Tipy na filmy a seriály - co koupit, na co jít
Moderátor: jarl
Re: Tipy na filmy a seriály - co koupit, na co jít
Bol som na Kapitánovi Phillipsovi v kine a musím povedať, že mne sa film páčil. Jediné čo mi prekážalo bola podľa mňa trošku pretiahnutá dĺžka.
- Franz Trubka
- 7. Major
V patek je tu premiera filmu Jack Ryan: Shadow Recruit
Hlavni hrdina je znamy z nekolika knizek nedavno zemreleho Toma Clancyho. Od spiona az k prezidentovi USA.
Neni to prvni film, natoceny o tomto fiktivnim hrdinovi.
Hlavni hrdina je znamy z nekolika knizek nedavno zemreleho Toma Clancyho. Od spiona az k prezidentovi USA.
Neni to prvni film, natoceny o tomto fiktivnim hrdinovi.

Pink Floyd-On The Turning Away
- p3tris
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
To není. Pokud mi něco neuniklo, tak je to pátý film o Ryanovi a Chris Pine je jeho čtvrtým představitelem. Alec Baldwin: Hon na ponorku (1990), Harrison Ford: Vysoká hra patriotů (1992) a Jasné nebezpečí (1994) a Ben Affleck: Nejhorší obavy (2002).Franz Trubka píše:Neni to prvni film, natoceny o tomto fiktivnim hrdinovi.

"Non je ne regrette rien"
Myslím, že Shadow recruit by měl být o synovi toho prezidenta, ne?
Každopádně díky za info:) Clancyovky já rád:)
Každopádně díky za info:) Clancyovky já rád:)
Ve válce: Rozhodnost; Po porážce: Vzdor
Po vítězství: Velkomyslnost; V míru: Dobrá vůle
sir Winston
Po vítězství: Velkomyslnost; V míru: Dobrá vůle
sir Winston
Když už jsme u těch válečných, tak nedávno dávali v televizi film Tři králové. Podle mě je to povedený snímek, i když osobně tam vidím zbytečnou snahu o komedičnost, já bych spoustu takových scén vynechal. Celkově to na mě ale zanechalo dobrý dojem, takže jestli někdo neviděl (je to přece jenom už taky nějakou dobu uvedený film) tak doporučuji.
U kamarádky jsem také nedávno viděl snímek Pozemšťan. A to na mě osobně udělalo opravdu velký dojem. Komorní a vcelku nízkonákladový snímek o jednom takovém netradičním posezení. Závěr sice není ideální příliš mnoho bylo vyřknuto a zosobněno, ale jinak velká spokojenost. Ale upozornění - jen pro přemýšlivé!
U kamarádky jsem také nedávno viděl snímek Pozemšťan. A to na mě osobně udělalo opravdu velký dojem. Komorní a vcelku nízkonákladový snímek o jednom takovém netradičním posezení. Závěr sice není ideální příliš mnoho bylo vyřknuto a zosobněno, ale jinak velká spokojenost. Ale upozornění - jen pro přemýšlivé!

Díky za tip na Pozemšťana. Hned si ho...
Taky dám dobrý tip - Za borovicovým hájem http://www.csfd.cz/film/297577-za-borovicovym-hajem/ Kdo má rád Ryana Goslinga, ten zde exceluje. A taky Bradley Cooper. No, co budu povídat. Dobrý scénář, výborná kamera, režie, skvělí herci.

