Vývoj na Ukrajině

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Zamčeno
mepu
praporčík
praporčík

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od mepu »

CAT: nechci řešit politiku, ale něco si tu vyliji:) Tady nejde podle mě, o volby natož prezidentské, kde je prezident jen figurka ve velké hře, jde o moc, projekci moci, o moc která teď vládne v Kyjevě, může tak vládnout jen proto, že se odstřihla od moci jihovýchodních regionů (ať si o tom myslí kdokoliv cokoliv, správně by se měli zájmy obou ukrajinských "bloků" vyvažovat), a ta reálná moc je reprezentována hlavně oligarchy na Ukrajině, viz. Porošenko (tvrdý zastánce silových řešení na jihovýchodu), kterému jde o celou jeho kariéru "úspěšného podnikatele", a takových lidí s mocí menší, větší je tam spousta na obou stranách (většina protože má relativně malou moc je zalezlá a čeká a čeká), ale co chci říct, je iluzorní představa, že to rozdělení společnosti na dva bloky vyřeší volby prezidentské, ba naopak mohou přispět i k nebývalé eskalaci jihovýchodního hnuti (ať si o tom myslíme cokoliv, vládce v Kyjevě tam opravdu rádi reálně moc nemají). Problem č.1) je to, že se na Kyjevské straně pořád pracuje jen s verzí, že většina odporu je importovaná, což je dle mě velká hloupost, nespokojenost nelze jednoduše během měsíce importovat, a dojedou na to, otázka je, jen kdy a jak.
Obrázek
Mirek58
7. Major
7. Major

Příspěvek od Mirek58 »

Ono s tou blokádou města to je tak nějak podivné.
UA armáda staví zátarasy ve vzdálenosti cca 15 - 20km od města.
Přičemž Slavjansk, Kramatorsk jsou skoro souměstí vzdálenost okrajů zástavby je cca 4 km. Krasnyj liman je zhruba vzdálený 15 km.
Separatisté vytvořili geografickou linii Krasnyj Liman, Slavjansk, Kramatorsk, Družovka, Krasnoarmejsk o délce cca 100 km a kryjící Doněck ze směru severozápad- směr Charkov.
Druhý směr jihozápad kryje neklidná oblast Melitopol, Novoazovska.
Mě to připadá, že UA armáda vlastně vytváří "sanitární kordon", před šířením separatismu na Dněpropetrovsk a Charkov. Tedy je v defenzivě a Doněcká oblast je už z pohledu Kyjeva odepsaná.
Otázka je co se děje v další oblasti, Luhanské.
ObrázekObrázek
CAT
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od CAT »

riho píše:
CAT píše:Mepu: Zatim to opravdu vypadá, že se síly UA spokojují jen s izolovánim města a máš pravdu že nemají dost času, pokud chtějí stihnout volby... Podle mě je pro ně ale pořád lepší, když jim lidi z těch měst budou ignorovat volby, než když tam teď naběhnou a tim si Rusa pozvou přes hranice. Pokud je pravda to o Pravym Sektoru, tak to vypadá, že jedinej kdo tlačí jsou jen extrémisté (i když se naprostá většina "provokací Pravého Sektoru" nepotvrdila), oficiální postoj Kyjeva je značně umírněnej (ač sem čekal, že lidé ze Slobody budou tlačit víc), podle mě má Kyjev z Rusa takovej strach ,že se bude snažit, aby se mu ta "občanská neposlušnost", která probíhá třeba ve Slavjansku nerozlila do krajiny, ta izolace neni podle mě jen o "vyhnití" zevnitř, ale i o izolaci od okolí (je velice pravděpodobné, že pokud jsou na východě UA i Kozáci z Krymu, že "Moskalové" z okolí Slavjansku jsou v městě a v krajině okolo města zůstali umírnění občané)... Naopak si myslim, že pokud se to na východě UA ještě nerozšíří, tak až přijdou volby a Pravý Sektor skončí se smutnejma 3%, ostatní "Banderovci" na tom nebudou o mnoho víc, tak se bude Donbass těžko vykroucet a vymlouvat na "fašisty v Kyjevě", myslim, že separatistům po volbách dojde "minice" ať se jich účastnit budou, nebo nebudou...
Lord píše:Ta "izolace města" nic nevyřeší, kdyby to chtěli udělat pořádně, tak by nastal "humanitární problém".
Co takhle když jde o to ne izolovat to tak, aby se nic nedostalo dovnitř, ale izolovat to tak, aby se lidi s "mandelinkovou stužkou" nedostávali ven a tim pádem byl klid jinde? Ruší se tam mobilní signál, nejspíš i net, co když Kyjev hraje informační válku mezitím co se Donbass připravuje na tu fyzickou?
Ak neusporiadajú voľby v zbúrených regiónoch,alebo čo i len v zbúrenej dedine, tak by rusom dali do ruky obrovskú zbraň. Voľby by totiž neboli demokratické, keďže sa nedala možnosť všetkým občanom sa ich zúčastniť. Preto má mepu pravdu, že potrebujú to povstanie potlačiť do volieb.

