Po Krymské krizi

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Zamčeno
Lotrásek
Příspěvky: 4
Registrován: 3/4/2014, 11:48

Re: Po Krymská krize

Příspěvek od Lotrásek »

"Aiwendill" : Zdá sa, že väčšina tých vojakov, ktorí ostali na Kryme, požiadala o Ruské občianstvo

http://en.ria.ru/world/20140404/1890435 ... ssian.html

Akurát mi nejde do hlavy to číslo. len 8000 ?Ved ešte pred dvoma týždňami bolo v správach, že z 18000 sa len dve tisícky chcú vrátiť na ukrajinu. Ostatní sa ešte asi nerozhodli...


=============
Jestli to není tím , že část jich měla bydliště na Krymu a tudíž jako residenti nemusí žádat .
Berkuti z Východní Ukrajiny co pomáhali Rusku na Krymu, jako neresidenti museli žádat jako o udělení ruského občanství ve zkráceném režimu , aby mohli přejít do ozbrojených sil Ruska a dostávat služné.
Beda
podpraporčík
podpraporčík
Příspěvky: 266
Registrován: 28/7/2012, 02:01

Re: Po Krymská krize

Příspěvek od Beda »

Aiwendill píše: -----------------

Zdá sa, že Frantíci veľmi nezdieľajú názor, ktorý ma americká NASA voči rusom a objednali si u rusov ďalšie rakety...

http://en.ria.ru/world/20140404/1890329 ... kets-.html

Buď im teda ich rakety Ariane padajú častejšie ako sa zdá a majú teda kritický nedostatok rakiet alebo to s tými sankciami nevyzerá tak zle pre rusov ako sa na prvý pohľad zdalo...
r

Take asi zalezi co ktera raketa umi. Ta Ariana se asi pri startu hodne trese...Amaterum jako privazek obcas vypusti druzice, kde je prevadec a tim to ma velky dosah. Kdyz to jde na Ariane, tak jsou dost tvrde podminky pro otresuvzdornost, u tech ruskych to tak tvrde neni. Mozna je to i tim ze kosmonauti snesou mensi vybrace jak technika. Proto take rusove vypousteji i zapadni druzice, nemusi se stavet tolika festovni.

To nebude padanim, bud to nestaceji delat a nebo to nema nosnost jako ty ruske, take mozna cena.
Ty rusove delaji raket hodne, tak se snazi vylepsovat parametry, asi tu vyvojovou zakladnu maji velkou. Rika se ze vojenska vyroba zene techniku rychle dopredu. Tech vojenskych raket asi delaji rusove nekolikrat vic jak cela EU.

Tady je take neco o sankcich, muze se stat....nedate Mistral..nedame rakety. Ten svet je uz tak ekonomicky provazanej ze kazda sankce na rusa ublizi i tomu co ji vyhlasi, vic v EU nez v USA.

Ono s tema vojakama na Krymu je to tezke, asi bez problemu se muzou vratit z te zakladny co s praporama sly proti rusum, ostani muzou byt vlastizradci....
Uživatelský avatar
Alchymista
5. Plukovník
5. Plukovník
Příspěvky: 4883
Registrován: 25/2/2007, 04:00

Re: Po Krymská krize

Příspěvek od Alchymista »

sankcie-nesankcie
Jedným z významných bodov vojenskej spolupráce Ruska a NATO je pôsobenie v Afganistane. Rusko zabezpečuje značnú časť logistiky vojsk USA a NATO v Afganistane a podieľa sa na dodávkach vybavenia pre afgánsku armádu a ozbrojené sily.

http://ria.ru/world/20140404/1002507741.html Посол: трудности РФ с НАТО не должны влиять на проекты в Афганистане
Afgánsky velvyslanec? v Rusku (Azizulla Karzai) dúfa, že problémy medzi Ruskom a NATO nebudú mať vplyv na ich projekty v Afganistane...
Ide predovšetkým o tzv. "vrtuľníkový projekt", dodávky ruských vrtuľníkov Mi-17 pre afganskú armádu a ďalšie zložky, ktoré financuje NATO.
- K tomu rozhovor s afganským veľvyslancom v Rusku
http://ria.ru/interview/20140404/1002501613.html Посол Афганистана: мы готовы дать компаниям из РФ проекты без тендера -> Afganský velvyslanec - sme pripravený dať spoločnostiam z RF projekty bez tendra :rotuj:

