Hotové modely letadel a další létající techniky
Moderátor: jarl
Re: Hotové modely letadel a další létající techniky
Dával jsem tady fotky toho bráchova..............
http://www.palba.cz/viewtopic.php?f=306 ... start=1800
http://www.palba.cz/viewtopic.php?f=306 ... start=1900
Jinak s tím přerýváním, pokud je ovšem třeba je to dost individuální. Brácha má třeba jehlu do šicího stroje upnutou ve staré versatilce. Já používám takovou kalenou špici z hodinářské sady nástrojů. Je to ale hlavně o tom dostat do ruky ten správný grif, aby Ti to neujelo a jít na to zlehka. Pokud modely stříkáš je opravdu vidět každý škrábanec. Co se týče nýtování, krátké věci se dají píchnout jehlou (dobré je nalepit si pásku s odměřenými vdálenostmi a valit to jako přes šablonu) na ty větší se prodává takové ozubené kolečko. Hlavně je se toho nebát, když se něco nepovede tak svět nezboří a zkušenostmi je to lepší a lepší.
http://www.palba.cz/viewtopic.php?f=306 ... start=1800
http://www.palba.cz/viewtopic.php?f=306 ... start=1900
Jinak s tím přerýváním, pokud je ovšem třeba je to dost individuální. Brácha má třeba jehlu do šicího stroje upnutou ve staré versatilce. Já používám takovou kalenou špici z hodinářské sady nástrojů. Je to ale hlavně o tom dostat do ruky ten správný grif, aby Ti to neujelo a jít na to zlehka. Pokud modely stříkáš je opravdu vidět každý škrábanec. Co se týče nýtování, krátké věci se dají píchnout jehlou (dobré je nalepit si pásku s odměřenými vdálenostmi a valit to jako přes šablonu) na ty větší se prodává takové ozubené kolečko. Hlavně je se toho nebát, když se něco nepovede tak svět nezboří a zkušenostmi je to lepší a lepší.
njn....on je trochu jiný gang ...
HellsModels .......njn....on je trochu jiný gang ...

hele nechce si to vyměnit? já mu dám ten můj nový a on mi dá ten složený model 

To je dobrý nápad Vlasto
Také se tedy přidám. Výměny nových modelů za složené jsou velmi dobrý nápad
Samozřejmě přidám nějaké drobné na použité barvy. Říká se, že modeláře musí alespoň trošku bavit samotná stavba modelů. Takže to bude oboustranně výhodné
Možná se tady z fóra ještě někdo přidá 

- p3tris
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Ono skládání modelů "na zakázku" je celkem běžná praxe. Co jsem četl, tak třeba Brett Green to tak dělá celkem často.Vlasta píše:hele nechce si to vyměnit? já mu dám ten můj nový a on mi dá ten složený model
Bavit ho to baví, ale s časem to není tak jednochuché......rodina, práce. A navíc nejste první koho to napadlo - zrovna mi kromě svých letadel staví F-14 v barvách VF-84.
Ale můžu se zeptat........ 

Naposledy upravil(a) spider74 dne 3/11/2013, 17:36, celkem upraveno 1 x.
Tak to bylo celé myšleno jako vtípek (viz smajlíci). Myslím, že by moc nadšený nebyl 

Jojo......nedovedu si představit to množství a tu cenu za kus, aby si tím vydělal na chléb vezdejší. 
.........i když na druhou stranu je fakt, že už to nemá kam dávat. Teď nedávno mi poslal fotky další Německé příšernosti co létala akorát tak na papíře a sice Arado 555. Když se viděl provedenou paneláž, nýtování a ten nástřik tak mi opět zcela bezpečně spadlo sebevědomí do prd***.
..........Dokonce i tu směrovku udělal tak, aby to vypadalo jako, že je potažená plátnem----no nezabili by jste ho
, to se snad nikdy nenaučím.

