Vývoj na Ukrajině

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Zamčeno
QVAK
praporčík
praporčík
Příspěvky: 384
Registrován: 31/10/2009, 10:02
Bydliště: Praha

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od QVAK »

Výbušniny jsou skladovány u dolů i v dolech. Velké muničáky má jen stát na volných prostranstvích. Na šachtách jsou ve zvlášť vyražených štolách, příruční množství na patře ve slepé chodbě. Dobře se tak hlídají a trhavina nemůže zmrznout.
Mirek58
7. Major
7. Major
Příspěvky: 4794
Registrován: 31/7/2012, 19:15

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od Mirek58 »

mepu:
Dobrý, kluci miličnický mě překvapili.
Asi moc koukali na Čapajeva.
Ale stejně, vyhandlovat jeden WA vagon za Mi 24 je dost špatnej kšeft.
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od mepu »

Dálnice Charkov <> Rostov (M03) - Semenivka.
Obrázek
Uživatelský avatar
Alchymista
5. Plukovník
5. Plukovník
Příspěvky: 4883
Registrován: 25/2/2007, 04:00

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od Alchymista »

Odessa - zavraždených v Dome odborov je 116.
http://vz.ru/news/2014/5/5/685313.html
Депутат облсовета: Киев сообщил менее чем о 50 из 116 жертв в Одессе
По нашим данным, в Доме профсоюзов в Одессе - 116 человек убитых. Именно не погибших, а убитых. Слово «сгорели» или «задохнулись» мы не употребляем, потому что вскрытие тел не производится, а не производится лишь по той причине, что у людей пулевые ранения в голову», - заявил Савенко.
Podľa našich údajov, v Dome odborových zväzov v Odese je 116 ľudí zavraždených. To nie je mŕtvy, ale zavraždených . Slovo "zhorel" alebo "udusil sa" my nepoužívame, pretože pitvy sa nevykonávajú a nevykonávajú len z toho dôvodu, že ľudia majú strelné zranenia do hlavy, "- povedal Savenko.
ObrázekObrázek

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
Uživatelský avatar
Wladimir
četař
četař
Příspěvky: 77
Registrován: 25/3/2014, 13:10

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od Wladimir »

Teraz som si pozrel co pisu na topky.sk (je to smiesne a zaroven aj na zaplakanie kam sa nase spravodajstvo dostalo - cisty hnoj :sad: ) :

Separatisti a ruskí agenti rozdávajú otrávené potraviny
Separatisti a ruskí agenti využívajú na východe Ukrajiny podľa tamojšej bezpečnostnej služby SBU novú metódu v podobe distribúcie otrávených jedál a nápojov príslušníkom ukrajinských ozbrojených síl a miestnym občanom...
...Podľa rovnakých zdrojov navyše príslušníci tzv. samoobrany čoraz častejšie využívajú pri svojich akciách ženy ako živé štíty....
.... Turčynov je presvedčený, že hlavným cieľom Ruska je momentálne Odesa...

(to akoze basnik tym chcel povedat, ze hladnych UA vojakov krmia separatisti otravenym jedlom :shock: )

Rusi majú zaútočiť už dnes
Člen výboru parlamentu pre bezpečnosť Jurij Syrotjuk dnes na twitteri zverejnil šokujúcu správu o chystanej invázii ruských síl. Podľa zistení tajnej služby by mali prejsť hranice pri meste Natratsyt. Údajne majú byť oblečení v uniformách OSN, ako mierové jednotky.

Kyjev zabarikádovali
Okolo ukrajinskej metropoly Kyjev vybudovali kontrolné stanovištia. Ako vysvetlil dočasný prezident Oleksandr Turčynov, ide o dočasné opatrenie, ktorého cieľom je zabrániť prípadným provokáciám, ku ktorým by mohlo dôjsť v čase osláv Dňa víťazstva nad fašizmom v druhej svetovej vojne.

Nedaj boh, aby si niekto dovolil oslavovat na UA den vitazstva nad fasizmom, ked je tam zatial nikym nevoleny ,,docasny,, fasisticky rezim

Rusi chcú obsadiť Odessu

a podobné výplody, jako tu informovany ludia, co si najdu aj alternativne zdroje informacii viedia o com to je.... ale 95% naroda ked zerie takyto mainstream...
este by mali zacat pisat ze Putin poslal na Juhovychod ukrajiny viagru pre separatistov a v Slavyansku maju teroristi chemicke zbrane a ZHN....
Mauler
podpraporčík
podpraporčík
Příspěvky: 264
Registrován: 19/4/2014, 17:32

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od Mauler »

