Krymská krize

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Zamčeno
Prdola
rotmistr
rotmistr
Příspěvky: 120
Registrován: 4/3/2014, 07:42

Re: Krymská krize

Příspěvek od Prdola »

Alchymista píše:
Prdola píše: Čína: jak jsem psal její zázrak je založen na jiných věcech a to hlavně, že na světě je reálně práce pro minimum populace a oni světu dávají hlavně tu práci - tedy jsou snadno nahraditelní. Buď jiným "zázrakem" (Indií) nebo se vrátí výroba zpět do Evropy - zdraží se výrobky, ale bude míň nezaměstnaných, takže klesne sice živ. úroveň, ale zase ne o tolik. Stát vybere víc na dani a míň bude muset rozdat = víc mu zbyde.
To je o dvoch problémoch:
a) India miesto Číny - to nefunguje a fungovať nebude. Do Indie boli prevedené hlavne služby a práca pre "biele goliere" - call centrá a podobne. Práca rukami indom príliš nejde, zvlášť nie, pokiaľ má byť presná a dokončená načas... A tiež - čínske školstvo chrlí technikov a inžinierov (možno mizernych, ale budiž), indické úradníkov, právnikov, prípadne filozofov - v indickom chápaní má technik i inžinier "špinavé ruky" a to sa tam spločensky "nenosí" (rovnaký problém má i Južná Amerika).
b) vrátiť výrobu do Európy - bolo by to žiadúce, lenže... To znamená predovšetkým vyššie náklady na pracovnú silu a tiež nové výrobné kapacity. Lenže tiež to znamená menší okamžitý zisk. A "moderné firmy" a "investori" sa o nič iné, ako o okamžitý zisk nezaujímajú. Proste trhu bez prívlastkov je úplne jedno, čo bude zajtra.
a) je pravda, že indie hodně jede místu průmyslu služby. Ale pořád platí, že na světě je práce tak pro 40% populace, zbytek buď nedělá, nebo se uměle navyšuje (jenom co my máme úřadů nanic a dalších věcí.
b) Firmy zisk chtějí, ale já to bral jako izolaci Číny, že je na to dost náchylná, oproti Rusku, které má všeho dost a sousedy napříč geopolitickým spektrem, takže přebytky bude někdo brát (i když trochu pod cenou). Navíc to píšu proto, že Čína se nepokusí ničit západ ekonomicky, protože by zničila sama sebe, zatím na to nemá.
carodejmrakoplas
Příspěvky: 6
Registrován: 20/1/2014, 19:48

Re: Krymská krize

Příspěvek od carodejmrakoplas »

V budoucnu se platy v Cine a evrope (alespon vychodni) hodne priblizi, u nas realne stagnuji a to nelze presne urcit, kolik v tomto rozdilu dela menovy kurz. Uvidis za 10let.
Beda
podpraporčík
podpraporčík
Příspěvky: 266
Registrován: 28/7/2012, 02:01

Re: Krymská krize

Příspěvek od Beda »

Uniklý odposlech: V Kyjevě stříleli odstřelovači najatí opozicí, obávali se politici EU

Za únorovou střelbou do opozičních demonstrantů v Kyjevě mohl být podle uniklého odposlechu telefonátu dvojice politiků Evropské unie někdo z opozice. Rozhovor estonského ministra zahraničí Urmase Paeta a šéfky diplomacie EU Catherine Ashtonové zveřejnila ruská státní televize RT. Pravost telefonátu potvrdilo estonské ministerstvo zahraničí.

Putin je navrzeny na Nobelovu cenu miru...Jestli se to strileni potvrdi tak to bude rana...
Divne bylo to ze tam ty odstrelovace nikdo nehonil a nepokusil se je zatknout. Nataceli je a ani k tem zaberum se asi nikdo nehlasil.

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... ci-eu.html

tak jestli to take potvrdi izraelska tajna sluzba. Estonec rusa nebude mit rad.