---

CAT, pred týždňom si zvozil mepu za agresívne BMD, že je to neobjektívne a subjektívne. Mandelinková stužka sa dá radiť do tej istej kategórie.
No neshodnem se na tom, podle mě volby mohou proběhnout jen mino a tyto území je buďto uznají posléze. To že by jim do ruky dali obrovský zbraň je pravda, ale zamysli se sám, jestli je větší zbraň "zametení" separatistů, nebo jen ne úplně košér proběhlý volby...

A když sis všimnul té "mandelinkové stužky", všimnul sis také označení "Moskal", "Banderovec", "fašista v Kyjevě", které jsem použil? Poprskal jsem je všechny stejně, těžko mě obviňovat ze zaujatosti :-)
mepu píše:CAT: nechci řešit politiku, ale něco si tu vyliji:) Tady nejde podle mě, o volby natož prezidentské, kde je prezident jen figurka ve velké hře, jde o moc, projekci moci, o moc která teď vládne v Kyjevě, může tak vládnout jen proto, že se odstřihla od moci jihovýchodních regionů (ať si o tom myslí kdokoliv cokoliv, správně by se měli zájmy obou ukrajinských "bloků" vyvažovat), a ta reálná moc je reprezentována hlavně oligarchy na Ukrajině, viz. Porošenko (tvrdý zastánce silových řešení na jihovýchodu), kterému jde o celou jeho kariéru "úspěšného podnikatele", a takových lidí s mocí menší, větší je tam spousta na obou stranách (většina protože má relativně malou moc je zalezlá a čeká a čeká), ale co chci říct, je iluzorní představa, že to rozdělení společnosti na dva bloky vyřeší volby prezidentské, ba naopak mohou přispět i k nebývalé eskalaci jihovýchodního hnuti (ať si o tom myslíme cokoliv, vládce v Kyjevě tam opravdu rádi reálně moc nemají). Problem č.1) je to, že se na Kyjevské straně pořád pracuje jen s verzí, že většina odporu je importovaná, což je dle mě velká hloupost, nespokojenost nelze jednoduše během měsíce importovat, a dojedou na to, otázka je, jen kdy a jak.
No já právě došel k závěru, že ta moc, ty zbytky legitimní moci i na východě jsou proukrajinské, všichni ti starostové, ta pani ze Slavjansku, představitelé UA jinde na východě, nikdo z nich otevřeně nepodpořil to co se tam dnes děje, separatisté si udělali svoje vlastní struktury, ale lidé zvolení do místní samosprávy nejsou mrtví a většinově ani na straně separatistů... Ale tohle je celkově poměrně důležitá věc které se nedává dost prostoru, nemáš na to Mepu nějaké zdroje, jak je to s místní samosprávou?
Mirek58 píše: Mě to připadá, že UA armáda vlastně vytváří "sanitární kordon", před šířením separatismu na Dněpropetrovsk a Charkov. Tedy je v defenzivě a Doněcká oblast je už z pohledu Kyjeva odepsaná.
Naprosto ojediněle se s tebou Mirku shodnu, jen možná rozdílně chápeme to slovo "odepsaná", ale taky to vidim na "sanitární kordon"...
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Zbrojnoš
desátník
desátník

Příspěvek od Zbrojnoš »

riho
rotný
rotný

Příspěvek od riho »

CAT píše: No neshodnem se na tom, podle mě volby mohou proběhnout jen mino a tyto území je buďto uznají posléze. To že by jim do ruky dali obrovský zbraň je pravda, ale zamysli se sám, jestli je větší zbraň "zametení" separatistů, nebo jen ne úplně košér proběhlý volby...