Předpokládám, že někteří z vás četli Enderovu hru, Mluvčí za mrtvé etc. Bylo zfilmováno a ne úplně špatně. Vzhledem k tomu, že knižní předloha se řadí mezi mé TOP, tak tohle musím doporučit...
http://www.csfd.cz/film/306861-enderova-hra/
http://www.csfd.cz/film/306861-enderova-hra/

"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Enderovu hru - film - už tady před časem uvedl Franz. Mám ho v počítači, ale nejde mi přehrát v tý mašině co nosím sebou. Trošku si teda dávám načas, ale už mi bylo řečeno, že je to dobrý, takže mi neuteče.
Podívala jsem se na Pozemšťana. Dobrý, fakt dobrý, klidně by to mohlo mít i 4 hodiny a člověk by se nenudil. Celkem originální neokoukané sci-fi, filozofické. To , že základem křesťanství je vlastně budhizmus - dobrá myšlenka a pěkně v skratce vysvětlená. Byla bych se ráda té debaty zúčastnila, myslím v tom filmu
, i když bych určitě žádala nějaké fotky třeba z 30tých let nebo 60tých. Určitě nějaké fotky mít musel a to by byl důkaz, že nelže. Ale chápu, že scénárista potřeboval překvapivý závér a ty fotky by mu to pokazily.
Taky jsem zvědavá, kdo vyhraje letos Oskary. Nominovaný Martina Scorseseho Vlk z Wall Streetu - co k němu říct? Scorsese by si Oskara zasloužil, je to podle mého jeden z nejlepších režisérů možná vůbec. DiCaprio je herec s velkým H a nejenže má dobré filmy ale hraje přímo božsky.
Jenže právě tenhle film - možná pro Američany zajímavý, nebo pro toho kdo rád koks - mně ale připadal jakože o ničem. Prostě jeden podvodník to ve velkém rozjede v době kdy si to může dovolit a potom už jen rozhazuje peníze na drogy, pití, sex, auta. DiCaprio je úžasný, Scorsese mistr - ale kdyby tohle v tom filmu nebylo, tak dějově je to film o ničem.

Podívala jsem se na Pozemšťana. Dobrý, fakt dobrý, klidně by to mohlo mít i 4 hodiny a člověk by se nenudil. Celkem originální neokoukané sci-fi, filozofické. To , že základem křesťanství je vlastně budhizmus - dobrá myšlenka a pěkně v skratce vysvětlená. Byla bych se ráda té debaty zúčastnila, myslím v tom filmu

Taky jsem zvědavá, kdo vyhraje letos Oskary. Nominovaný Martina Scorseseho Vlk z Wall Streetu - co k němu říct? Scorsese by si Oskara zasloužil, je to podle mého jeden z nejlepších režisérů možná vůbec. DiCaprio je herec s velkým H a nejenže má dobré filmy ale hraje přímo božsky.
Jenže právě tenhle film - možná pro Američany zajímavý, nebo pro toho kdo rád koks - mně ale připadal jakože o ničem. Prostě jeden podvodník to ve velkém rozjede v době kdy si to může dovolit a potom už jen rozhazuje peníze na drogy, pití, sex, auta. DiCaprio je úžasný, Scorsese mistr - ale kdyby tohle v tom filmu nebylo, tak dějově je to film o ničem.

Z Enderovy hry mám rozporuplné dojmy...přišlo mi, že to slibně najíždí a pak to zrychluje na warp rychlost a film najednou končí.

U národa, u něhož je nejoblíbenějším historickým spisovatelem Vlastimil Vondruška, se nějakého historického prozření a sebereflexe dočkáme opravdu jen velice stěží. (Polarovo motto pro rok 2019)
“Without data, you're just another person with an opinion.” W. Edwards Deming
Brána do Mordoru: https://twitter.com/fbeyeee?lang=cs
Taky z Hobbita mám trochu rozčarování a další díl v nedohlednu.
Unavilo mně to, že Tolkien asi nenechal umřít nikdy žádného svého hrdinu , třeba i úplně nepodstatného. I když mistr ve svém řemesle - správné fantasy by mělo mít i trochu hrůzy, obavy, nebezpečí, smutek, smrt. U Hobbita vím, že i když je hrdina v strašném nebezpečí - tak si můžu v klidu zazívat, nakonec ho zachrání třeba motýl co se proměnil na orla.
Prostě Deus ex machina. Podstatně to oslabuje dějovou linii a přesouvá příběh z oblasti fantasy do říše pohádek.
Unavilo mně to, že Tolkien asi nenechal umřít nikdy žádného svého hrdinu , třeba i úplně nepodstatného. I když mistr ve svém řemesle - správné fantasy by mělo mít i trochu hrůzy, obavy, nebezpečí, smutek, smrt. U Hobbita vím, že i když je hrdina v strašném nebezpečí - tak si můžu v klidu zazívat, nakonec ho zachrání třeba motýl co se proměnil na orla.
Prostě Deus ex machina. Podstatně to oslabuje dějovou linii a přesouvá příběh z oblasti fantasy do říše pohádek.

