Kam míří Palba?

Řád fóra, FAQ, náměty a otázky ohledně fóra, spolupráce, oznámení.

Moderátor: jarl

Odpovědět
Uživatelský avatar
Polarfox
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 5867
Registrován: 5/11/2010, 21:01
Bydliště: Praha

Re: Kam míří Palba?

Příspěvek od Polarfox »

Lord píše:Technické znalosti a fištrón upadají.
Ale kulový...to jsou jen takové ty klasické mezigenerační seky. Pořád je to přibližně nastejno, jen se případně mění oblasti a zaměření. Nemáš jedno, jestli jsi domácí kutil co si vyrobí almaru a nebo si ve volném čase stavíš robůtky? Obojí vyžaduje své.
Lord píše:na školách se už nepořádá navlíkání igelitových sáčků a masek, možná se tomu budete smát, ale já ještě pamatuju
Proč? Já to ještě v první třídě zažil taky. Ty pytlíky byly v lepším stavu než celej atombordel potom na vojně :D
ObrázekObrázekObrázek

U národa, u něhož je nejoblíbenějším historickým spisovatelem Vlastimil Vondruška, se nějakého historického prozření a sebereflexe dočkáme opravdu jen velice stěží. (Polarovo motto pro rok 2019)

“Without data, you're just another person with an opinion.” W. Edwards Deming

Brána do Mordoru: https://twitter.com/fbeyeee?lang=cs
Uživatelský avatar
cover72
7. Major
7. Major
Příspěvky: 3160
Registrován: 12/6/2007, 20:09

Re: Kam míří Palba?

Příspěvek od cover72 »

Pánové, jak vás tak čtu, možná by autorským srdíčkům pomohlo, kdybychom zavedli i hodnocení článků na stupnici 1-5 jako ve škole (jako to mají třeba na DFENSu).
To by pak autor hned viděl, že má jeho dílo 10000 přečtení, známku 1,12 a tedy že to lidé oceňují, ač jsou v diskusi jen 2 příspěvky ;-)
Zatím mám za to, že v případě fenomenálních článků, jako je poslední Pátračovo dílo, je OK pod nějakou záminkou propašovat do diskuse pochvalný příspěvek autoru, právě aby viděl, že se s tím nepsal nadarmo a někdo to oceňuje.

Ale podotkl bych, že probíhá generační výměna. Stará garda má stále méně času, protože jej žere rodina, práce atd. Když jsem já psal SuperHornet, bylo to tak, že jsem sepsal první tři kapitoly a zbytek knihy jsem dopsal tehdy, když mne v práci oznámili, že za měsíc končím, takže jsem v práci a pak ještě 3 týdny doma nedělal nic jiného, než že jsem psal SuperHornet 8 hodin denně! Psaní kvalitních článků i čtení skvělých děl je prostě šílená fuška, která potřebuje spoustu času. A času se v naší uspěchané době nedostává.

Se svěšenýma ušima tak přiznávám, že jsem stále nedočetl onen Pátračův článek o prvorepublikových zbraní. Těším se na něj, mám jej v seznamu "k přečtení", ale v práci dělají změny, já mám už několik týdnů školení a další týdny je mít budu, a když v práci skončím, mozek se vypíná a mám akorát sílu chvíli číst nějakou pěknou knihu a pak zcela vypnout. Teď jsem dorazil skvělého Dostojevského, kterého jsem měl jako výmluvu, abych po práci nemusel napínat síly na A-10. Řekl bych, že spousta dalších na tom bude podobně. Tak bych to neviděl černě jako nevděk či nezájem.
Oni si lidi ten čas jednou najdou -- nejpozději v důchodu -- a snad i nová generace autorů s kvanty volného času postupně nastoupí :)
Uživatelský avatar
Pátrač
3. Generálmajor
3. Generálmajor
Příspěvky: 7850
Registrován: 14/8/2008, 06:44
Bydliště: Prostějov

Re: Kam míří Palba?

Příspěvek od Pátrač »

NO a tak si myslím že jsme dospěli do stadia, kdy můžeme konstatovat že Palba na tom není vůbec zle. Něco se zde pořád děje, lidi nám sem chodí a nové práce také přiskakují.

