Krymská krize
Moderátor: jarl
Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.
Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".
Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.
Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.
Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".
Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.
Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Re: Krymská krize
Zipoun sakra já tu nešpekuluju o tom kdo zničil mezinárodní právo, neřešim ani to, že soud v Hagu řekl to nebo ono, on by ohledně Krymu rozhodl úplně jinak. A kdybych chtěl špekulovat, tak ten svuj rozsudek Hág odůvodnil čimsi jako strachem z genocidy, což je trošku rozdíl oproti té Ukrajině (o tm se můžem dohadovat, podle mě od Srbů opravdu vraždění ve velkym, možná státem organizované dalo očekávat, od UA ani tak moc ne, ale jak řikám, podle mě nebylo správně ani to Kosovo, tak co)Faktem prostě je že Rusové porušili mezinárodní právo, sice ne bezprecedentně, ale to jejich vinu nemaže. Tečka finito. Jestli chceš nutně slyšet, že to první porušil západ, posluž si, první pošlapal právo západ, na tom co teď udělalo Rusko to nic nemění

"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
slovenské ,,tupky,,(topky.sk) zase perilia, nadpis: ,, Ukrajina v anarchii: Brutálna vražda vodcu opozície, Rusi ho vraj zastrelili ako psa!,, ... na to uz nemam slov.
Skúsim urobiť syntézu miestnych trecích plôch. Celé miestny spor by sa dal zhrnúť do vety: Rusko konečne tiež porušilo medzinárodné právo. Aj keď to konečne by som bral s rezervou.

Memento Mori
CAT: tak jsme se shodli v tom, ze vsichni porusuji mez pravo, skoda, ze se k tomu predstavitele nechteji priznat a ukazuji prstem na ostatni jako deti...:-)
Jeste dodatek...je zajimave kdyz GB ukazuje na RF a pritom na falklandech take vyhlasili referendum a argumentuji jeho vysledkem...proste skoro kazdej ma maslo na hlave a kdyby to nebylo tak vazny tak je to k smichu...
Jeste dodatek...je zajimave kdyz GB ukazuje na RF a pritom na falklandech take vyhlasili referendum a argumentuji jeho vysledkem...proste skoro kazdej ma maslo na hlave a kdyby to nebylo tak vazny tak je to k smichu...
Naposledy upravil(a) Zipoun dne 25/3/2014, 13:49, celkem upraveno 1 x.
Zipoun: no mě to nepřijde jako děti. Když porušuje právo západ, Rusko řve, když je to naopak tak řve západ. Neni to jako děti, je to tak, že tu reálně není síla, která by to právo mohla prosazovat. Jen nevidim důvod tu oslavovat porušování práva na jedné, nebo na druhé straně, protože jsem přesvědčenim "Rusák", nebo "Amík", nejsem ani jedno a jako naprostej úlet mi přijde glorifikování toho že Rus zvládl připojit Krym od lidí u kterejch vim, že nemůžou vystát to, že západ odtrhl Kosovo od Srbska, to je schíza jak sviň...

Mne nejvice vadi to pokrytectvi zapadu...vyhoda toho co se deje na UA je podle mne v tom, ze zapad zjistil ze nejsou jedini kdo muze beztrestne porusovat mez. pravo, coz by v idealnim pripade mohlo znamenat, ze se zacne vice dodrzovat...coz jsko mala zeme velmi potrebujeme.CAT píše:Zipoun: no mě to nepřijde jako děti. Když porušuje právo západ, Rusko řve, když je to naopak tak řve západ. Neni to jako děti, je to tak, že tu reálně není síla, která by to právo mohla prosazovat. Jen nevidim důvod tu oslavovat porušování práva na jedné, nebo na druhé straně, protože jsem přesvědčenim "Rusák", nebo "Amík", nejsem ani jedno a jako naprostej úlet mi přijde glorifikování toho že Rus zvládl připojit Krym od lidí u kterejch vim, že nemůžou vystát to, že západ odtrhl Kosovo od Srbska, to je schíza jak sviň...
Zipoun: A to je právě ono, tobě vadí NEJVÍCE porytectví západu... Mě NEJVÍCE vadí pokrytectví... V tom je ten rozdíl, ty kvůli zaměření na pokrytectví západu nevidíš stejné pokrytectví východu a to už samo o sobě je pokrytecví... Nikdo z těch, které tu Jmodrak nazývá "demokraty" pokrytectví západu nepopírá, jen kvůli němu nejsou ochotni bez keců přijímat pokrytecví východu... to je vše...

