Hotové modely letadel a další létající techniky
Moderátor: jarl
-
- praporčík
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hotové modely letadel a další létající techniky
Už pánové Voskovec a Werich zpívali, že nikdo nikdy nic nemá míti za definitivní a taky se říká, že jediná jistota je smrt.
Nicméně už na první pohled, i když jsou fotky z trošku jiných úhlů, je patrná řada rozdílů.
Otvory na těch "bazmekách" nad kabinou, ta tři stejná "prostřední" okna na Amercomu nejsou úplně stejná, resp. to první je jiné, kdežto na Altaye jsou všechna tři nachlup stejná, nad nimi je - nevím co to je - reflektor? je to jiné, atd. atd.
A ještě doplním, že kde je poptávka, tam je i nabídka.
Co vím, tak se do GB dostal jakýsi výprodej některých modelů Amercom a docela se po nich zaprášilo, takže to může být docela logický krok.
Nicméně už na první pohled, i když jsou fotky z trošku jiných úhlů, je patrná řada rozdílů.
Otvory na těch "bazmekách" nad kabinou, ta tři stejná "prostřední" okna na Amercomu nejsou úplně stejná, resp. to první je jiné, kdežto na Altaye jsou všechna tři nachlup stejná, nad nimi je - nevím co to je - reflektor? je to jiné, atd. atd.
A ještě doplním, že kde je poptávka, tam je i nabídka.
Co vím, tak se do GB dostal jakýsi výprodej některých modelů Amercom a docela se po nich zaprášilo, takže to může být docela logický krok.
a daně......................bohuželUž pánové Voskovec a Werich zpívali, že nikdo nikdy nic nemá míti za definitivní a taky se říká, že jediná jistota je smrt.

Informace z 1. ruky ze sídla Amercom v Praze. Těch mořských draků dostali pro ČR celkově pouze 30 kusů! Takže po této informaci jejich jednání naprosto chápu. A klobouk dolů, že se vůbec tak snažiliTonyHazard píše: Bohužel Amercom dodatečně trh nedoplní a spekulantům pšenka pokvete. Jen doufám, že z Amercomu stále sledují tyto stránky, aby se mohli chytit za nos. Také mohli změnit počet kusů na jednu objednávku z jednoho na tři, posílat jeden kus je nesmysl.

nojono, musíte ty Poláky chápat, napřed zaplní trh v Africe pak na Borneu, Fidži a v Tasmánii, no a potom přijdou na řadu země třetího světa jako např. Česká republikaNyní prý šly modely z Polska ještě do Jihoafr. republiky.

Minirecenze modelu La-7 od Oxford Aviation (k vidění třeba zde: http://www.flyingmule.com/products/OD-AC034). Předem jsem se na web "létající muly" sice koukal, ale spíš jen zběžně na fotky (v reálu to vypadá o něco hůře). Nečetl jsem si popis, proto mě překvapila netočící se vrtule. Celkově se jedná o celkem hrubý odlitek. Nejhorší je na modelu obrovská díra mezi spodní a vrchní částí (na jedné straně snad i místy přes půl milimetru). Náznak zasunutého podvozku je parodie (zejména náznak kol vyřešený nakreslením černého půlkruhu
). Věrnost dekólů také není dotažena do konce. Co dodat? Snad jen že v tomto případě "zlatý Amercom"
Poměr cena/kvalita - výrazně špatné. Stálo mě to 380 Kč. No pravda - za tuto cenu tuto verzi Kožedubovy lavočky nikdo jiný nedělá,... A je to období a bojiště, které mě také zajímá. Takže musím přimhouřit i třetí oko 

no nevím, ale za ty prachy je myslím tohle daleko lepší (akorát není v kovu).....za tuto cenu tuto verzi Kožedubovy lavočky nikdo jiný nedělá,
http://www.modelyletadel.cz/la-7-white- ... -gfar.html
a co se týče 5-ky tak jednoznačně od Skymaxu. Sám ji mám, docela se jim povedla a je fakt krásná.
http://www.modelyletadel.cz/la-5fn-east ... dehub.html
Jinak mám takový pocit, že Oxford dělá svoje letadla všechny s netočící vrtulí, ovšem nevím to jistě mám od nich pouze Arado 196(také s netočící se vrtulí), neboť jej nikdo jiný nedělá a tak mi nic jiného nezbylo.Nečetl jsem si popis, proto mě překvapila netočící se vrtule.
Psal jsem "tuto verzi". Kožedub lítal na více mašinách. Mrkni na číslo. Je to konec války! I ten první odkaz je ovšem zimní kamufláž. Ta moje je úplně poslední verze (letní kamufláž). Co se týká kvality - tomu věřím.spider74 píše:no nevím, ale za ty prachy je myslím tohle daleko lepší (akorát není v kovu).....za tuto cenu tuto verzi Kožedubovy lavočky nikdo jiný nedělá,
http://www.modelyletadel.cz/la-7-white- ... -gfar.html
a co se týče 5-ky tak jednoznačně od Skymaxu. Sám ji mám, docela se jim povedla a je fakt krásná.
http://www.modelyletadel.cz/la-5fn-east ... dehub.html
-
- praporčík
- Kontaktovat uživatele:
Obecně Oxford je, dle vyjádření mého kamaráda, tak akorát na pískoviště pro děti do tří let. :-)
Jsou výjimky. Jako Vašátkův Hurricane, zde již zmíněné Arado Ar196, Ta 152. Tedy obecně modely, které nikdo jiný nedělá v jakémkoliv materiálu, případně český pilot. Jinak to fakt nestojí za to. Když si vezmete, že cena je mezi 350 - 400, tak Warmaster, který je za 500 je absolutně někde jinde kvalitou, provedením atd.
Jsou výjimky. Jako Vašátkův Hurricane, zde již zmíněné Arado Ar196, Ta 152. Tedy obecně modely, které nikdo jiný nedělá v jakémkoliv materiálu, případně český pilot. Jinak to fakt nestojí za to. Když si vezmete, že cena je mezi 350 - 400, tak Warmaster, který je za 500 je absolutně někde jinde kvalitou, provedením atd.
Aha tak se omlouvám, já myslel, že Ti jde o jeho mašiny obecně a né o tuhle konkrétní.Psal jsem "tuto verzi". Kožedub lítal na více mašinách. Mrkni na číslo. Je to konec války! I ten první odkaz je ovšem zimní kamufláž. Ta moje je úplně poslední verze (letní kamufláž). Co se týká kvality - tomu věřím.