- p3tris
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Jak to, že nenechal? A co Fíli, Kíli a Thorin? A tohle NENÍ spoiler, protože Hobita by si měl každý přečíst už v útlém dětství.Stuka píše:Taky z Hobbita mám trochu rozčarování a další díl v nedohlednu.

Je ale fakt, že na takového mého oblíbeného Feista, který likviduje i ty úplně nejhlavnější hrdiny jak na běžícím páse to fakt nemá.

Thorin zemře? Tak to potom jo, aspoň někdo. Beru zpět, že Tolkien je měkkej 

I v trilogii Pán prstenů přeci nechal Tolkien zemřít některé významné postavy (např. Boromir). Pak taky třeba král Théoden. O Silmarillionu nrmluvě,... A těch "méně známých" (nikoli méně významných) bylo mraky,... Masakry to byly slušné.
Jojo, pár jich zařvalo. A mch, nějací nadšenci sečetli mrtvé ve filmech (myslí se v záběru, ne např. ty skřety co zemřeli pod stromy u Žlebu), tak nejvíc jich (dost přes tisíc) zemřelo ve dvojce PP, a další v pořadí je trojka, i tam je to ještě přes tisíc. Ovšem to jsou filmy, ne kniha.
Ale i v knize bychom neměli zapomínat na druhou stranu. V zájmu objektivity musíme vzpomenout i ty skřety pobité v několika bitvách, na chudáška Gluma s jeho tragickou nehodou, na Odulu, Balroga, a také Ústa Sauronova sťatého před bitvou (fuj, zabít vyjednavače!!!), a samozřejmě také Saurona samotného!
Ale i v knize bychom neměli zapomínat na druhou stranu. V zájmu objektivity musíme vzpomenout i ty skřety pobité v několika bitvách, na chudáška Gluma s jeho tragickou nehodou, na Odulu, Balroga, a také Ústa Sauronova sťatého před bitvou (fuj, zabít vyjednavače!!!), a samozřejmě také Saurona samotného!

"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
- Alchymista
- 5. Plukovník
Aké fuj? To je jasne "veľmi dôrazné odmietnutie ponuky", inak celkom bežné pred haagskymi a ženevskými konvenciami, i po nich tými, čo ich neuznávajú.Alfik píše: a také Ústa Sauronova sťatého před bitvou (fuj, zabít vyjednavače!!!)

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
- jarl
- 3. Generálmajor
A ještě bych připomněl smrt mého oblíbence Sarumana. V té sestříhané verzi, která běžela v kinech, se na něj sice nedostalo, ale v knize jej na samém konci podřízl Červivec a zemřel i v té nesestříhané režisérské verzi na DVD.Alfik píše:Ale i v knize bychom neměli zapomínat na druhou stranu. V zájmu objektivity musíme vzpomenout i ty skřety pobité v několika bitvách, na chudáška Gluma s jeho tragickou nehodou, na Odulu, Balroga, a také Ústa Sauronova sťatého před bitvou (fuj, zabít vyjednavače!!!), a samozřejmě také Saurona samotného!

