Ruská vojenská reforma
Moderátor: Julesak
- Franz Trubka
- 7. Major
Re: Ruská vojenská reforma

Pink Floyd-On The Turning Away
Cvičenie PVO v Astracháni:
Prezentácia nových uniforiem:
Prezentácia nových uniforiem:

Nie je dôležité ako sa hlasovalo, ale ako sa to spočítalo.
Jediný režim ktorý uznávam je pitný.
Ako zneviditeľniť letisko:
http://www.rg.ru/2013/09/12/maskirovka-site.html
http://www.rg.ru/2013/09/12/maskirovka-site.html

Prezentácia systému Ratnik pre prezidenta RF v Iževsku:

Má někdo odhad jak moc Ratnik zvedne bojovou sílu pěchoty? A který komponent toho systemu je nějak opravdu unikatní/zajímavy?
No, určite zvýši vzájomnú informovanosť (vojsk i velenia ) o polohe vlastnej aj protivníkovej(obsahuje navigáciu jednotlivca + takisto individuálnu rádiostanicu), o situácii (umožňuje výmenu hlasu i dát)... tj. posunie ruských motostrelcov do 21. storočia. Takisto by mal zvýšiť ochranu, resp. schopnosť prežitia (bal. vesta 6B43, prilba 6B26(47?). Vychvaľovanou vlastnosťou je rovnaká alebo vyššia bal. odolnosť pri nižšej hmotnosti oproti zahraničným ekvivalentom.
Naopak najmenej podstatným elemetnom je podľa mňa zbraň - modernizovaná AK-74M resp. do budúcna AK-12. Tu mi mi príde významná akurát inštalácia systému Piccantiny pre ľahkú de/montáž prídavného vybavenia (rukovatí, zameriavačov...).
Je to asi aj na samostatný článok - alebo aspoň dlhší príspevok, možno ho skúsim dať dokopy. I keď faktov je málo.
Naopak najmenej podstatným elemetnom je podľa mňa zbraň - modernizovaná AK-74M resp. do budúcna AK-12. Tu mi mi príde významná akurát inštalácia systému Piccantiny pre ľahkú de/montáž prídavného vybavenia (rukovatí, zameriavačov...).
Je to asi aj na samostatný článok - alebo aspoň dlhší príspevok, možno ho skúsim dať dokopy. I keď faktov je málo.

Dve videá z cvičenia Zapad-2013:

Ta puška v 0:20 sec na prvním videu, ta střílí v jakém módu? Přijde mi, že to nemačká jednotlivě?

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Pokud jim bude fungovat (spolehlivost a odolnost proti zarušení a odposlechu) a naučí-li se ho využívat tak významně tj několika násobně. Nezapomínejme, že v klasickém boji jde většina střel mimo cíle, protože se neví kde cíl je, pro Ruskou armádu, dříve sovětskou to bylo více než typické. Podceněný průzkum vrchním velením a bídná uroveň odborné přípravy průzkumníků byla pro jejich armádu typická, byli vždy víc diverzanti, než průzkumníci. Tak že už jenom fakt, že kterýkoli jejich voják na bojišti bude schopen podat v reálném čase přesné informace o pohybu nepřítele znamená, že vše co je v dohledu může být a bude v krátké době zničeno. Jejich kanonýři (RVD) Když ví kam, tak se trefit umí. Jejich "Msta S" prý umí inteligentní municí zasáhnout jedoucí tank na 20 km, nebo vystřelit sérii ran po různé trajektorii tak že spadnou do jednoho místa naráz. Tak že pokud jim to bude fungovat nebudou se jejich soupeři cítit dobře. To zároveň sníží vlastní stráty a výrazně zapůsobí isynergický efekt. Dá se tedy předpokládat velmi výrazný nárust bojové síly nejen ruské pěchoty. Na druhé straně je třeba připomenout, že když tak budou jěště pár roků pokračovat možná pak uvidí i záda američanů nebo izraelců. Ti touto cestou vyrazili už hodně dávnokeldor píše:Má někdo odhad jak moc Ratnik zvedne bojovou sílu pěchoty? A který komponent toho systemu je nějak opravdu unikatní/zajímavy?

read between lines, read between lies
Rusko predstavilo na RAE novu generaciu aktivneho obranneho systemu Arena 3:
http://defense-update.com/20130925_a-ne ... -2013.html
clkom by ma zaujimalo na akom principe to funguje
http://defense-update.com/20130925_a-ne ... -2013.html
clkom by ma zaujimalo na akom principe to funguje
Ďalšie video z menévrov Zapad 2013, tentokrát aj s Lukašenkom:

Opäť video z cvičenia Zapad-2013, pre zmenu nakrútené z pohľadu civilnej návštevníčky:
http://lenta.ru/video/2013/09/30/exercises/
http://lenta.ru/video/2013/09/30/exercises/

Julesak píše:No, určite zvýši vzájomnú informovanosť (vojsk i velenia ) o polohe vlastnej aj protivníkovej(obsahuje navigáciu jednotlivca + takisto individuálnu rádiostanicu), o situácii (umožňuje výmenu hlasu i dát)... tj. posunie ruských motostrelcov do 21. storočia. Takisto by mal zvýšiť ochranu, resp. schopnosť prežitia (bal. vesta 6B43, prilba 6B26(47?). Vychvaľovanou vlastnosťou je rovnaká alebo vyššia bal. odolnosť pri nižšej hmotnosti oproti zahraničným ekvivalentom.
To by bylo moc pěkný, članků o Land warioru bylo plno ale o Ratniku bych si rad něco přečetl.
Námorná pechota, SPECNAZ VMF porážajú "teroristov" na Zapad-2013:
K Ratniku - zas som zaviazal k niečomu...
čo neviem kedy splním, ale teda pokúsim sa sem teda dať k nemu niečo bude mať hlavu, pätu aj ostatné časti.
K Ratniku - zas som zaviazal k niečomu...

Za to bych ti byl vděčný, neb ať se to někomu líbí nebo ne, pěchota je pořád pánem bojiště.

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Cvičenie námornej pechoty Kaspickej flotily, Astracháňska oblasť, polygón Ašuluk:
Verzia z RIANu:
2S9 Nona v činnosti:
Mi-28N a Mi-8AMTŠ na základni v Buďonovsku:
Verzia z RIANu:
2S9 Nona v činnosti:
Mi-28N a Mi-8AMTŠ na základni v Buďonovsku:

Obnova ruskej vojenskej prítomnosti v Arktíde pokračuje:
Ďaľší neohlásený test bojovej pripravenosti, tentoraz zameraný na strategické raketové sily, PRO, PVO či raketové brigády pozemných vojsk:
Ďaľší neohlásený test bojovej pripravenosti, tentoraz zameraný na strategické raketové sily, PRO, PVO či raketové brigády pozemných vojsk:

SPECNAZ v súčasnosti:

Krátky dokument o výprave VMF na Nosibírske ostrovy:

- Alchymista
- 5. Plukovník
Trochu patetické, ale inak dobré...

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова