Zajímavě jste se mezitím rozkecali.
Moskevskaja tak jak to vlastně je? Vrátím se k tý ropě. Říkals, že na její vznik jsou dvě teorie a ten tvůj kamarád (nerozuměla jsem dobře) pokládá za správnou tu druhou teorii?
Jestli je správná, tak by ropy mělo být dost a měla by pořád vznikat? Tudíž strašák že nebude, je jenom strašák, aby mohla být cena ropy a plynu neustále hnána do výšek?
Že by to až takhle bylo? No, nevím, nevím. Aby to zas na jednu stranu nebyl jenom nějaký konspirační kec.
Na druhou stranu vítám, žes na to upozornil, protože asi nejen já, má pořád zafixované, jak je ropy málo a jak ji ubývá a co potom, když nebude. Hlavně když tankuju, tak mám o ni mírné obavy.
A k tomu zemědělství atd. co jste se bavili potom... Snad si zachytil , že jsou už skupiny lidí co se připravují na příští vývoj situace - tj. že nebude co pít a jíst. Takže mají svůj kousek země a svoji studnu a učí se původním řemeslům a tak. Zatím teda jako hobby. Taky se tak trochu tímto směrem angažuju, jakože přežití v horších podmínkách

- no co na to říkáš?
Edit: Vlastně jde o to, že mi vadí přílišná závislost anebo dokonce vidím umělé nelogické zvyšování této závislosti - jak bylo naznačeno, že (příklad) vejdeš do obchodu a vidíš třešně z číny, přitom u nás jich moře hnije na stromech.
Závislost s velkým Z - bych řekla že je poměrně dost silným znakem této nynější civilizace. Přitom bychom se měli právěže víc zajímat snad o to, jak docílit toho, aby míra závislosti zůstala v mezích, třeba pro případ, že nebude dost pitné vody, že přiletí mimozemšťani, že dojde ropa atd.