Nesmysl, vsichni na zapade od politiku po novinare nepriznaji ze jsou pokrytci, ze porusuji mez. pravo kdy se jim to hodi, muci lidi, prosazuji mez. politiku kdo neni s nami, je proti nam, zabijeji lidi na cizim uzemi atd...takze kritika RF ze strany zapadu je proste smesna a nema zadnou moralni vahu...jo kdyby kritizovala treba indie, tak to vahu ma...CAT píše:Zipoun: A to je právě ono, tobě vadí NEJVÍCE porytectví západu... Mě NEJVÍCE vadí pokrytectví... V tom je ten rozdíl, ty kvůli zaměření na pokrytectví západu nevidíš stejné pokrytectví východu a to už samo o sobě je pokrytecví... Nikdo z těch, které tu Jmodrak nazývá "demokraty" pokrytectví západu nepopírá, jen kvůli němu nejsou ochotni bez keců přijímat pokrytecví východu... to je vše...
Zipoun: Ale sakra já, ani jiní prostě nejsme západ, jsme občané, kterým se nelíbí to co se děje. A beru to takhle, po tom co se stalo v Kosovu sem si řikal, že by západ měl držet hubu když se dělo to co se dělo v Gruzii... Ale proč by měl mlčet teď ohledně Krymu? Jakože tak nějak chápu že by to nemělo být "oko za oko", ale pokud Rusové a lidi co nemají rádi pokrytectví západu řikali (stejně jako já), že západ by měl šoupat nohama když šel Rus do Gruzie, tak proč to po západu chtějí teď, když už jsi sou obě světové strany rovné? Tady totiš nejsme v situaci, kdy by jedna ze stran mohla tvrdit, že je přece míň pokraytecká než ta druhá, obě si můžou podat ruce a mluvit se sebou jako rovný s rovným... A popravdě s tim přiznánim si že je někdo pokrytec, od Rusů sem toho o vlastním pokrytectví slyšel asi stejně jako o tom západním od západních zdrojů...

Pojdme se dohodnout na tom, ze v souvidlosti s denim na UA budeme odhalovat propagandu...pravda nepotrebuje propagandu...a padni komu padni aspon tady
Cat:
Mám otázku.
Zminuje se tady Jižní Osetie, jako příklad ruské agrese, nebo jako příklad porušení mezinárodního práva.
Zajímalo by mne, jestli ruské jednotky vstoupily na území Jižní Osetie před přepadem ruských příslušníků mírové mise umístěných na hranicích
Gruzie - J.Osetie, nebo po jejich přepadu ze strany ozbrojených sil Gruzie?
Jestli Rokitským tunelem projely ruské jednotky před útokem Gruzínců na Cchinavali nebo po jeho zahájení?
Mám otázku.
Zminuje se tady Jižní Osetie, jako příklad ruské agrese, nebo jako příklad porušení mezinárodního práva.
Zajímalo by mne, jestli ruské jednotky vstoupily na území Jižní Osetie před přepadem ruských příslušníků mírové mise umístěných na hranicích
Gruzie - J.Osetie, nebo po jejich přepadu ze strany ozbrojených sil Gruzie?
Jestli Rokitským tunelem projely ruské jednotky před útokem Gruzínců na Cchinavali nebo po jeho zahájení?