Jinak rusove taky s Cinou a Indii spolupracuji na vyvoji zbrani, tak tim dost usetri.
Pokud se uskutecni sankce jak slibujou USA a protiopatreni rusu, tak obdobi studene valky bylo pohadkove obdobi. EU si to uz zacina uvedomovat, tak s nima pujde treba jen Zaoralek....
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Krymská krize

Příspěvek od mepu »

Dva vrtulníky teď 9:55 CET krouží nad Sevastopolem live >> http://infosevas.ru/cam/11
Obrázek
pozn.: To je fakt zajímavý, už krouží min. 30minut vypadá to na nějakou akci, popř. zatím jen bububu
Začali lítat až nad moře, občas krouží kolem ruské Tarantule, jsou to pravděpodobně Mi-24/35, teď zmizeli ze záběru a letěli západním směrem
Naposledy upravil(a) mepu dne 6/3/2014, 10:42, celkem upraveno 7 x.
Obrázek
Uživatelský avatar
Alchymista
5. Plukovník
5. Plukovník
Příspěvky: 4883
Registrován: 25/2/2007, 04:00

Re: Krymská krize

Příspěvek od Alchymista »

To "strieľanie na obe strany" je celkom dosť možné... Došlo k nemu vlastne až potom, ako bola dosiahnutá dohoda, ktorá by mohla viesť k ukľudneniu situácie. To bolo pre niektorým jedincom na strane opozície neprípustné, pretože pri voľbách by mali nulovú šancu dostať sa k moci.
ObrázekObrázek

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
Uživatelský avatar
Dancer
štábní praporčík
štábní praporčík
Příspěvky: 563
Registrován: 23/2/2007, 11:44

Re: Krymská krize

Příspěvek od Dancer »

To co bylo tady, už tu bylo = smazáno... :lej:
Naposledy upravil(a) Dancer dne 6/3/2014, 10:57, celkem upraveno 1 x.
Nebát se a nekrást!
Uživatelský avatar
Alchymista
5. Plukovník
5. Plukovník
Příspěvky: 4883
Registrován: 25/2/2007, 04:00

Re: Krymská krize

Příspěvek od Alchymista »

Videoanalýza streľby na majdane - zásahy demonštrantov, pozície kameramanov a možná pozícia jedného z odstrelovačov
http://rutube.ru/video/93802748ac84d98b69294da71162d03f
youtube:

Mimochodom - väčšina zranených a zabitých bola údajne zasiahnutá strelami používanými v NATO, ale nie na Urajine alebo v Rusku.
Zábery zo streľby



Telefonický rozhovor estónskeho ministra zahranicných vecí Urmase Paeta s vysokou predstavitelkou EU pro zahraničnú politiku a bezpečnost Catherine Asthonovou (zverejnený odposluch tajnej služby)
Naposledy upravil(a) Alchymista dne 6/3/2014, 11:11, celkem upraveno 3 x.
ObrázekObrázek

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Krymská krize

Příspěvek od mepu »

Krymské "referendum" se přesouvá na 16.března (kurňa to mám zrovna narozeniny) :D - tedy za týden zdroj:http://rt.com/news/crimea-referendum-st ... raine-154/
Naposledy upravil(a) mepu dne 6/3/2014, 10:38, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
kenavf
7. Major
7. Major
Příspěvky: 5997
Registrován: 15/12/2010, 23:13

Re: Krymská krize

Příspěvek od kenavf »