Dancer píše:Protože udělat nástražné zařízení tak, aby nezabilo prvního troubu, co z toho zátarasu něco vezme, nebo naopak na něj něco přihodí a současně bylo účinné, není tak jednoduché jako vzít Ak-čko, naládovat si si zásobník a mačkat spoušť. Aby byla nástraha účinná, k tomu jsou potřeba pyrotechnické znalosti a také dostatek výbušnin. Moc zpráv o vykradení skladů s dělostřeleckou municí se myslím neobjevilo a pokud neznáš správný poměr, tak míchání dusíkatých hnojiv s naftou taky nepovede k úspěchu (pominu-li fakt, že ta nástraha by musela vydržet v provozuschopném stavu v řádu týdnů a to tyhle domácí mýchanice z hnojiva a nafty nejsou).
To zajištění sem nemyslel tak že vyhodím do vzduchu chekpoint a okruh několika kilometrů,spíš umístit na příjezdové cestě v určité vzdálenosti od chekpointu rozumné množství trhaviny zakopanou vedle silnice a když tam vyjede btr nebo bmd s pěchotou odpálit.I když by to nic nezničilo a nikoho nezranilo stačilo by to dát obráncům vzácný čas aby se buď zaujaly lepší pozice nebo se stáhly díky nastalému chaosu a další efekt by byl že příště by musely ůtočníci dávat ještě větší pozor a musely by postupovat pomaleji což by obráncům dalo zase více času se stáhnout - přeskupit - zavolat posily....... :up:

Jinak zajímavý článek a rozbor toho co se stalo v oděse http://svobodnenoviny.eu/po-masakru-v-o ... esty-zpet/
Naposledy upravil(a) Mauler dne 5/5/2014, 18:29, celkem upraveno 2 x.
Lepší je tragický konec než tragédie bez konce
Zipoun
nadrotmistr
nadrotmistr
Příspěvky: 177
Registrován: 28/12/2011, 06:22

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od Zipoun »

Wladimir: a kde jsou zdroje? Bez drojů jdem do Hospody...
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od mepu »

Vyznamenáni pro vojáky co se podíleli na záchraně sestřelené posádky Mi-24.
Obrázek
QVAK
praporčík
praporčík
Příspěvky: 384
Registrován: 31/10/2009, 10:02
Bydliště: Praha

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od QVAK »

Jeden nezávislý pohled:

http://www.blisty.cz/art/73097.html

http://www.blisty.cz/art/73094.html

To znamená úmyslné rozpoutání občanské války.
Naposledy upravil(a) QVAK dne 5/5/2014, 19:51, celkem upraveno 1 x.
Mirek58
7. Major
7. Major
Příspěvky: 4794
Registrován: 31/7/2012, 19:15

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od Mirek58 »

Ještě k masakru v Oděse.
Na tomhle odkazu je důkaz, že majdančici byli v budově odborů ještě před vypuknutím požáru uvnitř budovy.
Hrnou se tam proudem zadním vchodem.
Za bdělého dohledu poté odvolaného náčelníka Oděské milice a velitele mistního Berkutu. Ti se schovávali před kamerama za budovou. Byli tam od začátku útoku.
http://novorus.info/news/policy/15846-i ... yuzov.html
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od mepu »

Skvělá mapa > http://www.voicesevas.ru/maps na které jsou jak checkpointy na jihovýchodě, kdo co ovládá, i kde se co stalo, a vypadá to, že je to i pravidelně aktualizované.
Obrázek
Mirek58
7. Major
7. Major
Příspěvky: 4794
Registrován: 31/7/2012, 19:15

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od Mirek58 »

Igly se staly standartní výzbrojí separatstických oddílů
http://www.citynews.net.ua/news/33546-n ... lynec.html
Mají jich nějak povícero, než se původně zdálo
ObrázekObrázek
Dzin
7. Major
7. Major
Příspěvky: 11736
Registrován: 16/10/2004, 21:31

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od Dzin »

