Videa na Youtube
Moderátor: jarl
-
- Kapitán
Re: Videa na Youtube
Kupodivu, tuto nehodu všichni účastníci přežily.
Nevím, zda na to už někdo neupozorňoval - já našel dnes a náhodou.
Velmi zajímavé zvláště od cca 27 minuty, kdy se rozebírá taktika.
Pro detailisty uvádím, že počty ztrát a vítězství na obou stranách podléhají různým vlivům. Nicméně jinak, umíte-li rusky, 1 s rudou hvězdou
Velmi zajímavé zvláště od cca 27 minuty, kdy se rozebírá taktika.
Pro detailisty uvádím, že počty ztrát a vítězství na obou stranách podléhají různým vlivům. Nicméně jinak, umíte-li rusky, 1 s rudou hvězdou

"Hádá-li se člověk s blbcem déle než pět minut, hádají se blbci dva," Jan Werich
"Važte si lidí, kteří hledají pravdu, a střezte se těch, kteří tvrdí, že ji našli," Voltaire
I piloti?? To je docela zázrak...Trismegistos píše:Kupodivu, tuto nehodu všichni účastníci přežily.
Ve válce: Rozhodnost; Po porážce: Vzdor
Po vítězství: Velkomyslnost; V míru: Dobrá vůle
sir Winston
sir Winston
-
- svobodník
Jeden s tím přistál, ten druhý prý vyskočil ... Je běžné, že piloti, co vozí parašutisty si berou padák???Vallun píše:I piloti?? To je docela zázrak...Trismegistos píše:Kupodivu, tuto nehodu všichni účastníci přežily.
Neni to divné...SssnakessS píše:Jeden s tím přistál, ten druhý prý vyskočil ... Je běžné, že piloti, co vozí parašutisty si berou padák???Vallun píše:I piloti?? To je docela zázrak...Trismegistos píše:Kupodivu, tuto nehodu všichni účastníci přežily.

"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
-
- svobodník
Tak prý právě při výsadku podle předpisu piloti padáky vozí kvůli ohrožení letadla parašutistou nebo jeho padákem, který může nárazem poškodit ocasní plochy letounu.
Jo, tuhle info jsem dostal taky, povinně snad ovšem pouze v případě hromadných seskoků...SssnakessS píše:Tak prý právě při výsadku podle předpisu piloti padáky vozí kvůli ohrožení letadla parašutistou nebo jeho padákem, který může nárazem poškodit ocasní plochy letounu.
Ve válce: Rozhodnost; Po porážce: Vzdor
sir Winston
sir Winston
Tak to netuším, pamatuju ale, že když jsem ještě skákal, měli je při každém. Pravdou ale je, že se vlastně vždy jednalo o "hromadný", méně než 4 vysazované jsem nezažil. To byl ale Svazarm (a devadesátá), tedy civilní seskoky, ne vojna.Vallun píše:Jo, tuhle info jsem dostal taky, povinně snad ovšem pouze v případě hromadných seskoků...SssnakessS píše:Tak prý právě při výsadku podle předpisu piloti padáky vozí kvůli ohrožení letadla parašutistou nebo jeho padákem, který může nárazem poškodit ocasní plochy letounu.
Mám za to, že u voj. pilotů je padák přítomen úplně vždy, s jakýmkoli érem - bez ohledu na to, jestli jde o výsadek nebo jakýkoli jiný let.
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
Aktuální dění na Ukrajině a reportáž z druhé strany barikády.
Je tam vysvětleno i proč se stříká voda na zem - není to hlavně kuli tomu, aby si na tom někdo zlomil nohu
Ten reportér je strašně nadšený - to nemusím, ale jinak jako pohled do zákulisí výborný.
Je tam vysvětleno i proč se stříká voda na zem - není to hlavně kuli tomu, aby si na tom někdo zlomil nohu

-
- Kapitán
Když nám teď tak mrzne....

-
- štábní praporčík
Chlapíci si dělají srandu z nepřátelského snipera a docela se u toho baví 
upravil Skelet

upravil Skelet

Hodně veselé, na to kde se to vlastně odehrává :-D
Tempik: To jsem nezjistil, chlapíci prej mluví uzbecky a volně přeloženo by to mělo být něco v tomhle smyslu "Už to schovej, přišel na to, došlo mu, že to je lopata". (chlápek stáhne lopatu a upravuje jí) "Lopato tys mě zradila". "Trefil ji?" "Ne, neni to profík, nejspíš to bude dítě, doufám, že nemá RPG"... Já bych typoval na Syrii, válečníků z cizích zemí je tam hodně... Rozhodně je na tom pěkně vidět co s člověkem udělá adrenalin, je otázka, jestli jsou tam pánové "přibití" nepřítel je pomalu obkličuje a nebo je to naopak a jen upoutávají sniperovu pozornost mezi tím, co ho jiná skupinka obchází...

- Franz Trubka
- 7. Major
Neni to z YT, ale ze Stream.cz
69 let od spojeneckeho bombardovani Drazdan a Prahy
http://www.stream.cz/nejnovejsi/slavned ... ni-drazdan
69 let od spojeneckeho bombardovani Drazdan a Prahy
http://www.stream.cz/nejnovejsi/slavned ... ni-drazdan

Pink Floyd-On The Turning Away