Hotové modely letadel a další létající techniky

Hotové modely všech měřítek a druhů (pozemní, letecká a námořní technika)

Moderátor: jarl

Odpovědět
velitel
praporčík
praporčík
Kontaktovat uživatele:

Re: Hotové modely letadel a další létající techniky

Příspěvek od velitel »

Už pánové Voskovec a Werich zpívali, že nikdo nikdy nic nemá míti za definitivní a taky se říká, že jediná jistota je smrt.

Nicméně už na první pohled, i když jsou fotky z trošku jiných úhlů, je patrná řada rozdílů.

Otvory na těch "bazmekách" nad kabinou, ta tři stejná "prostřední" okna na Amercomu nejsou úplně stejná, resp. to první je jiné, kdežto na Altaye jsou všechna tři nachlup stejná, nad nimi je - nevím co to je - reflektor? je to jiné, atd. atd.

A ještě doplním, že kde je poptávka, tam je i nabídka.
Co vím, tak se do GB dostal jakýsi výprodej některých modelů Amercom a docela se po nich zaprášilo, takže to může být docela logický krok.
spider74
praporčík
praporčík

Příspěvek od spider74 »

Už pánové Voskovec a Werich zpívali, že nikdo nikdy nic nemá míti za definitivní a taky se říká, že jediná jistota je smrt.
a daně......................bohužel :raf: .
zved
štábní praporčík
štábní praporčík

Příspěvek od zved »

TonyHazard píše: Bohužel Amercom dodatečně trh nedoplní a spekulantům pšenka pokvete. Jen doufám, že z Amercomu stále sledují tyto stránky, aby se mohli chytit za nos. Také mohli změnit počet kusů na jednu objednávku z jednoho na tři, posílat jeden kus je nesmysl.
Informace z 1. ruky ze sídla Amercom v Praze. Těch mořských draků dostali pro ČR celkově pouze 30 kusů! Takže po této informaci jejich jednání naprosto chápu. A klobouk dolů, že se vůbec tak snažili :) Nyní prý šly modely z Polska ještě do Jihoafr. republiky. "Prý" kdyby snad náhodou ještě něco potom zbylo (a zboží se vrátilo v použitelném stavu), možná by něco mohlo přijít na web Amercomu u nás (odhad - ne dříve, než za rok). :D
spider74
praporčík
praporčík

Příspěvek od spider74 »

Nyní prý šly modely z Polska ještě do Jihoafr. republiky.
nojono, musíte ty Poláky chápat, napřed zaplní trh v Africe pak na Borneu, Fidži a v Tasmánii, no a potom přijdou na řadu země třetího světa jako např. Česká republika :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
zved
štábní praporčík
štábní praporčík

Příspěvek od zved »

Minirecenze modelu La-7 od Oxford Aviation (k vidění třeba zde: http://www.flyingmule.com/products/OD-AC034). Předem jsem se na web "létající muly" sice koukal, ale spíš jen zběžně na fotky (v reálu to vypadá o něco hůře). Nečetl jsem si popis, proto mě překvapila netočící se vrtule. Celkově se jedná o celkem hrubý odlitek. Nejhorší je na modelu obrovská díra mezi spodní a vrchní částí (na jedné straně snad i místy přes půl milimetru). Náznak zasunutého podvozku je parodie (zejména náznak kol vyřešený nakreslením černého půlkruhu :D ). Věrnost dekólů také není dotažena do konce. Co dodat? Snad jen že v tomto případě "zlatý Amercom" :) Poměr cena/kvalita - výrazně špatné. Stálo mě to 380 Kč. No pravda - za tuto cenu tuto verzi Kožedubovy lavočky nikdo jiný nedělá,... A je to období a bojiště, které mě také zajímá. Takže musím přimhouřit i třetí oko :D
spider74
praporčík
praporčík