Strýček Vova slíbil národu Ukrajinu a dal mu Afghánistán!
Přesvědčili jste mně, že v Pánovi prstenů i Hobbitovi bylo mrtvol dost
ale zloduši a skřeti se nepočítají.
Viděla jsem konečně Enderovu hru a jsem celkem spokojená. Kdo četl knížky, rád se podívá i na film, který slušně a se ctí nafilmovali, i když to možná chtělo delší minutáž. Kdo knížky nečetl, nebude se u filmu nudit a ocení zajímavý nápad s vyšším odkazem, než má jednodušší akční sci-fi.

Viděla jsem konečně Enderovu hru a jsem celkem spokojená. Kdo četl knížky, rád se podívá i na film, který slušně a se ctí nafilmovali, i když to možná chtělo delší minutáž. Kdo knížky nečetl, nebude se u filmu nudit a ocení zajímavý nápad s vyšším odkazem, než má jednodušší akční sci-fi.

Za poslední dobu pro mě je pro mě jednoznačně nejlepší film Rush / Rivalové. Kromě toho, že to je super filmařina tak to má i super sedmdesátkovej feeling.
http://www.csfd.cz/film/301401-rivalove/

"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."
- Anonym -
Historie bude mít právo nárokovat si místo mezi znalostmi opravdu hodnými úsilí pouze tehdy, pokud nám místo pouhého výčtu postrádajícího souvislosti a prakticky i omezení umožní racionální řazení a postupnou srozumitelnost.
Marc Bloch, 1942
- p3tris
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Plně souhlasím. Je s podivem, že si tohohle filmu nevšimla Akademie při nominacích na Oscary.Bleu píše:Za poslední dobu pro mě je pro mě jednoznačně nejlepší film Rush / Rivalové. Kromě toho, že to je super filmařina tak to má i super sedmdesátkovej feeling.

I když jsem všechny nominované filmy neviděla, tipnu si kdo asi vyhraje:
Nejlepší film - Špinavý trik nebo Gravitace. Ale možná i 12 let otrokem - tady jenom tápu. Tipuju Špinavý trik.
Nejlepší mužský her.výkon v hl.roly : mohl by konečně DiCaprio - ale to je jenom moje přání. Záhadou je, že v nominaci chybí Douglas za film Liberace, který celkově chybí. Douglas byl ve filmu výborný. Tipuju DiCapria.
Nejlepší ženský: mohla by Blanchett - skvělá herečka. Záhadou je nominace Bullock, která nic moc nedokáže předvést. Streep - snad Oscara nedostane. Ne, že by si nezasloužila, ale má jich už na kontě moc. Tipuju babičku Dench.
Nejlepší mužský her.výkon ve vedl.roly: jednoznačně Fassbender. Nejen skvělý herec ale i vizuálně
Nejlepší ženský her.výkon ve vedl.roly: mně nezajímá
Nejlepší režisér: zasloužil by si Scorsese, ale tipuju Mc Queena nebo Russella.
Nejlepší film - Špinavý trik nebo Gravitace. Ale možná i 12 let otrokem - tady jenom tápu. Tipuju Špinavý trik.
Nejlepší mužský her.výkon v hl.roly : mohl by konečně DiCaprio - ale to je jenom moje přání. Záhadou je, že v nominaci chybí Douglas za film Liberace, který celkově chybí. Douglas byl ve filmu výborný. Tipuju DiCapria.
Nejlepší ženský: mohla by Blanchett - skvělá herečka. Záhadou je nominace Bullock, která nic moc nedokáže předvést. Streep - snad Oscara nedostane. Ne, že by si nezasloužila, ale má jich už na kontě moc. Tipuju babičku Dench.
Nejlepší mužský her.výkon ve vedl.roly: jednoznačně Fassbender. Nejen skvělý herec ale i vizuálně

Nejlepší ženský her.výkon ve vedl.roly: mně nezajímá
Nejlepší režisér: zasloužil by si Scorsese, ale tipuju Mc Queena nebo Russella.