Není proč se omlouvat
Arado vypadá fakt "relativně slušně". Holt jak psal velitel,...
Jo a kdybyste kucííí objevili nějaký model 1/72 (či snad ještě 1/144) z období/tématu Kursk 1943, nebo Ardeny (Battle of the Bulge), nebo Berlínská operace (a týká se i techniky - přesněji zejména techniky), budu moc rád, když dáte vědět (třeba i do SZ). Jsou to 3 oblasti, které mě zajímají nejvíce.
PS: Dodnes mě štve, že jsem zaváhal, když měl moduni ve výprodeji tu Stuku od Kurska.

Jo a kdybyste kucííí objevili nějaký model 1/72 (či snad ještě 1/144) z období/tématu Kursk 1943, nebo Ardeny (Battle of the Bulge), nebo Berlínská operace (a týká se i techniky - přesněji zejména techniky), budu moc rád, když dáte vědět (třeba i do SZ). Jsou to 3 oblasti, které mě zajímají nejvíce.
PS: Dodnes mě štve, že jsem zaváhal, když měl moduni ve výprodeji tu Stuku od Kurska.
Nerad provokuji, ale já jsem nezaváhalPS: Dodnes mě štve, že jsem zaváhal, když měl moduni ve výprodeji tu Stuku od Kurska.

Níže můj poslední přírůstek Northrop F-5E, Tiger II, VFC-111 Sundowners. Soudruzi z HM zcela nepochopitelně dodávají zákazníkům bez podvěsné výzbroje a dokonce bez přídavné nádrže

Naposledy upravil(a) spider74 dne 26/8/2013, 23:58, celkem upraveno 2 x.
--> spider74: p3tris už provokoval dříve

tak jsem druhej sákryš....a jak bylo řečno v TOP Gunu " desky za druhé místo jsou o patro výše na dámském záchodě"--> spider74: p3tris už provokoval dříve

- p3tris
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
To bude nějaká mýlka, já se Stukou neprovokoval, já ji nemámzved píše:--> spider74: p3tris už provokoval dříve![]()

A bohužel jim nenechali tu pěknou klasickou kamufláž "Aggressors", ale přestříkali je na černo. Podle mě jim ta první, využívaná v reálu, sluší víc a i vypadá víc "rusky".spider74 píše:Mimochodem ta F5 výše byla v tomhle filmu prezentována jako neexistující MIG-28.
Klasicky americké uvažování........Rusové byli ve filmu záporáci, čili "temná strana" - no tak na černo. No co si budem povídat s tím Mig-em 28 to byl taky extra úlet. A hlavně vždycky ten detailní záběr na neexistující rotační kulomet ať už střílela jakákoliv ze stran
.

Tak to soráčp3tris píše:To bude nějaká mýlka, já se Stukou neprovokoval, já ji nemámzved píše:--> spider74: p3tris už provokoval dříve![]()
Ale je fakt, že s jinýma věcma už jsem tu provokoval
![]()

A aby to bylo úplné tu Aircobru mám taky ......

- p3tris
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
A tady už se nám malinko někdo vytahuje...spider74 píše:A aby to bylo úplné tu Aircobru mám taky ......![]()

Kdyby jste se chtěli pokochat, našel jsem na jednom fóru vlákno zabývající se čistě jen malbama letadel. Moc pěkné a našince může jen potěšit, že ty od pana Velce patří k těm nejhezčím.
http://www.elgrancapitan.org/foro/viewt ... 52&t=17924
- p3tris
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Viděl někdo někde toho Comanche? Sem si chtěl po dlouhý době zas jeden vrtulník koupit a nikde nic