Takže kdo umí a může ať tvoří, kdo si není jistý že umí ale chce to zkusit nechť koná stejně. Kdo cítí potřebu ať diskutuje a kdo se chce hádat může také ale možná dostane virtuálně přes hubu. Tedy ergo kladívko - jedeme dál.

Uvidíme co na tento závěr kolegyně Stuka, na její povzdech jsem prvotně reagoval. Ale myslím si, že to není na vyskočení z okna. Já jí a všem ostatním přeji hezké jaro - já už vyrážím na další hradiště, mám rozjetou práci o Hradu u Bílovic, v létě žením juniora, den před svatbou přednáším v Holešově - můj kocour mě zabije až to zjistí, no cirkus opica.
ObrázekObrázek

Pes(ticid) - nejlepší přítel člověka! Nechápete? Nevadí. Hlavní je, že víte že:

JDE O TO, ŽE KDYBY O NĚCO ŠLO, BYLO BY DOBRÉ VĚDĚT, O CO VLASTNĚ JDE.
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Kam míří Palba?

Příspěvek od Lord »

Ale jo, jede se dál, víš Pátrači člověk bude mít vždy tak trochu pocit, že by to mohlo bejt lepší. Proto je tady toto vlákno, aby čas od času proběhla zpětná vazba, lidi sem napsali své názory, a nějak se ten směr korigoval.
Víte ono to je docela všechno složitější. Palba na začátku zdaleka neměla elaboráty typu Pátrače, ale proto šlo i v diskusi leccos doplnit na podobný úrovni. Jenže Pátračovi články mají takový level, že to je pomalu na akademickou oponenturu.
Nevím zda to neodrazuje i mladý od psaní něčeho kratšího, takže tady není nakonec nic. Ale nemělo by to být důvodem. Vstřícnost ve směru vašich prvotin je nadále!
Na druhou stranu už těch nejznámějších „bílých míst“ moc není, o kterých by se nepsalo, nebo nebyla diskuse. Takže je zde i určité nasycení. A obecně je známo, že pokud dojde k saturaci trhu (informací), tak již nelze docílit zvyšování prodeje, či v našem případě k plodné diskusi. Tak to vidím z hlediska přirovnání aspoň já, a kdo zná průběh saturační křivky se pak nemůže divit určité stagnaci. Ale podle mě se to daří také neustále překonávat přeci jen novými věcmi, i novými autory!
Dále od té doby, co se utlumilo tlachání, se snížila o něco návštěvnost, ale to je holt daň za „profesionalizaci“. Vyšel jsem vstříc těm aktivním lidem, kteří se sem nechodili jen bavit. Článkařům, moderátorům, a oni nyní očekávají věcnou diskusi. Je to těžké, ale ne tragické :D
Takže je to vývoj, pokud probíhalo kdysi extenzívní „zvelebování palby“, tak nyní to je intenzívní. A už nevím co ještě víc vymáčknout! Snad určitý potenciál má Bleu ve své „civilní sekci“. Mě třeba trošku mrzí, že zde nejsou lidi na starý Řím, antiku nebo středověk. Na druhou stranu to asi dělají jiný weby lépe. Přivítal bych taky více článků o moderních zbraních. Ale holt všechno to je tak nějak o lidech, jejich času a zájmu. Těch, kteří znají, píší články a ještě odborně diskutují je holt jako šafránu.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
komisař
nadpraporčík
nadpraporčík
Příspěvky: 403
Registrován: 10/10/2008, 14:59
Bydliště: Český Krumlov

Re: Kam míří Palba?