Afganistan sa hlasovania OSN o Kryme zdržal...
ObrázekObrázek

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
Uživatelský avatar
palo satko
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 2541
Registrován: 16/9/2013, 17:59
Bydliště: Pezinok, Slovensko

Re: Po Krymská krize

Příspěvek od palo satko »

padla tu otazka čo bude s ukrajinou?
hadky do prezidentskych volieb a ešte väčšie hadky po volbach. nasledne totalny rozpad ekonomiky, neplatenie dani a krach štaátu. ako reakcia rebelia bohatšieho východu a proruskeho juhu. nakoniec sa EU na ukrajinu vykašle, lebo nedokaže ju živiť. západní ukrajinci nám realne nemaju čo predat už dnes a ked tam bude bordel tak ani o rok. vysledok je jediny, vychod a juh sa osamostatnia a počkaju si rok alebo dva až vklznu do naručia ruska a EU pripadne blazninec.
Obrázek
Uživatelský avatar
Alchymista
5. Plukovník
5. Plukovník
Příspěvky: 4883
Registrován: 25/2/2007, 04:00

Re: Po Krymská krize

Příspěvek od Alchymista »

Ariane 5 a Sojuz z Kourou - Sojuz je predovšetkým značne lacnejší.
Buď im teda ich rakety Ariane padajú častejšie ako sa zdá a majú teda kritický nedostatok rakiet alebo to s tými sankciami nevyzerá tak zle pre rusov ako sa na prvý pohľad zdalo...
Ariane 5 sú celkom spoľahlivé, od roku 2002 majú všetky štarty (okolo 60) úspešné - tam problém určite nie je. Lenže sú aj drahé a ich výroba je pomalá - vypúšťajú maximálne sedem kusov Ariane 5 ročne.
Lahká Vega je zasa "nevyskúšaná" (zatiaľ dva alebo tri štarty, čo je málo) a celkom slabá - len cca 1500kg na LEO oproti cca 7800kg u Sojuzu. Naopak nosnosť Ariane 5 je pre mnoho štartov až "nadmerná". Ariane 5 má oproti Sojuzu zhruba dvojnásobnú nosnosť, ale tiež trojnásobnú cenu. Sojuz slúži predovšetkým ako náhrada vyradenej Ariane 4 (bola vyradená po roku 2003) - tá bola pri nosnosti porovnateľnej so sojuzom viac ako dvojnásobne tak drahá.
ObrázekObrázek

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Po Krymská krize

Příspěvek od mepu »

Na Belgorodksém předsunutém vrtulníkové základně, po troše zkoumání fotek, které jsem zveřejnil výše, a poté hodně hledání na 99% operuje 92. výcviková a výzkumná vrtulníková letka (minimálně ty šedivky Mi-24P), ze základny Klin-5 "Клин-5" v Moskevské oblasti.
Poz.: No moc logiky v tom teda nevidím, až na možnost, že to budou jedni z nejzkušenějších pilotů, a tedy možné "pilování" a vytváření, ověřování, vylepšování způsobu nasazení a tvorby strategie pro další vrtulníkové jednotky (co si to můžou podle nich cvičit v klidu na domácích základnách a nebudit rozruch u hranic). Pokud tedy budeme věřit tomu, že tam trénují průniky a výsadky na jihovýchod Ukrajiny, což ale nikdo samozřejmě nepotvrdí.