A když sis všimnul té "mandelinkové stužky", všimnul sis také označení "Moskal", "Banderovec", "fašista v Kyjevě", které jsem použil? Poprskal jsem je všechny stejně, těžko mě obviňovat ze zaujatosti :-)
Ak kandidát na prezidenta vyhrá rozdielom povedzme 10 tis. hlasov v prokyjevských oblastiach a protikyjevským nebude povolené sa zúčastniť, tak to nebudú len tak trochu nekóšér voľby. To budú zmanipulované voľby, za ktoré sa dávajú sankcie a medzinárodná izolácia. Bolo by to popretie samotných princípov demokracie a verím tomu, že rusi by to plnohodnotne využili. To by sa po ukľudnení vo zvyšných oblastiach len urobilo referendum, ktoré by potvrdilo prezidenta? To je na hlavu.
---
Ale všimol. Určite si nemyslím, že si neobjektívny, ale že podporuješ pozitívny brainstorming, ktorý tu funguje. Ale keď jednému niečo vyčítaš, mal by si ísť vzorom :)
Obrázek

Memento Mori
Beda
podpraporčík
podpraporčík

Příspěvek od Beda »

Zajimave..pro ruske radioamatery je Krym asi porad Ukrajina.

НА ВСЕ ДИПЛОМЫ КЛУБА "EPC" НЕ ЗАСЧИТЫВАЮТСЯ РАДИОСВЯЗИ С РАДИОЛЮБИТЕЛЯМИ КРЫМА И СЕВАСТОПОЛЯ, А ТАКЖЕ ДРУГИХ "НЕПРИЗНАННЫХ" ТЕРРИТОРИЙ!
ЧИТАЙТЕ НАШЕ ОБРАЩЕНИЕ И ГОЛОСУЙТЕ

http://www.epc-ru.ru/

Volaci znacky prideluje ITU a tak se to zmeni asi za delsi dobu.
CAT
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od CAT »

Riho: Jenže je otázka které oblasti to budou opravdu bojkotovat... Pokud by se řekněme potařilo UA armádě izolovat ty hlavní ohniska, tak je to desítka měst, kde by byly volby bojkotovány, pokud by ozbrojenci nemohli kontrolovat volební místnosti v celém regionu, jak by pak dokázali zabránit ukrajinské části obyvatelstva volit? Není to jednoduch, já netvrdím že by volby byly košér, jen říkám, že to je menší problém, než Ruská armáda... A nedělám si iluze, že volby tak jako tak nebudou zmanipulované...

nepodporuji nic, ani ten brainstorming každý z hanlivých názvů byl v "" a byl použitý pro obě strany konfliktu, nevadí mi používání hanlivých názvů, vadí mi jednostranná zaujatost a toho jsem se nedopustil... (osobně me docela fascinuje čim se obě strany častují a shledávám to velice zajímavým)...
Obrázek
mepu
praporčík
praporčík

Příspěvek od mepu »

Trochu zase zabrousím do Černého moře
USS Donald Cook včera opustil ČM.
Dvě válečné lodě NATO zůstávají v Černém moři. Francouzská výzvědná loď Dupuy de Lome (vstup 10.04) a USS Taylor (vstup 22.04).
Americká fregata se nachází v západní části moře poblíž rumunského přístavu Constanta, a francouzská loď je v gruzínském přístavu Batumi.
Francouzský torpédoborec Dupleix (vstup 26-27.04), se pravděp. do ČM ani nevydá.
zdroj: http://en.itar-tass.com/world/729612