Ruský vojenský vlakový transport, rozmisťování tanků u severozápadních hranic Ukrajiny
(~200km od Kyjeva) Klimovo, Brjanská
oblast (nejen dle popisu videa, ale i dle SPZ auta co se tam objeví 3:05)
a další vojenské techniky Msty-S a protiletadlové tungusky. i zde projede auto a dle SPZ region stejný.
PS. Pro všechny nevěřící Tomáše i fotky zde > http://vk.com/wall-38854900_2076012

i na této fotce SPZ sedí

oblast (nejen dle popisu videa, ale i dle SPZ auta co se tam objeví 3:05)
a další vojenské techniky Msty-S a protiletadlové tungusky. i zde projede auto a dle SPZ region stejný.
PS. Pro všechny nevěřící Tomáše i fotky zde > http://vk.com/wall-38854900_2076012

i na této fotce SPZ sedí

Naposledy upravil(a) mepu dne 25/3/2014, 15:48, celkem upraveno 7 x.

Mirek: Jo a když se tady skloňuje Kosovo jako důvod, proč se Rusko může chovat tak jak se chová - humanitárně se bombardovalo až po prvních mrtvejch albáncích, nebo už před tim? jak říkám, touhle schízou bych trpět nechtěl :-). (a ne Mirku abys to opět nepochopil špatně - timhle se nesnažit legitimizovat Kosovo, ale ukazuju ti jak si dokážeš vybrat jen to co se ti hodí)... A ješta abys to neměl tak lehký, co předcházelo útoku Gruzínců? A co předcházelo vraždám Albánců?

Možno preto preto Cate, že si oslavoval ako "občan západu" humanitárne bombardovanie v Lybii a tím pádom aj následný bordel. Keďže máš rád zdroje : "Můj názor tu zatím bude ojedinělý. Jsem pro intervenci. Kaddáfí neni dobrej šéf a rozhodně budu rači když zmizí... Starej kontinent má šanci ukázat že ještě umí kousat a takovýhle gesto směrem k arabskému světu taky neni na škodu (souhlas LAS považuju za velice důležitej)".CAT píše:Zipoun: Ale sakra já, ani jiní prostě nejsme západ, jsme občané, kterým se nelíbí to co se děje. A beru to takhle, po tom co se stalo v Kosovu sem si řikal, že by západ měl držet hubu když se dělo to co se dělo v Gruzii... Ale proč by měl mlčet teď ohledně Krymu? Jakože tak nějak chápu že by to nemělo být "oko za oko", ale pokud Rusové a lidi co nemají rádi pokrytectví západu řikali (stejně jako já), že západ by měl šoupat nohama když šel Rus do Gruzie, tak proč to po západu chtějí teď, když už jsi sou obě světové strany rovné? Tady totiš nejsme v situaci, kdy by jedna ze stran mohla tvrdit, že je přece míň pokraytecká než ta druhá, obě si můžou podat ruce a mluvit se sebou jako rovný s rovným... A popravdě s tim přiznánim si že je někdo pokrytec, od Rusů sem toho o vlastním pokrytectví slyšel asi stejně jako o tom západním od západních zdrojů...
Takže to ber ako 2:2 bež poučovať niekoho iného
Cat:
Neptal jsem se na Albánce a Kosovo, ptal jsem se na Jižní Osetii, konkretně, nekličkuj.
Je dobré brát hezky jednu věc po druhé. At zase neskončí věc u černochů v USA.
Neptal jsem se na Albánce a Kosovo, ptal jsem se na Jižní Osetii, konkretně, nekličkuj.
Je dobré brát hezky jednu věc po druhé. At zase neskončí věc u černochů v USA.