------
Ukrajinský BTR-80 a tank (03.04) u hraničního přechodu Zhuravlevka (uzavřeného) sousedící s Belgorodskou oblastí.
video >> http://vk.com/video5124812_168417290
-----

Dnes ráno (05.04) předsunuté vrtulníkové letiště u Valukiy
více fotek >> http://vk.com/anastasiya_paninna?w=wall ... _397%2Fall
Obrázek
dle tohoto místního zdroje co byl na místě http://vk.com/id30199453?z=photo3019945 ... 3_00%2Frev by tam mělo být 39ks vrtulníků - což se mě tady osobně zdá už trochu moc.
Obrázek
Dzin
7. Major
7. Major
Příspěvky: 11736
Registrován: 16/10/2004, 21:31

Re: Po Krymská krize

Příspěvek od Dzin »

josefg píše:
Invazi ze srpna 1968 provedly mnohonárodnostní jednotky ze Sovětského svazu, Bulharska, Maďarska, NDR a Polska po opakovaných varováních Leonida Brežněva Alexandru Dubčekovi, že provádí své reformy příliš rychle.
Jen na okraj, tohle je nesmysl a ten kdo to psal nemá ponětí o roku 1968 ani zblo. A v tom, že dost lidí se vyjadřuje k něčemu, o čem nemá moc ponětí, je právě dost zakopaný pes.
kenavf píše:
Dzin píše:..A právě Rusko se zavázalo mezinárodní dohodou, že bude hájit celistvost Ukrajiny. Ikdyby tedy bylo referendum na Krymu regulerní, podle této dohody bylo Rusko povino odmítnout.
Lenže Rusko tú dohodu podpisovalo vtedy,keď vzhľadom na vnútropolitickú a ekonomickú situáciu,nemalo na výber a muselo sa podriadiť podmienkam dohody.
Jenže od toho jsou mezinárodní dohody, aby se plnili. Omlouvat to tak, jak omlouváš je sice hezké, ale naprosto neprůkazné. Prostě porušilo dohodu, kterou před 20ti lety samo podepsalo.
Naposledy upravil(a) Dzin dne 5/4/2014, 21:41, celkem upraveno 1 x.
Obrázek

Člen palby bez super hlášky pod čarou
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Po Krymská krize

Příspěvek od mepu »

04.04 Doněcká oblast u vesnice Новоазовском районе. Jestli to dobře chápu s mojí chabou ruštinou, tak jim tam přivedli stráže z jiných regionů Ukrajiny a něco tam melou i o Národní gardě v tom dlouhém videu.

No každopádně jestli to vypadá všude takhle na ukrajinsko-ruských hranicích (krom asi velkých přechodů) tak jsou děravé jak řešeto.

tady je to komplet má to přes hodinu https://www.youtube.com/watch?v=i3PeYBFKOkM jen pro otrle :D
Obrázek
Uživatelský avatar
josefg
poručík
poručík
Příspěvky: 713
Registrován: 16/5/2009, 16:04

Re: Po Krymská krize

Příspěvek od josefg »

Dzin píše:
josefg píše: Jen na okraj, tohle je nesmysl a ten kdo to psal nemá ponětí o roku 1968 ani zblo. A v tom, že dost lidí se vyjadřuje k něčemu, o čem nemá moc ponětí, je právě dost zakopaný pes.
Je zbytečné se o tom přít. Můj názor je dost podobný tvému, ale
to upozornění míři jinam, "určité věci nejen že si sami nechceme přiznat, my navíc ignorujeme, to co si o nás a našich dějinách myslí druzí, v tomto případě dokonce naši současní spojenci.
Autor toho článku, není až takový bezvýznamný slinta, ale jde o pomerně graduovaného historika.
( Martin D. Brown Ph.D Associate Professor of International History at Richmond American International University Dr Brown holds a Ph.D. in International History from the University of Surrey, and a M. A. in central and eastern European studies from the School Of Slavonic and East European Studies (S.S.E.E.S.) at the University of London. He is a Fellow of the Royal Historical Society (F.R.Hist.S.), a member of the Steering Committee of the Forum of British, Czech and Slovak Historians and a member of the New Diplomatic History Network.)
zdroj: https://theconversation.com/ukraine-cri ... akia-25169
Tak se dá předpokládat, že jeho názory bude západní, především Anglosaský svět respektovat víc, než nazory našich historiků, neřkuli politiků. Navíc se bojím, že pan profesor svým člankem naznačuje, že pokud se má zábor Krymu k něčemu u nás přirovnávat tak ke znovu připojení sudetských území k Československu v roce 1945.
Tak že, abych to zkrátil, můj názor je, že by jsme udělali nejlépe a zejména naši politici, kdyby kolem celé záležitosti našlapovali hodně po špičkách a slova vážili na lékarnických vahách. Proto si také myslím, že i tady na Palbě by bylo lépe nevířit vášně, zejména typu Rusko fuj, (ne proto, že bych s tím měl problém, ale v situaci, kdy si o nás myslí naši spojenci to co pan "profesor", bude lepší držet ... :( hubu.
Obrázek

read between lines, read between lies
Uživatelský avatar
Alchymista
5. Plukovník
5. Plukovník
Příspěvky: 4883
Registrován: 25/2/2007, 04:00