----
Včera vrtulníky u ukrajinské hranice, město Glushkovo, je zajímavé že je to v podstatě směr na Kyjev (290km) popř. Sumy (35km).
> http://vk.com/video139861590_168428637
Naposledy upravil(a) mepu dne 25/4/2014, 16:03, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
riho
rotný
rotný

Příspěvek od riho »

CAT píše:Riho: Jenže je otázka které oblasti to budou opravdu bojkotovat... Pokud by se řekněme potařilo UA armádě izolovat ty hlavní ohniska, tak je to desítka měst, kde by byly volby bojkotovány, pokud by ozbrojenci nemohli kontrolovat volební místnosti v celém regionu, jak by pak dokázali zabránit ukrajinské části obyvatelstva volit? Není to jednoduch, já netvrdím že by volby byly košér, jen říkám, že to je menší problém, než Ruská armáda... A nedělám si iluze, že volby tak jako tak nebudou zmanipulované...

nepodporuji nic, ani ten brainstorming každý z hanlivých názvů byl v "" a byl použitý pro obě strany konfliktu, nevadí mi používání hanlivých názvů, vadí mi jednostranná zaujatost a toho jsem se nedopustil... (osobně me docela fascinuje čim se obě strany častují a shledávám to velice zajímavým)...
Na ilúziách o nezmanipulovaných voľbách sa zhodneme. Ale otázka práva voliť je principiálna. Určite by som teraz nechcel byť v súčasťou ukrajinskej vlády. Aj keď tým je to asi úplne u prdele. Svoje dosiahli, vládnu.
---

Ok, budem si pamätať :D
Obrázek

Memento Mori
Alchymista
5. Plukovník
5. Plukovník

Příspěvek od Alchymista »

Beda píše:Zajimave..pro ruske radioamatery je Krym asi porad Ukrajina.
Ono by to asi chcelo trochu podrobnejšie vysvetlenie, ako je to s "krajinami" v rádioamatérskom spojení.
Prenechám to na objasnenie radšej znalejším, ale v krátkosti - "krajina" a k nej náležiace volacie znaky sú skôr záležitosť "geografická", než "teritoriálna" v zmysle štátnej zvrchovanosti. Takže veľké krajiny ako Rusko, Kanada, Brazília či USA sú rozdelené na niekoľko "krajín". Na druhej strane môžu byť samostatnými rádioametérsymi "krajinami" aj kdeaké skaliská uprostred oceánu, kde nežije vôbec nikto, okrem čajok - ale raz za čas tam príde rádioamatérska expedícia a v éteri sa objaví vysielač z tejto "krajiny" pod príslušnými volacími znakmi.
ObrázekObrázek

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
Mirek58
7. Major
7. Major

Příspěvek od Mirek58 »

Separatistický virus se šíří, tentokrát do úrovně gubernátorské.
Kolomojsky navrhuje vytvořit "Radu jihovýchodní Ukrajiny" ( Dněpropetrovsk, Doněck, Lugansk, Zaporoží, Cherson, Nikolajev, Odesa, Charkov)
Oficiálně pro "koordinaci" v boji se separatismem a pro zabezpečení voleb 25.5.
http://vesti.ua/pridneprove/49254-kolom ... go-vostoka

Neoficiálně, při vytvoření této Rady, je zde konkurenční orgán ústřední vládě v Kyjevě.
Schopný plné opozice ústřední vládě.
ObrázekObrázek
mepu
praporčík
praporčík

Příspěvek od mepu »

Mluvčí ukrajinského prezidenta řekl, že došlo k pokusu dostat na ukrajinské území ruskou bojovou techniku a vojáky maskované jako síly OSN.
Zdroj: http://www.lidovky.cz/rebelove-pry-znic ... ranici_mct
====
Už fakt někdy uvažuji kdo tohle pouští ven. Předpokládám, že zákeřný pokus byl zmařen bez jediné oběti.
Obrázek
CAT
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od CAT »

Mepu: Taky si řikám, že se tam dost střílí pánu Bohu do oken :wink:
Obrázek
Beda
podpraporčík
podpraporčík

Příspěvek od Beda »

Pro radioamatery platne zeme prideluje DXCC komitet,
http://www.arrl.org/dxcc
a tam je
Crimea is Not a New DXCC Entity (04/10/2014)

Tak treba vzdalenejsi ostrovy, treba holandske, francouzke jsou pro amatery samostatna zem,

Anglie je rozdelena.
na 7 zemi......
G, GX, M* England
GD, GT* Isle of Man
GI, GN* Northern Ireland
GJ, GH* Jersey
GM, GS* Scotland
GU, GP* Guernsey
GW, GC* Wales

Ty serie volacich znaku jsou pridelene pro nas od ITU, ale pouzivaji je i letadla.

