zůstal pouze program ekonomické pomoci Egyptu ze strany EU a program, který má za cíl podporovat rozvoj demokracie a struktury občanské společnosti.
http://czech.ruvr.ru/2013_08_21/EU-zaka ... do-Egypta/
Uživatelský avatar
kopapaka
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 3837
Registrován: 26/1/2008, 20:47
Bydliště: kósek od Prostějova

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od kopapaka »

Zas jeden článek s BOMBASTICKÝM nadpisem a jinak taky věcně nesprávný.

http://zpravy.idnes.cz/obri-vojenske-vz ... ranicni_zt
Slunící se Rusy vyděsilo obří vojenské vznášedlo, přistálo přímo na pláži

A video z článku...



Mimochodem, v Rusku se o těchto přistáních mluví jako o pravidelné atrakci...
Víc snad netřeba komentovat.
ObrázekObrázek Obrázek
"Válka je Mír, Svoboda je Otroctví a Nevědomost je Síla!"
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od Lord »

Zajímavý je, že to monstrum z dob studené války ještě udržují v chodu. Mnozí jim už kdysi předvídali umíráček. Řekové dokonce objednali ještě tři plavidla v roce 2001. Něco i po roce 1989 pro Ukrajinu. Almaz ostatně vyrábí o něco menší typ Murena.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Alchymista
5. Plukovník
5. Plukovník
Příspěvky: 4883
Registrován: 25/2/2007, 04:00

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od Alchymista »

Čina má alebo bude mať štyri kúsky - dva postavené na Ukrajine a dva v Číne (prvý bol dodaný v apríli 2013).
A že ho udržujú v prevádzke - čo je na tom divné? V schopnostiach, ako rýchleho výsadkového prostriedku, ho len tak niečím nenahradíš.
ObrázekObrázek

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
Uživatelský avatar
kopapaka
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 3837
Registrován: 26/1/2008, 20:47
Bydliště: kósek od Prostějova

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od kopapaka »

A je to tu zase...

Pokud v Sýrii zabíjely chemické zbraně, zakročíme silou, varuje Francie
http://zpravy.idnes.cz/francie-a-mozny- ... ntent=main

Mimochodem, ten útok byl opravdu dokonale načasovaný...
ObrázekObrázek Obrázek
"Válka je Mír, Svoboda je Otroctví a Nevědomost je Síla!"
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od Lord »

Pokud se potvrdí chemický útok v Sýrii, musí se na něj reagovat silou.
Francie je zase nějak odvážná, ale sama nic nezvládne, že by zase libyjský scénář ? Libyjský podnikatel poslal syrským povstalcům už 28 tun zbraní. Vláda i armáda to schvalují. Krabice s raketomety a nejrůznějšími zbraněmi míří do Sýrie letadly. Děláme dvě dobré věci naráz - vyklízíme zbraně z ulic a vyzbrojujeme Syřany.
Nevím co je na tom pravdy, ale možná něco jo. Na Wertyz report píšou, že …
Reuters a Al-Jazeera publikovaly zprávu o masakru v Damašku o den dřív než se stal
Je zajímavé, jak jsme se po tolika masakrech a chemických útocích dostali do fáze, když se někteří snaží situaci využít ve svůj prospěch. Co se týče nové francouzské hrozby, je silný důkaz, že daný masakr na předměstí Damašku spáchali teroristé. To dokazuje, že teroristé byli připraveni, zorganizovali všechny scény a pak obvinili syrský režim za masakr, který provedli oni. Čím víc se tito teroristé blíží ke konci, tím víc jsou brutálnější.
Zdroj: wertyzreport.com
Jinak egyptské armádní a policejní jednotky preventivně obsadily důležité posty v centru i v okolí Káhiry v obavě z nových projevů masové nespokojenosti s vojenským režimem.
Demonstrace, které se očekávají po dnešních poledních modlitbách, budou podle agentury AP testem schopnosti islamistů zmobilizovat síly navzdory tvrdým represím ze strany vojáků. Ovšem řada káhirských mešit je radši zavřená. Před dalšími hlídkuje armáda, jsou vytvořeny zátarasy z ostnatého drátu a obrněných vozidel.
Zdá se, že už to mají zmáknutý, a navíc „hněv lidu“ nemůže s velkou intenzitou trvat stále, kor když už zatkli na 400 předáků MB.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Franz Trubka
7. Major
7. Major
Příspěvky: 1815
Registrován: 14/10/2010, 04:16

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od Franz Trubka »

Polsti vojaci tvrde doplaci na "specialni spojenectvi" mezi Polskem a Usa
http://www.denik.cz/ze_sveta/v-afghanis ... 30824.html
Jen tak mimochodem, na rozdil od CR polaci k navsteve ameriky stale musi mit viza...
ObrázekObrázek

Pink Floyd-On The Turning Away
Zamčeno

Zpět na „Aktuality“