India nie je schopná Čínu nahradiť.India je už dlhé roky demokratická ale aj tak nedokázala naštartovať svoju ekonomiku a stále len zbiera odrobinky ktoré odpadnú Rusku od huby(oko kedysi Čína).
Čína je síce krajina s vládou jednej strany(čo bolo kedysi aj u nás) ale dokázala za posledných 20 rokov naštartovať ekonomiku a držať sa technologicky na špičke(alebo blízko špičky).Svoju pozíciu na svetovom trhu si posilňuje oslabenou domácou menou a lacnou pracovnou silou.Tým sa jej podarilo naťahať(nakopírovať) technológie zo sveta.Dostala sa do takej pozície že už k nej chodí Merkelová žobrať o pôžičky pre EU a Obama vysvetlovať ako je to s tým "kvantitatívnym uvolňovaní doláru" a deficitom USA.Samorejme všetko prebieha s diplomatickou nóblesou. Doteraz možno Číne stačilo že ju svet bral ako manufaktúru ale to možno skončí a Čína sa začne hlásiť o svoje práva supervelmoci tak aby jej už nikto nemal odvahu brnkať po fúzoch.A na to bude možno ochotná obetovať niektoré ekonomické ukazovatele(všetko niečo stojí).To že by si tie produkty vyrábala EU alebo USA samy?Bežte do Nemecka a pozrite sa koľko reštaurácií prevádzkujú Turci,alebo koľko Turkov,Rusov,"Juhoslavcov" je na výrobných linkách.Nemcom sa to nechce robiť,oni chcú byť v kanceláriách.Ale keď prídu do Lídlu tak sa tam hrabú v košoch s lacným čínským akciovým tovarom a nadávajú že je to ešte drahé.
Rusko asi tiež už má toho dosť,že mu všetci brnkajú po fúzoch.Veď keď sa riešili dlhy Grécka a spol tak sa tie dlhy za peniaze ktoré im poskytli francúzske a nemecké banky sanovali pomocou daní európskych poplatníkov.Keď bola dlhová kríza na Kypre tak to odskákali ruské vklady v kyperských bankách.A Rusko asi tiež nakoniec obetovalo nejaké ekonomické ukazovatele za to aby ho svet začal znova brať ako supervelmoc.Veď kto by si pred tromi týždňami trúfol povedať že kríza v Kyjeve skončí obsadením Krymu?Veď EU otvorene podporíla pučistov,ktorí zvrhli legitimne zvolenú vládu a prezidenta.To že to boli korupčníci, nedávalo právo EU na takéto zasahovanie(Obdobní korupčníci sú aj u nás).Keď rusi videli čo robí EU,tak pritvrdili aj oni.Veď si spomeňte aký hon sa robil na Putina.EU a USA využívali všetky možnosti aby zdiskreditovali Putina,či už to bolo okolo OH v Soči(a prebehli nakoniec bez problémov) alebo v ostatných prípadoch.Deje sa to presne v duchu Goeblsovskej taktiky "keď nič nemáme,tak si to vymyslíme".Odstrelovači na Majdane boli síce z opozície ale napíšeme že boli proruskí a pod.Putinovi poradcovia skonštatovali,že kampaň proti nemu je taková,že vlastne obsadenie Krymu na tom veľa nezhorší,ale získa tým rešpekt(a ako bonus k tomu aj Krym so Sevastopolom)
Edmund Burke: "Jediné čo potrebujú nečisté sily k svojmu víťazstvu je to, aby slušní ľudia neurobili nič."

ObrázekObrázek
Dr.Axl
Příspěvky: 6
Registrován: 18/2/2014, 17:08
Bydliště: Praha

Re: Krymská krize

Příspěvek od Dr.Axl »

ad Dancer, nejenže tu příspěvek už byl (5.3. 5,04h.), ale vzápětí opatřen komentářem, že odkaz z FB prý není "košer".
S podivem, zjevný plagiát náhle nikomu nevadí ? (To jinde duplikáty šmahem smáznou).
Je těžké nalézt, ale nerozumné nehledat.
Uživatelský avatar
Marin
Příspěvky: 6
Registrován: 29/6/2009, 14:15

Re: Krymská krize

Příspěvek od Marin »

Vyřazený ruský raketový křižník Očakov (třída Kara) byl potopen, aby zahradil vstup do zálivu Donuzlav.

http://www.latimes.com/world/worldnow/l ... z2vAroba4R
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Krymská krize

Příspěvek od mepu »

Jinak to referendum 16. března bude s otázkou "Zda jsou pro autonomní republiku a zůstanou součástí Ukrajiny nebo se připojí k Rusku"
Obrázek
Uživatelský avatar
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál
Příspěvky: 17911
Registrován: 26/1/2008, 15:48

Re: Krymská krize

Příspěvek od skelet »

Dr.Axl onen komentář, že to není "košér" pronesl řadový člen Palba.cz, nikoliv moderátor nebo administrátor. Onen duplikát mi nevadí, neb je u něj uveden i odkaz na originál
ObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Krymská krize

Příspěvek od mepu »

První záběry dopoledního kroužení (cca 35-45min) dvou Mi-24/35 nad Sevastopolem



--------------------
V Sevastopolu údajně přistály o půlnoci výsadkové lodí Černomořské flotily (že by ta ztracená Ropucha a Aligátor), vyloženo mělo být cca. 50 vojenských vozidel a asi 500 vojáků, kteří odjely na základnu ČM floty.
zdroj: http://interfax.com.ua/news/general/194657.html

-------------------
Krymský parlament odhlasoval před malou chvilkou žádost o připojení se k Ruské Federaci a čekají na vyjádření Ruských představitelů, ti to samozřejmě podmíní referendem - no sem zvědav na reakci EU. zdroj: http://rt.com/news/crimea-referendum-st ... raine-154/
Obrázek
Prdola
rotmistr
rotmistr
Příspěvky: 120
Registrován: 4/3/2014, 07:42

Re: Krymská krize

Příspěvek od Prdola »

Podle ČT, která odkazuje na Interfax do Sevastopolu dopluly nějaké výsadkové lodě a vysadily asi 500 vojáků, že by ty, které jsme tu sledovali v Bosporu?