Příspěvek od komisař »

TonyHazard píše:
komisař píše:Mám připravené obrázky do článku, ale je jich hodně, tak jsem využil možnost osobní galerie, ale zjistil jsem, že má hodně omezenou kapacitu. Minule, když jsem nahrával více obrázků, tak jsem je pak musel složitě hledat, neboť se mi "rozhodily" na celý rozsah konkrétního albumu, což je i přes 40 stran. Jak to mám udělat ?
Pošli mi ty obrázky přes email, já Ti je vložím. Vybrat z alba je však dokážeš, ne? A abys je nemusel složitě vyhledávat, otevřeš si album ve zvláštním okně a dáš "nejnovější obrázky", tam je budeš mít za sebou i kdyby byly v různých sekcích.
Já když vkládám větší množství obrázků, tak si je vytáhnu, očísluji, otevřu si nové okno, otevřu příspěvek, vložím obrázky, dám náhled a pak si vybírám obrázky, jak je potřebuji. Vypadá to složitě, ale je to vyzkoušeno a dobré.
TonyHazard, nemám problém s vkládáním, ale právě s pracným vyhledáváním. Trvá mi totiž dlouho od vložení obrázků do nahrání článku. Tudíž už nejsou "nejnovější obrázky". Mimochodem, ten druhý způsob se mi líbí, udělám to tak, že ty obrázky po nahrání ihned přetáhnu do nového okna až je budu mít všechny, potom teprve začnu vkládat postupně článek. Mimochodem, má přes 90 stran textu A4.
Obrázek
Uživatelský avatar
TonyHazard
Důstojník v záloze
Důstojník v záloze
Příspěvky: 2674
Registrován: 17/9/2007, 23:30

Re: Kam míří Palba?

Příspěvek od TonyHazard »

komisař píše: ...TonyHazard, nemám problém s vkládáním, ale právě s pracným vyhledáváním. Trvá mi totiž dlouho od vložení obrázků do nahrání článku. Tudíž už nejsou "nejnovější obrázky". Mimochodem, ten druhý způsob se mi líbí, udělám to tak, že ty obrázky po nahrání ihned přetáhnu do nového okna až je budu mít všechny, potom teprve začnu vkládat postupně článek. Mimochodem, má přes 90 stran textu A4.
Abych v tom neměl chaos, ukládám obrázky do alba až mám komplet článek. Tak předejdu zdlouhavému vyhledávání, neboť je mám všechny vložené za sebou. Pak pokračuji, jak jsem uvedl.
ObrázekObrázekObrázekObrázek
Nebojuj s nikým, kdo neví nic o vztahu rytíře a meče!
Na fóru Palba.cz jsem skončil, dotazy a SZ prosím neposílat.
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Kam míří Palba?

Příspěvek od Lord »

komisař píše:... nemám problém s vkládáním, ale právě s pracným vyhledáváním. Trvá mi totiž dlouho od vložení obrázků do nahrání článku. Tudíž už nejsou "nejnovější obrázky".
Komisaři, postupy můžou být různé, ale pokud to děláš dlouho jako koncept, už lidi něco napsali, jak to třídit.
Například, když to nahraješ do sekce http://www.palba.cz/album/thumbnails.php?album=1
Tak vpravo nahoře vidíš, Datum a šipečky podle toho to můžeš vysortovat.
Rovněž stránka Nejnovější obrázky má vpravo dole stránkování, a můžeš najet na svoje obrázky, žádný problém.
komisař píše:Mimochodem, má přes 90 stran textu A4.
Co to je za elaborát? To dávej stejně radši na díly.
komisař píše:... způsob se mi líbí, udělám to tak, že ty obrázky po nahrání ihned přetáhnu do nového okna až je budu mít všechny, potom teprve začnu vkládat postupně článek.
Tomu úplně nerozumím, ale dělej jak myslíš :up:
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Polarfox
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 5867
Registrován: 5/11/2010, 21:01
Bydliště: Praha

Re: Kam míří Palba?

Příspěvek od Polarfox »

Lord píše:Co to je za elaborát? To dávej stejně radši na díly.
On stejně bude muset :D...respektive aspoň to rozdělit do řady příspěvků, protože mu to nevezme na počet znaků.