Ukrajina je jedna zem
UR-UZ, Ukraine

Rusko je rozdelene na tri zeme
UA-UI1-7 European Russia
RA-RZ*
UA2, RA2* Kaliningrad
UA-UI8,9,0 Asiatic Russia
RA-RZ*

Jednotlive zeme si to jeste deli na kraje, oblasti, hrabstvi, a tak bude zalezet asi na tom kam se Krym administratvne zaradi a uzna to svet....

Na to asi jeste brzo, ale spojeni s radioamaterama zatim nejspis nebudou do diplomu uznavane, bude to ja piratske vysilani.......alespon na diplomy vydavane DXCC. Pro narodni diplomy nemusi regule DXCC platit.
mepu
praporčík
praporčík

Příspěvek od mepu »

Nový "speciální prapor Donbas" a jeho výcvik.
Obrázek
Guderian
četař
četař

Příspěvek od Guderian »

Prý v Rostovské oblasti 15 km od UK hranic. Nesledoval jsem celé, ale zahlédl jsem náklaďáky, transportéry, tažené dělostřelectvo a snad samohybné houfnice, nebo co to je. Dokážete někdo určit, zda je to skutečně aktuální video a skutečně jde o situaci těsně u hranic s Ukrajinou?

http://www.youtube.com/watch?v=k4b8zYOhXzg#t=383
Válka je hrozná, nepřípustná, ale ještě hroznější a nepřípustnější je otroctví. - Karel Čapek

Kde je zákon v rozporu s morálkou, tam stojí občan před krutou volbou: jestli má ztratit smysl pro morálku, nebo úctu k zákonu. - F. Bastiat
QVAK
praporčík
praporčík

Příspěvek od QVAK »

CAT píše:Dancer před nedávnem dodal jiné fotky, Mepu už na ně svuj názor řekl :-). Já si ale myslím, že tohle je o moc hodnověrnější, než chlapíci s fousama, nebo RPG18 vydávané za RPG30... Jsou tam i odkazy na jejich profily na ruskym "Facebooku"... Proč mi to přijde důvěryhodnější? Žádné "desanty" ruských speciálů na území UA, jen pár kozáků a ruských nácků, poměrně reálný scénář, nevěřím, že by tam z Ruska žádnej magor nepřešel na pomoci soukmenovcům...
Já bych k nim přidal ještě vypařivší se Berkuty. Na Majdanu byli nasazeni právě Ti z Krymu a těchto regionů. Po tom co si tam zažili tak motivovanější "separatisty" nikde nenajdete (i s požadovaným výcvikem a organizovaností). K nim postačí přidat několik velících stejné nebo vyšší odborné úrovně...... A máte profesionální kostru "separatizmu". Podstatně kvalitnější než tvoří Banderovci (o náckách nemluvě), páteř Kyjeva.
cover72
7. Major
7. Major

Příspěvek od cover72 »

Ty "Zelené muže z Vkontakte" bych považoval za věrohodné. Není to v žádném případě novinka: Vice News (jejichž reportéra ruští "povstalci" unesli a drží v zajetí -- ten, kdo umlčuje nezávislé novináře a bloggery je vždy maximálně podezřelý, protože má očividně hodně co skrývat; a to platí jak pro NSA versus Snowdena, tak pro ruské "povstalce" na UA a stejně tak pro Putina s jeho zákazem nezávislých blogů) přinesli již na Krymu rozhovor s "kozáckými dobrovolníky", kteří přišli za zájmy Ruska na Krymu bojovat ze Srbska; a když byla před lety občanská válka v jugoslávii, vícečetné zdroje zmiňují, že tam jezdili bojovat i naši a západoevropští neonacisti, aby získali bojové zkušenosti.

