K rakete Meteor (a Iris-T) len toľko - pracovali na nich od konca 70. rokov, ale práce sa skutočne pohli, až keď sa ich tvorcovia dostali k väčšiemu počtu rakiet 3M9 systému Kub, ktoré používajú raketonáporovú jednotku na tuhé palivo (v prípade Meteoru) a k raketám R-73 s citlivou IR hlavicou a výborným autopilotom (v prípade Iris-T)

K-77M?? R-77 ala Meteor ?? to sem dávám jen k zamyšlení, třeba to někdo dokážete identifikovat

Ťažko povedať, čo to presne má byť, ale:
- Má to asymetrické aerodynamické usporiadanie a je to značne štíhle, takže to zrejme nebude určené na "príliš intenzívne manévrujúce" ciele,
- uhol sklonu nábežnej hrany viditeľného kormidla je pomerne malý, takže rýchlosť nebude nejaká extrémne vysoká, maximálne tak okolo Mach 3
- má to mať náporový (alebo raketo-náporový) pohonný systém, takže to zrejme má mať veľmi veľký dosah

mohla by to teda byť relatívne pomalá riadená strela, optimalizovaná predovšetkým na mimoriadne veľký dostrel a určená na niečenie nemanévrujúcich alebo špatne manévrujúcich cieľov

s pasívnou rádiolokačnou alebo kombinovanou hlavicou samonavedenia by sa to pri dosahu cez 200km hodilo napríklad na ničenie lietadiel typu AWACS
Pokus o rekonštrukciu rozmerov v porovnaní s K-77ME
- vychádzam z predošlej forky od mepu, na ktorej je raketa mierne pootočená a vidieť je trochu "do trysky"
- priemer strely je považovaný za rovnaký ako na nákrese K-77ME, dĺžka je "spočítaná" z odhadnutých uhlov pohľadu
- Fakt to vyšlo na zhruba rovnakú dĺžku oboch variant. (deskriptívu som nikde nemal rád...)
Edit: je možné, aby mala táto varianta "motýlkové" usporiadanie kormidiel? Je to neobvyklé, ale čím dlhšie na pôvodnú fotku pozerám, tým viac mi to tak pripadá... v "rekonštrukcii" som predpokladal usporiadanie do _I_. Potom by model zodpovedal nákresu K-77ME, ale bez "spodného" páru krídiel/kormidiel (že by o ne niekde model prišiel?

)