Jenom rychle k Číně (dostali jsme se dost daleko od Krymu) Ta je totalitní, ale zároveň extrémně kapitalistická.
Prdola
rotmistr
rotmistr
Příspěvky: 120
Registrován: 4/3/2014, 07:42

Re: Krymská krize

Příspěvek od Prdola »

Ad. Alchymista: Kde se vzala ta munice NATO, myslíš, že by byli až tak blbý? Navíc na UA by asi nebyl problém nafasovat tamní munici, takže mi moc nedává smysl, aby to použila jedna nebo druhá strana.
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Krymská krize

Příspěvek od mepu »

Prdola píše:Podle ČT, která odkazuje na Interfax do Sevastopolu dopluly nějaké výsadkové lodě a vysadily asi 500 vojáků, že by ty, které jsme tu sledovali v Bosporu?
Je to pravděpodobné, bo pokud chránily přesun chem. zbraní Sýrie tak tam pravděpodobně byli vojáci a technika. Včera bylo neověřené info že nakládají výsadkové lodě ČM floty v Novorossiysku, ale to bylo neověřené tak sem to sem nedával.
Obrázek
cernakus
poručík
poručík
Příspěvky: 797
Registrován: 20/3/2007, 08:15

Re: Krymská krize

Příspěvek od cernakus »

Pučistický parlament na Krymu přijal rozhodnutí o členství v RF a žádá RF aby započala s právními přípravami na připojení Krymu.

Nyní se začne lámat chleba a dozvíme se, jestli Putin chtěl z Ukrajiny jen Krym nebo i více, jak stále předpokládám.
Uživatelský avatar
Milos984
praporčík
praporčík
Příspěvky: 350
Registrován: 14/10/2009, 09:48
Bydliště: Žochárovce

Re: Krymská krize

Příspěvek od Milos984 »

cernakus píše:Ano Milosi, to je právě ten PROBLÉM. TY SI NEPAMATUJEŠ. A nejsi sám. Spousta lidí má extrémně krátkou či dokonce selektivní paměť. Převzetí moci pučisty nastalo právě tehdy:
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... denta.html
Dufam že tým človekomzo selektívnou pamäťou si nemyslel mňa??? Uznávam že som ukrainu nesledoval až tak podrobne (mám aj iné oblasti, ktoré ma zaujímajú) :) ale určite nemám potrebu si niečo "nepamätať".
Alchymista píše: Mimochodom - väčšina zranených a zabitých bola údajne zasiahnutá strelami používanými v NATO, ale nie na Urajine alebo v Rusku.
Zábery zo streľby
Ako tu už bolo spoemnuté predomnov, tak je dosť čudné, že niekto v tejto situácií potrebuje si privážať vlastnú muníciu a to ešte takú, ktorá sa používa v armádach NATO ale nie v byv. ZSSR. Dosť čudné??? Dúfam že nikto sa nebude snažiť tvrdiť, že tam bola CIA a jej chlapci sú zvyknutí na svoje zbrane a ostrelovačky a odmietly strielať napr. z SVD draguňov.
“Není mé pravdy,” řekl Josef Arimatejský. “Je jen jediná pravda pro všechny.”
“A která je to?”
“Ta, ve kterou věřím.”
(Karel Čapek, Kniha apokryfů - Pilátovo krédo)
Prdola
rotmistr
rotmistr
Příspěvky: 120
Registrován: 4/3/2014, 07:42

Re: Krymská krize

Příspěvek od Prdola »

cernakus píše:Pučistický parlament na Krymu přijal rozhodnutí o členství v RF a žádá RF aby započala s právními přípravami na připojení Krymu.

Nyní se začne lámat chleba a dozvíme se, jestli Putin chtěl z Ukrajiny jen Krym nebo i více, jak stále předpokládám.
Víc by mohl být problém, možná ještě ta Oděsa, ale pak by to asi neprolétlo ani referendem, takže cíl by mohl být Krym + nějaká, řekněme k Rusku přátelská vláda, ale jak jí dosadit do Kyjeva, to asi teď v Kremlu plánují.
Zamčeno

Zpět na „Aktuality“