Že se na Ukrajině stejným způsobem angažuje plejáda nácků ruských -- kteří byli předtím dokumentováni, jak pochodují na Krymu atp., že -- je tedy prakticky jisté. Zároveň představují pro Moskvu ideální proxy-sílu, protože jsou odhodlaní, s armádním výcvikem, ochotní silou hájit zájmy Ruska... A zároveň je u nich o několik řádů větší "věrohodná popiratelnost", než když dělal Lavrov z celého světa idioty tvrzením, že ruští vojáci s nějnovějími exkluzivně ruskými zbraněmi nejsou ruskými vojáky.

Zajímavé na tom ovšem je, že pokud tihle ruští náckové skutečně vedli tu vlnu násilného obsazování radnic, zpětně to potvrzuje jako věrohodné ty zprávy o tom, že eskalaci pro-ruského nacinalismu ve východních regionech Ukrajiny měli "na triku" v prvé řadě nikoli místní lidé, nýbrž "ruští turisté".

Jinak osobně soudím, že ta izolace východu má nejen ty cíle, které jste zde probrali vy, pánovém, ale ještě cíl další, nenápadný, ale nejdůležitější ze všech: zabránit Pravému Sektoru, aby se dostal do "povstaleckých" měst. Udržet Pravý Sektor daleko od východu Ukrajiny je pro Kyjev prvořadá priorita, protože hlavně na tom záleží, jak dlouho se jim povede politicky manévrovat, aniž by Rusáci zařičeli nadšením a na Ukrajinu vpadli v rámci "boje proti fašismu" (ale samozřejmě jen tomu ukrajinskému, nebo obecně ne-ruskému fašismu; fašismus, resp. nacismus ruský, kozácký, je naopak radostně tolerován, ne-li přímo aktivně podporován.)

Zároveň Kyjev musí být vykazatelný i Západní UA, takže to musí dělat chytře. Nemůže udělat tvrdé zásahy proti ukrajinským nacionalistům v Kyjevě ani pokračovat v tvrdém odzbrojovacím tažení proti Pravému Sektoru, protože to by vzápětí bojovali na dvou frontách. Ale zároveň je Kyjevu jasné, že v okamžiku, kdy první banda vymaštěneců z minoritního Sektoru vkročí do "povstaleckých" měst a začn střílet, celistvá Ukrajina v tom okamžiku končí pod záplavou ruské techniky, které se také -- po vzoru Gruzie -- může zastavit až v Kyjevě.

Proto je pro Kyjev nejlepší taktika postupovat po způsobu Britů po Waterloo. Zatímco zbytek Evropy tehdy bojoval proti revolucionářům tvrdou represí, Britové byli chytřejší: infiltrovali špičky potenciálních potížistů a mírnili je zevnitř. Tak zajistili, že se revolučně naladěné živly neškodně vykecají -- a že kdyby mělo skutečně k něčemu dojít, budou přesně vědět, které nejradikálnější elementy zatknout. A to bych viděl i za "navazováním kontaktů Kyjeva s PS".
A jako zálohu k tomu vybudovat izolaci cílové oblasti, aby nikdo nemohl ani tam. Reporty z těch kontrolních stanovišť ukrajinské armády tomu nasvědčují, pokud se dobře pamatuji: nepouští jen tak někoho ani dovnitř.
CAT
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od CAT »

Cover: Ten novinář byl tuším včera propuštěn...

Jinak pro dokreslení ukázka ruského ortodoxního kozáckého fašismu http://www.youtube.com/watch?v=6iDkSKf-8WQ .
Naposledy upravil(a) CAT dne 25/4/2014, 17:48, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
Zipoun
nadrotmistr
nadrotmistr

Příspěvek od Zipoun »

a nějaké důkazy o ruských občanech účástnících se akcí na JV UA by byly? To s čím přišla vláda USA se prokázala jako lež(manipulace), je něco nového?
Zamčeno

Zpět na „Aktuality“