Afroameričanů
- Cassius Chaerea
- Kapitán
Pro všechny ty demagogické trubky používající termíny typu "humanitární bombardování": https://cs.wikipedia.org/wiki/Humanit%C ... %A1n%C3%AD
Jmodrak: Opět sřílíš slepejma... Vzala si snad evropa něco z Lybie, nějakej kus? Možná sis toho nevšiml, ale ani tady sem nějak zvlášť proti Ruskejm vojákům na Krymu, dokonce jsem pár řádků nad napsal, že to tam stabilizovali. Ano byl jsem pro Intervenci v Lybii, stejně tak jsem byl pro intervenci v Syrii, byl jsem pro svržení Saddama a pro svržení Talibanu... Druhá věc je to jak se to provedlo, s Afghanem problém nemám, s Irákem jo, v Lybii se to udělao včas, takže super a v Syrii se čekalo tak dlouho až to je blbost... Ale to se Modraku jedná o úplně něco jinýáho, než v Kosovu, v Jižní Osetii, nebo u Krymu... Ale co už se s tebou dá dělat, a budu dál poučovat tebe, dokud budeš míchat jablka s hruškama...
Mirek: najdi si to sám, přece po mě nechceš abych hledal něco co si můžeš najít sám :-). Ale kdybys byl trošku důftipnej, tak bys z toho co sem napsal pochopil, že si myslím, že první zaútočili Gruzínci... Ale rovnou ti řikám, že to rozhodně neni důvod k tomu vzít jinýmu státu kus země, stejně jako v Kosovu... A Mirku to chceš říct že síly Jižní Osetie jsou něco víc, než téčka?
Mirek: najdi si to sám, přece po mě nechceš abych hledal něco co si můžeš najít sám :-). Ale kdybys byl trošku důftipnej, tak bys z toho co sem napsal pochopil, že si myslím, že první zaútočili Gruzínci... Ale rovnou ti řikám, že to rozhodně neni důvod k tomu vzít jinýmu státu kus země, stejně jako v Kosovu... A Mirku to chceš říct že síly Jižní Osetie jsou něco víc, než téčka?

CAT - západ to si nevzal ani v Kosovu, ani Iraku atď. Pokiaľ si myslíš, že je Lýbia OK, tvoj problém, podobne si ma presviedčal, že je všetko super v Iraku. Ako to dopadlo netreba ani hovoriť. Takže Cate : intervencia zostane svinstvom, nech ju robí tá, či oná strana. Raz tvrdiť, že je OK, druhý raz že ju treba odsúdiť je práve ten prejav schizofrénie, ktorý tak odsudzuješ.
Casaius - "humanitárne bombardovanie" t.j. použitie sily pod zámienkou "ľudských práv" presne vystihuje to, čo západ robí. Či sa to trúbkam z iného brehu páči alebo nie.
Casaius - "humanitárne bombardovanie" t.j. použitie sily pod zámienkou "ľudských práv" presne vystihuje to, čo západ robí. Či sa to trúbkam z iného brehu páči alebo nie.
Cat:
Dobrá, tedy i podle tebe agresorem proti Jižní Osetii byla Gruzie.
Současně uznáváš, že ruští vojáci se statusem Mírových sil v Gruzii byli napadeni.
Tedy nechápu, proč dění v Gruzii uvádíš mezi příklady ruské agrese. Protože Gruzii dali do čenichu moc velkou ránu?
Nebo, že rusové urazili ješitnost vládců planety země?
A soukromě, ty bys kamarádil nadále s domácím, který na tebe o páté ráno pustí salvy z raketometů? Ženský, neženský, děti, neděti.
Holt Osetinci si našli někoho jinýho, kdo je nebude střílet jako škodnou.
Dobrá, tedy i podle tebe agresorem proti Jižní Osetii byla Gruzie.
Současně uznáváš, že ruští vojáci se statusem Mírových sil v Gruzii byli napadeni.
Tedy nechápu, proč dění v Gruzii uvádíš mezi příklady ruské agrese. Protože Gruzii dali do čenichu moc velkou ránu?
Nebo, že rusové urazili ješitnost vládců planety země?
A soukromě, ty bys kamarádil nadále s domácím, který na tebe o páté ráno pustí salvy z raketometů? Ženský, neženský, děti, neděti.
Holt Osetinci si našli někoho jinýho, kdo je nebude střílet jako škodnou.