mepu píše: To je interpretační "blbost" svrchovanost si zajišťuje každý stát sám, takže to padá na jeho hlavu (vládu), když ji není schopná zajistit.
"mezinárodní právo nepamatuje?" problém je že si jej vykládá (interpretuje) každý po svém, a jednotný výklad nenajdete jediný jeho "direktivní interpretátor" s pákami je jen RB OSN (akceschopná jen při průniků zájmů všech členů). pozn.: jak mohou přecházet z Ruského území?, když pro Ukrajinu je to pořád snad její území, i pro jiné státy. Takže se dostaneš po pár interpretacích "mezinárodního práva" do začarovaného kruhu z kterého se nedostaneš.
Takže když Německo v roce 41 zaútočilo na SSSR, byla to vlastně vina SSSR? Navíc Rusko uznalo svrchovanost Ukrajiny nad jeho územím a dokonce se zavázalo i ji bránit. Což nyní evidentně nečení a naopak, tedy porušuje to, k čemu se samo zavázalo.
praxus píše: těžko ověřit :300 žoldáku z polska na straně UK armády.Na ru tv řikali že v uk armádě je asi 300 žoldáku z Polska a stejný počet tuším z Estonska že jim narychlo dělají UK pasy jak mužstvo tak poradci........
Ruská propaganda musí vytvořit dojem cizí agrese proti které je třeba se bránit. Ale opět, jediný relevantní důkaz nebo alespoň náznak není podán.
Mauler píše:
Lord píše:No takhle by to mohli do voleb vyčistit. Je to přeci jen boj proti přesile. Uvidíme, zatím tyhle týpci nevypadají na nějaký tvrdý jádro, ale snahu mají.
Asi je tímhle přinutí vést asymetrický boj a převést boj do městské zástavby kde vyváží absenci těžkých zbraní a letecké podpory.Nebo přejít rovnou na gerilovou valku kterou si mohou dovolit díky podpoře obyvatelstva a tím ušetřit ztráty na civilním obyvatelstvu.Mě by spíš zajímalo proč si alespoň ty checpointy mimo zastavěnou oblast nezajistí pomocí IED ty pneumatiky jsou dobrý jen maximálně na položení dýmové clony :shock:
Problém je, že (pro)ruští ozbrojenci nemají tak masovou podporu obyvatelstav, jak by si přáli. Pokud by nedisponovali zbraněma a omezili se jen na demonstrace velmi záhy by vše vyšumělo a jejich akce by nejspíše ani nikdo pořádně nezaznamenal. Proto se snaží vyvolat masovou odvetu ukrajinské armády s co největšími civilními ztrátami, které by vyprovokovali odpor proti vládě. Je to stará komunistická partizánská taktika. Dále tím mohou chtít dát záminku Moskvě pro vyslání "mírových sil".


Několik článků k zamyšlení

http://www.blisty.cz/art/73070.html

http://www.blisty.cz/art/73089.html
Obrázek

Člen palby bez super hlášky pod čarou
Uživatelský avatar
Alchymista
5. Plukovník
5. Plukovník
Příspěvky: 4883
Registrován: 25/2/2007, 04:00

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od Alchymista »

Dolejšího článok http://www.blisty.cz/art/73089.html sa nezakladá na pravde. Buď z nedostatku informácií, alebo skôr - úmyslene.

http://www.1tv.ru/news/world/257896

http://leva-net.webnode.cz/products/jak ... taily-18-/

ObrázekObrázek

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
prcek
Příspěvky: 0
Registrován: 4/5/2014, 20:21

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od prcek »

Oděsa 5.5
carodejmrakoplas
Příspěvky: 6
Registrován: 20/1/2014, 19:48

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od carodejmrakoplas »

Mirek58 píše:Ještě k masakru v Oděse. Na tomhle odkazu je důkaz, že majdančici byli v budově odborů ještě před vypuknutím požáru uvnitř budovy. Hrnou se tam proudem zadním vchodem.Za bdělého dohledu poté odvolaného náčelníka Oděské milice a velitele mistního Berkutu. Ti se schovávali před kamerama za budovou. Byli tam od začátku útoku.http://novorus.info/news/policy/15846-i ... yuzov.html
Mozna to tak bylo, ale to video nic nedokazuje. Vystrely, ktere uvnitr zabily lidi, by pri takove akci asi byly slyset. Mne to spis navozuje dojem, ze vse bylo hotovo davno pred prichodem demonstrantu a pripraveno k zapaleni. Napr. Video jak Mykola strili kamsi do oken nezabira vubec na co strili apd... Mohl to byt vrah, ale nemusel. Sice je divne, ze si tam jen tak strili, ale nic to nedokazuje.
Naposledy upravil(a) carodejmrakoplas dne 5/5/2014, 20:09, celkem upraveno 2 x.
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od mepu »

Charkov a další BTR-4
Obrázek
prcek
Příspěvky: 0
Registrován: 4/5/2014, 20:21

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od prcek »

Cvičenie NATO, Lotyšsko, od 0:23.

Mauler
podpraporčík
podpraporčík
Příspěvky: 264
Registrován: 19/4/2014, 17:32

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od Mauler »

Je zajímavé že ty btr 4 převažejí civilní kamiony,bych očekával vojenské tahače když přepravují vojenskou techniku + ozbrojený doprovod,v současné situaci by se lehce mohlo stát že Btrka zabaví separatisti :)
Lepší je tragický konec než tragédie bez konce
Uživatelský avatar
Alchymista
5. Plukovník
5. Plukovník
Příspěvky: 4883
Registrován: 25/2/2007, 04:00

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od Alchymista »

Vzhľadom k tomu, že BTR-4E odmietl prevziať Irak kvôli mizernej kvalite, je to asi istejší spôsob, ako ich odstať na miesto určenia
ObrázekObrázek

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
Zamčeno

Zpět na „Aktuality“