Já si články píšu v klidu ve wordu, na konci si tam udělám všechno naformátování, povkládám obrázky na Palbu, překopíruju do wordu a jen to šoupnu sem.
ObrázekObrázekObrázek

U národa, u něhož je nejoblíbenějším historickým spisovatelem Vlastimil Vondruška, se nějakého historického prozření a sebereflexe dočkáme opravdu jen velice stěží. (Polarovo motto pro rok 2019)

“Without data, you're just another person with an opinion.” W. Edwards Deming

Brána do Mordoru: https://twitter.com/fbeyeee?lang=cs
Uživatelský avatar
TonyHazard
Důstojník v záloze
Důstojník v záloze
Příspěvky: 2674
Registrován: 17/9/2007, 23:30

Re: Kam míří Palba?

Příspěvek od TonyHazard »

Lord píše:....
komisař píše:... způsob se mi líbí, udělám to tak, že ty obrázky po nahrání ihned přetáhnu do nového okna až je budu mít všechny, potom teprve začnu vkládat postupně článek.
Tomu úplně nerozumím, ale dělej jak myslíš :up:
Tomu není třeba rozumět, nic důležitého, to jsou jen naše autorské plky, které se sem zapletly. :)
ObrázekObrázekObrázekObrázek
Nebojuj s nikým, kdo neví nic o vztahu rytíře a meče!
Na fóru Palba.cz jsem skončil, dotazy a SZ prosím neposílat.
Uživatelský avatar
Stuka
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 2120
Registrován: 22/8/2010, 20:18

Re: Kam míří Palba?

Příspěvek od Stuka »

:D Chybí mi neutrino. Aspoň byla sranda. Taky by byla škoda, kdyby se tady už Destroy neukázal. Má to šťávu - jeho články, jeho reakce - prostě není s ním nuda (a to je hlavní), i když občas někoho naštve. Taky mi chybí Jersey a Alfík by se taky mohl víc zapájet. Jejich příspěvky mně vždycky zaručeně přitáhly k Palbě. Taky Franz Trubka by mohl víc psát, co se děje v Americe. Taky mi chybí Stuka. Vlk sice není jehně, ale nuda s ním není. :D
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Alfik
7. Major
7. Major
Příspěvky: 4245
Registrován: 16/9/2008, 19:23
Bydliště: Jeseník

Re: Kam míří Palba?

Příspěvek od Alfik »

Stuko: Jak jsem již řekl i napsal: Já se zapájet (kromě diskuse, tedy co se článků týče) nebudu. Důvody jsou dva:
1) Jsem ve svém vzdělání indiferentní, nemám žádnou "školu" - co vím, vím z praxe a ze samostudia. A to bylo vždy diktováno kromě zájmu o krásy světa (přír. vědy) i využiteností (vojenství, výroba...), a tudíž jde o znalosti roztříštěné, spíše rozprostřené do šíře než ponořené do hloubky.
Palba je odborná, ať tedy píší odborníci (byť i zálibou, koníčkem, nemusí se jednat o profesionály v daném oboru). Já dodám marginálie, a dovysvětlím praktické detaily "jak to udělat".
Pro příklad: Vím, jak např. postavit loď, (vč. torpéd :D ), a jak ji navigovat a vést přes moře, udržovat ji a opravovat, a jak třeba i použít to torpédo. Ale nevím, jaký konkrétní rozměr měla čtvrtá odpadní drážka druhého motoru Liberty. Přesto, chci aby na Palbě byly články o odpadních drážkách, stejně jako o všem ostatním, co s vojenstvím a historií souvisí.
2) Již před několika lety jsem se postavil za Destroye, v tom smyslu, že pokud ze sebe někdo dělá ve svém článku trola, je to jeho vůle. Rozhodne-li se nedávat své články sem, kde mu je promazávají, dtto. Je to jeho článek. Mám-li pochyby či námitky, vyjádřím je v diskusi, i s rizikem, že mi někdo vynadá. Nebo k tomu mlčím. To je zase moje vůle.
Nechápu ani smazání konkrétní urážlivé věty, protože a) je to jeho styl, a b) asi to mělo své důvody. Jak pravil klasik: Ono by asi moc sporů nebylo, kdyby nebyla vina na obou stranách...
Poslední události mi bohužel naznačují, že Palba míří do pr***e. Plně chápu Destroye, že napsal svou podmínku o nemazání, a také i to, že ji vyplnil. A že sem asi už nic nedá.
Jediný, kdo na tom prodělá, je Palba. Já si jeho články najdu jinde. Protože (ač s ním nemusím na 100% souhlasit) jsou dobré. A že se občas do někoho trefí? No, do mě se trefil taky, a jak vidíš, nemám mu to za zlé - naopak. Donutil mě tehdy podívat se na to, zjistit si konkrétní čísla, a nakonec jsme neměli pravdu ani jeden... takže poučení.
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
Uživatelský avatar
Stuka
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 2120
Registrován: 22/8/2010, 20:18