Příspěvek od spider74 »

za tuto cenu tuto verzi Kožedubovy lavočky nikdo jiný nedělá,
no nevím, ale za ty prachy je myslím tohle daleko lepší (akorát není v kovu).....
http://www.modelyletadel.cz/la-7-white- ... -gfar.html

a co se týče 5-ky tak jednoznačně od Skymaxu. Sám ji mám, docela se jim povedla a je fakt krásná.
http://www.modelyletadel.cz/la-5fn-east ... dehub.html
Nečetl jsem si popis, proto mě překvapila netočící se vrtule.
Jinak mám takový pocit, že Oxford dělá svoje letadla všechny s netočící vrtulí, ovšem nevím to jistě mám od nich pouze Arado 196(také s netočící se vrtulí), neboť jej nikdo jiný nedělá a tak mi nic jiného nezbylo.
zved
štábní praporčík
štábní praporčík

Příspěvek od zved »

spider74 píše:
za tuto cenu tuto verzi Kožedubovy lavočky nikdo jiný nedělá,
no nevím, ale za ty prachy je myslím tohle daleko lepší (akorát není v kovu).....
http://www.modelyletadel.cz/la-7-white- ... -gfar.html

a co se týče 5-ky tak jednoznačně od Skymaxu. Sám ji mám, docela se jim povedla a je fakt krásná.
http://www.modelyletadel.cz/la-5fn-east ... dehub.html
Psal jsem "tuto verzi". Kožedub lítal na více mašinách. Mrkni na číslo. Je to konec války! I ten první odkaz je ovšem zimní kamufláž. Ta moje je úplně poslední verze (letní kamufláž). Co se týká kvality - tomu věřím.
velitel
praporčík
praporčík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od velitel »

Obecně Oxford je, dle vyjádření mého kamaráda, tak akorát na pískoviště pro děti do tří let. :-)
Jsou výjimky. Jako Vašátkův Hurricane, zde již zmíněné Arado Ar196, Ta 152. Tedy obecně modely, které nikdo jiný nedělá v jakémkoliv materiálu, případně český pilot. Jinak to fakt nestojí za to. Když si vezmete, že cena je mezi 350 - 400, tak Warmaster, který je za 500 je absolutně někde jinde kvalitou, provedením atd.
spider74
praporčík
praporčík

Příspěvek od spider74 »

Psal jsem "tuto verzi". Kožedub lítal na více mašinách. Mrkni na číslo. Je to konec války! I ten první odkaz je ovšem zimní kamufláž. Ta moje je úplně poslední verze (letní kamufláž). Co se týká kvality - tomu věřím.
Aha tak se omlouvám, já myslel, že Ti jde o jeho mašiny obecně a né o tuhle konkrétní. :oops: A to Arado vážně není až tak špatné.

Obrázek Obrázek
zved
štábní praporčík
štábní praporčík

Příspěvek od zved »

Není proč se omlouvat :wink: Arado vypadá fakt "relativně slušně". Holt jak psal velitel,...

Jo a kdybyste kucííí objevili nějaký model 1/72 (či snad ještě 1/144) z období/tématu Kursk 1943, nebo Ardeny (Battle of the Bulge), nebo Berlínská operace (a týká se i techniky - přesněji zejména techniky), budu moc rád, když dáte vědět (třeba i do SZ). Jsou to 3 oblasti, které mě zajímají nejvíce.

PS: Dodnes mě štve, že jsem zaváhal, když měl moduni ve výprodeji tu Stuku od Kurska.
spider74
praporčík
praporčík

Příspěvek od spider74 »

PS: Dodnes mě štve, že jsem zaváhal, když měl moduni ve výprodeji tu Stuku od Kurska.
Nerad provokuji, ale já jsem nezaváhal :eek: .....a je také velice pěkná. :up:

Obrázek

Níže můj poslední přírůstek Northrop F-5E, Tiger II, VFC-111 Sundowners. Soudruzi z HM zcela nepochopitelně dodávají zákazníkům bez podvěsné výzbroje a dokonce bez přídavné nádrže :roll: :roll: (díry pro obojí tam pochopitelně jsou - zacvaknuté záslepkami). Jinak výzbroj na konci křídel musela dolů a následně jsem rovnal závěsy(jsou zaplaťpánbůh taky kovové) pro ni, neboť byli trochu zkroucené mimo osu. Ostatně to jde vidět i na fotkách zhora na offic. stránkách HM(asi trochu ujela forma). A když už byli dole tak jsem rakety taky krapet stříknul + pilot se pouze naštětkoval (ten je od Unimaxu, origo od HM jsou skoro všichni piloti absolutně mimo měřítko - malincí a připosražení) :lol: .

Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek
Naposledy upravil(a) spider74 dne 26/8/2013, 23:58, celkem upraveno 2 x.
zved
štábní praporčík
štábní praporčík

Příspěvek od zved »

--> spider74: p3tris už provokoval dříve :wink: :eek:
spider74
praporčík
praporčík

Příspěvek od spider74 »

--> spider74: p3tris už provokoval dříve
tak jsem druhej sákryš....a jak bylo řečno v TOP Gunu " desky za druhé místo jsou o patro výše na dámském záchodě" :razz: . Mimochodem ta F5 výše byla v tomhle filmu prezentována jako neexistující MIG-28. :roll:
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

zved píše:--> spider74: p3tris už provokoval dříve :wink: :eek:
To bude nějaká mýlka, já se Stukou neprovokoval, já ji nemám :shock: Ale je fakt, že s jinýma věcma už jsem tu provokoval :eek:
spider74 píše:Mimochodem ta F5 výše byla v tomhle filmu prezentována jako neexistující MIG-28. :roll:
A bohužel jim nenechali tu pěknou klasickou kamufláž "Aggressors", ale přestříkali je na černo. Podle mě jim ta první, využívaná v reálu, sluší víc a i vypadá víc "rusky".
spider74
praporčík
praporčík

Příspěvek od spider74 »

Klasicky americké uvažování........Rusové byli ve filmu záporáci, čili "temná strana" - no tak na černo. No co si budem povídat s tím Mig-em 28 to byl taky extra úlet. A hlavně vždycky ten detailní záběr na neexistující rotační kulomet ať už střílela jakákoliv ze stran :sad: .
zved
štábní praporčík
štábní praporčík

Příspěvek od zved »

p3tris píše:
zved píše:--> spider74: p3tris už provokoval dříve :wink: :eek:
To bude nějaká mýlka, já se Stukou neprovokoval, já ji nemám :shock: Ale je fakt, že s jinýma věcma už jsem tu provokoval :eek:
Tak to soráč :D To je mýlka. Ty si se chlubil Airacobrou :D No a tou Štukou už se taky někdo chlubil dříve. Byl to sám spider74 :D :lol: Takže spidere, byl jsi první a dokonce 2x (holt se moc chlubíš) :wink: :eek: :lol:
spider74
praporčík
praporčík

Příspěvek od spider74 »

A aby to bylo úplné tu Aircobru mám taky ...... :eek: :mrgreen:
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

spider74 píše:A aby to bylo úplné tu Aircobru mám taky ...... :eek: :mrgreen:
A tady už se nám malinko někdo vytahuje... :D

Kdyby jste se chtěli pokochat, našel jsem na jednom fóru vlákno zabývající se čistě jen malbama letadel. Moc pěkné a našince může jen potěšit, že ty od pana Velce patří k těm nejhezčím.
http://www.elgrancapitan.org/foro/viewt ... 52&t=17924
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Helikoptéry světa

Příspěvek od p3tris »

Obrázek

Kolekce "Helikoptéry světa"

Obrázek Obrázek

Dne 28. srpna 2013 vyšel časopis číslo 48 s modelem helikoptéry Boeing/Sikorsky RAH-66 Comanche

Zdroj: nakladatelství AMERCOM S.A.
Naposledy upravil(a) p3tris dne 11/9/2013, 09:33, celkem upraveno 1 x.
rychlik
četař
četař

Příspěvek od rychlik »

Viděl někdo někde toho Comanche? Sem si chtěl po dlouhý době zas jeden vrtulník koupit a nikde nic :(
Odpovědět

Zpět na „Hotové modely“