Tady se zcela shodujeme, požádat o pomoc mohu kdykoliv, kohokoliv a je fair uvést důvod a účel. Nicméně V Argonantově válce takový účel uveden nebyl, protože tam není přítomný. Ale to by měli potvrdit Argo a Pátrač osobně, až se k tomu dostanou...Myslím si že ne, pokud úvodem požádají o pomoc a vysvětlí,
Opakuji, že toto je přístup, který mne upřímně děsí. Česká historiografie je v zahraničí (více či méně) vysmívána pro sovu přílišnou popisnost. A ty to ještě obhajuješ..."Co kdybysmus" na fóře má být jenom do určité míry, nebo vůbec ne. Protože téma "Co kdyby Indiáni měli atomovou zbraň", "Co kdyby Kolumbus nedoplul do Ameriky", "Co kdyby Kenedyho nezastřelili", "Co kdyby jsme v roce 1938 začali válku" atd. - některá z těch tém sice zde jsou, ale určitě není žádoucí fórum rozvíjet tímto směrem. Ti seriozní můžou totižto po čase odejít a zůstanou hodně jenom ti, co je baví konspirace, populizmus, prázdné tlachání. Proto některá fóra "co kdybysmus" zakazují a v každé témě , pokud se diskuse svrhne na "cokdybysmus" zakročí.

To sice chápu, že Tě to může unavovat, ale sama si s tím začala (a podle mne osobně nepříliš vhodným způsobem), takže je slušností diskusi ukončit.Promiň, ale celá tahle debata s tebou mě unavuje, protože jsem to do omrzení několikrát probírala přes SZ s Pátračem.
Vysvětlili jsme si všechno ohledně "co kdybysmu" i "hry" a tím pádem i účelu megapráce. A ani jsme se nepohádali, ani nejsme na nože. Pochopil o co mi šlo a vcelku se mnou souhlasil. Já potom uznala zase jemu to, že Palba byla prací oživena a to je dobře.
Osobně se domnívám, že tady došlo k neporozumění, takže se snažím věc vyjasnit...což je ze zjevných důvodů docela podstatné.
Jenže uzavření diskuse není nikdy na jedné straně...Já svou pozici vyjasnila, zaujala pevné stanovisko a uzavřela to.