Re: Kam míří Palba?

Příspěvek od Stuka »

Zcela s tebou Alfíku souhlasím.
:up: Máš recht.
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
kopapaka
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 3837
Registrován: 26/1/2008, 20:47
Bydliště: kósek od Prostějova

Re: Kam míří Palba?

Příspěvek od kopapaka »

Alfik: a právě proto, že všichni čekají na odborníky, tak právě proto to jde s Palbou s kopce.
A z nedostatku článků vznikají ty problémy, co tu právě máme.

Tedy máme, já už na to prosím kašlu. Takže máte.
ObrázekObrázek Obrázek
"Válka je Mír, Svoboda je Otroctví a Nevědomost je Síla!"
Uživatelský avatar
Pátrač
3. Generálmajor
3. Generálmajor
Příspěvky: 7850
Registrován: 14/8/2008, 06:44
Bydliště: Prostějov

Re: Kam míří Palba?

Příspěvek od Pátrač »

Alfik - nesouhlasím.
Poslední události nenaznačují vůbec nic. Tedy vlastně pouze a jen to, že:
- Destroyman se nezmění,
- ne každý je ochoten snášet jízlivosti a skryté urážky jako třeba já-
- že drží slovo - o tom není pochyb
Nedávno on osobně psal, že je zde málo nových prací a v podobném duchu... pak sám napíše že sem psát nebude, protože jinde za to má prachy, no tak tedy má. Když už sem napíše dobrý a zajímavý ščlánek kde napíše co napíše a dopředu vše podmíní tím, že se nic nebude mazat, čímž si vytvoří zadní vrátka pro jeho smazání ...co si o tom myslet? Kdyby si odpustil jízlivosti, toto by se neřešilo. Mazat v článku je na druhou stranu nestandartní ale byl informován soukromou zprávou, tím se dalo začít a učesat celý problém do drdolu jak na ples. Potenciál zde byl.

Mohl by napsat do časopisu, že v jiném čísle stejného časopisu či v jiném článku všichni píšou sračky jako by tomu všichni rozuměli? Odpověz si sám.

Mě to celé mrzí ale zatěžovat se tím nebudu. Jeho práce jsou skvělé, jeho schopnost projevit jistou míru pochopení pro možnou neznalost, pochybnost nebo dokonce kritiku je nulová. I kritik může být mimo protože mohl mít jiný zdroj, mohl si věc špatně pamatovat. Jen proto přece není neschopný tupec. Jestli mu dochází, že ne každý je génius přes lodě nevím, ale dát nám na palbu několik fakujících batolátek je u mě docela normální frackovina. Rozhodně to s jeho schopnosti moc nekonverguje.

Bez toho se skutečně Palba poměrně dobře mine. Hlavně že on je spokojený sám se sebou a s tím, jak to Palbě, kde si jeho práce s potěšením čtou možná i stovky lidí zase jednou natřel.... Já osobně si žádné časopisy nekupuji, nemám je kde skladovat a potom jsou drahé. Co není v univerzitní knihovně neřeším. Takže pro mě třeba jeho případná neúčast bude ochuzením, ale myslím si že to pomerně dobře přežiju.

Alfiku palba zde byla před Destroymanem, je zde s ním a bude zde, i když odejde nafučený jako cepelín. Já večer budu mít více času a napíšu mu pár řádek.... přece jen je to Destroyman a tedy mi za to stojí. A stojí mi za to i moje mateřské fórum Palba.