Re: Po Krymská krize

Příspěvek od Alchymista »

Jozef - to je hodne tvrdý názor. Znovupripojenie pohraničia je u nás extrémne citlivá téma.
Bohužiaľ, podobnosť Krym 2014 - Sudety 1945 môže byť pri pohľade "znalého cudzinca" a pri "nestrannom" hodnotení viac než významná. Neskoršie "zrušenie platnosti Mníchovskej dohody od počiatku" na tom nič významne nemení - je to len ekvivalent zrušenia rozhodnutia Najvyššieho sovietu, ktorým bol Krym pričlenený k Ukrajine.
ObrázekObrázek

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
Dzin
7. Major
7. Major
Příspěvky: 11736
Registrován: 16/10/2004, 21:31

Re: Po Krymská krize

Příspěvek od Dzin »

http://www.lidovky.cz/ukrajinska-rozved ... ranici_msl

Další zajímavé zprávy z ukrajinské prokuratury.
Obrázek

Člen palby bez super hlášky pod čarou
zenith0009
štábní praporčík
štábní praporčík
Příspěvky: 578
Registrován: 6/9/2012, 22:33

Re: Po Krymská krize

Příspěvek od zenith0009 »

Dva Mi 35M proklatě nízko, údajně u Anapy...
Obrázek
Lotrásek
Příspěvky: 4
Registrován: 3/4/2014, 11:48

Re: Po Krymská krize

Příspěvek od Lotrásek »

Dzin: http://www.lidovky.cz/ukrajinska-rozved ... ranici_msl

??? Další zajímavé zprávy z ukrajinské prokuratury. ???

No "zajímavé zprávy" jsou akorát svou "filtrací" , chybí tam např pasáž jak tajní agenti obětavě táhli s sebou bagáž v přepočtu 230kg na osobu .... :)

a základní informace!!! , že se vyšetřuje teprve 1/4 případů střelby na Majdanu :-?

Prosím uvádějte odkazy na co nejúplnější informační články a ne Lidoffkové zmetky , vzhledem k tomu, že je snadné vyhledat úplný záznam té "tiskové konference" kde je zachycené i to jak zahraniční reportéři nevěřícně kroutili hlavami .

Kdo ověřuje informace tak je mu jasné že čs. média objektivní a korektní informace dát nemohou protože by byli za větší demagoblbce než jsou .

Takže uvádění takových informací je z vaší strany pouze "Spam demagogie" , takže prosím nedělejte spamovacího hlupáka ze sebe i Vy
kenavf
7. Major
7. Major
Příspěvky: 5997
Registrován: 15/12/2010, 23:13

Re: Po Krymská krize

Příspěvek od kenavf »

Alchymista píše:... Neskoršie "zrušenie platnosti Mníchovskej dohody od počiatku" na tom nič významne nemení....
Len stále nemôžem pochopiť, ako mohla byť Mníchovská dohoda právne platná,keď niekoľko štátov rozhodovalo o inom štáte,ktorý sa jednaní ani nezúčastnil a bol mu len oznámený výsledok-čo má urobiť.
Edmund Burke: "Jediné čo potrebujú nečisté sily k svojmu víťazstvu je to, aby slušní ľudia neurobili nič."

ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Po Krymská krize

Příspěvek od mepu »

Upřesnění pro všechny vrtulníkáře, vycházel jsem ze starých informací, po konzultaci s jedním známým v rusku co se v tom dost orientuje, ty Mi-24PN na Valukiy nejsou z (Budeňovska, tam jsou dávno přezbrojení na Mi-28N a Mi-35N) jsou buď z vrtulníkových základen Toržok a nebo Pribylovo (to je ale až u hranic s Finskem). Ty Mi-24P co se dají z fotek identifikovat v Belgorodu jsou z vrtulníkového 344. centra bojové přípravy a výcviku pilotů vojenského letectva v Toržoku.
Obrázek
Dzin
7. Major
7. Major
Příspěvky: 11736
Registrován: 16/10/2004, 21:31

Re: Po Krymská krize

Příspěvek od Dzin »

josefg: Jasně, ale právě takovéhle dezinterpretace jsou apriory špatné a ještě k tomu od někoho, kdo by měl být odborník. Protože i zde (oproti všeobecnému mínění o historiografii, politologii apod.) máme fakta. A vždy se musí vycházet z nich. Potom, když je mám, mohu dělat interpretace. Tím ale, že se tak často neděje a veřejnost je na to zvyklá, dochází k manipulaci a to nejen z historií. A to je špatné.

Lotrásek: Vidíš, jak se ti to nelíbí. A teď mi řekni, kde si byl a nerozcupoval tvrzení o fašistické vládě v Kyjevě, o teroru proti Ukrajincům ruské národnosti, o svobodném referendu apod? Není potom spíše tvoje napadání určeno jen sobě samému? A hru na to, kdo umí víc urážet toho druhého sice můžeme hrát, alene dřív jsem se jí neúčastnil a účastnit nebudu.
Obrázek

Člen palby bez super hlášky pod čarou
Mirek58
7. Major
7. Major
Příspěvky: 4794
Registrován: 31/7/2012, 19:15

Re: Po Krymská krize

Příspěvek od Mirek58 »

Včera byly zahájeny rozhovory mezi zástupci Južmaše a Tureckou ( zdůrazněno nejen tureckou) stranou o prodeji SS 18 Satan ( tech dokumentace plus technologie)
http://stbcaptain.livejournal.com/95303.html
Zřejmě se někomu zdá PRO docela nevyužitá. Bude větší "sranda".

Opraveno, dík za "nakopnutí"
Naposledy upravil(a) Mirek58 dne 6/4/2014, 18:40, celkem upraveno 1 x.
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Marin
Příspěvky: 6
Registrován: 29/6/2009, 14:15

Re: Po Krymská krize

Příspěvek od Marin »

Kdyžtak to je Južmaš z Dněpropetrovsku. Iževský Ižmaš vyrábí Kalašnikovy.
Uživatelský avatar
Alchymista
5. Plukovník
5. Plukovník
Příspěvky: 4883
Registrován: 25/2/2007, 04:00

Re: Po Krymská krize

Příspěvek od Alchymista »

Kolomojskij vyrazil obhliadnuť terén do Južmašu hneď ako sa v marci dostal ku korytu - a s ním aj skupina američanov, ktorí fotia každý papier, ku ktorému sa dostanú. O technológie R-36 má záujem každý - amerika a čína predovšetkým. Jednoducho preto, že nič lepšie v teto triede rakiet neexistuje.
ObrázekObrázek

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
Uživatelský avatar
Alchymista
5. Plukovník
5. Plukovník
Příspěvky: 4883
Registrován: 25/2/2007, 04:00

Re: Po Krymská krize

Příspěvek od Alchymista »

Hrozba "plynovej vojny" na Ukrajine sa výrazne zvýšila po Jaceňukovom vyhlásení, že Ukrajine nebude platiť nové ceny za plyn a je ochotná platiť len "prijateľnú cenu" 268 dolárov za 1000 metrov kubických (teda ako v januári a februári 2014 - pred prevratom). Túto cenu "vyjednal" Janukovič v rámci dohôd s Ruskom po odmietnutí dohody s EU.
Ukrajina mala dostať zľavy na plyn pod podmienkou, že zaplatí dlhy z minulosti a bude včas platiť podľa aktuálnej ceny za súčasné dodávky. To sa nestalo...
Rusko minulý týždeň stanovilo cenu plynu pre Ukrajinu na 485,5 doláru za 1000 metrov kubických - cena je "svetová" (385 dolárov) plus 26% exportné clo.
ObrázekObrázek

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
Zamčeno

Zpět na „Aktuality“