.........i když na druhou stranu je fakt, že už to nemá kam dávat. Teď nedávno mi poslal fotky další Německé příšernosti co létala akorát tak na papíře a sice Arado 555. Když se viděl provedenou paneláž, nýtování a ten nástřik tak mi opět zcela bezpečně spadlo sebevědomí do prd***.

tohle už je normální úchylárna .... a já jak trotl dumám, jak nezkurvit Drona ...
To buď v klidu, já dumám pořád........
ale tebe může kopnout brách správným směrem
já jenom čumím na ty jeho modely a snažím se pochopit co a jak ...

Velice užitečný odkaz.....leccos se tam dá naučit, popřípadě i zeptat.
http://www.modelplac.cz/tipy_triky.htm

http://www.modelplac.cz/tipy_triky.htm
No jo, je to úžasný, ale jak se priority mění, už mi na nic jiného než "hotovky" nezbývá čas...navazuji na mé nedávné téma Sůček-27 a jeho derivátů, díval jsem se, co se kde dá sehnat, neboť u nás jsou vyprodaná, tak tedy, u Číňana mají následující, kvalita bez komentáře, nafocené je to docela pěkně:

Naposledy upravil(a) Opitz dne 3/11/2013, 22:57, celkem upraveno 2 x.
DIMIDIUM FACTI, QUI COEPIT, HABET
Nevíte náhodou někdo proč Gaincorp skončil ? Měl asi jako jeden z mála v nabídce Ruské stíhačky v docela dobré kvalitě......... Tuhle otázku bude asi nejspíš vhodné směřovat na velitele.
-
- praporčík
- Kontaktovat uživatele:
Jestli mohu poradit, tak na tyhle "no name" 27, 30, 34, 47 atd pozor. Pár jsem jich viděl a nestojí to moc za to. Občas se to vyskytuje na e bay nebo rovnou v Číně. Je to dosti podřadná kvalita. Taky jsem viděl tu jejich "kopii" Raptora = J-31, v 1:48 a málem jsem
A tedy rovnou odpověď na dotaz ohledně Gaincorpu. Nevím.
Ona ta firma byla taková podivná. Nějakou kancelář měli v Hongkongu - tam ale nikdo nekomunikoval, žádné spojení atd., ale něco jako distribuční zástupce sídlil v Singapuru, alespoň odtamtud jsem měl faktury. Modely chodily ale z HK. Takže fakt pořádně nevím. Pak to najednou zavřeli a ticho po pěšině.
Modely fakt byly vcelku kvalitní a hlavně velice zajímavé typy.

A tedy rovnou odpověď na dotaz ohledně Gaincorpu. Nevím.

Ona ta firma byla taková podivná. Nějakou kancelář měli v Hongkongu - tam ale nikdo nekomunikoval, žádné spojení atd., ale něco jako distribuční zástupce sídlil v Singapuru, alespoň odtamtud jsem měl faktury. Modely chodily ale z HK. Takže fakt pořádně nevím. Pak to najednou zavřeli a ticho po pěšině.
Modely fakt byly vcelku kvalitní a hlavně velice zajímavé typy.
No právě ...... Toho Berkuta co si stavím dělali snad jen oni.
-
- praporčík
- Kontaktovat uživatele:
Tak, tak. Berkuta jsem viděl jen od nich. Jestli si dobře vzpomínám, tak toho a 3 druhů Su-33jsem kdysi měl desítky. Dneska bych je vyvažoval zlatem.spider74 píše:No právě ...... Toho Berkuta co si stavím dělali snad jen oni.

Ony se pak občas objevily nějaké kopie ve stejných nebo skoro stejných krabicích, ale původní Gaincorp to prostě nebyl.
jojo mít dříve ty čísla na sportku co vím teď tak by bylo taky hej 

...jo jo, to by byla fantazie, mít je doma. Ty detaily od Číňana potom hovoří sami za sebe a tu variaci ala Raptora jsem také zahlédl...těží "jen" z atraktivních předloh, škoda, za to ceny nízké zrovna nejsouvelitel píše:Su-33jsem kdysi měl desítky. Dneska bych je vyvažoval zlatem
DIMIDIUM FACTI, QUI COEPIT, HABET