Ale na druhou stranu - díky němu se zde pěkně promlelo ledaco jiného než delší dobu před tímto článkem.
ObrázekObrázek

Pes(ticid) - nejlepší přítel člověka! Nechápete? Nevadí. Hlavní je, že víte že:

JDE O TO, ŽE KDYBY O NĚCO ŠLO, BYLO BY DOBRÉ VĚDĚT, O CO VLASTNĚ JDE.
Uživatelský avatar
jersey.se
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 2466
Registrován: 20/1/2010, 21:16
Bydliště: I'm living on an endless road
Kontaktovat uživatele:

Re: Kam míří Palba?

Příspěvek od jersey.se »

Myslím že odborník tu není nikdo z nás, co sem přispíval. Já také neznám normy všech šroubků, které byly použity ve Viggenovi, ale píšu o tm, co mě zajímá. A na Palbu jsem nezanevřel, jak by se mohlo zdát, s většinou z Vás problémy nemám, přestože někteří z Vás možná někdy můžete těžko rozdýchávat mě. No, já moc nemusím Destroymana, kterého považuji tak trochu za kašpara ("odborník na lodě" nemá tuchy o lodních motorech a navíc znevažuje solidní propočet takovým způsobem, že je zřejmé že neví která bije), ale protože v tématech spolu přijdem do kontaktu spíš vyjímečně, seru na něj. No a pořád mám v plánu např. BAC Lightning, i když času i chuti je bohužel poslední dobou pomálu.
Smoke me a kipper, I'll be back for breakfast
Uživatelský avatar
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál
Příspěvky: 17863
Registrován: 26/1/2008, 15:48

Re: Kam míří Palba?

Příspěvek od skelet »

Takže musím na toto reagovat. Destroymana považuji za svého přítele a nemám problém jeho styl tolerovat a obhajovat. Ale i když to je vynikající článkař, tak ani on není nedotknutelný, a včera nebyl jediný kdo si to ode mě slíznul (viď Polarfoxi) a na svém přístupu bych neměnil nic.
Jestli sem v budoucnu něco dá nebo nedá nevím, ale pozdě večer mi poslal k přečtení svůj článek, abych se připravil na novou smršť (ano, poslal mi to až po smazání jeho poznámky), na čež jsem mu odepsal, že na tu smršť se těším. Ale jestli ho sem dá, netuším. Takže to jestli smazal svůj článek bylo jeho právo, stejně tak jako bylo mé právo zasáhnout, abych zabránil šíření hádky.
ObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Pátrač
3. Generálmajor
3. Generálmajor
Příspěvky: 7850
Registrován: 14/8/2008, 06:44
Bydliště: Prostějov

Re: Kam míří Palba?

Příspěvek od Pátrač »

Vždyť to říkám - hledat v tom něco o by stálo za katarzi co bude s palbou je zráta času. Opravdu. Frčíme dál.
ObrázekObrázek

Pes(ticid) - nejlepší přítel člověka! Nechápete? Nevadí. Hlavní je, že víte že:

JDE O TO, ŽE KDYBY O NĚCO ŠLO, BYLO BY DOBRÉ VĚDĚT, O CO VLASTNĚ JDE.
Uživatelský avatar
Franz Trubka
7. Major
7. Major
Příspěvky: 1815
Registrován: 14/10/2010, 04:16

Re: Kam míří Palba?

Příspěvek od Franz Trubka »

.... a neplaceme, jak to stoji vsechno za hovno. Nestoji,pouze lide prichazeji a odchazeji. Je to jako v zivote, nekdy je lip a nekdy hur.
ObrázekObrázek

Pink Floyd-On The Turning Away
Uživatelský avatar
Polarfox
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 5867
Registrován: 5/11/2010, 21:01
Bydliště: Praha

Re: Kam míří Palba?

Příspěvek od Polarfox »

Alfik píše:Nechápu ani smazání konkrétní urážlivé věty, protože a) je to jeho styl, a b) asi to mělo své důvody. Jak pravil klasik: Ono by asi moc sporů nebylo, kdyby nebyla vina na obou stranách...
Teď tak nějak pro všechny, co vyjadřují nad posledním děním pochybnosti:
1) Na jednu stranu vám vadí, že jsou tu spory, že to jde bůhvíkam, ale vyložená zlomyslná a úmyslná provokace je ok? Kam se ta Palba dostane, pokud budeme banovat Neutrina, Kublaje atd. a jiné budeme pardonovat, protože "je to jejich styl"? Mě styl celkem nezajímá, mě zajímá, jestli se ten člověk umí chovat dle nějakých pravidel místních i společenských. Takže rozhodněte se lidi co vlastně chcete.

2) Vše je možné řešit normálně, být nad věcí a nepoužívat útočné dovětky a fakující dětičky (pokud to tedy není fotografie z dětství). Destroy už několik let opakuje, jak to má na háku, ale prostě nad věcí není. Takže máš recht, že vina je na obou stranách.

3) Okurková sezóna teprve končí, takže vzdychat nad nedostatkem článků týden po skončení prázdnin? Prostě není do čeho píchnout, objeví se nějaké kontroverzní/kecací téma ala Sýrie a všichni už v tom zase vidí konec Palby.

4) Články závisí na chuti a časových možnostech autorů, vždycky to bude jak na houpačce a je prostě třeba se s tím smířit. Já se třeba také budu snažit naplnit svá předsevzetí, ale momentálně jsem a ještě dlouho budu ponořenej v materiálech na knížku, takže to ze mě též poleze jak z chlupatý deky. A ostatní mají zase své důvody. Takže buď musí člověk lačný článků psát sám a nebo čekat :D

5) Hlavně tu zas nešiřte katastrofické scénáře :)
ObrázekObrázekObrázek

U národa, u něhož je nejoblíbenějším historickým spisovatelem Vlastimil Vondruška, se nějakého historického prozření a sebereflexe dočkáme opravdu jen velice stěží. (Polarovo motto pro rok 2019)

“Without data, you're just another person with an opinion.” W. Edwards Deming

Brána do Mordoru: https://twitter.com/fbeyeee?lang=cs
Uživatelský avatar
Destroyman
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1288
Registrován: 25/6/2008, 08:35
Kontaktovat uživatele:

Re: Kam míří Palba?

Příspěvek od Destroyman »

No, když už mě tady tak pěkně kádrujete, asi bych se měl sám k sobě taky vyjádřit. :D
Tak tedy: Článek jsem sem dal proto, abych měl tu - jak vy říkáte - jízlivost kam dát. Pro mě to ovšem nebyla jízlivost, ale zoufalej výkřik, něco jako: "Kurva, to jsou ty sračky všem úplně jedno? Jestli jo, tak mě teda ne!"
Kdybych to dal samostatně, nepřežilo by to deset minut. Takhle to přežilo asi den, čili mise splněna. Zajímavej a mnou opravdu nečekanej jev ovšem nastal, že ačkoli jsem za téma článku zvolil mírný a absolutně nekontroverzní téma, přesto se našli lidé, na který můj avatar s boxujícím orangutanem funguje jako červenej hadr na bejka. Navazující a tentokrát poměrně očekávatelná zajímavost je ta, že to jsou obvykle lidé, kteří - jak s oblibou říkám - umí hovno a chtěli by pomník.
Víte, kdysi jsem měl psa. Aljašskýho malamuta. Hrdý, silný, ušlechtilý, chytrý a občas trochu paličatý plemeno. Jednu věc jsem se od něj naučil. Když procházel tlupou ňafajících jezevčíků, kníračů a podobný verbeže, vždy šel s hlavou hrdě vztyčenou. Kdyby chtěl, mohl je všechny během několika vteřin pozabíjet. Ale on ne, pro něj to nebyli soupeři. Občas je trochu počůral a šel dál. Byl to dobrej pes.
Každopádně se zdá, že mise je opravdu úspěšně splněna. Kdo si naposledy troufl napsat něco o válce v Sýrii? :rotuj:
さようなら。
Odpovědět

Zpět na „Náměty & komentáře“